7 Reasons to Watch Hannibal

Μαΐου 27, 2015


Ένας απο τους πιο συναρπαστικούς χαρακτήρες της λογοτεχνίας, έρχεται στην τηλεόραση για πρώτη φορά. Φυσικά ο λόγος για τον ψυχίατρο-κατα συρροή δολοφόνο Dr. Hannibal Lecter. Σε αυτό το νέο δραματικό θρίλερ από τον Bryan Fuller που μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Anthony Hopkins, βλέπουμε πως άρχισε αυτή η απίστευτη ιστορία, πριν ακόμα γίνουν γνωστά τα αρρωστημένα πάθη του Dr. Lecter. Αποτελείτε από 13 επεισόδια και στις 4 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα η τρίτη του σεζόν.

Υπόθεση: Ο Will Graham είναι ένας χαρισματικός ερευνητής εγκλημάτων που συνεργάζεται με το FBI με σκοπό τον εντοπισμό ενός κατα συρροή δολοφόνου. Ο μοναδικός τρόπος σκέψης του Graham του προσφέρει την απίστευτη ικανότητα να μπορεί να ταυτίζεται με τον οποιοδήποτε, ακόμη και με τους ψυχοπαθείς. Οταν όμως το μυαλό ενός απο τους δολοφόνους που καταδιώκει αποδεικνύεται ιδιαίτερα πολύπλοκο, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του Dr. Lecter, ενός απο τους καλύτερους ψυχιάτρους της χώρας. Ετσι ο Graham και ο Lecter μαζί αποτελούν ένα ατρόμητο δίδυμο, δυνατό να αναλύσει και να βρει κάθε κατά συρροή δολοφόνο, χωρίς όμως ο Graham να γνωρίζει ότι...

Είναι ωμό 


Νομίζω παίρνει επάξια το βραβείο της σειράς με τις πιο ωμές και αποτρόπαιες σκηνές. Βλέποντας κάθε επεισόδια σίγουρα δεν μπορείς να φανταστείς πως η σειρά ανήκει σε κάποιο κρατικό κανάλι. Το τρομαχτικό και ταυτόχρονα όμως όμορφο είναι πως παρουσιάζονται όλα με τέτοιο τρόπο που μόνο να σε γοητεύσουν μπορούν. 

Είναι τρομαχτικά όμορφο 


Τα χρώματα ταυτόχρονα με την ρεαλιστική σκηνοθεσία συνθέτουν μια αιθέρια ατμόσφαιρα που ταιριάζει ακριβώς σε αυτό που θέλει να σου πει, πως η η ανθρώπινη λογική είναι ένα εύθραυστο πράγμα και αυτήν η αβεβαιότητα αντανακλάται στο στυλ του. 

Cinematography


Έχει απίστευτα γραφικά. Ίσως και τα καλύτερα που έχουμε δει στην τηλεόραση, η φωτογραφία είναι μαγική συνθέτοντας στα πρόσωπα ένα σχέδιο φωτοσκίασης ενώ η ακριβής κινήσεις της κάμερας σου δείχνουν την κάθε λεπτομέρεια!

Οι ηθοποιοί και οι ρόλοι τους

  

Με ένα εξαιρετικό cast και χαρακτήρες όπως Laurence Fishburne που παίζει τον άγριο ντετέκτιβ στην Dr. Kacey Rohl που υποδύεται την μικρή Abigail και τέλος στην δυναμική Alana Bloom. Φυσικά όμως αυτοί που κλέβουν ολοκληρωτικά την παράσταση είναι οι δύο μας πρωταγωνιστές. Ο Hugh Dancy ως Will Graham δεν χρειάζεται πολλά από το να του ρίξεις μια ματιά στα πάντοτε υγρά του μάτια για να τον συμπαθήσεις. Ο Hugh Dancy καταφέρνει να αποβάλει την εικόνα του όμορφου γοητευτικού Βρετανού βλέποντας τον σε έναν από τους πιο περίπλοκους ρόλους της τηλεόραση αφού παλεύει καθημερινά με την υπέρ ενσυναίσθηση. Στο άκρως αντίθετο ο Mads Mikkelsen που είναι ο τέλειος ψυχοπαθής για τον Hannibal Lecter. To πρόσωπο και οι κινήσεις του είναι κρύες και απαθής ενώ στα μάτια του μπορείς να δεις να γυρνάνε τα γρανάζια της τρέλας του. 

Η Γραφή 

 

O Bryan Fuller(Pushing Daisies, Dead like me) έχει καταφέρει να γράψει ένα καταπληκτικό σενάριο. Με μαύρο χιούμορ και χωρίς καμιά έλλειψη από λογοπαίγνια κανιβαλισμού η παράσταση ενεργεί ως prequel στα είδη των ιστοριών Hannibal επιτρέποντας μας να γνωρίσουμε το παρελθόν και τον χαρακτήρα του Dr. Lecter καλύτερα. Έτσι φτάνουμε σε μια βαθιά ανάπτυξη χαρακτήρων και ταυτόχρονα θέτει σε μας τους τηλεθεατές ερωτήματα που μας κάνει να αναιρέσουμε κάθε τι από ότι πιστεύουμε. 

Τα όνειρα 

Συνήθως στον κινηματογράφο και την τηλεόραση τα όνειρα χρησιμοποιούνται ως ένα παιχνίδι του σεναριογράφου να παίξει με την λογική του κοινού ή να γεμίσει το κενό. Στο Hannibal όμως τα όνειρα παίζουν καθοριστική σημασία για την συνέχεια της σειράς και του σεναρίου. Τα όνειρα του Will μας απεικονίζουν όχι απλά μια κατάσταση του νου αλλά στο πόσο κοντά είναι ο ίδιος στην αναζήτηση του να βρει τον δολοφόνο-αντεροβγάλτη. Ταυτόχρονα οι σκηνές των ονείρων είναι ένα εκπληκτικό θέαμα, ανατριχιαστικό και όμορφο ενώ μέσα από αυτά μπορούμε να καταλάβουμε και κάθε ψυχική κατάσταση που περνά ο Will. 

Τραγική Ειρωνεία

  

H παράσταση καταφέρνει να αποφεύγει επιδέξια τις δελεαστικές μεγάλες αποκαλύψεις αλλά να μας δίνει από την αρχή μικρά πορίσματα για το τι θα επακολουθήσει. Π.χ από το πρώτο επεισόδιο εμείς γνωρίζουμε την ταυτότητα του Hannibal αντίθετα με τον Will την αγνοεί επ' αόριστον. Αυτό το στοιχείο κάνει φοβερά ενδιαφέρον την σειρά γιατί ενώ εμείς μπορούμε να δούμε όλες τις οπτικές γωνίες των ηρώων και να συνδέσουμε τα κομμάτια του παζλ για τους ήρωες μας το κάθε επεισόδιο είναι μια ωρολογιακή βόμβα που δεν αφήνει τίποτα όρθιο και η μετέπειτα κίνηση τους είναι το μεγαλύτερο μυστήριο για μας. 










You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Υπέροχο ποστ που αν δεν είχα ξεκινήσει τη σειρά σίγουρα θα με έκανε να το κάνω. Αγαπώ αυτή τη σειρά. Αγαπώ τον Mads Mikkelsen! Έχω δει μόνο την 1η σεζόν και ελπίζω σύντομα να τη συνεχίσω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! O Mads Mikkelsen είναι μορφή!!!
      Η δεύτερη σεζόν ήταν ακόμη καλύτερη! Ακόμη πιο τρομαχτική και με ένα cliffhanger για γερά στομάχια!

      Διαγραφή
  2. Φοβερό post! Φαίνεται πολύ καλό! Θα το βάλω σίγουρα στο πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ'ευχαριστώ πολύ! Να το βάλεις σίγουρα δεν θα σε απογοητεύσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts