Τhe Αmazing Spider Man - Review

Δεκεμβρίου 07, 2014



Αν και έχει σχεδόν δύο χρόνια που κυκλοφορεί η ταινία, ποτέ δεν είχα καθίσει να την δω μέχρι σήμερα, ο λόγος ότι ήμουν πάρα πολύ προκατειλημμένη απέναντι της, μου φαινόταν από το trailer αρκετά ψεύτικη, πιο παιδική ενώ ακόμα δεν μπορούσα να σκεφτώ πως θα δω άλλη ταινία με τον αγαπημένο μου ήρωα εκτός της τριλογίας του Raimi. Πάντως τώρα πια μπορώ να πω με σιγορία, πως κακός άργησα να την δω τόσο πολύ, η ταινία ήταν αρκετά καλή και την απόλαυσα πραγματικά.

 

Όπως όλοι γνωρίζουμε Πίτερ Πάρκερ είναι ένας έφηβος που ζει στην Νέα Υόρκη με τον θείο και τη θεία του, πηγαίνει στο σχολείο και είναι ερωτευμένος με την Γκουεν. Είναι science geek και προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τα γεγονότα της καθημερινότητας του. Ψάχνοντας στοιχεία για τους γονείς του ανακαλύπτει τον Δρ. Κερτ Κόνορς παλιό συνεργάτη του πατέρα του. Σε μια επίσκεψη στην εταιρεία του ο Πίτερ όχι μόνο θ’ ανακαλύψει στοιχεία για τους λόγους της εξαφάνισης των γονιών του, αλλά και θα μεταλλαχθεί από ατσούμπαλο αγόρι σε μαχητή του εγκλήματος με σπάνιες υπερδυνάμεις.


Τα εφέ και η σκηνοθεσία του Marc Webb ήταν πολύ καλή-στα θετικά κομμάτια της ταινίας, οι σκηνές δράσεις βγάζουν αέρα και μια απόλυτη φυσικότητα, 

                                

Το μεγαλύτερο ατού της ταινίας είναι και το μόνο κομμάτι που την κάνει να υπερτερεί σε κάτι από τις προηγούμενες ταινίες του Raimi, το πρωταγωνιστικό της δίδυμο. Δεν περίμενα ποτέ πως θα το πω αυτό γιατί πραγματικά μ'άρεσε ο Tobey Maguire (η Dunst ήταν πάντα κάτω του μετρίου!) αλλά ο Andrew Garfield κλέβει ολοκληρωτικά την παράσταση είναι ο καλύτερος Peter Parker που θα μπορούσα να φανταστώ, χαριτωμένος, αμήχανος, με χιούμορ και επαναστατικές ιδέες ένας κλασικός έφηβος που όμως ο Garfield με το ταλέντο του και την εκφραστικότητα του, τον κάνει να φαίνεται τόσο ανθρώπινο και διασκεδαστικό. Η Emma Stone είναι γλυκιά, έχει αέρα και καταπληκτική χημεία με το πρωταγωνιστή της. 


Οι Sally Field και Martin Sheen είναι πολύ καλή στους ρόλους των θείων ενώ, ο Dennis Leary ως αρχηγός αστυνομίας και αυστηρός μπαμπάς είναι εξίσου καλός και απολαυστικός. Ο Rhys Ifans ως Lizard αν και υστερεί αρκετά με τους κακούς των προηγούμενων ταινιών είναι αρκετά πιστικός στον ρόλο του. 


Σε γενικά σημεία είναι αρκετά κατώτερη από την προηγούμενη τριλογία του Raimi αλλά το σίγουρο είναι πως έχει μια πραγματικά καλή βάση, τους πρωταγωνιστές της. Ο Garfield ήταν απλά καταπληκτικός και η χημεία του με την Stone υπέροχη. Διασκέδασα βλέποντας την, είχε χιούμορ και έβγαζε έναν ανάλαφρο φρέσκο αέρα. 










You Might Also Like

5 σχόλια

  1. Έχεις δίκιο, το πρωταγωνιστικό δίδυμο είναι τόσο χαριτωμένο που η χημεία τους δεν σε αφήνει να βαριέσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @overtheplace Ναι, είναι το μεγάλο χαρτί της ταινίας, πολύ καλή και οι δυο τους! Τα έχουν και στην πραγματικότητα από ότι είδα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις προηγούμενες ταινίες σίγουρα δεν μπορεί να τις φτάσεις.... Αν και ίσως μας φαίνεται αυτό γτ είναι πολύ πρόσφατες.
    Πάντως σίγουρα χωρίς τον Garfield αλλά και την Stone δεν θα ήταν το ίδιο παίρνουν για μένα στην κυριολεξία όλη την ταινία πάνω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ντίνα Ναι η αλήθεια είναι πως παίζει ρόλο που τις έχουμε τόσο πρόσφατες στο μυαλό μας! Και ναι συμφωνώ απόλυτα για το δίδυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ισχύει ότι είναι μαζί, φωνάζει από μακριά η χημεία τους: http://sleepersandskinnylove.tumblr.com/post/84410816022

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts