Νεες σειρες ● Πρεμιερες 2015

Απριλίου 02, 2015


Η σειρα ακολουθεί το ταξίδι ενός χρονοταξιδιώτη, τον Cole, απο το μετα-αποκαλυπτικό μέλλον, που εμφανίζεται στο παρόν με αποστολή να εντοπίσει και να καταστρέψει την πηγή μιας θανάσιμης επιδημίας που σταδιακά θα εξαλείψει την ανθρωπότητα. Θα να είναι σε θέση ο Cole να σώσει την τύχη της ανθρωπότητας ή η ανθρωπότητα δεσμεύεται από τη μοίρα; Λαμβάνοντας μέρος στο κατεστραμένο μέλλον του 2043 και στο σήμερα (2015), η σειρά εξερευνά θέματα όπως το πεπρωμένο, η μοίρα, η αγάπη και η δυνατότητα της δεύτερης ευκαιρίας. Η σειρά βασίζεται στην κλασική ταινία του Terry Gilliam από το 1995 που πρωταγωνιστούσαν οι Brad Pitt και Bruce Willis.
--> Η προσπάθεια της σειράς είναι πολύ καλή ενώ έχει σεβαστή την απλά εξαιρετική ταινία που βασίζεται. Προσεγμένη παραγωγή με ενδιαφέρον σενάριο και έναν δυστυχώς τραγικό πρωταγωνιστή. Πάντως οι εναλλαγές εποχών είναι το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της σειράς...! 

Η σειρά εστιάζει σε μια οικογένεια ενήλικων αδερφών που βρίσκεται σε αναταραχή όταν επιστρέφει το μαύρο πρόβατο της οικογένειας, το οποίο ξανά βγάζει στο φως τα μυστικά και τα τραύματα τους από το παρελθόν.
--> Έχω δει μόνο τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς τα οποία ήταν καλά αλλά περίμενα πολλά περισσότερα ειδικά από τους δημιουργούς του αγαπημένου Damages. Ήθελα κάτι παραπάνω, δυστυχώς κάτι έλειπε. Το cast πάντως είναι εξαιρετικό και φαίνεται πολύ καλογυρισμένο! 

Η Elena είναι το αρχηγικό μέλος μιας φανταστικής βρετανικής βασιλικής οικογένειας η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει, κοινά και μη, οικογενειακά προβλήματα μπροστά σε ολόκληρη την κοινή γνώμη. 
--> Το απόλυτο guilty pleasure!!! Μου θύμισε τις καλές εποχές (2 πρώτες σεζόν) του Gossip Girl! Θανάσιμα μυστικά, συνωμοσίες, καυγάδες, πισώπλατες μαχαιριές, έρωτες και σκευωρίες... Ότι πρέπει για τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι!  

Όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν αναφορές για ένα νεαρό ζευγάρι στο Modesto της Καλιφόρνιας, οι οποίοι δέχθηκαν επίθεση στο ίδιο τους το σπίτι. Ο Matt Skokie, βετεράνος πολέμου, σκοτώθηκε, και η γυναίκα του Lily, δεν έχει τις αισθήσεις της και δεν είναι σίγουρο ότι θα επιβιώσει. Οι γονείς του ζευγαριού βρίσκονται κοντά της ελπίζοντας για θαύμα και παράλληλα τέσσερεις ύποπτοι ετοιμάζονται για σύλληψη. Η υπόθεση θα ξεκινήσει αναταραχές στην κοινότητα όταν το θέμα της φυλής θα παίξει σημαντικό ρόλο.
--> Ίσως ότι πιο ωμό έχει δείξει η ελεύθερη Αμερικάνικη τηλεόραση! Μια σειρά που δεν είναι για όλα τα γούστα, βαριά και σε πολλά σημεία αργή αλλά με ένα πολύ έξυπνο μέχρι στιγμής σενάριο, καθηλωτικές ερμηνείες και προσηλωμένο σε κάθε του επεισόδιο στο στόχο και το μήνυμα που θέλει να περάσει! 

Η σειρά διαδραματίζεται στα τέλη του 18ου αιώνα και ακολουθεί τον Ross Poldark, ο οποίος θα επιστρέψει στα ορυχεία του αφού πέρασε τρία χρόνια στο στρατό για να αποφύγει κατηγορίες παράνομου εμπορίου αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του Elizabeth. Στην επιστροφή του και αφού πολέμησε στην αμερικανική επανάσταση θα βρει το πατέρα του νεκρό και την Elizabeth αρραβωνιασμένη με τον ίδιο του τον ξάδερφο στην προσπάθεια του για μια νέα αρχή θα προσλάβει για βοηθό στη κουζίνα την Demelza, αφού πρώτα θα την γλυτώσει από ντόπιους που της επιτεθήκαν. 
--> Βρετανική σειρά εποχής από το BBC μόνο εγγύηση μπορεί να θεωρηθεί! Εξαιρετική παραγωγή για ακόμη μια φορά, με φοβερά τοπία και απεικόνιση της εποχής και ένα εξαιρετικό cast. Ότι πρέπει για τους λάτρεις του είδους! 

Η σειρά επικεντρώνεται στην Lindy, η οποία είναι άσσος στους υπολογιστές και θα πειστεί από τη συγκάτοικο της να δοκιμάσει τα διαδικτυακά ραντεβού. Όταν θα αρχίσουν να έχουν υποψίες ότι ένας από αυτούς είναι επικίνδυνος μαζί με τους φίλους της στο τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος θα προσπαθήσει να λύσει τους φόνους και να φέρει δικαιοσύνη με το δικό της τρόπο στη πόλη της Νέας Υόρκης. 
--> Για αυτήν την σειρά έχω τόσο ανάμικτα συναισθήματα. Ενώ δίνει μερικές πολύ καλές σκηνές έρχεται η ακριβώς επόμενη να τα πάρει όλα πίσω... Η κεντρική ιδέα της σειράς είναι ενδιαφέρουσα και την χειρίστηκαν αρκετά καλά στο πέρασμα της σεζόν, η μουσική μια και μιλάμε για το MTV είναι εξαιρετική ενώ το cast δυστυχώς σε πολύ πολύ μέτρια επίπεδα. Καθαρά εφηβική λείπει κάθε κομμάτι ρεαλισμού. Γενικά βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν είναι και για κάτι παραπάνω! 

Η σειρά ακολουθεί τις περιπέτειες του Galavant, ενός γοητευτικού ήρωα που είναι αποφασισμένος να πάρει πίσω τη φήμη του και το ευτυχισμένο του τέλος κυνηγώντας τον σατανικό βασιλιά Richard, που του κατάστρεψε τη ζωή και του έκλεψε τον έρωτα του, την Madalena.
--> Δεν περίμενα ποτέ πως θα μου άρεσε αυτήν η σειρά αφού δεν είμαι φαν του είδους! Εξαιρετική, πολύ ευχάριστη και φοβερά πρωτότυπη για τα τηλεοπτικά δεδομένα! Δυστυχώς είναι μόνο 8 επεισόδια! Οι φαν των μιούζικαλ να την τσεκάρουν σίγουρα..! 

H ιστορία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του ’90 και έχει στο επίκεντρο την Becca (Ramsey), η οποία κοντεύει τα 40 και ετοιμάζεται για το δεύτερο της γάμο αλλά η χαρά της είναι μειωμένη επειδή η καλύτερη της φίλη Lolly (Goldberg), η οποία το 1995 μετά από το γάμο της φίλης της με τον πρώτο της άντρα απομακρύνθηκε. Τώρα η Becca καθώς αναπολεί το παρελθόν θα ξυπνήσει την ημέρα του γάμου της το 1995 και θα έχει μια νέα ευκαιρία για ζωή με τη καλύτερη της φίλη αν πάρει τη σωστή απόφαση.
--> Είδα μόνο το πιλότο και μ'άρεσε! Δεν ξέρω πως νιώθω για το τέλος αλλά θα συνεχίσω με τα επόμενα επεισόδια σίγουρα. Με ένα πέρασμα στο παρελθόν και την αναβίωση της δεκαετίας του 90 το Hindsight καταφέρνει να τα πάει πολύ καλά με βάση αυτά που έχει να δώσει σαν σειρά...! 

Το The Last Man on Earth είναι αμερικανική φουτουριστική κωμική σειρά με δημιουργό και σεναριογράφο τον Will Forte και σκηνοθέτες του πιλότου τους Phil Lord και Christopher Miller. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Fox την πρώτη ημέρα του Μάρτη του 2015 και η υπόθεση ακολουθεί τον τελευταίο άνθρωπο της Γης, ο οποίος ψάχνει κάποιο σημάδι ζωής μετά από ένα παράξενο γεγονός που εξαφάνισε όλο το πληθυσμό της γης.
--> To έχω πάρει απόφαση πολύ πολύ δύσκολα(Aκατόρθωτο) θα βρω κωμωδία που να μ'αρέσει! Άντεξα να δω 2 επεισόδια ολόκληρα και είμαι περίφανη με τον εαυτό μου :P Δεν ήταν για μέν! Αλλά έχει τις στιγμές της, είναι διαφορετική και αρκετά πρωτότυπη μπορώ να πω. Αν είστε φαν των κωμωδιών ρίξτε της μια ματιά! 

Sex, drugs & classical music: Τα παρασκήνια μπορούν να είναι το ίδιο σαγηνευτικά με ότι συμβαίνει στην σκηνή. Το Mozart in the Jungle είναι βασισμένο στα απομνημονεύματα της Blair Tindall.
--> Ίσως η αγαπημένη μου καινούρια σειρά μέσα στο 2015! Είδα όλοι την πρώτη σεζόν και την απόλαυσα πραγματικά. Πολύ φρέσκια, με έξυπνο χιούμορ, εξαιρετικό cast που προσδίδει άλλο αέρα όπως και ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της. Είδη λατρεμένη! Ότι καλύτερο έχουμε δει από το Amazon! 

Η υπόθεση επικεντρώνεται σε ένα οικογενειάρχη, ο οποίος θα είναι ο βασικός ύποπτος για το φόνο ενός νεαρού αγοριού όταν θα βρει το πτώμα. Έτσι δεν θα έχει καμιά άλλη επιλογή από το να βρει το αληθινό δολοφόνο και παράλληλα να σώσει την ελευθερία του, τον γάμο του, τα παιδιά του, την φήμη του αλλά και τη λογική του. 
--> Περίμενα πολλά περισσότερα από αυτήν την σειρά γιατί μ'άρεσε το trailer και γενικά είμαι φαν του είδους αλλά δυστυχώς είναι πολύ απογοητευτική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το cast που δεν έχει δέσει καθόλου μεταξύ του και δυστυχώς δεν πείθουν και για τους ρόλους τους! Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη η original Αυστραλέζικη αλλά εδώ δυστυχώς κάνανε από την αρχή λάθος επιλογές. Μπορεί να δω απλά το τέλος για να μάθω και τι πραγματικά γίνεται ;)

Η σειρά επικεντρώνεται σε μια γυναίκα, η οποία προσπαθεί να ξεφύγει από μια οργάνωση που πιστεύει ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου και ξεκινάει τη νέα ζωής της στην Νέα Υόρκη.
--> Να και μια καινούρια κωμωδία που μ'άρεσε επιτέλους! Θύμιζε λίγο 30 rock (όσο έχω δει!) Εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί στους ρόλους και της ερμηνείες τους, γλυκιά και ανάλαφρη βλέπετε πολύ γρήγορα και σε κάνει να θέλεις και άλλο! 

Η σειρά επικεντρώνεται σε μια φοιτήτρια που είναι μισός άνθρωπος και μισός ζόμπι, η οποία πιάνει δουλειά στο γραφείο του ιατροδικαστή για να αποκτήσει πρόσβαση σε εγκεφάλους ώστε να τρεφεται και να διατηρήσει την ανθρώπινη φύση της. Αλλά με κάθε εγκέφαλο που τρώει αποκτά τις αναμνήσεις του πτώματος και με τη βοήθεια του ιατροδικαστή και ενός ντετέκτιβ της αστυνομίας θα λύνει υποθέσεις ανθρωποκτονιών για να ηρεμήσει τις ενοχλητικές φωνές που έχει στο κεφάλι της.
--> Δεν έχω ιδέα για το κόμικ όπου βασίζεται αλλά μ'αρέσει πολύ μέχρι στιγμής η σειρά! Μου θυμίζει και αρκετά στα σημεία την αγαπημένη Veronica Mars! Αν και το όλο concept είναι ουσιαστικά χαζό είναι ταυτόχρονα και όμορφο με μια δικιά του τρέλα! Το cast φαίνεται πολύ καλό ενώ η μουσική είναι εξαιρετική. Φρέσκια και με πολύ πλάκα! 















You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Ποιά λες να αρχίσω από όλες αυτές? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ, αναλογος και τι θες! Εγώ θα πρότεινα το Mozart in the Jungle φοβερά απολαυστική κ ευρηματική σειρά. Νομίζω πάντως εσένα θα σ'αρέσει κ η κωμωδία Unbreakable Kimmy Schmidt! Εμένα μου θύμισε ένα συνδυασμό 30 Rock και λίγο pushing Diaries. Και το The Royals είναι το απόλυτο Guilty pleasure ότι πρέπει για τώρα το καλοκαίρι αλλά έχουν παιχτεί μόνο 3 επ. Τα άλλα δύο έχουν είδη ολοκληρωμένες σεζόν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ααα τέλεια, σ'ευχαριστώ πολύ! :D Θα ψάξω αυτές που μου είπες και θα σου πω γνώμη!^^

      Διαγραφή
    2. Είδα τον πιλότο του Unbreakable Kimmy Schmidt και μ'άρεσε πάρα πολύ! Το έκανε το θαύμα της πάλι η Tina Fey, είναι αρκετά έξυπνο, αν και περισσότερο χαριτωμένο απ'ότι περίμενα! Αν σ'άρεσε κι εσένα, θα σε ψήσει και το Mindy Project;)

      Διαγραφή
    3. Χαίρομαι που σ'άρεσε! Και εγώ αν και επιφυλακτικη με τις κωμωδίες το απόλαυσα πάρα πολύ! Θα την κοιτάξω σίγουρα την σειρά! Τώρα ειδικά για το καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  3. To the last man on earth απευθύνεται κυρίως στο -ανδρικό κοινό (έχει πιάσει ακριβώς την επιτομή της καφρίλας). Εάν δε γελάς με τον μιστερ μπιν, τα αστεία του Σεφερλη και Σία μη κάνεις τον κόπο να ξεκινήσεις αυτή τη σειρά.
    -Ελένη, Τα επεισόδια είναι εικοσαλεπτα που σημαίνει πως μόλις και μετά βίας είδες ένα ολόκληρο επεισόδιο συγκριτικά με άλλες σειρές.αφού άντεξες και τόσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To the last man on earth είναι ότι πιο τραγικό έχω δει τον τελευταίο καιρό!!!!!!
      Αλλά είμαι σίγουρη ότι σε πολλούς (Όπως λες και ο ίδιος κυρίως άνδρες) θα αρέσει...
      Ήταν μεγάλο κατόρθωμα για μένα που κατάφερα κ είδα έστω και δύο 20λεπτά! :D

      Διαγραφή
  4. Α,είδα και ένα επεισόδιο από το twelve monkeys... Θεωρώ πως ακολουθεί τη πεπατημενη.δε νομίζω να ασχοληθώ περαιτέρω... Ειδικά όταν υπάρχουν εκεί έξω σειρές όπως το fargo, το true detective, το better call Saul,ray donovan κ.α θα μου πεις εδώ μερικοί βλέπουν arrow.... HUGE LOL 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ βλέπω Arrow :P Και για το στυλ του το θεωρώ μια χαρά...!
      Θα συμφωνήσω για το 12 Monkeys! Δυστυχώς και ο πρωταγωνιστής είναι τόσο μέτριος που δεν βοηθάει καθόλου την όλοι κατάσταση!

      Διαγραφή

Popular Posts