ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ! Part 1

Ιανουαρίου 23, 2019

Χαζεύοντας στο Goodreads και στην συνέχεια στην βιβλιοθήκη μου. Συνειδητοποίησα οτι έχω πολλές ανολοκλήρωτες σειρές. Κάποιες που θα ηθελα πολύ να ολοκληρώσω και κάποιες που απλός τις παράτησα και δεν με ενδιαφέρουν. Ας ξεκινήσουμε με αυτές που θα ήθελα πολύ να ολοκληρώσω και γιατί όχι και μέσα στο 2019! 

Daughter of Smoke & Bone - Laini Taylor
To πρώτο βιβλίο της σειράς Άγγελος και δαίμονας το είχα πρωτό διαβάσει το μακρινό 2016 και είχα μαγευτεί! Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και δεν ξέρω γιατί δεν έπιασα νωρίτερα την συνέχεια! Είναι ίσως η πρώτη μου προτεραιότητα από τις σειρές που θέλω να ολοκληρώσω και ανυπομονώ να βρεθώ στον κόσμο της Καρου! 

Τhe winner's curse - Μarie Rutkoski
Μέσα στο 2016 το The Winner's Curse ήταν ένα απο τα καλύτερα βιβλία που είχα διαβάσει μπορείτε να δείτε και την κριτική μου εδώ! Ελα όμως που πάλι εχω αφήσει το τελευταίο βιβλίο αδιάβαστο. Στην ιστορία βλέπουμε  την Kestrel κόρη στρατηγού που έχει μεγαλώσει μέσα στα πλούτη και την δόξα του πατέρα της. Φτάνει όμως ποια στην ηλικία που πρέπει να αποφασίσει αν θα παντρευτεί ή θα ενταχθεί στο στρατό. Σε μια επαναστατική της κίνηση αγοράζει απο το παζάρι τον Arrin έναν σκλάβο που όμως γίνεται φίλος της κάτι που φέρνει το βασίλειο σε ρίξει. Το δεύτερο βιβλίο είχε τρομερή ανατροπή και περιμένω πως και πως μετά την παραγγελία του the winner's kiss να δω πως θα ολοκληρωθεί η τριλογια. 

Η τετραλογία της Σελήνης - Marissa Meyer
Την ξεκίνησα μέσα στο 2018 και διάβασα μονορούφι τα τρία πρώτα βιβλία της σειράς. Και πραγματικά ήταν πάρα πάρα πολύ καλή! Ουσιαστικά κάθε βιβλίο ακολουθεί και μια διαφορετική ηρωίδα με την Marissa Meyer να μπλέκει τα αγαπημένα μας παραμύθια αφού η Σίντερ είναι μια σύγχρονη σταχτοπούτα cyborg, η Σκάρλετ μια Γαλλίδα κοκκινοσκουφίτσα επαναστάτρια  και πάει λέγοντας! Αυτό που μ'άρεσε πιο πολύ στην σειρά ήταν ο τρόπος που συνδέει όλους τους ήρωες και την ιστορία μην αφήνοντας κανενα απο εξω. Ενώ για την ώρα νομίζω η Κρες ήταν το αγαπημενο μου. Αν και ελαφρός προβλέψιμη έχει κάτι το ξεχωριστό και ανυπομονώ να διαβάσω το τελευταίο βιβλίο! 

Bloodlines - Richelle Mead
Είναι το Spin-off της πολύ γνωστής σειράς Vampire Academy. Και ναι ακόμα με περιμένει το τελευταίο βιβλίο για να το διαβάσω.... Γιατί συνεχώς λέω οτι θα την πιάσω ξανα απο την αρχή για να την φρεσκάρω κιόλας αλλά πάντα δεν βρίσκω χρόνο και έτσι μένει. Αν και δεν μπορώ να πω πολλά για να μην σποιλάρω το τέλος του vampire acadeny για όσους δεν ξέρετε το Bloodlines ακολουθεί την αλχημίστρια Σίντνει και την προσπάθεια της να προστατέψει την μικρή αδερφή της Λίζας την Τζιλ και κάπου μέσα σε όλα αυτά μπλέκεται φυσικά και ο γνωστός σε όλους Άντριαν. 

Finishing School - Gail Carriger
Άλλη μια σειρά που με περιμένει εδω και πολύ καιρό το τελευταιο της βιβλίο. Κάτι πρέπει να κάνω με αυτό το κακό συνήθειο..... Τα βιβλία ακολουθούν την Sophronia που αντίθετα με το ονομα της δεν είναι καθόλου σώφρων παιδι. Της αρέσει να παίζει ανδρικά παιχνίδια να τρέχει στους αγρούς και να σκαρφαλώνει στα δέντρα κάτι αντίθετο με τα πρότυπα της τότε κοινωνίας. Η μαμά της αποφασίζει να την στείλει στην σχολή Mademoiselle Geraldine's Finishing Academy για να γίνει μια καθώς πρέπει κυρία. Μόνο που το σχολείο αυτό δεν είναι τελικά αυτό που ήλπιζε η μητέρα της. Πολύ χιουμοριστικό με έντονες ανατροπές και ιδιαίτερους χαρακτήρες! 

The Queen of the Tearling - Erika Johansen
Είχα διαβάσει το πρώτο βιβλίο της τριλογίας και μου είχε αρέσει πολύ γιατί δεν επικεντρωνόταν σε ρομάντζα αλλά στην ίδια την πρωταγωνίστρια και τον κόσμο της οποτε θα ήθελα πολύ να διαβάσω τι συνέχεια και να δω πως εξελίσσονται τελικα τα πραγματα. Στο βιβλίο ηρωίδα μας είναι η Kelsea όπου έχει αναθρεφτή απο τους θείους της μέχρι την ημέρα που θα πρέπει να στεφτεί βασίλισσα και όταν αυτήν η μέρα φτάνει ο κόσμος της γκρεμίζεται αφού συνηδητοποιεί πόσο απαίσια βασιλισσα τελικά ηταν ίδια η μητέρα της και ολο το βάρος είναι πια πάνω της. Κριτική βιβλίου εδω!

Dust Lands Series - Moira Young
Όταν είχα διαβάσει το πρώτο βιβλίο Blood Red Road αν και η σειρά έχει ανάμικτες κριτικές μου είχε φανεί πάρα πολύ καλό το ειχα βαθμολογήσει μάλιστα και με πέντε αστερακια! Η Saba ζει με το πατερα της, τον δίδυμο αδερφό της και την μικρότερη αδελφή της στην έρημο. Μέχρι που μια μέρα τους επιτίθεται ένας ένοπλος στρατός σκοτώνουν τον πατερα της και απαγάγουν τον αδερφό της. Τότε ξεκινάει μια περιπέτεια και ένα κυνήγι για να πάρουν τον αδερφό τους πίσω. Θέλω πολύ να δω τι θα γίνει στην συνέχεια γιατι το πρώτο βιβλίο μας είχε αφήσει σε μεγάλη αγωνια! 

The Raven Cycle - Maggie Stiefvater
H σειρά αυτήν ήταν πολύ γνωστή πριν λίγα χρόνια στη book κοινότητα και όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Έχω διαβάσει μόνο το πρώτο της σειράς και πραγματικά θέλω πολύ να την συνεχίσω! Η Blue γνωρίζει τον Gansey ένα αγόρι που κατω απο άλλες συνθήκες θα τον απέφευγε κατευθείαν αφού είναι ένας πλούσιος μαθητής της ιδιωτικής σχολής της περιοχής της. Τα αγόρια εκεί αυτοαποκαλούντε Raven boys και ο Gansey αναζητά με την βοηθεια της τρια χαμένα raven boy των Adam, τον Noah και τον Ronan. 

The diviners - Libba Bray
To The Diviners το είχα πραγματικά λατρέψει (Κριτική εδώ!) Δεν ξέρω γιατί άφησα τόσο καιρό για να συνεχίσω με τα υπόλοιπα της σειράς. Το βρήκα εξαιρετικά προτότυπο και η ατμόσφαιρα των '20 μαγευτική! Η Evie μετακομίζει στην Νέα Υόρκη για να ζήσει με τον θείο της προσπαθόντας να κρύψει τις υπερφυσικές της δύναμης. Μέχρι που γίνεται μια αποτρόπαια δολοφονία και η Evie συνηδητοποιεί το δώρο που κρύβει μέσα της. Υ.Γ Όσο χαζό και αν φαίνεται αυτό που με εξοργίζει σε αυτην την σειρά είναι πως έχουν αλλάξει τοσες φορές τα εξώφυλλα τους που είναι σχεδόν ακατόρθωτο να βρεις αυτά που ταιριάζουν μεταξύ τους 😡

Rosemary Beach series - Abbi Glines
Eντάξει αυτην η σειρά ειναι καθαρά το guilty pleasure μου! Διαδραματίζεται στο Rosemary beach της Φλόριντα μια παραθαλάσσια περιοχή γεμάτη πλούσιους και βίλες. Αποτελείται απο 13 βιβλία και 2 νουβέλες. Τα τρία πρώτα βιβλία ακολουθούν το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας την Blaire & τον Rush ενώ στην συνέχεια κάθε βιβλίο είναι για έναν άλλον ήρωα απο το περιβάλλον των πρωταγωνιστών. Μου έχουν μείνει τρια βιβλία για να την ολοκληρώσω. Και θα την συνιστούσα σίγουρα αν θέλει κάποιος κάτι ευχάριστο και χαλαρό ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού! Κριτική για τα πρώτα βιβλία 1 & 2

Saga - Brian K. Vaughan
Ίσως το καλύτερο κόμικ που έχω διαβάσει ποτέ και η καλύτερη sci-fi ιστορία! Αποτελείται απο 9 Volum και περιμένουμε για την συνέχεια! Στην μέση της δεινής ενός πολέμου ένα ζευγάρι αποκτά ενα μωράκι και το μωράκι αυτό μας διηγείται την ιστορία του! Υπέροχο αν δεν το έχετε ξεκινήσει πρέπει!!! 

Demon Cycle Series - Peter V Brett
Kαι η τελευταία σειρά οπου θέλω να ολοκληρώσω ειναι το demon cycle. Η ιστορία ακολουθεί τρια παιδιά και την προσπαθεια τους να γίνουν κυνηγοί δαιμόνων και να κάνουν τον κόσμο τους καλύτερο. Σε αυτην την σειρά αγαπω αφάνταστα τους τρεις ηρωες και φυσικά τον κοσμο που έχει γράψει ο Peter Brett! 


Εσείς εχετε διαβάσει κάποιες απο αυτές τις σειρές; Ποια προτείνετε να ολοκληρώσω πιο γρήγορα? 






You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Τελειοοο άρθρο!
    Πρέπει να συνεχίσεις τα raven boys και να μου πεις μετά ποιος είναι ο αγαπημένος σου <3 Το Finishing School ήταν το μονο που δεν ήξερα καθόλου και φαίνεται ενδιαφέρον πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να δω πότε θα το κάνω :/
      Το Finishing School δεν είναι η καλύτερη σειρά αλλά έχει πολλά ωραια στοιχεία θα στην πρότεινα σίγουρα ;)

      Διαγραφή

Popular Posts