Aγνωστα Βιβλια Tag

Νοεμβρίου 19, 2014


  • H αγαπημένη Ελένη από το Blog Αll over the place δημιούργησε ένα άκρως ενδιαφέρον Tag(δείτε το αναλυτικά εδώ!) με τα έξι καλύτερα βιβλία που είναι άγνωστα όμως στο ευρύ κοινό! Ενθουσιασμένη με την ιδέα αποφάσισα να το κάνω και εγώ! 

Αν και από τους ιστορικούς και μελετητές το Villete θεωρείτε με διαφορά το καλύτερο βιβλίο της Bronte ο κόσμος από ότι φαίνεται δεν το έχει εκτιμήσει δεόντως αφού έχει επισκιαστεί από άλλα της βιβλία όπως την Jane Eyre,Emma,Shirley. Για μένα ένα από τα καλύτερα κλασσικά βιβλία που έχω διαβάσει! Ένα βιβλίο που θα σε κατακλύσει από ερωτήματα και σκέψεις για τα πιο απλά θέματα μέχρι τα πιο επίκαιρα. Μαζί με το Jane Eyre ότι καλύτερο από την Bronte! 

Είμαι σίγουρη πως όλοι αναρωτιέστε ποιος είναι ο Daniel Handler ένας άνθρωπος που είναι περισσότερο γνωστός δυστυχώς για το τραπεζικό του λογαριασμό παρά για τα ίδια του τα βιβλία τα οποία είναι όλα άκρως ενδιαφέροντα και πρωτότυπα. Το πιο άγνωστο ίσως βιβλίο του Adverbs είναι και το πιο αγαπημένο μου! Αφού διαθέτη χιούμορ, ειρωνεία και πανέξυπνους διαλόγους.

Όταν έπεσε στα χέρια μου πριν δύο χρόνια σχεδόν αυτό το βιβλίο δεν περίμενα με τίποτα πόσο θα το αγαπήσω! Δεν περίμενα ένα τόσο καλογραμμένο βιβλίο από έναν εντελώς άγνωστο νεαρό Φοιτητή που όμως η απλή και μεγάλη του αγάπη ήταν το γράψιμο και η ποίηση και κατάφερε χάρις αυτό να μας χαρίσει αυτό το εξαιρετικό βιβλίο! Με ένα άκρως καλοδουλεμένο κόσμο - οικόπεδο και με μερικούς από τους πιο ευχάριστους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες κατάφερε να ξεχωρίσει. Πραγματικά νομίζω πως το Mutt είναι από τα πιο αδικημένα βιβλία αφού αξίζει πολύ περισσότερη αναγνώριση! 

Αν και η Margaret Αtwood είναι μια πολύ καλή και αναγνωρισμένη συγγραφέας ειδικά για τα βιβλία της The Handmaid's Tale και την τριλογία Oryx and Crake. Όλοι ξεχνούν ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο το πρώτο που έχει εκδοθεί από την συγγραφέα και μιλάει για την αξία της γυναίκας στην κοινωνία ενώ μέσα από την ιστορία της κάνει την δικιά της φεμινιστική έρευνα! 

Όσο το αγαπώ αυτό το υπέροχο Graphic Novel τόσο άγνωστο είναι στο ευρύ κοινό. Με υπέροχη εικονογράφηση και γραφή σε συνεπαίρνει στον τρομαχτικό κόσμο του μικρού Trevor. Καταφέρνει περίτεχνα να σου δώσει τόσα πολλά και διαφορετικά συναισθήματα σε κάθε του σελίδα και ενώ θεωρείτε κατεξοχήν Horror το Freaks Of The Heartland είναι πολλά περισσότερα, είναι μια ιστορία αθωότητας και πως αυτήν χάνεται μέσα στο πέρασμα της ζωής μας. 

Ένα ακόμη πανέξυπνο Graphic Novel που δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό! Μέσα σ'αυτό το βιβλίο γνωρίζουμε από τα μάτια ενός απλού δυτικού ανθρώπου την γοητευτική αλλά εντελώς περίεργη πόλη της Πιονγκγιάνγκ στην Βόρεια Κορέα. Μια οικεία ματιά στον πολιτισμό και σ'ένα τελευταίο κομμάτι του Σταλινικού κόσμου. 












You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Με έβαλες σε πειρασμό να διαβάσω το Villette! Φέτος κιόλας διάβασα το Jane Eyre και το θεωρώ masterpiece, είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Το Pyongyang το ψάχνω αρκετό καιρό, αλλά είναι παντού εξαντλημένο. Ήθελα να το πάρω δώρο σε μία φίλη μου που έχει τρέλα με την Ιαπωνία και την Κορέα, θα με ενδιέφερε πολύ κι εμένα να το διαβάσω, έχω ακούσει τα καλύτερα... Δεν ήξερα κανένα άλλο από αυτά που πρότεινες!! Της Margaret Atwood φαίνεται πολύ καλό, δεν ήξερα ότι είναι το πρώτο που είχε γράψει και ότι έχει σχέση με feminist studies, θέλω να το ξεκοκαλίσω:p Και του Greg Ruth φαίνεται ενδιαφέρον, το σχέδιο καλό??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Overtheplace Αφού σ'άρεσε το Jane Eyre θα λατρέψεις και το Villette! Για μένα και τα δύο ήταν κορυφή στο είδος τους! Το Pyongyang έχει χρόνια που το έχω διαβάσει, Καταπιάνεται με ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα! Της Αtwood είναι απλά εξαιρετικό, θα σ'αρέσει πολύ εσένα! Το Freaks Of The Heartland το αγαπώ, ναι το σχέδιο είναι πολύ καλό(Υπάρχουν κ καλύτερα φυσικά) αλλά τα χρώματα που έχουν επιλεχτεί είναι τόσο ρεαλιστικά και ακριβώς μέσα στην ιστορία ενώ οι κοντινές εικόνες είναι σαν να βλέπεις παλιές φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουάου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον το Freaks! To-read λοιπόν ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts