March & April Wrap-Up

Μαΐου 03, 2015



 Coraline - Neil Gaiman
Το νέο σπίτι της οικογένειας της μικρής Coraline έχει δεκατέσσερις πόρτες. Οι δεκατρείς από αυτές ανοίγουν και κλείνουν. Η δέκατη τέταρτη είναι κλειδωμένη, γιατί οδηγεί σε έναν άλλον κόσμο, έναν κόσμο σχεδόν ολόιδιο με αυτόν της Coraline, μα τόσο διαφορετικό. Η Coraline θα διαβεί το κατώφλι αυτής της πόρτας, για να εξερευνήσει τον νέο κόσμο, και θα εντυπωσιαστεί από τα θέλγητρά του. Εκεί, όμως, θα γνωρίσει τους άλλους της γονείς και θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνουν για να την κρατήσουν για πάντα εκεί και να την αλλάξουν. Σε έναν κόσμο με ζωντανά παιχνίδια, ποντίκια κατασκόπους, κλεμμένες ψυχές και αιώνια ομίχλη, η μικρή Coraline θα πρέπει να παλέψει με όλη της τη δύναμη για να σώσει τους πραγματικούς της γονείς και την ψυχή της.
--> Αν και μικρό σε έκταση περίπου 162 σελίδες o Neil Gaiman καταφέρνει να σε βάλει αμέσως στον υπέροχο φανταστικό του κόσμου. Απολαυστικό, σκοτεινό ακόμα και ανατριχιαστικό με μια έξυπνη ιστορία και ιδιοφυής χαρακτήρες. Ένα σύγχρονο παραμύθι για παιδιά που μιλάει όμως και στην καρδιά κάθε ενήλικα! Αγαπημένος χαρακτήρας η γάτα! 
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

H φυσιολογική ζωή του Charlie Nancy's τελειώνει την στιγμή που ο πατέρας του πέφτει νεκρός στη σκηνή ενός καραόκε στην Florida. Ο Charlie ποτέ δεν ήξερε πως ο πατέρας του ήταν ένας θεός και πως είχε έναν αδερφό. Τώρα ο αδερφός του βρίσκετε στο κατώφλι του για να του κάνει την ζωή του πιο ενδιαφέρουσα.. Αλλά και δύσκολη. 
--> Εφευρετικό, έξυπνο και χιουμοριστικό ταυτόχρονα με την μαγική γραφή του Neil Gaiman! Το Anansi Boys μπορεί να μην έχει αυτό το κάτι επικό που ξεχωρίζουν τα βιβλία του Gaiman αλλά σίγουρα έχει το ιδιαίτερα κωμικό που το κάνει να ξεχωρίζει από άλλα έργα του. 
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

Η Ana ήξερε από την αρχή πως η αγάπη για τις Πενήντα Αποχρώσεις της δε θα ήταν εύκολη δουλειά και η κοινή ζωή τους δημιουργεί προκλήσεις που κανένας τους δεν είχε προβλέψει. Εκείνη πρέπει να μάθει να μοιράζεται τον πολυτελή τρόπο ζωής του Grey χωρίς να θυσιάζει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της, και ο Grey πρέπει να ξεπεράσει την παρόρμησή του να ελέγχει τους άλλους και να αφήσει πίσω του τις αναμνήσεις που εξακολουθούν να τον στοιχειώνουν. Aκριβώς όμως τη στιγμή που φαίνεται πως πραγματικά έχουν τα πάντα, η τραγωδία και η μοίρα συνδυάζονται για να κάνουν πραγματικότητα τους χειρότερους εφιάλτες της Ana
--> Στο ίδιο επίπεδο με τα δύο προηγούμενα το τελευταίο βιβλίο της τριλογίας συνεχίζει να ακολουθάει την ζωή του Christian και της Anastasia. Νομίζω το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου βιβλίου είναι εξέλιξη των ηρώων μέσα από την ιστορία. Για μένα η E.l James έχει καταφέρει (πάρα την τόσο απλοϊκή γραφή της ή ακόμα και ιστορία της) να φτιάξει μια καταπληκτική ψυχογράφηση ηρώων. Η εξέλιξη ειδικά του Christian μέσα από τις σελίδες μέχρι την τελική κορύφωση και συναισθηματική εξιλέωση που φτάνει ως χαρακτήρας είναι ίσως και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι. 
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

Η ιστορία ξεκινάει σε μια θεατρική σκηνή στο Τορόντο όπου παίζεται το έργο King Lear, ο Arthur Leander πρωταγωνιστής της παράστασης καταρρέει μπροστά στην σκηνή. Αυτήν είναι η αρχή μπροστά σε μια παγκόσμια τραγωδία που μέσα σε λίγες μέρες μια σπάνια γρίπη θα κτυπήσει το 99% του ανθρώπινου πληθυσμού. Μέσα στους ελάχιστους επιζώντες βρίσκεται η Kirstin Raymonde μια νεαρή κοπέλα που έπαιζε από παιδί στο ίδιο θέατρο.
--> To Station Eleven είναι ένα post-apocalyptic μυθιστόρημα που χάρης την Emily St. John Mandel καταφέρνει να εισάγει ένα διαφορετικό στυλ στο είδος. Από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει μέσα στο 2015! Εξαιρετικά καλογραμμένο, με χαρακτήρες που μόνο στην καρδιά σου μπορείς να τους βάλεις, έξυπνο και με μια δικιά του ματιά για τον κόσμο... Άξιζε πραγματικά! (Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό μου Review εδώ!)
Bαθμολογία: : 5/5 αστέρια.

Όταν η Φωτεινή Σάντρη υποδέχεται τον Άγγελο στο σπίτι του «Κόκκινου Βράχου», μέσα στα λιοστάσια με το κοκκινόχωμα, στους ανθοστόλιστους κήπους, στις παραλίες και στις γραφικές εκκλησιές, γεννιέται ένα περίεργο «σ’ αγαπώ». Ανάμεσα στη Φωτεινή και τον Άγγελο ένας έρωτας ξεκινά σαν το χαμόγελο της άνοιξης. Απότομα όμως μεταμορφώνεται σε καταλυτική δύναμη. Εκείνο το καλοκαίρι στη βίλα του «Κόκκινου Βράχου» κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τις μοιραίες συνέπειες αυτής της γνωριμίας στη ζωή της Φωτεινής. 
--> Μια αξιόλογη νουβέλα από τον Γρηγόρη Ξενόπουλο όπου το κύριο στοιχείο της είναι η ζωή μιας αστικής οικογένειας στην επαρχία. Μας μιλάει για τον ανεκπλήρωτο έρωτα και τις τραγικές συνέπειες του. Αν και λίγο μονότονο στην αρχή από την μέση και μετά βρίσκει το βήμα του, δυστυχώς όμως καταπιάνεται με ιδέες και γεγονότα που μόνο παρωχημένα μπορούν να θεωρηθούν για την δικιά μας εποχή. 
Bαθμολογία: 3/5 αστέρια.                                                               

Ο Noah Ryan και η Jules Doucette περνούσαν κάθε τους στιγμή μαζί. Στην αρχή ως φίλη και στην συνέχεια ως εραστές. Είχαν χτίσει μια ζωή μαζί ένα μέλλον και όνειρα, όλα αυτά μέχρι μια τραγική απόφαση να τους καταστρέψει την ζωή. Είκοσι έξι χρόνια αργότερα η Jules εξακολουθεί προσεχτικά να ζει την ζωή της μαζί με το πως η μητέρα της, της το καθορίζει. Ζει στο σπίτι της, ακολουθεί τους κανόνες της, κάνει τις δουλειές της μητέρας της και κρατάει καλά το μυστικό που εκείνη την έκανε να θάψει. Τότε όμως ο Noah επιστρέφει πίσω στο σπίτι και δεν φέρνει πίσω μόνο τις παλιές μνήμες αλλά αναγκάζει την Jules να δει την ζωή της με ένα εντελώς άλλο τρόπο. 
--> Ένα μυθιστόρημα που έπεσε εντελώς τυχαία στην αντίληψή μου και το ξεκίνησα κυρίως λόγου του όμορφου εξώφυλλου του. Το Don't let go αποδείχτηκε ένα βαθιά συναισθηματικό βιβλίο που μιλάει για την πρώτη αγάπη, την δεύτερη ευκαιρία και πως μαθαίνουμε να προχωράμε και να ζούμε με τις επιλογές μας αλλά και τα ίδια μας τα λάθη. Ρομαντικό και στοργικό!
Bαθμολογία: 4.5/5 αστέρια. 

Η ζωή έξω από το σπίτι της ήταν μια νέα εμπειρία για την Della Sloane. Τα σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος της, δεν ήταν κάτι που σκόπευσε να μοιραστεί με κανέναν. Ποτέ δεν θα καταλαβαίνανε. Ποτέ κανείς δεν θα έφτανε τόσο κοντά της για να μάθει. Ο Woods Kerrington δεν ήταν από τα άτομα που προσέλκυσαν δίπλα του εύθραυστα θηλυκά. Είχε να ασχοληθεί με την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Οι γυναίκες ήταν απλά μια απόλαυση. Μέχρι που ένα βράδυ θα γνωρίσει μια μικροκαμωμένη μελαχρινή που χρειάζεται βοήθεια με το φυσικό αέριο του αυτοκινήτου της. 
--> H συνέχεια της Rosemary Beach series! Ο Woods καταφέρνει να κλέψει όλοι την παράσταση του βιβλίου με το πιο σοβαρό, παθιασμένο, στοργικό και προστατευτικό χαρακτήρα του. Η Della πάλι είχε κάποια θέματα σαν χαρακτήρας την βρήκα κάπως άχρωμη. Προτιμούσα να διαβάζω τα κομμάτια από την πλευρά του Woods γιατί έβγαζαν πολύ περισσότερο συναίσθημα. Το Twisted Perfection γενικά ήταν λίγο πιο σκοτεινό από τα προηγούμενα βιβλία ακολουθεί όμως τα ίδια βήματα και είναι σίγουρο πως θα το λατρέψετε εξίσου. 
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

Ο Woods είχε την τέλεια ζωή που άλλοι χάραξαν για αυτόν. Η οικογενειακή του επιχείρηση ευημερεί και θα παντρευτεί μια πλούσια κοπέλα, το μεγάλο όνειρο των γονιών του. Όλα αυτά μέχρι η όμορφη νεαρή Della Sloane εγκατασταθεί στην πόλη και θα του δείξει ένα νέο δρόμο για τον μέλλον του. Ο Woods είναι πρόθυμος να θυσιάσει τα πάντα για αυτήν μέχρι που ο αιφνιδιαστικός θάνατος του πατέρα του θα αφήσει μόνη την μητέρα του και μια ολόκληρη επιχείρηση για διοίκηση. Η Della πάλι είναι αποφασισμένη να μείνει στο πλευρό του Woods να παραμείνει δυνατή αλλά τα φαντάσματα του παρελθόντος δεν έπαψαν ποτέ να την στοιχειώνουν. Αγωνίζεται να κρύψει τα πραγματικά της αισθήματα από τον Woods επειδή ξέρει πως αλλιώς το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να τον τραβήξει μέσα στο σκοτάδι, μαζί της.
--> Δυστυχώς απογοητεύτηκα λίγο με το συγκεκριμένο βιβλίο. Βρήκα πως τελικά όλοι η ιστορία και η πλοκή με την Angelina δεν είχε νόημα ασχολιόμαστε σε όλο το πρώτο κομμάτι μαζί της και τελικά δεν έγινε τίποτα! Η Della δυστυχώς είναι ένας αδύναμος χαρακτήρας και ειδικά για να είναι ο κύριος. Εκτός ότι συνεχίζει να είναι άχρωμη, επίπεδη και χωρίς κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον με τις κινήσεις της ήταν και για πολλές φάπες στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου τουλάχιστον και ο Woods ευτυχώς ήταν ίσως το μόνο κομμάτι που άξιζε. Αλλά και με αυτόν είχα μερικά μικρό θέματα κυρίως σε μερικούς διαλόγους του όπου ήταν υπερβολικά γλυκανάλατοι. Η μεγάλη αποκάλυψη και το μπαμ που υπάρχει ουσιαστικά στο βιβλίο έχει να κάνει με άλλους χαρακτήρες και με την συνέχεια της δικής τους ιστορίας. Και η αλήθεια είναι δεν ξέρω πως νιώθω ούτε για αυτό. Ήθελα να μάθω όσο τίποτα την ιστορία του Tripp αλλά στεναχωρήθηκα κιόλας με τα γεγονότα άξιζε κάτι καλύτερο στον Jace. 
Bαθμολογία: 3/5 αστέρια.

Ο Theodore Finch είναι ένας έφηβος που πάσχει από μανιο-κατάθλιψη και που συχνά σκέφτεται διάφορους τρόπους να βάλει τέλος στην ζωή του. Η Violet Markey είναι μια όμορφη νεαρή κοπέλα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον θάνατο της αδερφής της και βρίσκετε σε βαριά κατάθλιψη. Μια μερα η Violet Markey γνωριζει τον Theodore Finch, πάνω σε ένα καμπαναριό ο ένας θα σώσει τον άλλο και η ιστορία τους μόλις ξεκινάει. 
--> Ένα υπέροχο και μοναδικό βιβλίο που καταπιάνεται με βαθιές αλήθειες. Θα σε κάνει να κλάψεις, να γελάσεις, να σκεφτείς αλλά και να ταυτιστείς απόλυτα με την ιστορία του και τους ήρωες του. Μόνο να το αγαπήσεις μπορείς! (Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό μου Review εδώ!)
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

Όταν ο Kiro ο πατέρας της Harlow Manning και μεγάλος ροκ σταρ του θρυλικού συγκροτήματος πάει σε περιοδεία στέλνει την ίδια στο Rosemary Beach της Florida μαζί με την ετεροθαλή αδερφή της Nan. Το πρόβλημα: Η Nan την μισή και η Harlow πρέπει να κρατήσει το κεφάλι της κάτω αν θέλει να μπορέσει να συμβιώσει μαζί της τους επόμενους εννιά μήνες. Κάτι που φαίνεται αρχικά αρκετά εύκολο μέχρι που ο Grant Carter περπατάει έξω από το δωμάτιο της Nan μόνο με το σλιπάκι του. Ο Grant πάλι έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του όταν μπλέχτηκε με μια γυναίκα που μόνο δηλητήριο κολλάει στις φλέβες της. Ήξερε την Nan σχεδόν όλοι του την ζωή, ήξερε που έμπλεκε και τώρα που έχει ξανά συναντήσει την Harlow μετανιώνει όσο τίποτα για αυτήν του την κίνηση. Ωστόσο η Harlow δεν θέλει καμιά σχέση με ανθρώπους που έχουν ή είχαν κάποια σύνδεση με την Nan. O Grant είναι απελπισμένος να εξιλεωθεί στα μάτια της, θα το καταφέρει τελικά... 
--> Εδώ βλέπουμε την ιστορία του Grant και της Harlow δύο χαρακτήρες που αγάπησα από την πρώτη στιγμή που τους γνωρίσαμε μέσα από τα προηγούμενα βιβλία της σειράς. Η Abbi Glines αυτήν την φορά δοκιμάζει ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης κυρίως με διάφορα flashback για να ενώσει τα κομμάτια της ιστορίας. Μ'άρεσε που στο συγκεκριμένο βιβλίο είδαμε πιο βαθιά τις οικογενειακές σχέσης. Το πως αλληλεπιδρούν ο Grant και ο Rush σαν αδέρφια και φίλοι. Πόσο συγκινητική είναι η σχέση της Harlow με τον πατέρα της τον Kiro αλλά και τον αδερφό της τον Mase. Τα μόνα ψευγάδια που μπορώ να βρω είναι πως θα έπρεπε να μας δώσει περισσότερα στοιχεία για την πρώτη γνωριμία Harlow-Grant είδαμε κάποια αλλά ένιωσα πως υπήρχαν πολλά περισσότερα ενώ όλο αυτό το μπροστά πίσω(παρελθόν-παρόν) μπέρδευε καμιά φορά. 
Bαθμολογία: 4.5/5 αστέρια.

Ο Grant Carter έκανε τα πάντα για να πείσει την Harlow Manning πως έχει αλλάξει και είναι ένας καλύτερος άνθρωπος. Να την κάνει να τον ξανά εμπιστευτεί. Έπρεπε να αποβάλει από πάνω του την φήμη του Playboy αλλά και την ιστορία του με την Nan. Η Harlow από την άλλη μετά από μια ζωή αποφεύγοντας αγόρια σαν τον Grant του ανοίγει ολοκληρωτικά την καρδιά της και τον κλειδώνει μέσα της. Μετά όμως την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού που συντάραξε την ζωή τους ο Grant και η Harlow πρέπει να αποφασίσουν αν έχουν την δύναμη να παλέψουν ή αν ο πόνος της προδοσίας έχει καταστρέψει οριστικά το μέλλον τους. 
--> Νομίζω πως σε αυτό το βιβλίο βλέπουμε ολοκληρωτικά επιτέλους τον Grant που τόσο αγαπήσαμε στα πρώτα βιβλία της σειράς. Στο Take a Chance υπήρχε κάτι στην συμπεριφορά του που τον πήγαινε πίσω ενώ εδώ μας δείχνει ξανά όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του και η Harlow είναι ίσως από τους πιο δυνατούς και αποφασιστικούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει σε βιβλίο. Oι επιστολές της προς την Lila Kate και τον Grant ήταν φοβερά συγκινητικές. Θα ήθελα να μάθουμε λίγα παραπάνω πράγματα για το παρελθόν του Grant αλλά η ιστορία ήταν τόσο ισχυρή και πολλές φορές συγκινητική που σε έκανε να το ξεχάσεις!
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.






You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts