FIREBIRD TRILOGY - REVIEW

Μαΐου 21, 2019


“I would love you in any shape, in any world, with any past. Never doubt that.”

Yπόθεση: Ακολουθούμε την ιστορία της Marguerite Caine όπου οι γονείς της είναι δυο πανέξυπνη επιστήμονες με αποτέλεσμα να έχουν καταφέρει να εφεύρουν μια μηχανή που μπορεί να στείλεις τους ανθρώπους σε παράλληλες διαστάσεις ένα firebird. Όμως μπορείς να επισκεφτείς μόνο τις διαστάσεις που ζει ήδη ο παράλληλος εαυτό σου και να καταβάλεις το σώμα για όσο καιρό θέλεις. Η Marguerite δεν σχεδίαζε ποτέ να μπει σε μια τέτοια διαδικασία μέχρι που δολοφονείτε ο πατέρας και ξεκινάει ένα ταξίδι από το φουτουριστικό Λονδίνο μέχρι την τσάρικη Ρωσία. 

Η αλήθεια είναι πως η υπόθεση του βιβλίου είναι ιδιαίτερα έξυπνη και πρωτότυπη άλλα η συγγραφέας κάπου χάνετε στο να την διατηρήσει. M'άρεσε πάρα πολύ το κομμάτι του time travel και οι χώρες που επισκεπτόμαστε, το ότι μας εξηγεί με λεπτομέρεια το background των χαρακτήρων και της πλοκής. Οι περιγραφές που έχουμε επίσης δένουν πολύ όμορφα αλλά φυσικά δεν παύουν να υπάρχουν και πολλά αρνητικά με πρώτη και καλύτερη....

Την Marguerite ο πιο απαίσιος χαρακτήρας! Ειλικρινά ανυπόφορη. Δεν υπήρχε σελίδα στο βιβλίο που να μην διαβάζαμε παράπονο της και γκρίνια για κάτι. Ενώ είναι και τόσο εγωκεντρικιά που θεωρεί πως όλοι η γη, όποια παράλληλη πραγματικότητα και σύμπαν υπάρχει στρέφεται γύρω μόνο από αυτήν. 

We’re pretty different, for sisters—she’s average height while I’m tall; she’s athletic while I’m anything but. She inherited our parent’s love of science and is following in Dad’s footsteps by becoming an oceanographer; I’m the odd duck in the family, the artsy one. Josie’s laid-back while I freak out about every little thing.


Η γραφή θα ήθελα να είναι λίγο πιο λυρική για να ταιριάζει πιο έντονα με το παραμυθικό στοιχείο. Το βιβλίο είναι ya και δεν περιμένω τρομερά πράγματα αλλά ακόμα και για αυτό το κομμάτι ήταν παρά πάνω άχρωμο και παιδικό. 



Λοιπόν αρχικά δεν είχα σκοπό να συνεχίσω με την σειρά αλλά βρίσκονταν στο Kindel μου ήδη και τα επόμενα δύο και είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Και έτσι συνεχίζουμε στο δεύτερο βιβλίο της σειράς που έχω ακόμα πιο έντονα mix feeling και αυτό γιατί ενώ είχε πιο έντονη δράση, επισκεφτήκαμε περισσότερους κόσμους είδαμε πιο πολλά πράγματα για τους χαρακτήρες και είχε δυο - τρια δυνατά plot twisted εξακολουθεί η Marguerite να είναι από τους πιο κακό γραμμένους χαρακτήρες. Επίσης έχουμε ένα άθλιο ερωτικό τρίγωνο από τα πολύ αποτυχημένα. Οι σκέψεις της Marguerite επαναλαμβανόντουσταν ανάμεσα σε δυο αγόρια. Ήταν σαν να βλέπω επεισόδιο από το Beverli Hills 90210. Για να δούμε μερικά παραδείγματα 

“Paul’s old-fashioned, elegant phrasing reminds me of Lieutenant Markov, which reminds me of falling in love with Paul in the first place, and now I can’t take it anymore. I have to go home; the journey to save my Paul has to begin.”

“In my mind I hear Lieutenant Markov whisper, Golubka. He called me his little dove as he held me in his arms. I remember him always standing at my door, protecting me, his gray eyes searching mine.”

Εδώ γινόταν ο κακός χαμός και αυτήν ενδιαφερόταν ποιος είχε πιο γκρι μάτια. Ποιος την προστάτευσε ποιο πολλές φορές και πάει λέγοντας..... Kαι τσατίζομαι γιατί αναλώνονταν με αυτά ενώ είχε τόσα πολλά άλλα η ιστορία να δώσει. Τα τελευταία κεφάλαια που δεν είχαν σχεδόν καθόλου αναφορές ήταν τόσο μα τόσο καλύτερα γεμάτα δράση και περιπέτεια. 



Και έτσι φτάνουμε στο τρίτο βιβλίο της σειράς που είναι κατά πολύ καλύτερο απο τα προηγούμενα δυο! Το έντονο cliffhanger του προηγούμενου βιβλίου δίνει μεγάλη φορά στην σειρά να προχωρήσει. Ευτυχώς, για εμάς το ερωτικό τρίγωνο λίγη και δεν υπάρχουν πια άλλο ζήλιες, ηλίθιες σκέψεις και δράματα!!! 


Τα ταξίδια ήταν πολύ πιο σωστά απεικονισμένα γενικά η γραφή της Claudia Gray νομίζω έχει βελτιωθεί έντονα. Κάτι που αναπόφευκτα το έκανε πιο απολαυστικό. Εξακολουθώ να αγαπώ Τheo και Paul και να σιχαίνομαι  Marguerite! Γενικά αν η συγγραφέας είχε ακολουθήσει αυτή την γραμμή και στα προηγούμενα δυο βιβλία θα ήμασταν νομίζω όλοι πολύ πιο ευχαριστημένοι! 









You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts