🎃 BOOK RECOMMENDATIONS: Φθινοπωρινες προτασεις βιβλιων 🎃

Οκτωβρίου 02, 2019


Hey, Τι κάνετε; Καλό μήνα σε όλους! Αν και έχουμε μπει για τα καλά πια στην Φθινοπωρινή περίοδο ο καιρό μια θέλει και μια δεν θέλει να μας το δείξει! Αλλά αυτό δεν μας πτοεί καθόλου! 
Τέτοια εποχή επιλέγω συνήθως πιο ατμοσφαιρικά αναγνώσματα, λίγο πιο σκοτεινά ή εποχής. Παρακάτω έχω μια λίστα με σειρές και βιβλία που το Φθινόπωρο θα ήταν η τέλεια εποχή για να τα ξεκινήσετε! 😊

Πρώτο και καλύτερο στην λίστα μας, το κλασσικό βιβλίο του Oscar Wilde Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι. Η ιστορία είναι αρκετά γνωστή ο πλούσιος αριστοκράτης Ντόριαν θαυμάζοντας την ομορφιά του εύχεται να μην γεράσει ποτέ και η ευχή του πραγματοποιείται. Πουλώντας την ψυχή του στον ίδιο τον διάβολο η συνέπειες θα είναι δυσβάσταχτα τρομερές. Μια πάρα πολύ καλή επιλογή ειδικά αν θέλετε να διαβάσετε κάτι πιο παλιό και κλασσικό όμως για πάντα διαχρονικό! 

Όταν έρχεται ο χειμώνας και πλησιάζουν τα Χριστούγεννα έχω πάντα, σχεδόν ως ιεροτελεστία να διαβάζω κάποιο από τα βιβλία του Χάρι Πότερ! Κάπως έτσι πάντα το φθινόπωρο επιλέγω ένα από την σειρά Twilight. To πάντα σκοτεινό, μουντό και βροχερό Forks σε συνδυασμό με τους βρικόλακες είναι η καλύτερη συντροφιά που μπορείτε να έχετε για αυτήν την περίοδο! 

Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο είχα λατρέψει το συγκεκριμένο βιβλίο το μακρινό 2015 και πραγματικά θέλω πάρα πολύ να το ξανά διαβάσω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα της σειράς. Ίσως το πιο ταιριαστό στην λίστα για αυτήν την εποχή! Νέα Υόρκη 1920 μια σειρά δολοφονιών με περίεργα απόκρυφα σύμβολα να τα περιβάλει, μαστίζουν την πόλη. Η Evie μια δεκαεξάχρονη κοπέλα κρύβει εδώ και χρόνια ένα χάρισμα που ίσως αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο στις έρευνες του θείου της. Έντονα ατμοσφαιρικό, αρκετά τρομαχτικό είναι πραγματικά πολύ κρίμα που κάποιος εκδοτικός δεν το έχει φέρει στα Ελληνικά. 

Έπειτα έχω μια σειρά που διάβασα και εγώ η ίδια φέτος! To πρώτο βιβλίο ακολουθεί τον Kelsier και μια ομάδα κλεφτών στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν τον Μέγα εξουσιαστή και να φέρουν ευημερία στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας. Ο Κόσμος που έχει δημιουργήσει ο Brandon Sanderson εδώ είναι έντονα καταθλιπτικός γεμάτο γκρίζο, σκόνη, ομίχλες και φτώχεια και σε συνδυασμό με την υπέροχη μαγεία είναι ότι καλύτερο για αυτήν την εποχή του χρόνου! 

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι διλογία και ακολουθεί την Kate και τον August που ζουν σε μια πόλη όπου περίεργα και βια πράγματα συμβαίνουν συνεχώς ανάμεσα στους ανθρώπους και τα τέρατα. Τα τέρατα χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές κάστες στους corsai όπου ζουν στα σκοτάδια και έχουν περίεργη μορφή, τους Malchai που θυμίζουν vampire αφού τους αρέσει να τρέφονται με αίμα και τους Sunai που οπτικά είναι αυτοί που μοιάζουν πιο πολύ με τους ανθρώπους, αλλά ρουφάνε τις ψυχές τους. Ιδιαίτερα πρωτότυπο, σκοτεινό με μια πιο spooky μορφή. Σας το προτείνω σίγουρα! 

Η αλήθεια είναι πως ο Neil Gaiman είναι ένας συγγραφέας που όλα του τα βιβλία θα ταίριαζαν σε αυτήν την λίστα αλλά σήμερα σας έχω μόνο ένα! Όταν οι γονείς ενός μικρού μωρού δολοφονούνται τα πνεύματα του νεκροταφείου αποφασίζουν να το μεγαλώσουν ως δικό τους, έτσι ο Καν έχει ως σπίτι του το νεκροταφείο και ως οικογένεια τις ψυχές των νεκρών. Μέσα σε όλα αυτά θα μπλέξει σε χίλιους δυο μπελάδες ενώ ένας άνδρας ονόματι Τζακ κυνηγάει για να τον σκοτώσει. Το βιβλίο του νεκροταφείου είναι ένα μακάβριο παραμύθι για μεγάλα παιδιά! 

Το Dark Matter είναι σίγουρα ένα βιβλίο που έχετε ακούσει αρκετά τα τελευταία χρόνια! Η ιστορία ακολουθεί τον Τζέισον όπου μια μέρα ξυπνάει και τίποτα από όσα γνώριζε δεν είναι το ίδιο. Το σπίτι του είναι διαφορετικό, ο γιος του δεν έχει γεννηθεί ποτέ και η γυναίκα του είναι μια άλλη. Θέλει να γυρίσει πίσω στους δικούς του ανθρώπους αλλά για να το καταφέρει αυτό, θα πρέπει πρώτα να λύσει το σκοτεινό μυστήριο! Από τα πιο έντονα και δυνατά θρίλερ που έχω διαβάσει ποτέ.

O John Connolly είναι ένας ακόμη συγγραφέας που άνετα θα μπορούσαν όλα του τα βιβλία να βρίσκονται στην λίστα αυτήν. Το συγκεκριμένο που θα μιλήσουμε είναι οι πύλες. Ο μικρός Σάμιουελ θα ανακαλύψει ότι οι γείτονες τους, προσπαθούν να ανοίξουν τις πύλες της κόλασης αλλά ο χρόνος για να τους εμποδίσει είναι ελάχιστος! Απαίσιοι δαίμονες, κακοί ηλικιωμένοι, έντονο χιούμορ και περιπέτεια σε συνδυασμό με τις 200 μόνο σελίδες του το κάνει μια τέλεια επιλογή! 

Ένα κλασσικό βιβλίο τρόμου είναι Το μωρό της Ρόζμαρι. Η ιστορία ακολουθεί ένα νιόπαντρο ζευγάρι που νοικιάζει το καινούργιο του διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία με αμφιλεγόμενη φήμη. Εκεί θα γνωρίσουν και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που θα τους κρατάει συντροφιά, η ρόζμαρι θα μείνει έγκυος και όλα γενικά θα κυλούν όμορφα μέχρι που θα αρχίσει να καταλαβαίνει πως κάτι σατανικό γίνεται πίσω από την πλάτη της. Με πλοκή που χτίζεται σιγά και μεθοδικά μέχρι το αποκορύφωμα στο τέλος. Το βιβλίο είναι ένα έντονο ψυχολογικό θρίλερ που θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά! 

Τέλος έχω κάτι για τις πιο ρομαντικές ψυχές της παρέας! Oι άρχοντες του κάτω κόσμου είναι μια φατρία που διώχθηκε από τον Όλυμπο και τώρα ζει κρυμμένη στα βουνά της Βουδαπέστης. Μέσα στο σώμα κάθε άρχοντα ζει και ένας διαφορετικός δαίμονας, στο πρώτο βιβλίο βλέπουμε τον Maddox και τον δαίμονα της βίας!  Από την άλλη υπάρχει η Ashlyn μια κοπέλα που από μικρή ακούει συνεχώς φωνές από τις σκέψεις των ανθρώπων γύρω της. Έχει δοκιμάσει τα πάντα για να το σταματήσει έτσι φτάνει στην τελευταία και έσχατη λύση, να ψάξει και να βρει τους δαίμονες που μιλάνε οι θρύλοι και οι κάτοικοι της πόλης. Όποιος θέλει κάτι ρομαντικό αλλά ταυτόχρονα και πιο σκοτεινό με στοιχεία μεταφυσικά και φαντασίας η σειρά αυτήν είναι η καλύτερη επιλογή! 









You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts