WICKED FOX - KAT CHO

Οκτωβρίου 28, 2019


“Night and darkness made a believer of everyone.”


ΥΠΟΘΕΣΗ: 

Η Miyoung είναι μισή άνθρωπος και μισή αλεπού. Μια μέρα βλέπει ένα τρομαχτικό Goblin να επιτίθεται σε ένα ανθρώπινο αγόρι και αναγκάζεται να τον βοηθήσει δείχνοντας έτσι την φύση της και παραβαίνοντας τους κανόνες της φυλής της. H Miyoung αρχίζει όμως γιαυτό τον λόγο να χάνει το κομμάτι της αλεπούς της και ο Jihoon ξέρει πια όλα της τα μυστικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δεθούν και να αποκτήσουν ένα απίθανο δεσμό. Όταν ένας Σαμάνος της πει ότι μπορεί να επαναφέρει την μαγεία της, η Miyoung θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην ζωή της ως αλεπού και στο αγόρι που αγαπά. 

Το Wicked Fox ήταν από τα βιβλία που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2019 και ήθελα πολύ να διαβάσω! Η αλήθεια είναι πως περίμενα να μου αρέσει και περισσότερο αλλά δυστυχώς υπήρχαν κάποια κομμάτια που με έφεραν στο σημείο να μην το απολαύσω τόσο. Πάμε να δούμε και πιο αναλυτικά! 

ΘΕΤΙΚΑ: 

  1. Μου άρεσε πάρα πολύ η κορεατική μυθολογία και λαογραφία που βασίζεται το βιβλίο. Ότι ο χαρακτήρας της Miyoung είναι ένα Gumiho (δηλαδή και αλεπού και άνθρωπος) κάτι που δεν έχω ξαναδιαβάσει! 
  2. Οι περιγραφές της Σεούλ ήταν μαγευτικές! 
  3. Πολλές σκηνές θύμιζαν ταινία/τηλεοπτική σειρά. Ήταν πραγματικά πολύ παραστατικές! 
  4. Μου άρεσε που είχε έντονο χιούμορ. Δυστυχώς δεν το βλέπουμε συχνά στα βιβλία φαντασίας 
  5. Το ρομαντικό κομμάτι ήταν απολαυστικό και γλυκό αν και λίγο χλιαρό ταυτόχρονα για τα γούστα μου! 

@fernsfiction


ΑΡΝΗΤΙΚΑ:

  1. Η πλοκή! Για πολύ μεγάλο μέρος του βιβλίου δεν γινόταν πραγματικά τίποτα. 
  2. Το έχουμε ξανά δει! Θύμιζε  παλιό ya fantasy. Που δεν ήταν απαραίτητα κακό. Άλλα όσο να ναι από ένα βιβλίο που βγαίνει το 2019 περιμένω να δώσει και κάτι παραπάνω και να ξεχωρίσει από ένα του 2012/2014! 
  3. Οι χαρακτήρες! Δεν ήταν σίγουρα αντιπαθητικοί αλλά μου πήρε πάνω από το μισό βιβλίο για να τους συνηθίσω! 
  4. Το γράψιμο επίσης δεν με ενθουσίασε! Υπήρχαν πολλοί διάλογοι που ναι μεν το έκανε να κυλάει γρήγορα αλλά δεν εξυπηρετούσαν κάπου και ήταν και εντελώς cringe πολλές φορές. 
  5. Χρησιμοποιούνται μέσα πολλές κορεάτικες λέξεις και φράσεις. Το κακό όμως ήταν πως σε πολλά από αυτά δεν υπήρχε αγγλική επεξήγηση από κάτω με αποτέλεσμα να με βάζει να ψάχνω τι σημαίνουν κάτι που με εκνεύριζε αφάνταστα! Ενώ και σε αυτά που υπήρχε μετάφραση ήταν τόσο αυτολεξεί που ήταν αστείο. π.χ είναι σαν να λέει κάποιος στα Ελληνικά τον κακό σου τον καιρό και υπάρχει δίπλα στα Αγγλικά your bad weather 😂🙈 Φαντάζομαι στα κορεάτικα όλα αυτά θα είχαν κανονικά νόημα αλλά όταν τα έβλεπες στα Αγγλικά ήταν απλός περίεργο! 
Πέρα από όλα αυτά το Wicked Fox ήταν ένα αρκετά απολαυστικό βιβλίο με μεγάλο του ατού την μυθολογία και ιστορία που βασίζεται. Με πράγματα όμως που θα μπορούσαν να τα είχαν διαχειριστή και πιο καλά! Ελπίζω η συνέχεια να έρθει πιο δυνατή. Πάντως αν σας αρέσουν τα fantasy/paranormal ya βιβλία ή αν θέλετε να διαβάσετε κάτι για λόγους νοσταλγίας που θυμίζει τα παλιά βιβλία του είδους αυτού ή ακόμα καλύτερα τώρα ξεκινάτε να διαβάζετε τέτοια βιβλία και είστε στην ηλικία που απευθύνεται τότε το Wicked Fox είναι μια πολύ καλή επιλογή! 

Βαθμολογία: 3.5/5  ✭✭✭





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts