Aρχοντες του Κατω Κοσμου 2 - Αγριο φιλι - Gena Showalter

Οκτωβρίου 14, 2015


“Apparently, dancing for him and throwing herself at him weren't enough. Apparently, she had to nearly commit murder to arouse him enough to attack her.”

Όπως είχαμε δει και στο πρώτο βιβλίο οι Έλληνες θεοί έχουν ανατραπεί και την θέση τους έχουν πάρει οι σκληρή Τιτάνες. Οι άρχοντες για να να μπορέσουν να νικήσουν τους Τιτάνες πρέπει να βρουν το καλά κρυμμένο κουτί της Πανδώρας πριν το κανουν οι εχθροί τους. Ένα έργο που ακούγετε πολύ πιο εύκολο στα λόγια παρά στις πράξεις. Ο Lucien οδηγεί την δικιά του παράταξη με τους Άρχοντες από την Βουδαπέστη στην Αθήνα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε εμπόδιο που θα μπει μπροστά στο δρόμο τους.

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς επικεντρώνεται στον Lucien τον πολεμιστής του κάτω κόσμου. Υποχρέωση του είναι να μαζεύει τις ψυχές και να τις οδηγεί στον παράδεισο ή την κόλαση αντίστοιχα. Ο δαίμονας του είναι ο θάνατος και αυτήν είναι η τιμωρία του, που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας πριν πολλές χιλιετίες. Μέχρι την ημέρα που έρχεται η Anya στην ζωή του και του φέρνει το χαμόγελο και το πάθος του ξανά στο προσκήνιο δύο συναισθήματα που τα είχε καλά κριμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Anya είναι η Ελληνίδα θεά της Αναρχίας η κόρη της θεάς της ανομίας, μοιράζεται όμως δυστυχώς, τη φήμη της μητέρας της για την ασυδοσία. Ωστόσο, η Anya είναι επίσης η νόθα κόρη του Τάρταρου τον φρουρό των φυλακών των θεών. Ο Τάρτατος που έχει προσφέρει στην κόρη του ένα μαγικό κλειδί που ανοίγει κάθε ύπαρξη φυλακής. Αυτό φυσικά είναι ένας μεγάλος κίνδυνος για τους Τιτάνες αφού είναι η μόνη που μπορεί να απελεθερώσει τους Έλληνες θεούς.

Η ερωτική ιστορία ξεκινάει ακριβώς από εκεί που μας άφησε το πρώτο βιβλίο. Όπως γνωρίζουμε η Anya είναι αυτήν που βοήθησε το ζευγάρι μας (Maddox και Ashlyn) και έσπασε την κατάρα τους. Τότε είναι που πρώτο αντικρίζει και τον Lucien και αρχίζει να τον ακολουθάει όλοι μέρα μέσα από την καθημερινότητα του. Ο Lucien όμως είναι μια πολύ βασανισμένη ψυχή, δεν θέλει να ξαναπληγωθεί και προτιμάει να αποσπάει το μυαλό του με την καινούρια του αποστολή. Και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα όταν ο Κρόνος θα ζητήσει από τον Lucien να φέρει το νεκρό σώμα της Anya αλλιώς θα βασανίσει έναν έναν κάθε φίλο του Πολεμιστή.

Εξεπλάγην από το πόσο μ'άρεσε αυτό το ζευγάρι. Πάντα είναι ευχάριστες οι ιστορίες όπου τα ετερώνυμα έλκονται ενώ ο Lucien φαινόταν τόσο βαθύ χαρακτήρας είδη από το πρώτο βιβλίο αλλά δεν περίμενα να τους λατρέψω τόσο πολύ. Οι αρχικές σκηνές ήταν σκέτη απόλαυση όπου η άγρια, παιχνιδιάρα Anya αντιπαρερχόταν με τον σοβαρό και υπεύθυνο Lucien. Ενώ όσο προχωρούσες προς την συνέχεια και έβλεπες το βαθύ ψυχογράφημα κάθε ήρωα αναπόφευκτα σε κατέκλυζαν χιλιάδες συναισθήματα.

Το μόνο ίσως "αρνητικό" που μπορώ να προσδώσω είναι πως ελπίζω να μην συνεχιστεί στην σειρά αυτό το μοτίβο με το κάθε ηρωίδα να είναι παρθένα. Γιατί μπορεί με την Ashlyn το όλο σκηνικό να έκανε αίσθηση αλλά εδώ με την Anya φαινόταν πάρα πολύ σκηνοθετημένο απλά και μόνο για να φανεί η ηρωίδα "καθαρή".

Φυσικά εκτός από τον Lucein και την Anya βλέπουμε και την συνέχεια της ιστορίας του Reyes όπου προσπαθεί ακόμα να σώσει την Danika και την οικογένεια της από τον Aeron. Και τον Pari που εμπλέκεται σε μια πολύ περίεργη ιστορία και γνωρίζει την κυνηγό Gena.

Πάθος, χιούμορ, ακατάπαυστη δράση το The Darkest Kiss εξίσου δυνατό με το πρώτο βιβλίο ίσως και καλύτερο σε γραπώνει με την ιστορία του και δεν σε αφήνει μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα. Ανυπομονώ για το επόμενο βιβλίο και την ιστορία της Danika και του Aeron!

“But we all must be true to our own nature. 
Acting as anyone other than yourself merely brings you pain and makes you appear ashamed of who and what you are. Others will feed off that shame, and soon it will be all that you are.”

Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts