Και η Eurovision 2014 ξεκιναει!

Μαΐου 05, 2014


Η Εβδομάδα ξεκίνησε και θα είναι μια εβδομάδα γεμάτη από ρυθμούς και τραγούδια αφού μπαίνουμε στην τελική ευθεία της Eurovision. Ενός πολύ αγαπημένου μουσικού διαγωνισμού. 

Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2014:
Είναι ο 59ος ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού και διεξάγετε στην Κοπεγχάγη της Δανία ως επακόλουθο της νίκης της στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2013, με την Emmelie de Forest και το τραγούδι "Only teardrops". Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Δανία και η Κοπεγχάγη διοργανώνει τον διαγωνισμό, καθώς η τελευταία ήταν το 2001. Με αρκετές ελλείψεις φέτος και ειδικά από τις Βαλκανικές χώρες λόγο οικονομικών προβλημάτων θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός όπου λαμβάνουν μέρος 37 χώρες. 

Οι εκπρόσωποι μας: 
Με ένα εντελώς νέο ύφος για τα Ελληνικά δεδομένα και με 3 πολύ νέα και χαρούμε παιδιά ταξιδεύει η Ελλάδα φέτος στην Κοπεγχάγη. Με το Rise Up και τους Freaky Fortune μαζί με τον Riskykidd που θα διαγωνιστούν την Πέμπτη 8 Μαΐου στον δεύτερο Ημιτελικό. Τα παιδιά έχουν ολοκληρώσει και την δεύτερη πρόβα τους όπου ήταν θεαματική και τα σχόλια ήταν παραπάνω από θετικά.

My Top 10 Songs: Πολλά θα αλλάξουν όταν δούμε παρουσιασμένες Live όλες τις εμφανίσεις αλλά ακούγοντας φέτος και τα 37 τραγούδια αποφάσισα να σας παρουσιάσω τα 10 αγαπημένα μου στην στούντιο μορφή τους τουλάχιστο! Φυσικά η Ελλάδα δεν θα βρίσκετε στην λίστα. 

10. Italy--> Έχω γενικά ένα ατού με τα Ιταλικά! Αγαπημένη γλώσσα που ανεβάζει όλα τα τραγούδια σκάλες μόνη της! Έχω δει κάποια βίντεο με την τραγουδίστρια Live και είναι απαίσια! Απορώ ακόμα πως κέρδισε το San Remo. Δεν ξέρω πως θα βγει στο Live άλλα είναι ένα πολύ δυναμικό κομμάτι, με ωραίους στοίχους που βγάζει τρέλα!

9.Slovenia--> Γενικά έχω παρατηρήσει ότι συνήθως μ'αρέσουν οι Σλοβένικες συμμετοχές. Από τις καλές μπαλάντες φέτος! Με πολύ ωραία μελωδία και ενορχήστρωση που σε ταξιδεύει αλλού. 
       

8.Israel--> Το καλύτερο ίσως τραγούδι στο είδος αυτό φέτος! Πάρα πολύ δυναμικό και άγριο. Με μια τραγουδίστρια που το απογειώνει με την φωνάρα της και τον δυναμισμό της. 
 

8. Germany--> Με ένα πολύ διαφορετικό κομμάτι για τα δεδομένα της eurovision έρχεται φέτος η Γερμάνια. Μου θυμίζει λίγο την παλιά Γαλλική μουσική που παίζουν σε σοκάκια της Γαλλίας. Ένα τραγούδι που όσο το ακούω τόσο περισσότερο μ'αρέσει! 

7. Sweden --> Μια πολύ όμορφη μπαλάντα ειδικά στην κορύφωση της. Πολύ όμορφή στοίχοι και η Sanna έχει μια μαγευτική φωνή.

6. Armenia --> Το φετινό φαβορί! Ποιος περίμενε από την Αρμενία ένα τέτοιο κομμάτι?! Μπράβο τους! Πολύ πρωτοποριακό και σύγχρονο και σε συνδυασμό με την πολύ καλή φωνή του Aram μπορεί να κάνει πολλά. 

5. Finland --> Η Φιλανδία στέλνει φέτος το μόνο Rock κομμάτι που θα δούμε στον διαγωνισμό. Δεν είναι από τα καλύτερα τραγούδια που μπορείς να βρεις σε αυτό το είδος άλλα είναι ένα από τα καλύτερα για την eurovision και οι Softengine καταφέρνουν να κάνουν πάρα πολύ καλή δουλεία!

4. Norway --> Υπέροχη Μπαλάντα! Η Καλύτερη για φέτος! Ένα τραγούδι που μου βγάζει τόσα μα τόσα πολλά συναισθήματα!!! Μου θυμίζει soundrack κάποιας καλής Αμερικάνικης ταινίας. Για τον μόνο λόγο που έχασε μια θέση από την τριάδα μου ήταν το live του, που με ξενέρωσε λιγάκι! Δεν είναι κακό αλλά ούτε και αυτό που ακούς εδώ....

3. United Kingdom --> Και επιτέλους το Ηνωμένο Βασίλειο ξύπνησε και στέλνει ένα τραγούδι που ταιριάζει ακριβώς πάνω στην μουσική του βιομηχανία. Φοβερή ενορχήστρωση που σου μένει κατευθείαν στο αυτί ενώ η Molly είναι μια καταπληκτική καλλιτέχνης με ιδιαίτερη χροιά. Το αγαπώ!

2. Netherlands --> Ένα από τα πιο αυθεντικά κομμάτια για φέτος! Όπως και της Νορβηγίας δεν είναι για όλα τα γούστα. Ένα γλυκό country τραγούδι που με ταξιδεύει σε άλλα μέρη σε άλλους τόπους! Υπέροχο! 

1. Hungary --> Υπέροχο κομμάτι! Με παγκόσμιες προδιαγραφές! Από τα λίγα που θα μπορούσαν να έχουν τεράστια ραδιοφωνική επιτυχία. Το πιο σύγχρονο και μοντέρνο κομμάτι που καταπιάνεται με ένα πολύ ιδιαίτερο θέμα χωρίς όμως να το δραματοποιεί! 

You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts