My True Love Gave To Me - Review

Ιανουαρίου 14, 2015


Στο Βιβλίο βλέπουμε 12 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες ιστορίες από 12 διαφορετικούς αγαπημένους μας συγγραφείς. Ένα άκρως απολαυστικό και γλυκύτατο βιβλίο που θα σας ταξιδέψει ειδικά τις ημέρες των εορτών. 

1. Midnights - Rainbow Rowell --> 5 Αστέρια!
Το πρώτο κεφάλαιο ανήκει στην αγαπημένη Rainbow Rowell, όπου κάνει την καλύτερη αρχή για το βιβλίο. Η ιστορία της ακολουθάει δύο φίλους την Megs και τον Noel όπου εδώ και τέσσερα χρόνια αλλάζουν την χρονιά τους σ'ένα ξέφρενο Πρωτοχρονιάτικο πάρτι που διοργανώνουν κάποιοι γνωστή τους. Ο Noel έχει παράδοση να φιλάει κάποιον την ώρα που το ρολόι φτάνει 12. 2014 ποια θα είναι η τυχερή που θα κερδίσει αυτό το φιλί;! 
Η Rainbow Rowell καταφέρνει μέσα σε λίγες μόνο σελίδες να μας δώσει την πιο ίσως ολοκληρωμένη ιστορία του βιβλίου. Πραγματικά αγάπησα τους δύο πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες! Θα μπορούσα να διαβάσω ένα ολόκληρο βιβλίο για αυτούς.

2. The Lady & The Fox - Kelly Link --> 2 Αστέρια!
Η δεύτερη ιστορία έρχεται από την Kelly Link μια συγγραφέα που δεν γνώριζα μέχρι πριν. Κάθε Χριστούγεννα η Miranda μένει στο σπίτι μιας φίλης της. Κάθε χρόνο γύρω από το χιονισμένο τοπίο βλέπει έναν άνδρα έξω από το σπίτι. Όμως όπως ακριβώς μυστηριώδης εμφανίζεται, εξαφανίζεται κιόλας μέσα σε λίγες ώρες. 
Η χειρότερη ιστορία για μένα και με διαφορά! Ήταν αρκετά βαρετή, δεν μας εξήγησε τίποτα και έμεινα με χιλιάδες απορίες! 

3. Angels In The Snow - Matt de la Peña --> 4 Αστέρια!
Στην τρίτη ιστορία βλέπουμε τον Shy όπου φοιτά στο New York University και δυστυχώς για αυτόν δεν καταφέρνει να γυρίσει σπίτι για τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές έτσι μένει μόνος με την γάτα του. Για καλή του τύχη το ντους της γειτόνισσας του Haley χαλάει και έτσι αναγκάζεται η ίδια να περνάει αρκετή ώρα στο μπάνιο του Shy αλλά και στο ίδιο του το σπίτι. 
Δεν έχω διαβάσει τίποτα από τον συγκεκριμένο συγγραφέα αλλά αγάπησα την ιστορία του. Ήταν πολύ γλυκιά και οι ήρωες αξιαγάπητη.

4. Polaris Is Where You’ll Find Me - Jenny Han --> 4 Αστέρια!
Η τέταρτη ιστορία μας μιλάει για την Natalie όπου υιοθετήθηκε από τον Άι Βασίλη από όταν ήταν βρέφος και ζει όλοι της την ζωή στο Βόρειο πόλο. Εκεί θα ερωτευτεί ένα ξωτικό τον Flynn αλλά τα ξωτικά προορίζονται μόνο για το ίδιο τους το είδος. 
Αγαπώ την Jenny Han και η ιστορία της ήταν εντελώς πρωτότυπη και γλυκιά! Το μόνο μειονέκτημα ήταν πως το κομμάτι ήταν υπερβολικά μικρό (Η μικρότερη ιστορία) και ίσως ήθελα μερικές σελίδες ακόμα.  

5. It’s A Yuletide Miracle, Charlie Brown - Stephanie Perkins 5 Αστέρια
Η Marigold θέλει να χρησιμοποιήσει για μια εργασία της την φωνή του απόλυτα sexy τύπου που δουλεύει στο διπλά μαγαζί, όπου πουλάει χριστουγεννιάτικα στολίδια και δέντρα. Έτσι αποφασίζει να πάει στο μαγαζί και να αγοράσει ένα δέντρο όπου δεν έχει καν μέρος να το βάλει. 
Η Stephanie Perkins ξέρει απλά να γράφει τις πιο γλυκές και υπέροχες ρομαντικές ιστορίες. Ίσως το αγαπημένο μου κομμάτι. Είχε χιούμορ, είχε μια πολύ όμορφη ερωτική ιστορία ήταν αξιαγάπητο! 

6. Your Temporary Santa - David Levithan --> 3.5 Αστέρια
Η ιστορία έχει να κάνει με ένα Εβραϊκό αγόρι όπου ντύνετε Άι Βασίλης στην προσπάθεια να πείσει τον φίλο της αδερφής του ότι υπάρχει η μαγεία των Χριστουγέννων. 
Η πρώτη ιστορία που διαβάζω από τον πολύ γνωστό David Levithan. Ήταν όμορφο, πολύ οικογενειακό, με ωραίους χαρακτήρες απλά ένιωσα πως κάτι μου έλειπε. 

7. Krampuslauf - Holly Black --> 4 Αστέρια!
Krampuslauf είναι μια ετήσια γιορτή μέσα στην ημέρα των Χριστουγέννων όπου οι άντρες ντύνονται ως Krampus(Μυθικά πλάσματα, ένας συνδυασμός ξωτικών και τράγων) ένα τέρας που αντίθετα με τον Άι Βασίλη τιμωρεί τα κακά παιδιά της χρονιάς. Η Hanna ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας μας πηγαίνει στην γιορτή με τους φίλους της, Wren και Penny για να διαπιστώσουν αν το αγόρι της Penny's την απατά. Η Hanna τότε συναντά έναν άνδρα ντυμένο ως Krampus ή έτσι νομίζει τουλάχιστον και ένα θαύμα Krampusnacht ακολουθεί.
Η Holly Black είναι μια από τις αγαπημένες μου συγγραφείς και πραγματικά η ιστορία της ήταν εξαιρετικά καλή! Φτιάχνει όπως αυτήν ξέρει πολύ καλά έναν εντελώς φανταστικό δικό της κόσμο με έναν αρκετά διδακτικό χαρακτήρα. 

8. What The Hell Have You Done, Sophie Roth? - Gayle Forman 5 Αστέρια
Η Sophie Roth λατρεύει τις μεγάλες πόλεις όπως ακριβώς ήταν το μέρος όπου έχει μεγαλώσει. Τώρα σπουδάζει σε μια πολύ μικρή μικρή επαρχιακή πόλη και νιώθει πως τίποτα απολύτως δεν της αρέσει. Όλα αυτά μέχρι να γνωρίσει τον Russell. 
Πολύ όμορφη ιστορία, πολύ αληθινή, μια ακόμα από τις πιο αγαπημένες μου. 

9. Beer Buckets & Baby Jesus - Myra McEntire --> 4 Αστέρια
Στην ένατη ιστορία βλέπουμε τον Vaughn ένα αγόρι που δεν σταματάει ποτέ τις πλάκες και τα αστεία. Μετά από μια φάρσα που έχει ετοιμάσει βάζει φωτιά στην τοπική εκκλησία με αποτέλεσμα να καταλήξει με 40 ώρες κοινωφελούς εργασίας. Πρέπει έτσι να βοηθήσει στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο παζάρι της εκκλησίας και έχει ως βοηθό του την κόρη του πάστορα. 
Πολύ αστείο και γλυκό! Με γρήγορους ρυθμούς και πολύ ανάλαφρο. 

10. Welcome To Christmas, CA - Kiersten White --> 5 Αστέρια
Η Maria ζει σε μια μικρή πόλη που λέγετε Christmas California. Όνειρο της να φύγει μακριά από εκεί, η μαμά της όμως προσλαμβάνει έναν νέο σεφ στο εστιατόριο τους όπου θα την κάνει να ξανά θυμηθεί όσα αγαπούσε κάποτε σε αυτήν την Πόλη και την οικογένεια της. 
Τόσο γλυκιά ιστορία! Τόσο απολαυστικιά! Τόσο Χριστουγεννιάτικη και αν και απλή ήταν απλά αξιαγάπητη! 

11. Star Of Bethlehem - Ally Carter --> 4 Αστέρια
Η Lydia ανταλλάσσει τα αεροπορικά της εισιτήρια με έναν ξένο Ισλανδό και καταλήγει στην Οκλαχόμα και προσποιητέ πως είναι μια Ισλανδή φίλη ενός νεαρού Καουμπόι. 
Πολύ απολαυστική ιστορία! Γλυκιά και αρκετά συναισθηματική!  

12. The Girl Who Woke The Dreamer - Laini Taylor --> 3.5 Αστέρια! 
Η Neve είναι από το Isle of Feathers. Εκεί τα Χριστούγεννα είναι η περίοδος των αρραβώνων και όλα τα κορίτσια δέχονται δώρα από τους υποψήφιους μνηστήρες τους. Την 25 ημέρα τα τελικά ζευγάρια πρέπει να συγκεντρωθούν στην κεντρική αίθουσα αλλά η σχέση της Neve αποδεικνύεται κάτι πολύ διαφορετικό για τα συνηθισμένα δεδομένα. 
Ήταν σαν ένα μικρό παραμυθάκι. Όποιος έχει διαβάσει κάποιο βιβλίο της Laini Taylor γνωρίζει την εξαιρετικά πανέμορφη και εθιστική γραφή της. Έτσι ήταν εξαιρετικά καλογραμμένο ενώ ο κόσμος και οι χαρακτήρες ήταν πολύ καλά δουλεμένη. Απλά ένιωσα πως ήταν κάπως άχρωμο στα σημεία πως δεν με ενδιέφεραν και τόσο πολύ οι χαρακτήρες, ένιωσα πως δεν δέθηκα μαζί τους και πως ίσως χρειάζονταν μερικές ακόμα σελίδες για να υπάρχει μια πιο ομαλή ανάπτυξη. 

Ένα υπέροχο βιβλίο γεμάτο τόσες διαφορετικές ιστορίες. Υπάρχει κάθε λογής χαρακτήρες και σχέσεις ενώ βλέπουμε πόσο διαφορετικά γιορτάζονται και μπορούν να γιορταστούν τα Χριστούγεννα. Ένα βιβλίο φτιαγμένο για να το απολαύσει ο καθένας. 

Συνολική Βαθμολογία: 4/5 Αστέρια!

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Τι όμορφο Review! Θέλω τόσο πολύ να διαβάσω αυτό το βιβλίο!
    Ελπίζω να το φέρουν στα Public κάποια στιγμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!
    Πολύ πιθανόν! Τα περισσότερα τα φέρνουν! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει στο public το My True Love, απλά πρέπει να το παραγγείλεις και συνήθως αργούν...Θέλω πολύ να το διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά θα περιμένω τις επόμενες γιορτές για να μπω στο mood και να το τελειώσω :D Μ'άρεσε το review σου γτ ανέλυσες ξεχωριστά τις ιστορίες και μπορώ έτσι να ξέρω τι να περιμένω ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίο review και φαίνεται χορταστικός τόμος με καλές ιστορίες ως επί το πλείστον. Λόγω θεματικής, όμως, θα περιμένω του χρόνου τα Χριστούγεννα για να τον τιμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @overthaplace
    Χαίρομαι που το μαθαίνω.... Εμένα μου το έφερε η κολλητή μου από Γερμανία άρα δεν το είχα ψάξει καθόλου!
    Έχει πολλές όμορφες ιστορίες! Θα το απολαύσεις σίγουρα ειδικά εκείνες τις μέρες! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @elgalla
    Σ'ευχαριστώ πολύ! Είναι πολύ όμορφο βιβλίο, γεμάτο και καλά δομημένο! Σε ταξιδεύει αλλού για λίγες ώρες... Είναι ακριβώς ότι πρέπει για τα Χριστούγεννα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts