WRAP UP TI ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ

Δεκεμβρίου 12, 2018



Παραλήρημα-Lauren Oliver
Για μένα ένα απο τα καλύτερα dystopian βιβλία και σειρές που διάβασα τον  τελευταίο καιρό. Φανταστείτε απλός έναν κόσμο που το να αγαπήσεις και να αγαπηθείς θεωρείται η χειρότερη ασθένεια που έχει χτυπήσει πότε την ανθρωπότητα. Γιαυτό και η Λένα η πρωταγωνίστρια μας περιμένει με ανυπομονησία τα 18 γενέθλια της για να υποβληθεί σε θεραπεία. Βρίσκονται στο τελευταίο σχολικό έτος και η Λένα με την κολλητή της Χάνα αποφασίζουν να ζήσουν τις τελευταίες τους στίγμες πριν την θεραπεία στο μέγιστο και κάπου εκεί γνωρίζουν τον Άλεξ και όλοι τους οι κοσμοθεωρία ανατρέπεται. 
Το αγάπησα αυτο το βιβλίο είχα καιρό να με συνεπάρει κάτι τόσο πολύ. Ηταν φοβερά καλογραμμένο κ λυρικό. Ενώ όλοι οι κεντρικοί ήρωες είχαν το ενδιαφέρον τους. Και το τέλος.... Τι τέλος ηταν αυτό! Ολόκληρη κριτική εδω!
Bαθμολογία: 5/5

Χαμός - Lauren Oliver
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς βρίσκει την Λένα εντελώς αλλαγμένη να προσπαθεί να προσαρμοστεί στις ερημιές και να ξεπεράσει τα τελευταια γεγονότα. Μου άρεσε πάρα πολύ η συνέχεια της ιστορίας. Βρισκόμαστε σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον γνωρίζουμε νέα πρόσωπα και καταστάσεις. Βλέπουμε μια Λένα πολύ πιο δυνατή, συνηδητοποιημένη και απενεχοποιημενη. Και το τέλος είχε συγκλονιστικό cliffhanger!
Bαθμολογία: 5/5

ΡΕΚΒΙΕΜ - ΛΟΡΕΝ ΟΛΙΒΕΡ
Και φτάνουμε στο τρίτο και τελευταίο βιβλίο. Η αγωνία και η δράση έχουν πρωταρχικό ρόλο και κόβουν την ανάσα. Αυτό που μου αρέσει πραγματικά είναι το πόσο όμορφα γράφει και περιγράφει όλα τα συναισθήματα των ηρώων η lauren oliver. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι θα ήθελα μια πιο επική μάχη. Μου φάνηκαν ότι έγιναν όλα πολύ εύκολα στο τέλος. Επίσης θα μπορούσε η Lauren Oliver να μας δώσει λίγες σελίδες παραπάνω και να μας γράψει ένα όμορφο επίλογο για να μάθουμε τι συνέβη στους ήρωες μας μετά τα τελευταία γεγονότα. Γενικά είναι μια σειρά που θα πρότεινα ανεπιφύλαχτα. Μπορεί να προσφέρει τα πάντα δράση, αποκαλύψεις, σκέψεις αλλά και ρομάντζο!
Bαθμολογία: 4/5

Ο ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία - Fisher Robert
Από τα βιβλία που μπορούν να διαβαστούν από μικρούς και μεγάλους. Ένα αλληγορικό παραμύθι για όσους έκαναν στην άκρη τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους και κλείστηκαν σε μια πανοπλία. Η αλήθεια είναι πως ενώ ειναι ένα ξεχωριστό ανάγνωσμα και γενικά μ'αρεσουν τέτοιου είδους βιβλία αυτό κάπου το βαρέθηκα. Φταίει ο τρόπος που ήταν τόσο απλοϊκά γραμμένο να μην ήμουν στην κατάλληλη διάθεση δεν ξέρω. Το σίγουρο είναι πως είναι ένα διδακτικό, πολύ ευκολοδιάβαστο και με αρκετό χιούμορ βιβλίο! 
Bαθμολογία: 3/5

Delirium Stories - Lauren Oliver
Noυβέλες απο την σειρά παραληρημα της Lauren Oliver. H πιο ενδιαφέρουσα ιστορία ήταν της Άναμπελ μ'άρεσε πολύ το παρελθόν της θα μπορούσα να διαβάσω κ παραπάνω απο το story της. Επίσης και της Χάνας είχε ένα ενδιαφέρον να δούμε πως ένιωθε με όσα συνέβαιναν στο πρώτο βιβλίο της σειράς και πως τελικά τα χειρίστηκε αν και ταυτόχρονα ουσιαστικά δεν μαθαίναμε κατι καινούργιο! Γενικά δεν ήταν κακό αλλά και να μην το είχα διαβάσει δεν θα έχανα ουσιαστικά τίποτα. 
Bαθμολογία: 2/5

Κάτι χαμογελάει στις σκιές - Ηλίας Φουντούλης
Δεκαεπτά μικρά διηγήματα με το καυστικό και μαύρο χιούμορ του Ηλία Φουντούλη. Ήταν ένα βιβλίο που διάλεξα απο την βιβλιοθήκη του αδερφού μου και πιθανότατα μόνη μου δεν θα το είχα αγοράσει ποτέ. Μ'αρέσει όμως που και που να δίνω ευκαιρίες και να δοκιμάζω και άλλου είδους συγγράμματα. Κατά ομολογία ήταν αρκετά καλό. Είχε κάποιες ιστορίες αδιάφορες και κάποιες που ξεχώριζαν, αυτές που μου άρεσαν προσωπικά πιο πολύ ήταν "Στο ηλεκτρικό", "Η τελευταία εικόνα που είδα", "Μόνα Λασέλ", "Το Στοίχημα", "Μαικόις", "Ο γάτος" και η "Απαγορευμένη αγάπη". Αυτήν που άκουγα απο τους περισσότερους ως η καλύτερη ιστορία του βιβλίου "Η κατσαριδομάνα" έκτος ότι με φρίκαρε εντελώς (εκανα μέρες να συνεχίσω μετά το βιβλίο γιατί σκεφτόμουν τι με περιμένει στην συνέχεια) δεν μου έβγαζε και πολύ νόημα. Σαν σύνολο ήταν αρκετά ενδιαφέρον θα το πρότεινα στους λάτρεις του είδους ή σε όποιον θέλει να διαβάσει κάτι το διαφορετικό. 
Bαθμολογία: 3/5

Water for Elephants - Sara Gruen
Μπορεί πολύ να ξέρετε την ταινία του 2011 με τον Robert Pattinson και την Reese Witherspoon όπου βασίστηκε πάνω στο βιβλίο. Προσωπικά μου είχε αρέσει και η ταινία αρκετά αλλά και βιβλίο τωρα. Ήταν πολύ ατμοσφαιρικό ειδικά οι εικόνες μέσα απο το τσίρκο. Ήταν καλό γραμμένο είχε δράση, ρομάντζο και περιπέτεια. Επίσης υπάρχουν πολλές εναλλαγές στους χρόνους μέσα στα κεφάλαια κάτι που έχει καταφέρει η συγγραφέας να το χειριστεί με μαεστρία και να φτιάξει ένα πολύ μεστό βιβλίο σε ολα τα επίπεδα. 
Bαθμολογία: 4/5

Milk and Honey - Rupi Kaur
Αχχ ήταν το βιβλίο που με απογοήτευσε πιο πολύ! Στο εξωτερικό είχε γίνει χαμός όταν είχε πρωτο βγει, έμεινε πάρα πολλούς μήνες ως bestseller και όλοι έλεγαν τα καλύτερα.... Υποτίθεται το βιβλίο περιλαμβάνει διάφορα ποιήματα κάτι που εγώ δεν είδα. Αφού πιο πολύ έμοιαζαν με quotes που βρίσκεις στο αγαπημένο tumblr. Ισως φταίει το γεγονός ότι ζούμε σε μια χώρα που έχει βγάλει υπέροχους ποιητές και η αναπόφευκτη σύγκριση τα ισοπεδώνει όλα. Σίγουρα ξεχώρισα 2-3 που μου άρεσαν όχι ως ποιήματα όμως αλλά ως στιχάκια. 
Bαθμολογία: 1,5/5

Το κυνηγι - Andrew Fukuda
Βρισκόμαστε σε ένα δυσποτικό κόσμο όπου ο πλανήτης κυριαρχείτε από τα πλάσματα της νύχτας τους βρικόλακες και οι άνθρωποι ή αλλιώς χέπερ είναι είδος προς εξαφάνιση. Πρωταγωνιστής μας είναι ο Τζιν είναι άνθρωπος που μεγάλωσε ανάμεσα στα αρπακτικά και με την καθοδήγηση του πατέρα του έμαθε να κρύβει την ταυτότητα του. Και όλα κυλούν  ήρεμα μέχρι την ημέρα που ο ηγεμόνας, τους ανακοινώνει ένα κυνήγι χέπερ όπου ένας τυχερός θα γευτεί το αίμα κ την σάρκα τους. Μετά από ειδική κλήρωση ο Τζιν είναι απο τους πρώτους επίλεκτους και όλοι του η ζωή ανατρέπεται. Ο Andrew Fukuda έχει καταφέρει να χτίσει μια πανέξυπνη ιδέα με πολλές προεκτάσεις. Κάπου όμως δυστυχώς το χάνει. Οι πρώτες 150 σελίδες ήταν αρκετά βαρετές με ουσιαστικά να έχουμε ένα συγγραφέα που φλυαρεί και δεν λέει τίποτα ουσιαστικό πάνω στην ιστορία μας. Όσο πλησιάζουμε όμως προς το κυνήγι το ενδιαφέρον ανεβαίνει και ο συγγραφέας αρχίζει να ξεδιπλώνει τα χαρτιά του. Πιστεύω πως αν είχε διαχειριστεί καλύτερα την ιστορία του θα είχε γράψει ένα αριστούργημα. Μετά το τέλος ανυπομονώ να πιάσω την συνέχεια γρήγορα!
Bαθμολογία: 3/5


You Might Also Like

4 σχόλια

Popular Posts