Ευρωπαϊκες Σειρες: Οι Βρετανικες Part 2

Νοεμβρίου 15, 2014


ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ: 
Τα τελευταία χρόνια η Αγγλία έχει αρχίσει να μας συνηθίζει στις μεγάλες τις ιστορικές υπεπαραγωγές αλλά και σε σειρές με μικρό αριθμό επεισοδίων με αστυνομικά αλλά και κοινωνικά θέματα. 

Sherlock
Το Sherlock είναι ένα αστυνομικό δράμα που έρχεται κατευθείαν από το BBC One, μια μοντέρνα έκδοση του πασίγνωστου ήρωα και διάσημου ντετέκτιβ Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) και τον βοηθό-συνεργάτη του Dr Watson (Martin Freeman) να λύνουν εγκλήματα στο Λονδίνο του 21ου αιώνα. Ίσως η πιο δημοφιλής σειρά της χώρας αυτήν την στιγμή ενώ έχει πάρει υποψηφιότητες σε πολλά βραβεία, όπως BAFTA και ΕΜΜΥ, έχει κερδίσει και κάποια από αυτά σε διάφορες κατηγορίες, ενώ οι κριτικές είναι εξαιρετικές.

Doctor Who
Και ποιος έστω για μια φορά στην ζωή του δεν έχει ακούσει αυτό το όνομα. Doctor Who?! Για πολλούς μέσα στις κορυφαίες σειρές φαντασίας όλων των εποχών παίζεται εδώ και 50 χρόνια στην βρετανική τηλεόραση, αλλά η σύγχρονη εκδοχή της έκανε πρεμιέρα το 2005 και συνεχίζεται για 8η σεζόν. Η σειρά πραγματεύεται την ιστορία ενός τρελού άντρα-παιδιού με ένα κουτί, ένα κουτί που ταξιδεύει στο παντού και στο πάντα, φέρνοντάς τον αντιμέτωπο με ό,τι είδους απειλή μπορείς να φανταστείς. Αν κάτι έχει καταφέρει το Doctor Who είναι ότι μεταφέρει τον θεατή όπου μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί, ενώ απευθύνεται εξίσου σε μικρούς και μεγάλους. 


BLACK MIRROR
Tο αριστουργηματικό “Black Mirror” βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του, στο Channel 4. Η σειρά αποτελείτε από τρία εντελώς αυτοτελή επεισόδια που το μόνο κοινό που έχουν γύρο τους είναι πως όλα ασχολούνται το σύγχρονο τρόπο ζωής (με συνεχείς αναφορές στα social media, το online networking και το ρόλο της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή) και με θέμα μια σουρεαλιστική και ταυτόχρονα βασανιστικά πειστική οπτική του «πώς μπορεί να καταλήξουμε να ζούμε αν είμαστε απρόσεχτοι.» 

UTOPIA
Το Channel 4 φέρνει ένα συνωμοσιολογικό θρίλερ 6 επεισοδίων όπου μια μικρή ομάδα ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, θα αποκτήσουν αντίγραφο του βιβλίου(ενός παλιού κόμικ) και θα δουν τις ζωές τους να αλλάζουν για πάντα. Ανάμεσα στα προβλήματα τους είναι και το γεγονός ότι θα γίνουν στόχος μιας δολοφονικής οργάνωσης που είναι γνωστή ως The Network και το μοναδικό τους όπλο για την επιβίωση είναι να τρέχουν για τη ζωή τους. Όταν η μυστηριώδης Jessica Hyde θα τους προσφέρει ασφάλεια αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν την πιστεύουν ή όχι.

Τhe Fall
Το The Fall είναι μία σειρά 5 επεισοδίων μίας ώρας. Πρωταγωνιστεί για πρώτη φορά μετά τα X-FILES η εκπληκτική Gillian Anderson και ο Ιρλανδός Jamie Dornan. Μια κούρσα ενάντια στο χρόνο μεταξύ δύο κυνηγών στις αντίθετες πλευρές του νόμου. Η DSI Gibson, που φτάνει στο Μπέλφαστ, για να προβεί σε εξέταση μιας υπόθεσης δολοφονίας υψηλού προφίλ, όπου η αστυνομία δεν μπορεί να εξακρυβώσει. Εκείνη συνειδητοποιεί γρήγορα ότι η υπόθεση συνδέεται με άλλους και ότι υπάρχει ένας θανάσιμος κατά συρροή δολοφόνος. Ο Paul Spector είναι ο κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος παραμονεύει τα θύματα του τυχαία μέσα και γύρω από το Μπέλφαστ. Ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, που ακολουθεί την αστυνομική έρευνα, αποκαλύπτοντας την περίπλοκη ιστορία από τη ζωή, τόσο του δολοφόνου, όσο και των οικογενειών των θυμάτων.

My Mad Fat Diary
Το My Mad Fat Diary είναι βρετανική δραματική κωμική σειρά, η οποία έκανε πρεμιέρα στο Ε4 στις 14 Ιανουαρίου του 2013. Η 16χρονη Rae Earl (υπέρβαρη, προβληματική, πορωμένη με τη μουσική και ολίγον psycho) βγαίνει, μετά από 4 μήνες, από ψυχιατρική κλινική και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη σχέση της με την καλύτερή της φίλη, Chloe, η οποία νόμιζε πως όλο αυτό το διάστημα η Rae ήταν στο… Παρίσι. Διαδραματίζεται στα '90 ενώ το σενάριο βασίζεται σε πραγματικό ημερολόγιο.

Skins
Μια από τις πιο επιτυχημένες και διάσημες Βρετανικές σειρές. Το Skins ακολουθεί μια παρέα σύγχρονων εφήβων στο Μπρίστολ της Αγγλίας καθώς αυτοί μεγαλώνουν και ''παλεύουν'' να απαλλαχθούν απο τους δικους τους δαίμονες που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά, σεξουαλικότητα, θρησκεία και διατροφικές διαταραχές. Έχει 7 σεζόν και ακολουθεί ξεχωριστές γενιές! 

The Fades
Το The Fades είναι βρετανική δραματική σειρά φαντασίας με δημιουργό τον Jack Thorne, που είχε μόλις μια σεζόν έξι επεισοδίων στο BBC Three, και τελικά κέρδισε και το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς στα BAFTA. H σειρά επικεντρώνεται σε ένα άγγλο έφηβο, τον Paul, ο οποίος στοιχειώνεται από αποκαλυπτικά όνειρα και έχει τη ικανότητα του να βλέπει πνεύματα των νεκρών, γνωστά και ως Fades, τα οποία άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν, να αγγίξουν, να μυριστούν ή να ακούσουν.

Being Human
Η κεντρική ιδέα της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι υπερφυσικών όντων μαζί με τους ανθρώπους. Το καθένα εντελώς διαφορετικό, το καθένα διαφορετικά επικίνδυνο. Τρία από αυτά τα υπερφυσικά όντα ένας Λυκάνθρωπος, ένα βρικόλακας και ένα φάντασμα αποφασίζουν να συγκατοικήσουν και να ζήσουν όσο μπορούν πιο πολύ την ανθρώπινη ζωή... πολλά προβλήματα θα δημιουργηθούν από αυτήν τους την απόφαση! Ολοκληρωμένη σειρά 5 σεζόν!

Misfits
Μια σειρά φαντασίας πέντε υπέροχων σεζόν! Παρακολουθούμε πέντε έφηβους που κάνουν κοινωφελής εργασία όπου κατά τη διάρκεια μια περίεργης καταιγίδας χτυπιούνται από μια αστραπή και αποκτούν ειδικές ικανότητες. Την Kelly η οποία είναι τηλεπαθητική, τον Curtis που γυρνάει πίσω τον χρόνο, την Alisha που δημιουργεί σεξουαλικές ορέξεις σε όποιον την αγγίζει (αυτό που λέμε ''ξυπνάς το ζώο μέσα μου''), τον Simon που γίνεται αόρατος και τον εξυπνάκια Nathan ο οποίος φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί από την αστραπή. 

Τhe Broadchurch
Για μένα μια από τις καλύτερες γενικά σειρές που είδα την φετινή Άνοιξη και όπου μας έρχεται από το ΙTV. Το Broadchurch είναι μια αγγλική επαρχιακή πόλη που ξαφνικά συνταράζεται από τον θάνατο ενός μικρού αγοριού. Ο γνωστός ντετέκτιβ Alec Hardy καινούριος στην πόλη αυτή, μαζί με την ντόπια αστυνομικό Ellie Miller θα προσπαθήσουν να βρουν την λύση σ΄αυτήν την υπόθεση που μόνο εύκολη δεν θα είναι.Ο θάνατος του αγοριού θα επηρεάσει την μικρή πόλη που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους γεγονότα,ενώ θα βγάλει στην επιφάνεια πολλά μυστικά που θα οδηγήσουν σε απίστευτες εξελίξεις. 

Spooks
Bρετανική τηλεοπτική δραματική σειρά που αρχικά προβλήθηκε στο BBC One στις 13 Μαΐου 2002. Η σειρά ακολουθεί το έργο της ομάδας MI5 αξιωματικών που βασίζονται στην υπηρεσία της έδρας του Thames House, σε μια εξαιρετικά ασφαλής σουίτα γραφείων γνωστή ως The Grid. Είναι αξιοσημείωτο τόσο για την υψηλή αξία της παραγωγής του, αλλά και για τα μεγάλα ονόματα ηθοποιών που έχουν πρωταγωνιστήσει. Θεωρείτε από τις πιο κλασσικές και καλές βρετανικές σειρές πια ενώ έχει αποσπάσει πολλά βραβεία. 

Hustle
Από τους δημιουργούς του Spooks και του γνωστού συγγραφέα Tony Jordan έρχεται μια έξυπνη και κομψή σειρά με κωμικά και δραματικά χαρακτηριστικά. Ένα πακέτο δράσης με χιούμορ και ίντριγκες, ακολουθώντας την τύχη μιας συμμορίας πέντε ειδημόνων απατεώνων χωρίς φραγμούς, στο Λονδίνο. Είναι σπεσιαλίστες στον τρόπο που εξαπατούν και όλοι τους θέλουν να πάρουν χρήματα από τους ανήθικους και τους από τους άδικους. Από το να "στήνουν" ψεύτικα γυρίσματα και να κατασκευάζουν πανάκριβους πίνακες μέχρι να ξεγελούν το διπρόσωπο "κεφάλι" του συστήματος ασφαλείας μιας τράπεζας.

Luther
Η σειρά Luther είναι ένα αστυνομικό δράμα το οποίο στηρίζεται στον χαρακτήρα που ενσαρκώνει ο Idris Elba. Ο John Luther είναι ένας έξυπνος ντετέκτιβ στο Λονδίνο (κατ’ ακρίβεια DCI - Detective Chief Inspector) αφοσιωμένος στην δουλειά του και παράλληλα με τα σκληρά εγκλήματα που έχει να αντιμετωπίσει, προσπαθεί να φέρει μια κατάσταση εσωτερικής ισορροπίας μεταξύ της κοινής ηθικής και των “δαιμόνων” που τον κυριεύουν. Παρασυρμένος από τα συναισθήματα του δεν θα σκαλώσει να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να τον λυγίσει όταν αφορά ζητήματα ζωής και θανάτου ή και ακόμη όταν οι πράξεις του θα τον βοηθήσουν λύσει τις υποθέσεις του. Ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 και έχει 3 σεζόν! 

Inside Men 
Το Inside Men είναι βρετανική δραματική σειρά τεσσάρων επεισοδίων, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012. Η σειρά αφορά την ιστορία μιας ληστείας σε ένα ασφαλές κτίριο όπου μετρούνται χρήματα στο Bristol, από τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτή τη ληστεία μέχρι και τις επιπτώσεις ενώ γνωρίζει στο κοινο και τους εργαζόμενους του κτιρίου.

ΕΠΟΧΗΣ: 

Peaky Blinders
Το Peaky Blinders μια ακόμη σειρά του BBC Two, πρόκειται για μία ιστορία βασισμένη σε έναν μύθο μίας οικογένειας και σε ιστορικά γεγονότα. Μία φανταστική ιστορία μετατρέπεται σε ένα πραγματικό τοπίο, με έναν απίστευτα δραματικό και κινηματογραφικό τρόπο. Αυθεντική, αιματηρή, η επική gangster σειρά ρίχνει φως σε μία κρυφή Βρετανική ιστορία. Τοποθετημένο στο φτωχό και εγκληματικό Birmingham την μεταπολεμική εποχή του 1919. Στρατιώτες που επιστρέφουν, επαναστάτες και εγκληματικές συμμορίες, όλοι μάχονται για την επιβίωση, σε ένα βιομηχανικό τοπίο, που πλήττεται από την οικονομική αναταραχή. Επίκεντρο της σειράς είναι η οικογένεια Shelby, της οποίας τα πολλά αδέρφια, ξαδέρφια και θείοι, συνθέτουν την πιο σκληρή συμμορία, γνωστή ως 'Peaky Blinders'.

ROME
Η Μεγάλη υπερπαραγωγή σε συνεργασία bbc αλλά και του HBO. Μας ταξιδεύει στην Ρώμη μισό αιώνα πριν την έλευση του χριστιανισμού σε μια κοσμική μητρόπολη όπου δύο στρατιώτες ο Λούσιου Βορίνα και ο Γάϊου Πούλου των οποίων οι τύχες εμπλέκονται με αυτές των Καίσαρα, Μάρκου Αντώνιου, της Κλεοπάτρας αλλά και του ίδιου του Οκταβιανού, ο οποίος ήταν και ο πρώτος αυτοκράτορας της Ρώμης. Μέσα από τις ιστορίες τους παρακολουθούμε την κατάλυση της ρωμαϊκής Δημοκρατίας και την άνοδο της ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

The Bletchley Circle
Το The Bletchley Circle σειρά 3 επεισοδίων που ξεκίνησε να προβάλετε το 2012 από το ITV. Βρισκόμαστε λίγα χρόνια μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, τέσσερις γυναίκες που στην διάρκειά του, δούλευαν στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σαν αναλυτές κρυπτογραφημένων μηνυμάτων των γερμανικών δυνάμεων, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους για να βρουν τον ένοχο μιας σειράς δολοφονιών νεαρών γυναικών. Ενώ «Μην γίνεις ποτέ συνηθισμένη» έχει γίνει πια το μότο τους.

Downton Abbey
Μια ακόμη υπερπαραγωγή του ITV που καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές και έχει αγαπηθεί όσο καμιά από τον κόσμο. Λίγο πριν το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, παρακολουθούμε τη ζωή της αριστοκρατικής οικογένειας Κρόλι αλλά και αυτή των υπηρετών της, στην Αγγλία μιας εποχής που οι ταξικές διαφορές καθόριζαν τα πάντα. Εκπληκτική παραγωγή, με εξαιρετικές ερμηνείες και κουστούμια. 

Call the Midwife
Η σειρά που έσπασε τις τηλεθεάσεις στην Βρετανία και βασίζεται στην αληθινή ιστορία της  Jennifer Worth. Η πλοκή διαδραματίζεται στο Λονδίνο του 1950, στη μονή Nonnatus στο East End, μία από τις πιο φτωχές περιοχές της πόλης, όπου η νεαρή μαία Jenny Lee φθάνει ως εκπαιδευόμενη. Η Jessica Raine παίζει στο ρόλο της πρωταγωνίστριας, ενώ η Vanessa Redgrave είναι στο ρόλο της αφηγήτριας.

Merlin
Το Μέρλιν είναι ένα βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα φαντασίας-περιπέτειας. Άρχισε να μεταδίδεται στο BBC One στις 20 Σεπτεμβρίου του 2008. Η σειρά βασίζεται στους θρύλους του Βασιλιά Αρθούρου του μάγου Μέρλιν και της σχέσης του με τον Πρίγκιπα Αρθούρο αλλά διαφέρει αρκετά από τις παραδοσιακές εκδοχές του μύθου για πολλούς λόγους. 

Great Expectation
Το Great Expectations είναι μίνι σειρά τριών επεισοδίων από το BBC από την Sarah Phelps με βάση το κλασικό βιβλίο του Charles Dickens, Great Expectations. Η μεταφορά έγινε για τα Χριστούγεννα του 2011 και ένα από τα θέματα που δημιούργησαν αντιδράσεις ήταν η προσθήκη της Gillian Anderson στο ρόλο της Miss Havisham λόγω της ηλικίας της, αλλά οι πολύ καλες κριτικές άλλαξαν τις αντιδράσεις. Ενώ η σειρά κέρδισε αρκετές υποψηφιότητες για βραβεία. H Υπόθεση έχει ως εξής: Την παραμονή των Χριστουγέννων, γύρω στο 1812, , ο Pip, ένας ορφανός έξι χρονών, θα συναντήσει ένα δραπέτη κατάδικο στην αυλή μιας εκκλησίας καθώς επισκέπτεται τον τάφο της μητέρας του και του πατέρα του και των αδελφών του.

Death Comes To Pemberley
Το Death Comes to Pemberley ακολουθεί την Elizabeth και τον Darcy, έξι χρόνια μετά από το γάμο τους, οι οποίοι προετοιμάζονται για τον ετήιο τους χορό στο πολυτελές του σπίτι στο Pemberley. Όταν η αδελφή της Elizabeth, Lydia, θα έρθει απρόσκλητη θα διακόψει τις προετοιμασίες όταν θα τους ανακοινώσει ότι ο άντρας της εχει δολοφονηθεί. Όταν ο Darcy ανακαλύψει ότι δεν είναι ο Wickham που δολοφονήθηκε αλλά ένας άλλος επισκέπτης θα προσπαθήσει να βρει το οποιος είναι ένοχος με μια σειρα μυστικών να αποκαλύπτεται. Eίναι βασισμένο στο βιβλίο του P.D. James με το ίδιο όνομα που εκδόθηκε το 2011, και είναι sequel του βιβλίου της Jane Austen, Pride and Prejudice.

North & South
Η ιστορία διαδραματίζεται στην Βικτοριανή Αγγλία του 19ου αιώνα, όπου η Μάργκαρετ Χέιλ αναγκάζεται να μετακομίσει με τους γονείς της στο Μίλτον, μια βιομηχανική πόλη του Βορρά και να αφήσει την ήσυχη ζωή του Νότου. Εκεί η Μάργκαρετ νιώθει τρομερά μόνη.Δεν της αρέσει η φασαρία και η δυστυχία της περιοχής. Όταν γνωρίσει τον Τζον Θόρτον, τον αυστηρό ιδιοκτήτη ενός υφαντουργείου, θα τον αντιπαθήσει αμέσως γιατί η γνωριμία τους γίνετε κάτω από άσχημες συνθήκες. H Ζωή της Μάργκαρετ θα αλλάξει ριζικά θα γνωρίσει νέους φίλους και θα προσπαθήσει να σώσει ένα κόσμου που ενώ αρχικά μισή γίνεται απόλυτα κομμάτι της ζωής της. Πιο αναλυτικό Review εδώ!

The Mystery of Edwin Drood
Σύμφωνα με το βιβλίο αν και το όνομα του Edwin Drood βρίσκεται στο τίτλο, δεν είναι αυτός ο κεντρικός χαρακτήρας, αφού ο θειος του Drood, John Jasper, είναι στο επίκεντρο και είναι ερωτευμένος με τη μαθήτρια του Rosa Bud, η οποία είναι αρραβωνιαστικιά του Drood. Η ιστορία διαδραματίζεται στο Cloisterham, μια διαφορετική εκδοχή του Rochester. Το The Mystery of Edwin Drood είναι βρετανική μίνι σειρά του 2012 που είναι βασισμένη στο μη ολοκληρωμένο βιβλίο του Charles Dickens, με την Gwyneth Hughes να το μεταφέρει με προσωπικό της τέλος, την Lisa Osborne να αναλαμβάνει τη παραγωγή και την Diarmuid Lawrence την σκηνοθεσία. 

The Hour
Κοινωνικό δράμα εποχής γύρω από μια ειδησεογραφική εκπομπή του BBC . O φθινόπωρο του 1956 και το πώς οι άνθρωποι πίσω από αυτήν μεταδίδουν (ή πιέζονται να μεταδώσουν) μια μεγάλη κρίση. Τρομερό καστ, μεταξύ άλλων με μπροστάρηδες τους Ben Whishaw (“Το Άρωμα”) και Dominic West (“The Wire”). Για τους φάνς των ένοχων μυστικών της δημοσιογραφίας, του “Δικτύου” και της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Αυτήν η σειρά είναι για σας! 

ΚΩΜΩΔΙΕΣ: 

Fresh Meat
To Fresh Meat είναι βρετανική κωμική σειρά από τους Jesse Armstrong και Sam Bain, γνωστούς από το Peep Show. Η σειρά προβάλεται στο Channel 4 με τη πρώτη σεζόν να κάνει πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου του 2011. Η δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου του 2012. Η σειρά αφορά τη ζωή έξι φοιτητών στο φανταστικό πανεπιστήμιο του Manchester, Medlock University, που ζουν μαζί σε ένα σπίτι εκτός πανεπιστημίου επειδή δεν έκαναν γρήγορα τις αιτήσεις τους.

Threesome
Το Threesome είναι βρετανική κωμωδία καταστάσεων με δημιουργό τον Tom MacRae και πρωταγωνιστές τους Stephen Wight, Amy Huberman και Emun Elliott. Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα στις 17 Οκτωβρίου του 2011 στο Comedy Central και ήταν η πρώτη σειρά του καναλιού και είχε συμπαραγωγό την Big Talk Productions. Η σειρα επικεντρώνεται σε τρεις φίλους, τους Alice, Mitch και Richie, ένα ζευγάρι και ο ομοφυλόφιλος συγκάτοικος τους, οι οποίοι οταν θα επιστρέψουν μια νύχτα απο τα γενέθλια της Alice θα κάνουν threesome, με τον Richie να αφήνει έγκυο την Alice. Αντί για έκτρωση οι τρεις του θα αποφασίσουν να μεγαλώσουν το μώρο. 

Him & Her
Το Him & Her είναι βρετανική κωμική σειρά για ένα τεμπέλικο ζευγάρι 20αρηδων, η οποία έκανε πρεμιέρα στο BBC Three στις 6 Σεπτεμβρίου του 2010. Το σενάριο το έγραψε ο Stefan Golaszewski είναι ολοκληρωμένη και μετράει τέσσερις σεζόν,

Green Wing
Η ιστορία εξελίσεται σε ένα νοσοκομείο, βλέπε Wing, με μάλλον σατυρική διάθεση προς τις πιο σοβαρές ιατρικές σειρές. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν μια ιστορία και δρουν αναλόγως, μερικοί από αυτούς είναι ξεκαρδιστικοί και όλοι μαζί κάνουν ένα εκρηκτικό μίγμα. Κατά κύριο λόγο το χιούμορ είναι αγγλικό αλλά τις περισσότερες φορές εύστοχο. Οι χαρακτήρες συμπεριλαμβάνουν γιατρούς, νοσοκόμες, διευθυντικό/προσωπικό και φοιτητές. Αν θέλετε να απορείτε πως αυτό το νοσοκομείο είναι ακόμα όρθιο και αρκετές φορές να μην μπορείτε να κρατήσετε τα γέλια σας δοκιμάστε την.

Spaced
Το Spaced είναι μια βρετανική τηλεοπτική κωμωδία γραμμένη από τους Simon Pegg και Jessica Stevenson. Στην Βρετανία θεωρείται απ τις καλύτερες κωμωδίες! Δύο seasons από 7 επεισόδια βγήκαν το 1999 και το 2001 για το Channel 4. Ο Tim Bisley και η Daisy Steiner νοικιάζουν ένα διαμέρισμα και προσποιούνται ότι είναι ζευγάρι. Εκεί γνωρίζουν την αλκοολούχα κυρία Μάρσα (ενοικιάστρια) και τον ζωγράφο Brian που μένει από κάτω. Ακόμα παίζουν ο Μάικ (Nick Frost) ο καλύτερος φίλος του Tim που έχει μια μανία με τον πόλεμο και τον στρατό, η Twist, η καλύτερη φίλη της Daisy που είναι "σχεδιάστρια μόδας" και ο Colin ο σκύλος που τους κρατάει συντροφιά! Τι ακολουθεί; Έξυπνες και ξεκαρδιστικές ιστορίες!

Psychoville
Η σειρά αφορά πέντε διαφορετικούς χαρακτήρες από διαφορετικά μέρη της Αγγλίας. Ο David Sowerbutts είναι ένας μανιακός με κατά συρροή δολοφόνους που ζει με τη μητέρα του, Maureen (Shearsmith), ο Mr. Jelly (Shearsmith), είναι ένας παλιάτσος με ένα χέρι, ο Oscar Lomax (Pemberton) είναι ένας τυφλός εκατομμυριούχος που συλλέγει παιχνίδια – ζώα, η Joy Aston (French) είναι μια νοικοκυρά που θεώρει ότι η κούκλα που έχει είναι αληθινό μωρό και ο Robert Greenspan (Tompkins) είναι νάνος που έχει την ικανότητα τηλεκινησίας. Όλοι αυτοί συνδέονται με ένα μυστηριώδη εκβιαστή που δηλώνει ότι γνωρίζει τι έκαναν. 

Coupling
Όταν ένα ζευγάρι είναι μαζί, δεν είναι ποτέ οι δυο τους μόνο - κουβαλάνε "αποσκευές" - και η Σούζαν κι ο Στηβ δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι αποσκευές τους είναι ένα πλήθος φίλων και πρώην που συζητάνε για όλες τις πλευρές του σεξ και των σχέσεών τους στην ατελείωτη αναζήτησή τους για να βρουν την πραγματική αγάπη. Η Σούζαν Γουόλκερ είναι μια όμορφη καταφερτζού χωρίς αναστολές που έβγαινε με τον Πάτρικ Μέιτλαντ (Ben Miles), ο πιο χαρισματικός από τους έξι, αλαζόνας και ο βασιλιάς των κατακτήσεων σε όλο το Λονδίνο, ένας τύπος που παραείναι άνετος για να ανησυχεί για την εξυπνάδα του. Η ελκυστική Σάλι Χάρπερ (Kate Isitt) έχει ένα ινστιτούτο ομορφιάς και είναι η καλύτερη φίλη της Σούζαν, και παλεύει ενάντια στα σημάδια του χρόνου επάνω της με ενυδατικές κρέμες και με άντρες, συμπεριλαμβανομένου του Πάτρικ. Μια ξεκαρδιστική εφηβική  κωμωδία για πολλά γέλια! 

Bad Education
Το Bad Education είναι βρετανική κωμωδία από το BBC Three με πρωταγωνιστή τον Jack Whitehall ως ένα νεαρό δάσκαλο, τον Alfie Wickers, το χειρότερο δάσκαλο στην ιστορία του βρετανικού συστήματος, στο φανταστικό σχολείο, Abbey Grove School στο Hertfordshire.Ο Mathew Horne έχει το ρόλο του Fraser, του διευθύντη του σχολείου. Η σειρά όταν προβλήθηκε στο BBC Three και έσπασε κάθε ρεκόρ έχει τρεις ολοκληρωμένες σεζόν. 

THE END

















You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Πωω μέχρι τη μέση του post ένιωθα τόσο περήφανη που τα ήξερα όλα. Προς το τέλος με έχασες:p Βρετανίααα <3 Είναι απίστευτες αυτές οι παραγωγές και πολύ πιο μπροστά από τις αμερικάνικες... Είδες καινούριο επεισόδιο του Fall? Στο τέλος το είχα στο mute, I was terrified!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Overtheplace
    Θα συμφωνήσω απόλυτα! Υπέροχες Παραγωγές, πρωτότυπες και όλες με εξαιρετικούς ηθοποιούς! Έβαλα μόνο όσες έχω δει...Και υπάρχουν τόσες πολλές ακόμα! Χε, πρέπει να ελέγξεις και τις άλλες :P
    To είδα χτες τα ξημερώματα και πωρώθηκα πάλι! is creepy!!!! Και ο Paul....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναιιιι^^ Ξέρεις κάποια άλλη σειρά στο στυλ του Fall..? (Πάνω-κάτω σαν το Killing) Έψαχνα αλλά δεν μπορούσα να βρω τπτ! Εσύ που είσαι ειδική θα ξέρεις καλύτερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ωραία Post όλα αυτά με τις Ευρωπαικές σειρές Πολύ ενημερωτικά! Εγώ ξεκίνησα το Peaky Blinders, έχω πωρωθεί πάρα πολύ Αγαπώ Murphy! Λέω να ξεκινήσω κ το Utopia έχω ακούσει τα καλύτερα τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ντίνα Σ'ευχαριστώ πολύ! Το Utopia είναι πολύ καλή σειρά αλλά σε σένα δεν ξέρω αν θα αρέσει! Δεν την λες του στυλ σου... Δες τα πρώτα επ. να πάρεις μια γεύση και βλέπεις ;)
    @overtheplace Τίποτα! :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts