February Wrap-Up + March TBR 2015

Μαρτίου 01, 2015


Σε ένα δυστοπικό κόσμο του 2044 τίποτα πάνω στην γη δεν είναι γνώριμο ενώ οι πλειοψηφία του κόσμου παίζει OASIS ένα online ηλεκτρονικό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Ο James Halliday δημιουργός του παιχνιδιού μετά το θάνατο του αποκαλύπτει πως υπάρχει ένα τεράστιο μήνυμα για τον κόσμο, που όποιος το ανακαλύψει θα είναι και ο κυρίαρχος του παιχνιδιού! 
--> Aν και είχα ακούσει καλά πράγματα για το βιβλίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου! Ο Ernest Cline καταφέρνει από την πρώτη σελίδα να σε βάλει μέσα στον κόσμο του και να σε συνεπάρει με την ιστορία του. Γρήγορο, έξυπνο, με αναφορές στην ποπ κουλτούρα και μια νοσταλγία 80s το Ready player one είναι ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί. 
Η βαθμολογία μου: 5/5 αστέρια.

''You're probably wondering what's going to happen to you. That's easy. 
The same thing is going to happen to you that has happened to every other human being who has ever lived. You're going to die. We all die. 
That's just how it is.''

Η Δεκαεννιάχρονη Μπλερ Γουίν μετά τον θάνατο της μητέρας της αναγκάζετε να αφήσει το σπίτι της και να μετακομίσει προσωρινός με τον πατέρας της και την νέα του οικογένεια στη Φλόριντα. Η ίδια όμως δεν είναι προετοιμασμένη για αυτήν την αλλαγή  ενώ πρέπει να συγκατοικεί με τον κακομαθημένο αλλά σέξι Ρας Φίνλεϊ που κρύβει πολλά μυστικά. 
--> Όπως είπα και στο Review μου, το βιβλίο μ'άρεσε! Ήταν από τα πολύ καλά του είδους του. Ανάλαφρο, εθιστικό με γρήγορους ρυθμούς και ενδιαφέρον χαρακτήρες. 
Η βαθμολογία μου: 5/5 αστέρια.

''His eyes never left mine. I held his gaze. I could see the storm in his eyes. 
I knew he was confused. I could even see the fear. Then there was the love.
I saw it. The fierceness in his eyes. I believed it. I could see it clearly.
 But it was too late now. The love wasn’t enough. 
Everyone always said that love was enough. It wasn’t. 
Not when your soul was shattered!''

Η Μπλερ Γουίν ήξερε πλέον την αλήθεια. Ολόκληρος ο κόσμος της είχε γκρεμιστεί. Δεν μπορούσε να πάψει να τον αγαπά αλλά ούτε και να τον συγχωρέσει. Έπρεπε να κάνει μια νέα αρχή... να φύγει μακριά. Τι γίνεται όμως όταν το άτομο που δεν μπορείς να εμπιστευτείς ποτέ ξανά είναι αυτός που πρέπει τελικά να εμπιστευτείς τόσο πολύ; 
--> Ενώ την αγάπησα αυτήν την σειρά στο σύνολό της, νομίζω πως για αυτό το βιβλίο είχα λίγο παραπάνω προσδοκίες. Είχε εξίσου ενδιαφέρον και δυνατή πλοκή με το πρώτο αλλά μου φαινόταν πως η Abbi Glines έκανε τα πράγματα να γίνονται υπερβολικά γρήγορα σε σημείο να αναρωτιέμαι μήπως έχω ξεχάσεις μερικές σελίδες. Το σίγουρο είναι πως αν είχε δουλευτεί πιο πολύ θα είχε βγει ένα πιο σίγουρο και δυνατό αποτέλεσμα.
Η βαθμολογία μου: 4/5 αστέρια.

''No, You're my family. 
And as for making my life difficult, you, Blaire Wynn, make my life complete.''

O Ρας της υποσχέθηκε πως θα είναι δίπλα της για πάντα... Οι υποσχέσεις όμως πολλές φορές σπάνε! Διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη του για την οικογένεια του και την Μπλερ, πρέπει να βρει ένα τρόπο να ισορροπήσει και τα δύο στην ζωή του χωρίς χάσει κάποιο. Η Μπλερ από την άλλη πιστεύει στα παραμύθια... αλλά κανείς στην πραγματικότητα δεν μπορεί να ζει σε μια φαντασίωση. Η αγάπη της για τον Ρας και η επιθυμία της για μια οικογένεια την δίνουν ελπίδα να παλέψει. Μέχρι που πρέπει να πάρει την σωστή απόφαση για αυτήν και το παιδί της. Ακόμα και αν αυτήν της ραγίσει μια για πάντα την καρδιά της... 
--> Το τρίτο βιβλίο της σειράς Rosemary Beach και τελευταίο της σειράς too far. Μετά από χιλιάδες εμπόδια, χαμόγελα, έρωτες και πολύ πόνο η ιστορία μας φτάνει στο τέλος της. Το μόνο αρνητικό ήταν πως είχε πάρα πολύ Ναν μέσα (Τον πιο μισητό χαρακτήρα που έχει γραφτεί ποτέ σε βιβλίο!) αλλά θα κάνω τα στραβά μάτια γιατί είχε και πολύ Ρας :P Ένα όμορφο, γλυκό και συγκινητικό τέλος σε μια σειρά που αξίζει για όσους είναι λάτρεις τους είδους! 
Η βαθμολογία μου: 4.5/5 αστέρια. 

''When you find your reason for living, hold onto it. Never let it go. Even if it means burning other bridges along the way.''


Η νεαρή Σόριν πέφτει θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Ο θάνατος επέρχεται ακαριαία. Όμως η νεαρή «ξυπνά» και αντιλαμβάνεται ότι βιώνει μια παράξενη μεταθανάτια κατάσταση. Το «πνευματικό σώμα» της έχει μεταφερθεί σε μια άλλη διάσταση. 
--> Είχα διαβάσει τα 3 πρώτα Manga παλιότερα έτσι τα έκανα ένα γρήγορο re-read και συνέχισα με τα υπόλοιπα 3 που με περίμενα πολύ καιρό τώρα. Τα σχέδια του Ahn No-Uhn είναι όμορφα και έντονα με φοβερές λεπτομέρειες και ζωντανά χρώματα. Η ιστορία μας είναι γρήγορη, έξυπνη και με μια σκοτεινή διάθεση ενώ οι σκηνές δράσεις κλέβουν τα φώτα τις ιστορίας.  
Η βαθμολογία μου συνολικά: 4/5 αστέρια. 

''I see no good reason to act my age''

Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Anastasia Steele παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Christian Grey. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του. Πεπεισμένη όμως ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της - ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν. Όμως ο Grey βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέι κρατά κρυμμένα. 
--> Με αφορμή και την ταινία που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους πριν λίγο καιρό αποφάσισα να ξεκινήσω την τριλογία που τόσα και τόσα έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί για όνομά της. Αναπάντεχα και με όλα όσα είχα ακούσει βρήκα το βιβλίο μπορώ να πω (Μην σοκάρεστε!) καλύτερο από το προσδοκώμενο. Θεωρώ πως είναι καλό όταν ξεκινάς να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ξέρεις τι είναι αυτό που διαβάζεις. Εδώ έχουμε ένα erotica fanfiction του Twillight (για αυτό και οι τόσες ομοιότητες!) που γράφτηκε από μια απλή γυναίκα που το ανέβαζε στο Internt, φυσικά και δεν θα διαβάσεις κάτι συγκλονιστικά καλογραμμένο και ψαγμένο αν θες κάτι τέτοιο πιάσε έναν Hermann Hesse. Στην συνέχεια μετά την ανάγνωση του σοκάρομαι με τους χαρακτηρισμούς μερικών που αναφέρονται σε Πορνό. Για μένα ήταν στην κυριολεξία ένα Κινκι Άρλεκιν. Όσοι έχουν διαβάσει ερωτική λογοτεχνία ακόμα και κλασική καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ. Προσωπικά βρίσκω και τις δύο πλευρές υπερβολικές. Όχι οι 50 αποχρώσεις του Γκρι δεν είναι κανένα αριστούργημα αλλά ούτε και τερατούργημα. Αν δεν είσαι προκατειλημμένος και ξέρεις αρχικά τι είναι αυτό που διαβάζεις μπορεί, ίσως ακόμα και να το απολαύσεις...!  ;)
Η βαθμολογία μου: 4/5 αστέρια. 

''Sometimes I wonder if there's something wrong with me. Perhaps I've spent too long in the company of my literary romantic heroes, and consequently my ideals and expectations are far too high.''

Αποκαρδιωμένη από τα σκοτεινά μυστικά του βασανισμένου νεαρού επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, η Άνα έχει διακόψει τη σχέση τους κι έχει ξεκινήσει καινούρια καριέρα σε εκδοτικό οίκο. Όμως ο πόθος για τον Γκρέυ κυριαρχεί ακόμα σε κάθε σκέψη της και, όταν εκείνος της προτείνει μια νέα συμφωνία, δεν μπορεί ν’ αντισταθεί. Γρήγορα αρχίζει να μαθαίνει για το οδυνηρό παρελθόν των προβληματικών, δυναμικών και απαιτητικών Πενήντα Αποχρώσεών της περισσότερα απ’ όσα νόμιζε ποτέ ότι ήταν δυνατόν να μάθει. Ενώ όμως ο Κρίστιαν Γκρέυ παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες, η Άνα πρέπει να πάρει την απόφαση της ζωής της...
--> Πιο καλογραμμένο και σωστά δουλεμένο αλλά πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με το πρώτο! Το βιβλίο μπαίνει πιο βαθιά στην ιστορία, μας αφήνει να μάθουμε καλύτερα τους πρωταγωνιστές μας ενώ βλέπουμε μια πιο ουσιαστική εμβάθυνση στην μεταξύ σχέση των ηρώων. 
Η βαθμολογία μου: 4/5 αστέρια. 

''I'm anything but fine. I feel like the sun has set and not risen for five days, Ana. I'm in perpetual night here''



-->  Station Eleven - Emily St. John Mandel
-->  Twisted Perfection - Abbi Glines
-->  Fifty Shades Freed - E.L. James
-->  Ο Κόκκινος Βράχος - Γρηγόριος Ξενόπουλος


You Might Also Like

11 σχόλια

  1. Ουυυ!!! Μάλιστα!!! Ωραία βιβλιαράκια βλέπω!!! Χαίρομαι που σου άρεσαν!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Chryssa Tsantsaraki
    Ναι, ηταν ένας καλός μήνας μπορώ να πω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι για αυτό!!! Και εγώ μια από τα ίδια!!! Βλέπω πήρες και τις 50 αποχρώσεις!!! Είδες και την ταινία να μαντέψω??? <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Chryssa Tsantsaraki
    Ωραία! Τα διάβασα βασικά Online ;) Δεν την έχω δει ακόμα. Μόλις ολοκληρώσω και το τρίτο βιβλίο τότε...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Ready Player One θέλω πολύ να το διαβάσω. Βλέπω σου άρεσε κ εσένα. Θα κυκλοφορήσει από ότι είδα από τις εκδόσεις Πατάκη σε λίγο καιρό κ στα Ελληνικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ready Player One!! Τόσο καιρό σκέφτομαι να το διαβάσω! Έχω ακούσει τα καλύτερα, ααα τώρα με έβαλες στον πειρασμό:3 Πολύ ωραίο το manga series που προτείνεις, γενικά είμαι στο ψάξιμο για κάτι τέτοια συνέχεια. ΝΑΙ ναι να διαβάσεις Station Eleven ^_^ ^_^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Jamers!
    Ήταν πολύ καλό! Ξεπέρασε όλες μου τις προσδοκίες! Αξίζει να το διαβάσεις! Έχει κυκλοφορήσει είδη από τον Πατάκη ως (Αν είσαι έτοιμος, πάτα Enter) αν θυμάμαι καλά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @overtheplace
    Ήταν πολύ καλό Ελένη! Δίσταζα να το ξεκινήσω γιατί δεν είμαι μεγάλη φαν των Science Fiction αλλά πραγματικά αξίζει!
    Το Manga ήταν πολύ ωραίο! Σε μια ημερούλα τα τελείωσα! Θα σου αρέσει πιστεύω ;-) Το Ξεκίνησα το Station Eleven είμαι στην 21 σελίδα ακόμα :P Θα σου πω εντυπώσεις μόλις το ολοκληρώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είσαι πολύ μεγάλη Fan της επιστημονικής φαντασίας;; ΠΦΦ...ξεκίνα με Ούρσουλα Λε Γκέν,να σου φύγει το μυαλό, όπως και δήποτε Φίλιπ Ντικ και Άρθουρ Κλαρκ! Και περιμένουμε κάποια στιγμή review...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι δεν θα το έλεγα πως είμαι :D
      Θα τους έχω στα υπόψιν. Θα τους έχει λογικά κ στην βιβλιοθήκη, θα ρίξω μια ματιά!

      Διαγραφή

Popular Posts