War and Peace

Μαρτίου 27, 2016


Η ιστορία μας εξελίσσεται γύρω από 5 οικογένειες αριστοκρατών την περίοδο της βασιλείας του τσάρου Αλεξάνδρου Α’ και εστιάζει κυρίως γύρω από το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στην Νατάσα Ρόστοβα, τον Πιέρ Μπεζούχωφ και τον πρίγκιπα Αντρέϊ Μπολόνσκι. Η υπόθεση βασίζεται στο ομότιτλο διαχρονικό λογοτεχνικό έπος του Tολστόι, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας και σκιαγραφεί με πολλές λεπτομέρειες τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εξαιτίας της Γαλλικής εισβολής στη Ρωσία περιγράφοντας συνάμα και τον αντίκτυπο της εποχής του Ναπολέοντα στην τσαρική κοινωνία, όπως φαίνεται μέσα από τα μάτια των πέντε ρωσικών αριστοκρατικών οικογενειών.


Το BBC έχει κερδίσει εδώ και χρόνια το στοίχημα με τις καλογυρισμένες και όμορφες μίνι τηλεοπτικές σειρές κλασσικών βιβλίων που μεταφέρει στην μικρή οθόνη. To War and Peace ειναι μια ακόμη εξαιρετική δουλειά. Tα κουστούμια και η φωτογραφία ειναι καλαίσθητα και πανέμορφα κάνοντας το μάτι του θεατή να ταξιδεύει με τις ώρες. Η σκηνές της αριστοκρατικής Πετρούπολης αλλά και των μαχών έχουν την δικιά τους γοητεία ενώ η υποκριτική ηταν απλά εξαιρετική. 


Αν και το σκηνικό ηταν πολύ Ρωσικό υπήρχαν σαφής Αγγλικές επιρροές και όχι γιατί η ηθοποιοί μιλούσαν βρετανικά αλλά ήταν ένα στίγμα της παραγωγής που υποθέτω συνέβη λόγου οτι η σειρά απευθυνόταν κυρίως στο Αγγλικό κοινό. Έπειτα η υποκριτική του Paul Dano και του James Norton ίσως κλέβουν το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης. 


Το War and Peace ειναι απο τις σειρές που κάθε φορά που θα την βλέπεις θα παίρνεις απο αυτήν και κάτι διαφορετικό. Γυρισμένη μέσα στα πανέμορφα Ρωσικά ανάκτορα, με σκηνές μάχες που συνεπαίρνουν χωρίς καν να το προσπαθούν. Με ήρωες διαφορετικούς και ξεχωριστούς. Μια σειρά που αξίζει να την δεις!  







You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Φαίνεται αριστουργηματική! Ένα μικρό έπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι αριστουργηματική! Αν δεν την εχεις δει ακομα στην προτείνω ανεπιφύλαχτα!

      Διαγραφή

Popular Posts