Spellbook of the Lost and Found - Moïra Fowley-Doyle

Ιανουαρίου 30, 2019


“Be careful what you wish for; not all lost things should be found.”

To So Spellbook of the Lost and Found είναι το δεύτερο συγγραφικό ντεμπούτο της συγγραφέας Moira Doyle. Eίναι απο αυτά τα βιβλία που δεν έχεις ακούσει κανεναν να τα συζητάει και το ξεκινάς απλά και μόνο γιατί εκείνη την χρονική στιγμή δεν έχεις τίποτα άλλο. Αυτό ήταν για μένα το so spellbokk of the lost found και τελικά με εξέπληξε ευχάριστα! 

Το βιβλίο διαδραματίζεται στην Ιρλανδία όπου μετά απο ένα πάρτι όλοι έχουν χάσει κάτι. Άλλοι απλά ένα τζάκετ ή ένα νεσεσέρ απο καλλυντικά όμως όσο περνάει ο καιρός το φαινόμενο αυτό αρχίζει να κλιμακώνεται αφού κάποιοι αρχίζουν να χάνουν τις μνήμες τους μέχρι που εξαφανίζεται και ένας άνθρωπος. 
Διαβάζουμε την οπτική πλευρά τριών κοριτσιών καθώς βρίσκονται σε μια αναζήτηση προσπαθώντας να καταλάβουν που πηγαίνουν όλα όσα χάνονται στην πόλη τους. Τότε πέφτουν πάνω σε ένα βιβλίο με ξόρκια και πιστεύουν πως αυτήν είναι η ευκαιρία τους να σταματήσουν το φαινόμενο αυτό που κυνηγάει την πόλη αλλά και τους ίδιους. Όμως όλα έχουν ένα τίμημα... 


Υπάρχουν πάρα πολλοί χαρακτήρες κάτι που ίσως κουράσει πολλούς.  Ήταν όμως όλοι πολύ έξυπνα γραμμένοι απο την συγγραφέα. Στην ιστορία βλέπουμε και μια ομοφυλοφιλική σχέση ιδιαίτερα ανοιχτή και απελευθερωμένη για τα ya δεδομένα. Επίσης πολλοί χαρακτήρες προσπαθούν να μάθουν να αγαπάνε τον εαυτό τους για παράδειγμα η Olive παλεύει να αποδεχθεί το σώμα της την μη επίπεδη κοιλία της και τις καμπύλες της. Τα δίδυμα που είναι ginger και έχουν φακίδες σε όλους το σώμα ξέρουν πως αυτό τελικά είναι που τους κάνει ξεχωριστούς. Όλοι έχουν κάτι διαφορετικό μεταξύ τους αλλά δένουν αφάνταστα σαν παρέα και την ιστορία. Ενώ της Laurel ήταν το αγαπημένου pov γιατί θεωρώ είχε το μεγαλύτερο μυστήριο!

Η μαγεία έχει καθοριστικό μέρος στο βιβλίο. Η συγγραφέας το έχει μελετήσει και επεξεργαστεί μεσα απο κάθε μικρή λεπτομέρεια. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική νιώθεις την μαγεία κ τον ρεαλισμό την ίδια στιγμή κάτι τρομερά δύσκολο. Η πλοκή μπορεί να είναι λίγο περίεργη μέχρι να μπεις στο νόημα της ιστορίας αλλά όσο προχωράει το βιβλίο δένει πολύ όμορφα με τους χαρακτήρες και την ατμόσφαιρα. 

Θα αρέσει πολύ σε κάποιον που θέλει να διαβάσει για τις πρώτες αγάπες, την φιλιά και την οικογένεια με λίγο πασπαλισμένη μαγεία και μυστήριο! Ένα ιδιαιτερο βιβλίο έντονα ατμοσφαιρικό, που το μόνο του μειονέκτημα ήταν οι πολλοί χαρακτήρες που σε αποσυντονίζουν μέχρι να τους μάθεις! 

Βαθμολογία: 4/5 💓💓💓💓


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts