WRAP UP ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μαΐου 11, 2019

  • Αυτό το μήνα ολοκλήρωσα 6 βιβλία! Ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα μετά τον Μάρτιο που διάβασα μονάχα δύο 😏. Όσο για τις βαθμολογίες κυμαινόμαστε ανάμεσα στο 5 με 2.5 με τα θετικά να υπέρ ισχύουν! Πάμε να δούμε αναλυτικά! 
Το τελευταίο τραγούδι - Nicholas Spark 
Στο τελευταίο τραγούδι βλέπουμε την ζωή της Ρόνι όπου μετά τον διαζύγιο των γονιών της έχει αλλάξει ριζικά. 3 χρόνια αποφεύγει και προσπαθεί να μην έχει καμία επαφη με τον μπαμπά της. Όμως η μητέρα της έχει άλλα σχέδια και τους στέλνει μαζί με τον μικρό της αδερφό να περάσουν το καλοκαίρι μαζι του. 
Η αλήθεια είναι πως στην συγκεκριμένη ιστορία λάτρεψα το οικογενειακό κομμάτι πολυυυ περισσότερο απο το ρομαντικό! Η σχέση Στηβ, Τζόνα και Ρόνις ήταν από τα ομορφότερα πράγματα! Στα μειονεκτήματα του βιβλίου βρήκα το μεγάλο του όγκου που είχε αποτέλεσμα πολλές φορές να επαναλαμβάνεται και να κουράζει. 


Maybe Someday - Collen Hoover 
Η Sydney μαθαίνει πως ο σύντροφος της την απατά με την κολλητή της φίλη και συγκάτοικο. Μετά απο ένα έντονο ξέσπασα οργής μετακομίζει στο διαμέρισμα του όμορφου νεαρού μουσικού Ridge με το πρόσχημα ότι θα τον βοηθάει με τους στοίχους των τραγουδιών του. Φυσικά αυτήν η νέα συγκατοίκηση κάτω από τους ήχους της κιθάρας φέρνει αυτά τα δυο πρόσωπα πολύ κοντά! 
Όπως πάντα με συγκίνησε η Collen Hoover και με έσκασε μέχρι το τέλος 😅 Το υπέροχο του βιβλίου είναι ότι μπορείς να βρεις στο youtube τα τραγούδια ερμηνευμένα από τον Griffin Peterson κάτι που έκανε την ανάγνωση άκομα πιο μαγική! Τα αγαπημενα μου hold on to youmaybe someday & Let it begin


Ο σκλάβος - Isaac Bashevis Singer
Η ιστορία ακολουθεί τον Ιακώβ έναν Εβραίο που ζει στην Πολωνία. Εκεί αρχίζει να ερωτεύεται την όμορφη εθνική Βάντα. Ο εγκρατής Ιακώβ, αν και προσπαθεί να μείνει σταθερός στους τύπους και τις παραδόσεις της θρησκείας του, βασανίζεται από τα αιώνια ερωτήματα της ζωής και του θανάτου. Απο την άλλη η τολμηρή αλλά και αμόρφωτη Βάντα για χάρη του έρωτά της γίνεται κόρη του Ισραήλ και χάρης στην αυθορμητικότητα και αγάπης της για την ζωή απαντάει σε όλα αυτά τα ερωτήματα υψηλής θεολογικής αξίας που βασάνιζαν τόσα χρόνια τον Ιακώβ. 
Ένα έντονα θρησκευτικό βιβλίο που προσπαθει να θέσει και να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα όπως την ελευθερια της βούλησης, την θρησκευτική εξουσία που μας ασκείτε, την διαφορετικότητα και την συνύπαρξη πολύ διαφορετικών ανθρώπων! Όμορφο βιβλίο αρκετά διαφορετικό απο το στυλ που διαβάζω συνήθως. Το τέλος δεν μου άρεσε πολυ αλλά κατάλαβα γιατί και τι ήθελε να μας πει ο συγγραφέας μέσω αυτού. 


The Final Empire - Brandon Sanderson
Για χιλιάδες χρόνια ο κόσμος έχει βυθιστεί σε μια ατελείωτη παρακμή με ερημιές γεμάτο γκρίζο και σκόνη και νύχτες που περιλαμβάνουν ομίχλη! Στην εξουσία έχει ανέβει ο Lord Ruler. Αθάνατος με μια πανίσχυρη δύναμη, κανείς δεν σκέφτεται να του εναντιωθεί ενώ έχει χωρίσει τον κόσμο σε δυο κοινωνικές τάξης τους Ευγενής και τους Σκάα. Όλα αυτά θα ανατραπούν απο τον περιβόητο βασιλιά των κλεφτών(Κέλσιερ) ένας ζωντανός θρύλος ο επιζών του Hathsin! Ο Kelsier θα μαζέψει μια ομάδα ευγενών κλεφτών για την μεγαλύτερη επιχείρηση ανατροπής του Lord Ruler ως τωρα! Μαζί τους βρίσκετε η Vin μια ομιχλογέννητη που μέσα στην συμμορία θα βρει την οικογένεια που πάντα έψαχνε και θα μάθει να χειρίζεται το χάρισμα της. 
Υπέροχα σκοτεινός και γκρίζος κόσμος, πανέξυπνη η ιδέα της μαγείας μέσω των μετάλλων, καθαρή γραφή και μεστό κείμενο ο Brandon Sanderson αποδεικνύει γιατί θεωρείται ο βασιλιάς του High fantasy. Το βιβλίο ξεκινάει με αρκετά αργό ρυθμό και δυσκολεύεσαι πολύ μέχρι να αποτυπώσεις όλα τα στοιχεία της μαγείας των μετάλλων (Στο τέλος γινόμαστε όμως οι καλύτεροι μαθητές 😄😂) Ευτυχώς από το δεύτερο παρτ του βιβλίου αρχιζει ο ρυθμός να ανεβαίνει μέχρι που φτάνουν σε ένα πάρα πολύ έντονο τέλος με ανατροπές 😭 Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε το The Well of Ascension με τα κορίτσια Ιωάννα και Στέλλα απο το blog  A court of books. Μπορείτε να διαβάσετε ολοκληρωμένη κριτική εδώ


Ο αιώνιος πρόμαχος - Michael Moorcock
Η ιστορία μας ακολουθεί τον Τζον Ντεικερ ένα κοινο ανθρωπο που ζει στην εποχή μας όταν ξαφνικά ακούει μια επίκληση στο όνομα Ερεκόζι και μεταφέρετε κάπου σε ένα ας το πούμε παράλληλο σύμπαν (Ακομα δεν έχω καταλάβει που ακριβώς για να είμαι ειλικρινής 😃😏) Η επίκληση έγινε από τον βασιλιά της ανθρωπότητας Ριγκένος, με σκοπό ο Ερεκόζι να ηγηθεί του στρατού των ανθρώπων στον πόλεμο ενάντια στους Έλντρεν, τους αιώνιους εχθρούς τους. Οι Ελντρεν όμως τελικά μπορεί να μην είναι αυτό που δείχνουν. 
Βρήκα τον αιώνιο πρόμαχο ενα πολυ ευκολοδιάβαστο βιβλίο το τελείωσα μέσα σε δύο μέρες και αρκετά ευχάριστο δεν είχε κάτι έντονα κακό. Απλά πολλές φορές με δυσκόλεψε στο να καταλάβω τι συνέβαινε πάνω στην ιστορία σαν να είχα περάσει κάποιες σελίδες ή και ένα ολόκληρο άλλο βιβλίο και διάβαζα κατά λάθος το δεύτερο κάποιας σειράς. Από την άλλη σκεφτόμουν ότι ίσως να είμαι λίγο άδικη μιας και έχει γραφτεί το 1970 και για την εποχή του πρέπει να θεωρείται πολύ πρωτοποριακό και έξυπνο. Θα ήθελα να δω κάποιο ακόμα έργο του συγγραφέα για να συμπεράνω καλύτερα! 

Και δεν έμεινε κανένας - Agatha Christie
Δεκα διαφορετικοί και άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους παίρνουν μια πρόσκληση να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί του Ντεβόν(νέγρου). Ο οικοδεσπότης παραμένει ένα μυστήριο και αποφεύγει να κάνει την εμφάνιση του μέχρι το βραδινό δείπνο όπου ένας δίσκος γραμμοφώνου αρχίζει να παίζει και η φωνή ενως άνδρα τούς κατηγορεί ότι καθένας από αυτά τα δέκα άτομα κρύβει το δικό του ένοχο μυστικό και έχει διαπράξει κάποια στιγμή στην ζωή του έναν φόνο. Μέχρι το τέλος της νύχτας πέφτει και ο πρώτος νεκρός.... 
Moυ το πρότεινε η Μαρία απο το blog One girl, One pen για να ξεκινήσω με τα καλύτερα της Αγκαθουλας. Φοβερά γρήγορo στην πλοκή του (Ειδικά για αστυνομικό μυθιστόρημα), εξαιρετική η σκιαγράφηση των χαρακτήρων και φοβερό το τέλος που δεν πάει με τίποτα το μυαλό σου! Την ολοκληρωμένη κριτική θα βρείτε εδώ

















You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Ελενάκι μου με έχεις πείσει για Σάντερσον!!!
    Ελπίζω να διαβάσεις κι άλλα της Άγκαθα, ίσως ξεκινήσουμε κάποιο μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο χαίρομαι!!! Πρέπει σίγουρα να πιάσεις την ύστατη αυτοκρατορία. Μπορεί τα πρώτα κεφάλαια να είναι κουραστικά αλλά θα σε αποζημιώσει τόσοοο πολύ στην συνέχεια! Έχω βάλει σχεδόν όλα του τα βιβλία στο tbr :P
      Πολύ θα το ήθελα να διαβάσουμε κτ απο αγκάθα μαζι <3

      Διαγραφή

Popular Posts