ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ PART 2

Μαρτίου 26, 2019


  • Στο part 1 είδαμε κάποιες σειρές βιβλίων που δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα αλλά θα ήθελα πολύ μέσα στο κοντινό μέλλον να το κάνω. Σήμερα θα δούμε αυτές που επειδή η δεν μου αρεσαν ή με τον καιρό έχασα το ενδιαφέρον μου δεν έχω σκοπό να ολοκληρώσω! 
Perfect Chemistry - Simone Elkeles
Για αυτήν την σειρά πριν λίγα χρόνια γινόταν ο κακός χαμός οι πάντες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια! Έτσι ξεκίνησα με πολύ ενθουσιασμό το πρώτο βιβλίο και δυστυχώς απογοητεύτηκα. Δεν με πείραξαν τα κλασσικά κλισέ που μπορείς να βρεις σε αντίστοιχα βιβλία του είδους αλλά δεν μπόρεσα με τίποτα να ταυτιστώ με τους ήρωες και την ιστορία. Ήταν πολύ "αμερικανιά" για τα γουστα μου. Πολλά απο τα γεγονοτα που συνέβαιναν ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας για εμενα. 

A Song of Ice and Fire - George R.R. Martin
Ας μου ρίξει η Νταινέρυς φωτια να με κάψει αλλά δυστυχώς δεν τα λάτρεψα αυτά τα βιβλία οπως περίμενα. Πραγματικά υπέρ λατρεύω την τηλεοπτική σειρά ξεκίνησα να την βλέπω πολύ πριν γινει ο μεγάλος ντόρος και την έχω μέσα στην καρδιά μου αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να συνδεθώ με τα βιβλία. Με κούρασε αρκετά ενώ χαρακτήρες που μ'αρέσουν στην τηλεοπτική σειρά μου φάνηκαν αδιάφοροι εδώ. Το τρίτο βιβλίο ήταν και το καλύτερο για μένα από όσα εχω διαβάσει. Θα είναι απο τις λίγες φορές που θα πω ότι προτιμώ την τηλεόραση αντί του βιβλίου. 


Dinner with a Vampire - Abigail Gibbs
Το κύριο πρόβλημα ήταν πως η συγγραφέας προόριζε αυτην η σειρά να έχει γύρω στα 7 βιβλία (too much 😲) μετά ο εκδοτικός οίκος ανακοίνωσε οτι θα είναι τριλογία κάτι που ηταν πιο θετικό. Και ίσως έτσι να την συνέχιζα αν είχαν εκδοθεί πιο γρήγορα αφού απο το δεύτερο βιβλίο έχουν περάσει 6 χρόνια! Το πρώτο ήταν πολύ μέτριο με μια πολύ καλή ιδεα που χαραμίστηκε στον υπερβολικό όγκο και την κακή επιμέλεια του βιβλίου οποτε δεν υπάρχει περίπτωση να περιμένω!  

Evermore - Alyson Noel
H αλήθεια είναι πως διαβάζοντας αυτήν την σειρά δεν είχα και ιδιαίτερα υψηλές προσδοκίες οπότε δεν απογοητεύτηκα ή κάτι παρόμοιο. Την βρήκα απλώς μέτρια! Είχε μια από τις πιο εκνευριστικές ηρωίδες και από τους πιο αδιάφορους ανδρικούς χαρακτήρες αλλά διαβαζόταν αρκετά ευχάριστα. Αν την έβρισκα σε καμιά βιβλιοθήκη ισως την συνέχιζα αλλά να τα αγοράσω με τίποτα! 

Gossip Girl - Cecily von Ziegesar
Eίχα τόσο κόλλημα όταν ήμουν νεότερη με το Gossip Girl που είχα πάει και αγοράσει όλο το box set των βιβλίων πιστεύοντας οτι θα τα λάτρευα επίσης 😬 Τελικά δεν ειχε και πολύ σχέση με την σειρά εκτός από το βασικό κορμό της ιστορίας. Διαβαζόταν αρκετά ευχάριστα αλλά ως εκεί... 

Dark Life - Kat Falls
Σκοτεινός κόσμος όπως είχε κυκλοφορήσει στα ελληνικά. Λόγο του κονσεπ του για τον ωκεανό περίμενα να μου αρέσει πολύ περισσότερο δυστυχώς το βρήκα υπερβολικά ρηχό σε όλους τους τομείς από την πλοκή, τους χαρακτήρες, τον κόσμο. Δεν υπάρχει περίπτωση να το συνεχίσω και ας είναι μονο ενα βιβλίο ακομα! 

Vampire Diaries & Pretty Little Liars 
 
Αλλά δυο βιβλία που ξεκίνησα να τα διαβάζω από περιέργεια αν έχουν σχέση με τις αγαπημένες μου τηλεοπτικές σειρές. Πολύ πιο παιδικά και βαρετά αποδείχθηκαν από οτι περίμενα. Ίσως σε άτομα μικρότερης ηλικίας να φανούν πιο ενδιαφέροντα. 

Uglies - Scott Westerfeld
Ενώ αυτήν η σειρά έχει μια πολύ πρωτότυπη ιδέα και ένα αρκετά έξυπνο κόσμο πιστεύω υστερούσε πολύ στους χαρακτήρες. Έχει περάσει πολύς καιρός και ποτέ δεν σκέφτηκα να πάρω την συνέχεια για να δω πως θα ολοκληρωθεί η ιστορία και αφού δεν το έκανα τότε που είχα φρέσκα τα γεγονότα δύσκολα να το κάνω τωρα. 

Beautiful Bastard - Christina Lauren
Μια σειρά βιβλίων που ήταν πολύ γνωστή πριν λίγα χρόνια μετα την 50 shades of grey εποχή που η ερωτική λογοτεχνία είχε πάρει τα πάνω της. Δυστυχώς δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Eνω είχε μια δυναμική πρωταγωνίστρια δεν δέθηκα καθόλου μαζί της και γενικά με τους ήρωες της ιστορίας. Το άλλο μειονέκτημα που βρηκα ήταν το υπερβολικά πολύ σεξ δεν υπήρχε ουσιαστική υπόθεση μόνο αυτό! Κυλούσε γρηγορα και ευχάριστα αλλά δεν θα συνεχίσω με την σειρά.

As Red as Blood - Salla Simukka
Πρωτότυπη σειρά που παντρεύει την αστυνομική λογοτεχνία με το εφηβικό. Ειχα βρει το πρώτο βιβλίο αρκετά καλό αν και η πρωταγωνίστρια δεν ήταν απο τις αγαπημένες μου. Δεν με τραβάει όμως πια να διαβάσω την συνέχεια της Φιλανδέζας Χιονάτη. 

House of Night book - P.C. Cast
Αλλη μια σειρά που έχει πάρα πολλά βιβλία 12 στο σύνολο! Και μόνο αυτό το γεγονος είναι αποτρεπτικό στο να την συνεχίσει η ξεκινήσει κάποιος 😀 Τα δυο πρώτα βιβλία της σειράς αν και έχουν χαζή πρωταγωνίστρια και σχεδόν ολα τα κλισέ που μπορείς να βρεις στο είδος είχε και μπόλικη δράση κάτι που το έκανε να κυλάει πολύ γρήγορα. Έχω ακούσει όμως οτι χειροτερεύει το πράγμα όσο προχωράει κάτι που δεν μου δίνει ελπίδες να την συνεχίσω! 

The Darkest Minds - Alexandra Bracken
Έχοντας διαβάσει το πρώτο βιβλίο της σειράς πριν λίγα χρόνια, μου είχε αρέσει πραγματικά πάρα πολύ!!! Αφήστε που είχε ενα συγκλονιστικό τέλος. Έχοντας όμως περάσει τόσο καιρός έχω ξεχάσει τα περισσότερα γεγονότα του βιβλίου. Είχα αποφασίσει πως δεν θα το διαβάσω έλα όμως που ανακοινώθηκε πως θα βγει ταινία και μπήκα σε σκέψεις μήπως τελικά την συνεχίσω! Κατά πάσα πιθανότητα να μην το κάνω. Αλλά είναι η μόνη σειρά βιβλίων της λίστας που έχω κάποιες αμφιβολίες 🙊

Firebird - Claudia Gray
Όσο όμορφα εξώφυλλα έχει αυτήν η σειρά τόσο αδιάφορη είναι στο συνολο της. Μια κλασσική ya fantasy σειρά όμως που δεν έχει τίποτα να ξεχωρίζει. Βαρετή χαρακτήρες και υπόθεση. Ηθελα πολύ να μου αρέσει αλλά δεν έλεγε τελικά πολλά! 

THE END!


















You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Συμφωνω απόλυτα με Uglies & Immortals.
    H Ever έπαιρνε φρικτές αποφάσεις όπως και η Tally.
    #hate them for ever

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά! Πόσο ανυπόφορες !!!!! Τέλειο το hastag 😂😂😂 πρεπει να κάνουμε κ μια λίστα με τους ήρωες που μισούμε θανάσιμα 😁

      Διαγραφή

Popular Posts