WHAT IF IT'S US -BECKY ALBERTALLI & ADAM SILVER

Φεβρουαρίου 20, 2019


“I don’t know if we’re in a love story or a story about love.”

Η ιστορία μας ακολουθεί τον Ben και τον Arthur όπου γνωρίζονται έξω απο ένα ταχυδρομείο αλλά κάνεις από τους δυο δεν σκέφτεται να ανταλλάξουν τηλέφωνα και έτσι χάνουν κάθε επικοινωνία. Με μεγάλη προσπάθεια και από τους δύο και καλή τους τύχη οι δρόμοι τους ξανά διασταυρώνονται. Αρχίζουν να βγαίνουν αρκετά ραντεβού και κάπου εκεί καταλαβαίνουν πόσο διαφορετική είναι μεταξύ τους. Ο Ben είναι Πουερτορικανός από καθολική οικογένεια μεγαλωμένος μια ζωή στην Νέα Υόρκη και μόλις έχει βγει από μια έντονη σχέση. Αντίθετα ο Arthur είναι ένας λευκός Εβραίος από το νότο της Αμερικής όπου τα πράγματα είναι πολύ πιο συντηρητικά και δεν έχει καθόλου εμπειρίες πάνω στις σχέσεις ενώ ονειρεύεται το πρώτο του φιλί. Και οι δύο πιστεύουν όμως πως το σύμπαν είχε σκοπό που τους έφερε κοντά γιαυτό θα προσπαθήσουν να έχουν μια ομαλή και όμορφη σχέση! 

Όταν ανακοινώθηκε από την Becky Albertalli και τον Adam Silvera ότι θα συνεργαστούν έγινε χαμός στην book κοινότητα όλοι το περίμεναν πως και πως και οι πρώτες κριτικές ήταν κάτι παρά πάνω από θετικές. Προσωπικά δεν έχω διαβάσει κάτι απο τον Αdam Silvera ακόμα, αν και θα το ήθελα πολύ. Αντίθετα με την B.A έχω επαφή με ένα της έργο μόνο το The Upside of Unrequited που δεν μου είχε αρέσει ιδιαίτερα. Ήθελα πάρα πολύ όμως να δω την μεταξύ τους συνύπαρξη και το αποτέλεσμα αυτής. 

Δυστυχώς όμως το βιβλίο δεν ήταν αυτό που περίμενα. Το κυριότερο μου πρόβλημα ήταν οι χαρακτήρες τους οποίους δεν συμπάθησα σχεδόν καθόλου και για εμένα είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό. Προτιμώ μια πιο κακή γραφή ή ένα πιο μέτριο σενάριο από αδιάφορους και αντιπαθητικούς χαρακτήρες. Θέλω να δεθώ με τους ήρωες που διαβάζω. Όλο το βιβλίο γυρίζει μόνο γύρω από το ρομάτζο του Arthur  & του Ben αλλά ακόμα και αυτό είναι μέτριο αφού δεν έχουν καμια χημεία μεταξύ τους δεν υπάρχει κανένας ερωτισμός. Η αρχική συνάντηση και το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου είναι και το πιο ενδιαφέρον. Ήταν χαριτωμένο και με χιούμορ. Αλλά όσο περισσότερο γινόντουσαν σχέση τόσο πιο κακό γινόταν το πράγμα. Έχουμε ένα Ben να γκρινιάζει και να εκνευρίζεται με ότι κάνει ο Arthur με ολόκληρα κεφάλαια να ξοδεύονται σε αυτό το πράγμα και αντίστοιχα έναν Arthur να ζηλεύει συνεχώς τον Ben. Με κούρασα, με τσάτισε και με έκανε να βαρεθώ σε πολλά σημεία αυτό το πράγμα! 

Το κομμάτι του βιβλίου που μου άρεσε πιο πολύ και για εμένα έκλεψε την παράσταση ήταν ο Dylan κολλητός φίλος του Ben. Ο σαρκασμός του και η αμηχανία του ήταν αξιαγάπητη όπως και το ενδιαφέρον του για την Samantha. Eπίσης μ'άρεσαν πολύ οι σκηνές του Arthur με τον μπαμπά του και πιστεύω πως άξιζε να δούμε και παρα πανω ανάπτυξη μεταξύ τους. Επίσης οι αναφορές στον Harry Potter *fangirl* 😍😍😍😍😍😍😍

Το What if it's us είναι ένα πολύ ανάλαφρο βιβλίο που αν είστε φαν των συγγραφέων ή του θέματος θα το πρότεινα να το διαβάσετε. Προσωπικά απογοητεύτηκα αρκετά και δυστυχώς η ιστορία δεν λειτούργησε για εμένα. Τέλος θα ήθελα να διαβάσω ένα βιβλίο ακόμη των συγγραφέων για να έχω και μια πιο σφαιρική άποψη γι'αυτούς. Ελπίζω να πάει καλύτερα! 


“I barely know him. I guess that is every relationship. You start with nothing and maybe end with everything.”

Βαθμολογία: 2.5/5



You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts