AUGUST WRAP UP & SEPTEMBER TBR

Σεπτεμβρίου 02, 2015



Περίληψη: Ελάχιστα μυθιστορήματα έφτασαν ποτέ να συμβολίσουν μια ολόκληρη εποχή. Και το πιο εντυπωσιακό από αυτά είναι το πιο πολυσυζητημένο αμερικανικό βιβλίο του 20ού αιώνα. Από το 1939 που πρωτοεκδόθηκε, έχει κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί και ξαναμεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες.
Η εποχή είναι η δεκαετία του '30, το μεγάλο κραχ, η αρχετυπική οικονομική κρίση που εντυπώθηκε με τρόμο στο συλλογικό φαντασιακό. Και ο λογοτέχνης που την περιέγραψε και την εξήγησε τόσο δυνατά και τόσο καθαρά, ώστε το έργο του θα μείνει για πάντα στην ιστορία, είναι ο Τζον Στάινμπεκ, με τα "Σταφύλια της οργής".
Τα "Σταφύλια της οργής" είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο και στην ανθρωπιά, στη δύναμη της οικογένειας, στη μάχη για τον επιούσιο, στις μικρές πράξεις καλοσύνης των ανθρώπων. Μέσα από την ιστορία της οικογένειας Τζόουντ, που ξεριζώνεται από τον τόπο της και μεταναστεύει, κηρύσσεται μια αλήθεια: και η αλήθεια αυτή, δοσμένη με μια λογοτεχνική αμεσότητα που καθηλώνει, είναι απόλυτη και τόσο επιτακτική σήμερα όσο κι όταν πρωτογράφτηκε. 
Ίσως περισσότερο από κάθε άλλο βιβλίο, τούτο δω αποδεικνύει πως η μεγάλη λογοτεχνία δεν είναι ανάγκη να 'ναι ένας ερμητικός γρίφος, μα μπορεί με συγκλονιστικά οικείες λέξεις και εικόνες να δονήσει την ψυχή κάθε ανθρώπου.

--> Το The Grapes of Wrath με μάγεψε αρχικά κυρίως λόγο των πανέμορφων περιγραφών του. Η γλαφυρότατη απεικόνιση της ανθρώπινης εξαθλίωσης σε προβληματίζει σχετικά με την αδικία εις βάρος των αδύναμων, όπως επίσης και τη φτώχεια. Ο πραγματικός, όμως, πρωταγωνιστής του βιβλίου αυτού είναι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη σε όλο τους το μεγαλείο. Ένα κλασσικό και προπάντων αληθινό μυθιστόρημα. 
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.  

      “There ain't no sin and there ain't no virtue. There's just stuff people do.”

Περίληψη: To All the Boys I’ve Loved Before είναι η ιστορία της Lara Jean που δεν παραδέχτηκε ποτέ δυνατά την θλίψη της αλλά αντίθετα έγραφε μια επιστολή για το πως ένιωθε για κάθε αγόρι που αγάπησε, το σφράγιζε και το έκρυβε μέσα σε ένα κουτί κάτω από το κρεβάτι της. Αλλά μια μέρα η Lara Jean ανακαλύπτει πως με κάποιο τρόπο οι επιστολές της έχουν ταχυδρομηθεί φέρνοντας όλες τις αναμνήσεις από το παρελθόν της πάλι μπροστά: το πρώτο της φιλί, το αγόρι από την καλοκαιρινή κατασκήνωση, ακόμα και τον πρώην φίλο της αδερφής της, Josh. Όσο μαθαίνει πως να χειριστεί πρόσωπο με πρόσωπο με τις αγάπες της ζωής της η Lara Jean καταλαβαίνει πως κάτι καλό μπορεί να βγει μέσα από τις επιστολές της. 

--> Γλυκό τρυφερό και βαθιά αληθινό ακριβώς όπως μας έχει μάθει με τα βιβλία της η Jenny Han. Γρήγορο και γεμάτο χιούμορ που θα σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά. Κριτική εδώ!
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

“When someone's been gone a long time, at first you save up all the things you want to tell them. You try to keep track of everything in your head. But it's like trying to hold on to a fistful of sand: all the little bits slip out of your hands, and then you're just clutching air and grit.”

Περίληψη: Επί τέσσερα χρόνια, ο σαραντάχρονος συγγραφέας Μάικ Νούναν δεν μπορεί να πάψει να θρηνεί τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας του. Επί τέσσερα χρόνια δεν έχει καταφέρει να γράψει ούτε μια λέξη. Τελευταία τον ύπνο του στοιχειώνουν ολοζώντανοι εφιάλτες για το σπίτι στη λίμνη. Παρά τα όνειρα, όμως, ή ίσως εξαιτίας τους, ο Μάικ αποφασίζει να επιστρέψει στο απομονωμένο εξοχικό τους, στο Σάρα Λαφς... Ξαναβρίσκει την αγαπημένη πόλη επιφανειακά απαράλλαχτη, αλλά στο βάθος τραγικά διαφορετική, διαβρωμένη από την επιρροή ενός πανίσχυρου, κακόβουλου άντρα του, Μαξ Ντέβορ. Μια νεαρή χήρα με την κορούλα της ξυπνούν μέσα του αισθήματα που νόμιζε νεκρά. Αλλά καθώς προσπαθεί να τις προστατεύσει από τον Ντέβορ, βυθίζεται όλο και περισσότερο στο μυστήριο του Σάρα Λαφς, που έχει γίνει πεδίο δράσης φαντασμάτων και σκηνικό εφιαλτικών φαινομένων. Και, ταυτόχρονα, εντελώς αναπάντεχα και ανεξήγητα, επανακτά τη συγγραφική του ικανότητα. Τι δυνάμεις έχουν εξαπολυθεί εδώ-και τι ζητούν από τον Μάικλ Νούναν;

--> Ένα ακόμα κλασικό μυθιστόρημα από τον Stephen King που δεν μπορείς να μην ρουφήξεις τις σελίδες του. Φοβερά παραστατικό, με χαρακτήρες τόσο ζωντανούς όσο μόνο ο Βασιλείας γνωρίζει να γράφει. Θλίψη, αισιοδοξία, πόνος οργή το ένα συναίσθημα διαδέχεται το άλλο μέχρι την τελευταία σελίδα. 
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

“Humor is almost always anger with its make-up on.”

Περίληψη: Η Χλόη Μιλς είναι νέα, πανέξυπνη, εργατική και έχει μόνο ένα πρόβλημα: τον Μπένετ Ράιαν, το αφεντικό της. Είναι απαιτητικός, απότομος, αναίσθητος και, δυστυχώς γι' αυτή, πραγματικά ακαταμάχητος. Με δυο λόγια… ένα όμορφο κάθαρμα.
Ο Μπένετ επέστρεψε στο Σικάγο από τη Γαλλία για να αναλάβει ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχημένη διαφημιστική εταιρεία της οικογένειάς του. Το πρόβλημά του είναι πως δεν είχε ιδέα ότι η ασκούμενη που τον βοηθούσε όσο βρισκόταν στο εξωτερικό ήταν το πανέμορφο, αθώα προκλητικό -και εντελώς εξοργιστικό- πλάσμα που είναι πλέον αναγκασμένος να βλέπει μπροστά του καθημερινά. Παρά τις φήμες που τον ακολουθούν, πάντα απέφευγε τις ερωτικές περιπέτειες στον εργασιακό χώρο. Η Χλόη όμως είναι φοβερός πειρασμός, και είναι διατεθειμένος να παρακάμψει τους κανόνες -για την ακρίβεια, να τους ποδοπατήσει- προκειμένου να την κάνει δική του. Σε κάθε ευκαιρία, οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή. Καθώς το αμοιβαίο πάθος κορυφώνεται και πλέον αγγίζει επικίνδυνα όρια, ο Μπένετ και η Χλόη πρέπει να αποφασίσουν τι είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν προκειμένου να κερδίσουν τον έρωτα.

--> Προσωπικά, απόλαυσα το "Beautiful Bastard" από την αρχή μέχρι το τέλος του. Κάτι που θεωρώ πως είναι πολύ εύκολο να συμβεί στον κάθε αναγνώστη, αρκεί να γνωρίζει εξαρχής τι είναι αυτό που επέλεξε να διαβάσει. Αν και υπήρχαν αρκετά αρνητικά σίγουρα δεν επισκίαζαν εντελώς την γενική εικόνα του βιβλίου. Ήταν ένα ok απολαυστικό ανάγνωσμα ότι πρέπει για τις μέρες του καλοκαιριού. Κριτική εδώ!
Bαθμολογία: 3.5/5 αστέρια.

“Wait, you remember that?" 
"Of course I remember that. You sounded like a frat boy and looked like a fucking model. What man could ever forget that?"

Περίληψη: ...Ακριβώς τη στιγμή που η καριέρα της Χλόης αρχίζει να απογειώνεται, ο Μπένετ θα έδινε τα πάντα για να τη δει να χαλαρώνει έστω και λίγο, ώστε να μπορέσει να απολαύσει επιτέλους μερικές ώρες μαζί της. Εκείνη όμως αρνείται πεισματικά να θυσιάσει χρόνο από τη δουλειά της για χάρη του. Ο Μπένετ, ξέροντας ότι πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, αποφασίζει ότι η τέλεια λύση για τα προβλήματά τους είναι τρεις εβδομάδες διακοπές στη νότια Γαλλία. Μόνο που τα πράγματα μ' αυτούς τους δύο ποτέ δεν είναι απλά...
Η Χλόη Μιλς και ο Μπένετ Ράιαν, οι πρωταγωνιστές του βιβλίου "Όμορφο κάθαρμα", συνεχίζουν την άγρια, παθιασμένη σχέση τους έρωτα και μίσους -και την προχωρούν στο επόμενο επίπεδο.

--> Η συνέχεια του "Beautiful Bastard" μια νουβέλα 160 σελίδων που μας δείχνει την σχέση της Chloe και του Bennett. Αν είστε μεγάλοι φαν του πρώτου βιβλίου σίγουρα θα απολαύσετε. Καλό, χωρίς να είναι όμως και τίποτα το ιδιαίτερο. 
Bαθμολογία: 2.5/5 αστέρια.

"Find a woman who will be your equal in every way. Don’t let yourself fall for someone who’ll put your world before theirs. Fall for the powerhouse who lives as fearlessly as you do. Find the woman who makes you want to be a better man."

Περίληψη: Ώστε θα συμβεί στ' αλήθεια. Έτσι μου είχαν πει, αλλά έγινε πιο γρήγορα απ? όσο φανταζόταν κανείς.
Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή. Όμως, καλύτερα απ' όλους το γνωρίζει η δεκαεξάχρονη Τέσσα, μιας και της μένουν μονάχα λίγοι μήνες ζωής. Ωστόσο, έχει φτιάξει μια λίστα - δέκα πράγματα που θέλει να κάνει πριν πεθάνει. Το νούμερο ένα είναι το σεξ. Απόψε κιόλας. Όμως, το να πάρει κανείς αυτό που θέλει, δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα. Όπως επίσης δε σου δίνει πάντα αυτό που έχεις ανάγκη. Και μερικές φορές τα πιο απρόσμενα πράγματα γίνονται και τα πιο σημαντικά. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο αισιοδοξία και χαρά, ένας αληθινός ύμνος στη ζωή και στη σημασία του να ζεις όταν ξέρεις ήδη πώς είναι να πεθαίνεις. Το μυθιστόρημα έγινε πολύ γρήγορα επιτυχία στο εξωτερικό και έχει πουληθεί σε πάρα πολλές χώρες. Η πρωτότυπη αντιμετώπιση ενός θέματος ταμπού, η σύγχρονη παρουσίαση ?σαν να διαβάζεις ένα εφηβικό ημερολόγιο? και η εξαιρετική γραφή ?τόσο αληθινή που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, χωρίς να καταφεύγει σε εύκολους συναισθηματισμούς συμπληρώνουν ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα, που πιστεύουμε ότι γρήγορα θα ξεχωρίσει και στην Ελλάδα από κοινό και κριτικούς.

--> Το "Before Ι Die" ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα βιβλία που διάβασα μέσα στον μήνα. Βαθιά ρεαλιστικό με μερικούς από τους πιο αληθινούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει πότε, είναι ένα βιβλίο που θα μείνει μαζί σας για πολύ καιρό... Κριτική εδώ!
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

“I love you. It hurts more than anything ever has, but I do. So don't you dare tell me I don't. Don't you ever say it again!”

Περίληψη: Λονδίνο 1914. Η αυτοκρατορία που έφτιαξε η Φιόνα Φίνεγκαν, δημιουργώντας το μεγαλύτερο οίκο τσαγιού στον κόσμο, εξακολουθεί να αναπτύσσεται. Δίπλα της ο σύζυγός της, ο Τζο, δίνει κι αυτός τη μάχη του ως βουλευτής των Εργατικών για τα δίκαια των ανθρώπων που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Καθώς ξεσπάει ο πόλεμος, ένα άλλο αγαπημένο πρόσωπο της Φιόνας, ο αδελφός της Σέιμους, θα κληθεί να δώσει τη δική του μάχη στους ωκεανούς, υπηρετώντας την πατρίδα του ως αξιωματικός στο Βρετανικό Πολεμικό Ναυτικό. Όμως ούτε οι φλόγες του πολέμου θα σβήσουν από την καρδιά του τον έρωτά του για τη Γουίλα Όλντεν, η οποία δεν τον έχει συγχωρήσει που της έσωσε τη ζωή όταν έχασε το πόδι της στο Κιλιμαντζάρο, και τώρα αγωνίζεται κι αυτή για την Αγγλία στις ερήμους της Μέσης Ανατολής.
Με φόντο τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον αγώνα των γυναικών να κατακτήσουν δικαίωμα ψήφου και τις σκληρές δοκιμασίες των εξερευνητών στους πόλους και στις ερήμους, η ευτυχία των Φίνεγκαν δοκιμάζεται. Όμως ούτε ο πόλεμος, ούτε ο διπλός κατάσκοπος Μαξ φον Μπραντ, ούτε ο υπόκοσμος του Λονδίνου θα καταφέρουν να λυγίσουν την οικογένεια.

--> Έχουν περάσει χρόνια από όταν πρωτοδιάβασα τα δύο πρώτα βιβλία της τριλογίας και ακόμα και σήμερα παραμένουν μέσα στα αγαπημένα μου. Πιάνοντας στα χέρια μου το τελευταίο βιβλίο της σειράς είχα πολλές προσδοκίες αλλά δυστυχώς απογοητεύτηκα οικτρά! Ο Σέιμι και η Γουίλα ήταν δύο από τους πιο μισητούς χαρακτήρες που έχω διαβάσει στην ζωή μου και αν δεν υπήρχαν οι αναφορές στους προηγούμενους αγαπημένους μας χαρακτήρες το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν θα το συνέχιζα καν. Σε αυτούς και μόνο πάνε τα 2 ολόκληρα αστεράκια. Κριτική εδώ
Bαθμολογία: 2/5 αστέρια.

“Bravery is feeling fear but doing the thing anyway.”

Περίληψη: Το 1980, ένας άντρας βρίσκεται νεκρός στο νησί Μους-Λούκιτ, στα ανοιχτά της Ακτής του Μέιν. Πάνω του δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ταυτότητας. Η αναγνώριση του πτώματος γίνεται ενάμιση χρόνο μετά, από μια σύμπτωση, αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς βρέθηκε εκεί και αν ο θάνατός του ήταν ατύχημα, δολοφονία ή κάτι πιο παράξενο... Και αυτή είναι απλώς η αρχή του μυστηρίου.
Τώρα, δυο ηλικιωμένοι δημοσιογράφοι διηγούνται στη νεαρή φοιτήτρια Στέφανι Μακάν, που κάνει την πρακτική της στην εφημερίδα του νησιού, την ιστορία εκείνου του νεκρού –του «Παιδιού από το Κολοράντο», όπως έμεινε να τον λένε. Μια ιστορία γεμάτη κενά, ερωτηματικά, εικασίες και απρόσμενες ανατροπές, με πυρήνα τον ίδιο τον τρόπο που δημιουργούνται οι μύθοι και τη φύση του μυστηρίου.
Αναβιώνοντας το είδος των λαϊκών μυθιστορημάτων pulp fiction που μεσουρανούσαν στην Αμερική από το Ά40 ως το Ά60, ο Στίβεν Κινγκ διηγείται με μοναδική μαεστρία μια ιστορία για το σκοτάδι που φωλιάζει στην καρδιά του ανεξακρίβωτου και για την ορμή που μας ωθεί να εξερευνούμε το ανεξήγητο.

--> Δεν ξέρω τι γίνεται αλλά όσο πιο καινούρια βιβλία διαβάζω από τον Stephen King τόσο βρίσκω τον εαυτό μου να απογοητεύετε. Η ιστορία από το Κολοράντο δεν μπορεί να χαρακτήριστει κακιά αλλά σίγουρα βαρετή και αδιάφοροι! 
Bαθμολογία: 2/5 αστέρια.

“Sometimes loving eyes don't see what they don't want to see.”

Περίληψη: Η Lara Jean δεν περίμενε να ερωτευτεί τον Peter πραγματικά. Αυτήν και ο Peter απλά προσποιούνταν, μέχρι την μέρα που απλά δε το κάνανε. Τώρα Lara Jean είναι πιο συγκεχυμένη από ποτέ. Όταν ένα άλλο αγόρι από το παρελθόν της επιστρέφει στη ζωή της, τα συναισθήματα Lara Jean αλλάζουν πάρα πολύ. Γίνεται ένα κορίτσι να ερωτευτεί δύο αγόρια; 

--> Η Jenny Han είναι ένα μεγάλο ταλέντο! Καταφέρνει πάντα να με κρατήσει μέχρι το τέλος της ιστορίας της και να μου δώσει τόσα πολλά συναισθήματα. Αν απολαύσατε το To All the Boys I've Loved Before το μόνο σίγουρο είναι πως το ίδιο θα κάνετε και με το P.S. I Still Love You. Ένα ελαφρύ και διασκεδαστικό ανάγνωσμα αλλά ταυτόχρονα στοργικό και συναισθηματικό. Κριτική εδώ
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

"People come in and out of your life. For a time they are your world: they are everything. And then one day they're not. There's no telling how long you will have them near."

Περίληψη: Young Kelsea Raleigh was raised in hiding after the death of her mother, Queen Elyssa, far from the intrigues of the royal Keep and in the care of two devoted servants who pledged their lives to protect her. Growing up in a cottage deep in the woods, Kelsea knows little of her kingdom's haunted past...or that its fate will soon rest in her hands. 
Long ago, Kelsea's forefathers sailed away from a decaying world to establish a new land free of modern technology. Three hundred years later, this feudal society has divided into three fearful nations who pay duties to a fourth: the powerful Mortmesne, ruled by the cunning Red Queen. Now, on Kelsea's nineteenth birthday, the tattered remnants of the Queen's Guard—loyal soldiers who protect the throne—have appeared to escort the princess on a perilous journey to the capital to ascend to her rightful place as the new Queen of the Tearling.

--> Το The Queen of the Tearling είναι από τα βιβλία που έχει πάρει πολύ διχασμένες κριτικές. Σε άλλους άρεσε ενώ κάποιοι σχεδόν το μίσησαν. Ο κυριότερος παράγοντας που με έκανε να θέλω να διαβάσω το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν πως στην ταινία θα πρωταγωνιστή η  Emma Watson και τελικά δεν απογοητεύτηκα με αυτήν μου την επιλογή. Μπορεί να είναι λίγο αργό στα σημεία και να ήθελα λίγο μεγαλύτερη ανάπτυξη σε κάποιους χαρακτήρες (Κάτι που πιστεύω θα δούμε στα επόμενα) Το The Queen of the Tearling όμως αποπνέει έναν αέρα από παλιά βιβλία φαντασίας που με μάγεψε. Κριτική εδώ!
Bαθμολογία: 4/5 αστέρια.

"Υou win your people or you lose your throne."

Περίληψη: Στα μάτια των πλουσίων Playboys που συχνάζουν στο Kerrington Country Club του Rosemary Beach ο Tripp Newark είναι ένας ήρωας. Υπό την πίεση των γονιών του να γίνει δικηγόρος και να ζήσει μια συντηρητική ζωή μέσα στην ανώτερη τάξη ο Tripp εξαφανίζεται από την πόλη για πέντε χρόνια ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο χάνοντας έτσι την ευκαιρία του να κληρονομήσει χιλιάδες εκατομμύρια. Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν από το τι πραγματικά τρέχει...
Η Bethy Lowry ήταν είδη σπασμένη προτού χάσει τον φίλο της όπου πνίγηκε στην προσπάθεια του να την σώσει λόγο του ότι ήταν μεθυσμένη για ακόμη μια φορά. Ένα παιδί μεγαλωμένο στα τροχόσπιτα εργάζεται ως το κορίτσι για τα καλάθια μεταξύ των πλουσίων στο Kerrington Country Club, η Bethy υπήρξε πάντα ευαίσθητη. Αλλά πριν από πέντε χρόνια προτού γνωρίσει την φήμη του εύκολο κοριτσιού που πίνει, είχε περάσει ένα καλοκαίρι με τον Tripp Newark που τις άλλαξε την ζωή για πάντα. 

--> Με κάθε ιστορία του Rosemary η Abbi Glines καταφέρνει να μας δώσει και κάτι διαφορετικό. Μετά από αυτήν την ανάγνωση μπορώ να πω με σιγουριά πως αγαπώ απόλυτα τον Tripp, έκλεψε ολοκληρωτικά την καρδιά μου. Ενώ χαίρομαι τόσο πολύ που η Bethy επιτέλους είναι ευτυχισμένη. 
Bαθμολογία: 5/5 αστέρια.

"If you asked me to fly to the moon and bring it back to you, I'd find a way"



Εσείς τι βιβλία διαβάσατε μέσα στον μήνα; Τι σκοπεύεται να διαβάσετε από εδώ και πέρα; 

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Καλησπέρα κι από μένα!!!
    Έριξα τυχαία σήμερα μια ματιά στο ποστ σου και μου τράβηξαν την προσοχή τα βιβλία της Christina Lauren. Το συγγραφικό αυτό δίδυμο το ξέρω εδώ και καιρό από το wattpad, αλλά δεν είχα ιδέα ότι κυκλοφορούν τα βιβλία τους και στα ελληνικά. Σε γενικές γραμμές ο τρόπος γραφής τους πώς σου φάνηκε; Θα αγόραζες ξανα δικό τους βιβλίο ή νιώθεις ότι "καλύφθηκες" με αυτά που ήδη διάβασες; (Βλέπω ότι τα βαθμολόγησες χαμηλά σε σχέση με τα άλλα βιβλία που αναφέρεις, γι' αυτό ρωτάω)
    Καλή συνέχεια και εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μπλογκ σου!! :)

    Φιλικά,
    Μαριάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαριάννα και σ'ευχαριστώ πάρα πολύ! Η Γραφή του μ'άρεσε. Ήταν εξαιρετικά καλογραμμένα για το είδος τους. Τα βαθμολόγησα όμως λίγο πιο χαμηλά γιατί αν και συγκαταλέγεται στην ερωτική λογοτεχνία άρα αναπόφευκτα περιμένεις να υπάρχουν αρκετές ερωτικές σκηνές τις βρήκα υπερβολικά πολλές (ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΩΣ!). Επίσης ίσως να ήθελα κάτι λίγο παραπάνω στο storyline του. Αλλά γενικά τα απόλαυσα αρκετά. Από ότι ξέρω πάντως υπάρχουν πολλές αλλαγές από το πρωτότυπο κείμενο στο wattpad (Το οποίο δεν έχω διαβάσει!) σε άλλους άρεσαν αυτές και σε άλλους καθόλου οπότε αν το έχεις διαβάσει, δεν ξέρω πως ακριβώς θα σου φανεί αυτό. Θα διαβάσω και την συνέχεια της σειράς (Που είναι με διαφορετικά πρόσωπα) για να δω έχω ακούσει πως γίνεται καλύτερη. Πιστεύω πως το δίδυμο μπορεί κ έχει την δυνατότητα να μας δώσει καλά πράγματα. Απλά το "Beautiful Bastard" δεν με συνεπήρε όσο θα ήθελα.

      Διαγραφή
    2. Κάτι σαν τις "50 αποχρώσεις" να φανταστώ!....
      Το καλό πάντως με αυτές τις κοπέλες είναι ότι κάθε ιστορία που είναι να εκδώσουν την ανεβάζουν πρώτα ολόκληρη στο wattpad για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι ύστερα την κατεβάζουν και... σε παραπέμπουν στο βιβλιοπωλείο. Αρκετά πρωτότυπη (και ειλικρινή) κίνηση θα έλεγα, αφού τουλάχιστον ξέρεις τί περίπου πρόκειται να αγοράσεις. Δυστυχώς τα βιβλία τους που έχουν εκδοθεί δεν τα πρόλαβα να τα διαβάσω στο wattpad όταν ήταν ακόμη ανεβασμένα.
      Επίσης, λύσε μου μια ακόμη απορία... θυμίζουν λίγο τα βιβλία "Γλυκιά Καταστροφή" και "Κινούμενη Καταστροφή" της Jamie McGuire; Γιατί από την περιγραφή το μυαλό μου πήγε αμέσως σ’ αυτά.

      Διαγραφή
    3. Όλοι στο βωμό που χάραξε η E L James ;)
      Δεν το ήξερα αυτό! Και η Anna Tobb με την σειρά After είχε κάνει το ίδιο τότε θυμάμαι με το Wattpad και τις ιστορίες της όταν εκδόθηκαν.
      Υπάρχει αυτήν η αρχική κόντρα μίσος, πάθος όπως και στην "Γλυκιά Καταστροφή" αλλά δεν μπορώ να πω πως μοιάζουν ιδιαίτερα. Είναι στο ίδιο είδος και τα δύο οπότε αναπόφευκτα έχουν κάποια παρόμοια στοιχεία. Το "Beautiful Bastard" είναι πιο προκλητικό πάντως. Αν σου αρέσει αυτό το στυλ αξίζει να του ρίξεις μια ματιά! Η Νουβέλα δεν λέει και πάρα πολλά αλλά το πρώτο βιβλίο ήταν απολαυστικό.

      Διαγραφή
  2. Wow! διαβάζεις πάααρα πολύ! :) Να μου πεις πως θα σου φανεί η Salla Simuka, την είχα γνωρίσει από κοντά όταν είχε έρθει στην Αθήνα σε μία συνάντηση στα public. Μόνο αγάπη για Jenny Han <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο μπορώ και βρίσκω χρόνο! ;)
      Το ξεκίνησα και μου φαίνεται λίγο περίεργο μέχρι στιγμής, δεν το περίμενα έτσι... Θα δω και στην συνέχεια.

      Διαγραφή

Popular Posts