🌜 THE WICKED DEEP - SHEA ERNSHAW 🌛

Οκτωβρίου 22, 2019


“We wait for death. We hold our breath. We know it's coming, and still we flinch when it claws at our throats and pulls us under.”

Έχοντας έρθει το φθινόπωρο (μόνο στα λόγια γιατί ο καιρός δεν λέει να το δείξει) αποφάσισα να διαβάσω παρέα με την Αντιγόνη(ONCE UPON A BOOK) το The Wicked Deep ένα ya fantasy βιβλίο που έχει να κάνει με μάγισσες, θρύλους, έρωτες. Ότι ακριβώς δηλαδή ήθελα για αυτήν την εποχή του χρόνου! 
Ακολουθούμε μια σκοτεινή ιστορία εκδίκησης όπου βρισκόμαστε σε ένα καταραμένο νησί το Sparrow, όταν πριν δυο αιώνες τρεις όμορφες αδερφές κατηγορήθηκαν ως μάγισσες και τις έπνιξαν οι κάτοικοι της πόλης . Κάθε καλοκαίρι στην επέτειο του θανάτου τους οι τρεις αδερφές επιλέγουν αντίστοιχα τρία έφηβα κορίτσια και κατοικούν στο σώμα τους μέχρι το θερινό ηλιοστάσιο. Στόχος τους; Η εκδίκηση, όπου με το τραγούδι και την εμφάνιση τους προσελκύουν αγόρια και τα πνίγουν ακριβώς όπως έκανα στις ίδιες οι πρόγονοι τους. Όλοι στο Sparrow φαίνεται να αποδέχονται την μοίρα τους, ενώ το γεγονότα αυτά προσελκύουν κάθε χρόνο αμέτρητους τουρίστες! 

Η Penny ζει όλοι της την ζωή εδώ. Έχοντας εξαφανιστεί ο πατέρας της πριν περίπου τρία χρόνια προσπαθεί να στηρίξει την μητέρα της όπου έχει χάσει τα λογικά της από την στεναχώρια της. Τότε γνωρίζει έναν ξένο τον μυστηριώδης Bo, πολύ γρήγορα γίνονται φίλοι και του εξιστορεί τα μυστικά του νησιού. Όταν μια κοπέλα εκ των αδερφών τον βάλει στόχο η Penny θα θυσιάσει τα πάντα για να τον κρατήσει ασφαλή και μακρυά από το νερό! 



ΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ:

  • Το μεγάλο ατού του βιβλίου είναι η ατμόσφαιρα! Το γραφικό νησί σε συνδυασμό με το στοιχειωμένο στοιχείο δένει υπέροχα! Είχε κάτι το παραμυθένιο αλλά και σκοτεινό, κρύο και μελαγχολικό! Η Θάλασσα με τους πνιγμούς το τραγούδι των "μαγισσών" είναι απλά μοναδικό! Αν έπρεπε να βαθμολογήσω μόνο την αισθητική/ατμόσφαιρα σίγουρα θα έπαιρνε 5! 
  • Ο Θρύλος των αδελφών Swan ήταν ανατριχιαστικός και τόσο ζωντανός! Η συγγραφέας μας παραθέτει κομμάτια από την ιστορία τους πριν κάθε κεφάλαιο μαθαίνοντας και ξετυλίγοντας το κουβάρι σιγά σιγά! 
  • Οι χαρακτήρες! Όλοι κρύβουν γύρω τους ένα μυστήριο με αποτέλεσμα να έχει μεγάλο σασπένς για την συνέχεια. Ήταν συμπαθητικοί, ήταν γοητευτικοί και ταίριαζαν έτσι στην ιστορία! 
  • Η συγγραφική πένα της Ernshaw είναι υπέροχη! Ανέβαζε μόνη της το βιβλίο σε άλλο level. Ενώ υπήρχαν κάποια στοιχεία που θύμιζαν παλιό ya fantasy romance ακόμα και αυτά ήταν τόσο καλό γραμμένα που δεν έδειχνα άσχημα. 
  • Τέλος το ρομάντζο αν και συμβαίνει υπερβολικά γρήγορα (Σε σημείο που ώρες ώρες μου φαινόταν και αστείο) από την άλλη ξεχείλιζε τόσο χημεία και έλξη που τα άφηνες επί μέρους τα υπόλοιπα. Ειδικά η σκηνή του φιλιού ήταν 😍😍😍 

ΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ: 

  • Η ιστορία ότι αυτό συμβαίνει κάθε χρόνια (εδώ και 200 χρόνια) αλλά κανείς δεν έχει θέμα και εξακολουθεί ο κόσμος να ζει εκεί είναι απλά εξωπραγματικό! Ειδικά ως γονιός πως μπορείς να ξέρεις ότι η κόρη σου ίσως καταραστεί, ότι ο γιος σου μπορεί να πνιγεί αλλά να λες έλα μωρέ θα το διακινδυνέψω......
  • Και μέσα σε όλα αυτά έρχονται και τουρίστες. Με αποτέλεσμα πολλοί να πεθαίνουν αλλά κάνεις πάλι να μην έχει θέμα. Ούτε το κράτος, ούτε οι κάτοικοι, ούτε οι ίδιοι! Εν έτη 2018 που τάχα βρισκόμαστε είναι λίγο περίεργο. 
  • Τέλος ότι ήταν ελαφρός προβλέψιμο και τα δυο μεγάλα plot twisted τα είχα ψιλιαστεί αρκετά γρήγορα κιόλας. Πάλι τα απόλαυσα αλλά όσο να ναι θα ήθελα να μην τα είχα βρει καθόλου! Και αυτός είναι και ο κύριος λόγος της βαθμολογίας. 
ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ: 

Μπορώ να πω ότι το The Wicked Deep ήταν καλύτερο από όσο περίμενα! Είχε την απόλυτη ατμόσφαιρα, είχε μυστήριο και πολλές ανατροπές, είχε ένα όμορφο και ιντριγκαδόρικο ρομάντζο και γενικά ήταν το απόλυτο ανάγνωσμα των ημερών. Φυσικά είναι ένα καθαρό ya οπότε μην περιμένετε βαθυστόχαστα πράγματα και τρελό βάθος και ανάπτυξη σε χαρακτήρες και κόσμο. Αλλά για όλα τα υπόλοιπα θα ικανοποιηθείτε σίγουρα! 

"I told you that love is like falling, like drowning. 
This will be the same."


Βαθμολογία: 4/⭐

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts