ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ - ANDREW FUKUDA

Ιανουαρίου 20, 2019


"Never Forget Who You Are"

Ο κόσμος δεν είναι έτσι όπως τον γνωρίζουμε. Το κυρίαρχο πλάσμα πάνω σε αυτόν δεν είναι πια οι άνθρωποι αλλά τα πλάσματα της νύχτας οι βρικόλακες. Ανάμεσα τους ζει ο Τζιν ένα χέπερ ένας άνθρωπος που μεγάλωσε απο τον πατέρα του με σκοπό να κρύβει την ταυτότητα του. Φοράει ψεύτικους κυνόδοντες, κρύβει την ανθρώπινη μυρωδιά του και προσπαθεί να είναι όσο πιο παγωμένος και χωρίς συναισθήματα γίνεται. Πρέπει να φαίνεται σαν ένας απο αυτούς. Και όλα κυλούν καλά μέχρι την ημέρα που ο ηγεμόνας, τους ανακοινώνει ένα κυνήγι χέπερ όπου ένας τυχερός θα γευτεί το αίμα κ την σάρκα τους. Μετά από ειδική κλήρωση ο Τζιν είναι απο τους πρώτους επίλεκτους και όλοι του η ζωή ανατρέπεται......


Πραγματικά ο Andrew Fukuda έχει μια καταπληκτική ιδέα. Που ίσως θα μπορούσε να χειριστεί και καλύτερα. Οι πρώτες 100 σελίδες ήταν αρκετά ανούσιες και βαρετές προσπαθώντας να μας εξηγήσει τον κόσμο και την ιδέα του αλλά τελικά σπαταλώντας αυτές τις ιδέες μέσα από την φλυαρία του. Αντίθετα από το δεύτερο μισό του βιβλίου κ όσο φτάνουμε προς το κυνήγι το ενδιαφέρον ανεβαίνει κ οι εξελίξεις είναι απανωτές. 
Και αυτό γιατί καθώς οι μέρες για το κυνήγι πλησιάζουν ο Τζιν αδυνατεί να κρύψει κάτω από αυτές τις συνθήκες την ταυτότητα του. Στην προσπάθειά του να βρει νερό για να πιει και να πλυθεί έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με μέλη του είδους του, πέρα από την οικογένειά του και αρχίζει να νοιάζεται για αυτά τα περίεργα στα μάτια του πλάσματα. 

Το Κυνήγι είναι ένα εξαιρετικά καλογραμμένο βιβλίο, που αν είχαμε ένα πιο δυνατό πρώτο μέρος σίγουρα θα του έδινα μια μεγαλύτερη βαθμολογία. Πάντως αν πιστεύετε ότι έχετε διαβάσει τα πάντα για τους βρικόλακες το σίγουρο είναι πως ο Andrew Fukuda θα σας διαψεύσει και ειδικά μετά το τέλος του πρώτου βιβλίου ανυπομονώ να πιάσω την συνέχεια γρήγορα! 

Βαθμολογία: 3/🌟🌟🌟

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts