ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ!

Σεπτεμβρίου 25, 2015


Περίληψη: Μια τετραμελής ομάδα –μια ψυχολόγος, μια βιολόγος, μια ανθρωπολόγος, μια χωρομέτρης– στέλνεται να εξερευνήσει την αποκλεισμένη, μυστηριώδη Περιοχή Χ (είναι η δωδέκατη αποστολή που αναλαμβάνει αυτή την εξερεύνηση). Εκεί, μες στη παρθένα ερημιά όπου δεν απομένουν παρά τα χαλάσματα ενός εγκαταλειμμένου χωριού, τα τέσσερα μέλη βρίσκουν έναν μυστηριώδη Πύργο βυθισμένο στη γη –που στους τοίχους του ξετυλίγεται μια παράξενη γραφή φτιαγμένη από μύκητες– και στην άλλη άκρη της Περιοχής ένα φάρο με ίχνη, μέσα, ενός τρομερού μακελειού. Πατώντας στέρεα στη λογοτεχνία του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ και του Τζέιμς Γκ. Μπάλαρντ, μα και στο Σολάρις ίσως του Στάνισλαβ Λεμ, και στην αίσθηση που δίνει μια ταινία σαν το Στάλκερ του Αντρέι Ταρκόφσκι, ο Τζεφ Βαντερμίερ στον Αφανισμό (βραβευμένο με το βραβείο Nebula το 2014), το πρώτο μυθιστόρημα της Τριλογίας της Νότιας Ζώνης, πλάθει μια συνάμα εφιαλτική και μαγευτική, μα ολωσδιόλου μοναδική ιστορία επιστημονικής φαντασίας, ένα από εκείνα τα σπάνια βιβλία που εντέλει, και παρά τις όποιες ομοιότητες κι αναφορές, στέκουν μόνα τους, δίχως στην πραγματικότητα να έχουν όμοιό τους.
Εκδόσεις: Καστανιώτη Ημ. Έκδοσης: 2015

Περίληψη: Όταν μετακομίσαμε στη Γουέστ Βιρτζίνια λίγο πριν από την αποφοίτησή μου, αναγκάστηκα να συμβιβαστώ με τη βαριά προφορά, τη δύσκολη πρόσβαση στο ίντερνετ και ένα σωρό άλλες βαρετές καταστάσεις μέχρι που… εντόπισα τον πανύψηλο γείτονά μου με τα καταπράσινα μάτια. Τα πράγματα έδειχναν ότι θα εξελιχθούν καλά.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ 
Ο Ντίμον είναι εξοργιστικός. Αλαζόνας. Δεν τα πάμε καλά. Καθόλου. Αλλά όταν ένας ξένος μου επιτίθεται και ο Ντίμον παγώνει κυριολεκτικά τον χρόνο με ένα κούνημα του χεριού του, κάτι απίστευτο συμβαίνει. 
Ο ΚΑΥΤΟΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ 
Καλά ακούσατε. Εξωγήινος. Ο Ντίμον και η αδελφή του έχουν ένα σωρό εχθρούς που επιδιώκουν να κλέψουν τις δυνάμεις τους. Ο μόνος τρόπος να βγω ζωντανή από όλο αυτό είναι να μείνω όσο πιο κοντά στον Ντίμον γίνεται.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΩ ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ. 
Εκδόσεις: Ψυχογιός Ημ. Έκδοσης: 05/11/2015

Περίληψη: Η ΣΧΕΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΙΜΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΣΙΑ 
Χάρη στο εξωγήινο χάρισμά του, ο Ντίμον είναι αποφασισμένος να αποδείξει ότι τα συναισθήματά του για μένα είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια παρενέργεια της περίεργης σχέσης μας. Τον αποφεύγω όσο μπορώ αν και έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα που μας απασχολούν. 
ΚΑΚΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Στελέχη του υπουργείου Αμύνης έχουν κατακλύσει την πόλη. Αν μάθουν για τον Ντίμον, τα πράγματα θα είναι άσχημα και για τους δυο μας. Και είναι κι αυτό το καινούργιο αγόρι στο σχολείο που έχει ένα δικό του μυστικό. Ξέρει τι μου έχει συμβεί και μπορεί να βοηθήσει αλλά θα πρέπει να απομακρυνθώ από τον Ντίμον. Και δεν μπορώ. Γιατί ενάντιο σε κάθε λογική αρχίζω να τον ερωτεύομαι. 
ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Βλέπω κάποιον που δε θα έπρεπε να είναι ζωντανός. Και πρέπει να το αποκαλύψω στον Ντίμον που δε θα σταματήσει να ψάχνει μέχρι να βρει την αλήθεια. Τι συνέβη στον αδελφό του; Ποιος τον πρόδωσε; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ
Εκδόσεις: Ψυχογιός Ημ. Έκδοσης: 05/11/2015

Περίληψη: Σ' ένα κοντινό μέλλον, όποιος είναι πολύ πλούσιος δεν είναι απαραίτητο να πεθάνει. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, το μυαλό μπορεί να επιζήσει για πολύ καιρό αφότου το σώμα πάψει να λειτουργεί. Όμως, όποιος έχει τη δυνατότητα να ξεγελάσει το θάνατο, αυτό που αποζητά είναι να ζήσει και πάλι στον πραγματικό κόσμο. Μέσα σ' ένα πραγματικό σώμα. Έστω και ξένο. Έστω και για λίγο.
Ο Ρόουντς βγάζει το ψωμί του δουλεύοντας ως Ξενιστής. Είναι μια παράνομη, αμφιλεγόμενη και εξαιρετικά προσοδοφόρα δουλειά –παραχωρεί για λίγες ώρες το σώμα του στον μεγαλύτερο πλειοδότη. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να κερδίσει μια καλύτερη ζωή. Ωστόσο, κάποιοι πελάτες ξεπερνάνε τα όρια. Μερικές φορές, ο Ρόουντς ξυπνάει σημαδεμένος…
Και τότε αρχίζουν τα οράματα –φρικαλέες εικόνες που τον στοιχειώνουν. Μπορεί να είναι όνειρα, ή μπορεί να είναι κάτι πολύ χειρότερο. Μπορεί να είναι απλώς αναμνήσεις…
Εκδόσεις: Βell Ημ. Έκδοσης: 10/2015

Τα μέλη της οικογένειας της Έιβερι Γουέστ μπορούν να κλείσουν το μαγαζί της Prada στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, αν θέλουν να κάνουν τα ψώνια τους ανενόχλητα. Μπορούν, επίσης, να διατάξουν εύκολα τη ρίψη μιας βόμβας, αν θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο. Ανήκουν σε μια πανίσχυρη και επικίνδυνη μυστική κοινωνία που ονομάζεται Ο Κύκλος των Δώδεκα, και η Έιβερι είναι το κλειδί σε μια αρχαία προφητεία. Κάποιοι θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν σαν πιόνι. Κάποιοι άλλοι θέλουν να τη δουν νεκρή.
Για να ξεδιαλύνει το μυστήριο που απειλεί τη ζωή της, η Έιβερι πρέπει να ακολουθήσει μια σειρά από ίχνη, από τα μνημεία του Παρισιού ως τα στενοσόκακα της Κωνσταντινούπολης, παρέα με δύο αγόρια που δουλεύουν για τον Κύκλο, τον όμορφο Στέλαν και τον μυστηριώδη Τζακ. Καθώς τα ίχνη φέρνουν στο φως μια απίστευτη συνωμοσία που μπορεί να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Έιβερι ανακαλύπτει ότι και τα δύο αγόρια κρύβουν τα δικά τους μυστικά. Τώρα θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην ελευθερία και την οικογένεια∙ αλλά και ανάμεσα στο αγόρι που μπορεί να τη βοηθήσει να σώσει τον κόσμο και το αγόρι που ερωτεύεται.
Κρυφοί έρωτες και κώδικες, εκρήξεις και σκοτεινά μυστικά συγκρούονται σ’ αυτό το ρομαντικό θρίλερ, που θα μπορούσε να είναι ένας Κώδικας Da Vinci για νέους.
Εκδόσεις: Ψυχογιός Ημ. Έκδοσης: 08/10/2015

Ολα για σένα - Nicola Yoon
Περίληψη: Πάσχω από μια σπάνια αρρώστια. Είμαι αλλεργική στον κόσμο. Δε βγαίνω από το σπίτι μου, έχω να βγω δεκαεπτά χρόνια. Τα μοναδικά άτομα που βλέπω είναι η μαμά μου και η νοσοκόμα μου, η Κάρλα. Μια μέρα ένα φορτηγό με έπιπλα σταματάει στο διπλανό σπίτι. Κοιτάζω έξω από το παράθυρό μου και τον βλέπω. Είναι ψηλός, λεπτός και φοράει μαύρα – μαύρο μπλουζάκι, μαύρο τζιν, μαύρα αθλητικά και ένα μαύρο σκουφάκι που καλύπτει τελείως τα μαλλιά του. Το βλέμμα του καρφώνεται πάνω μου. Και εγώ δεν μπορώ να τραβήξω τα μάτια μου. Το όνομά του είναι Όλι. Ίσως δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αλλά μπορούμε να προβλέψουμε μερικά πράγματα. Για παράδειγμα, είναι σίγουρο ότι θα ερωτευτώ τον Όλι. Και είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτό θα είναι καταστροφικό.
Ένα μυθιστόρημα που αποδεικνύει πόσο συναρπαστικό μπορεί να είναι όταν βγαίνουμε από το καβούκι μας και κάνουμε πράγματα τρελά για την αγάπη.
Εκδόσεις: Ψυχογιός Ημ. Έκδοσης: 22/10/2015

Περίληψη: Πέντε φίλοι –τρεις άντρες και δύο γυναίκες– αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας σχολιάζουν πικρόχολα και με μια γερή δόση μαύρου χιούμορ τη ζωή τους.
Ο ποιητής και διανοούμενος Τομ, που στο τέλος καταντάει αλκοολικός, ο κρυφός ομοφυλόφιλος «πλακατζής» της τάξης και αργότερα ντροπαλός γυναικολόγος Σκίπι κι ο φιλοσοφημένος γόης και μορφονιός Τζεφ αποτελούν το ανδρικό τρίο. Την παρέα συμπληρώνει το γυναικείο ντουέτο: η ωραία, πετυχημένη και ποθητή απ’ όλους Εύα, που μάταια ψάχνει τον άντρα ο οποίος θα αγαπήσει τον εσωτερικό της κόσμο, και η άσχημη Χουγέροβα, η οποία τελικά θα αποδειχθεί η πιο κερδισμένη στη ζωή, αφού, ξεπερνώντας τα κόμπλεξ της, κερδίζει την ευτυχία ενός έρωτα και μιας ήρεμης ζωής.
Με αυτό το δροσερό και με έντονο χιούμορ μυθιστόρημα, που ξεκινά στη δεκαετία του ’70 στη σοσιαλιστική Τσεχοσλοβακία και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, ο Μίχαλ Βίβεκ έγινε ο δημοφιλέστερος συγγραφέας της νεότερης γενιάς στην πατρίδα του.
Εκδόσεις: Καστανιώτη Ημ. Έκδοσης: 2015

Περίληψη: Το να κινείσαι, να αγωνίζεσαι και να παίζεις είναι καλό για ένα τουλάχιστον πράγμα: να ξεχνάς. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ. ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΛΥΣΤΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ. ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ. ΤΟ ENDGAME ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ. ΤΟ ENDGAME ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ.
Εκδόσεις: Ψυχογιός Ημ. Έκδοσης: 22/10/2015


You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Δεν μπορώ να περιμένω για το "όλα για σένα"! Το είδα και σε άλλα blogs και μου έχει κινήσει την περιέργεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είχα ιδέα ότι θα μετέφραζαν το "Everything Everything"! Ουάου, θα έχουν ακούσει καλά λόγια τότε ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Γενικά παντού διαβάζω τα καλύτερα για το συγκεκριμένο βιβλίο :D

      Διαγραφή

Popular Posts