Eurovision 2015

Μαΐου 24, 2015


Ο 60ός ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision έφτασε στο τέλος του και νικήτρια αναδείχθηκε για 6 φορά στην ιστορία της η Σουηδία συγκεντρώνοντας 365 βαθμούς. Δεύτερη είδαμε την Ρωσία με 303 βαθμούς και τρίτη την Ιταλία με 292 βαθμούς. Η Ελλάδα τερμάτισε 19 με 23 βαθμούς ενώ η Κύπρος 22 με 11 βαθμούς. 

Έναρξη: 

Με την περσινή νικήτρια του διαγωνισμού ξεκίνησε η παράσταση από την Βιέννη. Η Conchita Wurst πέταξε πάνω από τους θεατές και μαζί με μια παιδική χορωδία τραγούδησε το περσινό νικητήριο τραγούδι. 

Ψηφοφορία: 

Με αρκετά λάθη και άγχος κύλησε η ψηφοφορία και ντέρμπι σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες. Ο Νότος ενώθηκε και ψήφισε ομόφωνα Ιταλία ενώ αντίθετα η κεντρική και βόρεια Ευρώπη Σουηδία. Όπως πάντα το Ανατολικό μπλοκ ψήφισε δυνατά Ρωσία ενώ έκλεψε και αρκετές ψήφους από τις νότιες χώρες.  Το Βέλγιο και η πρωτοεμφανιζόμενη Αυστραλία επίσης συμπλήρωσαν την πεντάδα. Ενώ η Λετονία αν και outsider κατάφερε να λάβει μια θέση μέσα στην δεκάδα. Η Ελλάδα τερμάτισε 19 με 23 βαθμούς και ψηφίστηκε μόνο από 3 χώρες. 

Αναλυτικά οι ψήφοι της Ελλάδος: 

1 βαθμός στην Αρμενία 
2 Βαθμοί στη Γεωργία 
3 βαθμοί στη Λετονία 
4 βαθμοί στη Σουηδία 
5 βαθμοί στην Αυστραλία 
6 βαθμοί στην Αλβανία 
7 βαθμοί στο Βέλγιο
8 βαθμοί στη Ρωσία 
10 βαθμοί στην Κύπρο 
12 βαθμοί στην Ιταλία

O Μεγάλος νικητής και οι υπόλοιποι πεντάδα: 

1η Σουηδία
O Måns Zelmerlöw με το τραγούδι Horoes που μιλάει για το bullying σήκωσε το βραβείο και το πήγε στην πατρίδα του Σουηδία. Με μια καταπληκτική παράσταση και εντυπωσιακά ειδικά εφέ έκλεψε τις εντυπώσεις και κατάφερε να έρθει πρώτος με τους εντυπωσιακούς 365 βαθμούς. (Να πούμε πως ο όμορφος νεαρός δούλευε χρόνια ως μπάρμαν στην Ρόδο! Μέσα από τα χέρια μας τον χάσαμε :P) 



2η Ρωσία 
H Ρωσίδα Polina Gagarina με την καταπληκτική φωνή της που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα κατάκτησε την δεύτερη θέση με το αντιπολεμικό τραγούδι A Million Voices. Σημειωτέον πως κατά την διάρκεια τις ψηφοφορίας δέχτηκε πολλά γιουχαρίσματα για τις υψηλές επιδώσεις της χώρας της κάνοντας έτσι την τηλεπαρουσιάστρια να ζητήσει από τον κόσμο να σταματήσει λέγοντας πως αυτήν την στιγμή ψηφίζουμε για την μουσική και όχι για την πολιτική κατάσταση κάθε χώρας. 



3η Ιταλία
Οι "Il Volo" - κατά κόσμον Piero Barone, Ignazio Boschetto και Gianluca Ginoble τρεις τενόροι μας τραγουδούν με τις φωνάρες του και Ιταλική φινέτσα το ερωτικό Grande Amore με φόντο την Αφροδίτη της Μήλου. 



4ο Βέλγιο 
5ο βλέπουμε το Βέλγιο με τον 16χρονο Loïc Nottet  νικητή του ''The Voice'' της χώρας του που έγραψε και σκηνοθέτησε μόνος του το τραγούδι και την παρουσίαση του. Με Rhythm Inside που ήταν ίσως το πιο σύγχρονο και ραδιοφωνικό τραγούδι της βραδιάς. 



5η Αυστραλία
H Αυστραλία παίρνει πρώτη φορά μέρος στο διαγωνισμό ως προσκεκλημένη χώρα για τα 60 χρόνια που κλίνει η eurovision. Σημειωτέον ότι οι Αυστραλοί παρακολουθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον διαγωνισμό και είναι από τους μεγαλύτερους φανς αφού κάθονται μέχρι τα ξημερώματα να την δουν και έκανα πάντα ξεχωριστή δικιά τους κανονική ψηφοφορία όλα αυτά αλλάζουν φέτος που παίρνει κανονικά μέρος στο διαγωνισμό με έναν γνωστό και άρτιο καλλιτέχνη τον Guy Sebastian και ένα εύθυμο τραγούδι το Tonight Again.


Οι υπόλοιπες χώρες που συμπληρώσαν την δεκάδα: Λετονία(6η θέση) Εσθονία(7η θέση) Νορβηγία(8η θέση) Ισραήλ(9η θέση) Σερβία(10η θέση)

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts