CREATURES OF THE NIGHT BOOK TAG

Οκτωβρίου 15, 2015


Το Tag Creatures of the Night έχει δημιουργηθεί από την πολύ γνωστή booktuber Katytastic για τις μέρες του Halloween που πλησιάζουν. Η Χρύσα από το blog Η Φαντασία είναι το παν ανέβασε στο προσωπικό της κανάλι βίντεο με την παρουσίαση του και κάλεσε όποιον θέλει να ακολουθήσει. Στην συγκεκριμένη πρόκληση πρέπει να ξεχωρίσεις τα αγαπημένα σου βιβλία που περιέχουν διάφορα πλάσματα της νύχτας. 


1. Vampire: 
Vampire Academy: Όταν μιλάμε για αγαπημένες σειρές με βρικόλακες το vampire academy δεν μπορεί να λείπει από την λίστα.  Μπορεί οι βρικόλακες να μην είναι πολύ dark, τόσο όσο με το παραδοσιακό τρόπο τουλάχιστον αλλά παραμένει μια από τις πρώτες και πιο αγαπημένες μου σειρές. 

“Don’t worry, I won’t bite. At least not in the way you’re afraid of.”

Honorable Mentions: To Blood of Eden της Julie Kagawa και Bloodlines της Richelle Mead

2. Werewolf
The Wolves of Mercy Falls: Η αλήθεια είναι πως δεν έχω διαβάσει πολλές σειρές με λυκάνθρωπους. Έτσι πάντα μία μου έρχεται χαρακτηριστικά στο μυαλό τα The Wolves of Mercy Falls. Αυτά τα βιβλία τα έχω ξεχωρίσει στην καρδιά μου για την λυρικότητα και τρυφερότητα τους. Ξέρω πολλούς που δεν τους έχουν αρέσει θεωρώντας τα κυρίως βαρετά αλλά εγώ τα απόλαυσα και πάντα θα τα προτείνω. 

“There is no better taste than this: someone else’s laughter in your mouth.”

Honorable Mentions: Twilight Saga της Stephanie Meyer

3. Zombie
World War Z: Δεν έχω διαβάσει ποτέ βιβλίο με ζόμπι είχα ξεκινήσει πιο παλιά το World War Z και ποτέ δεν το ολοκλήρωσα αλλά έχω δει την ταινία(η οποία ήταν αρκετά καλή) οπότε είπα να το βάλω. 

"If you can fight, fight. Be prepared for anything. Our war has just begun."

Honorable Mentions: Warm Bodies - Isaac Marion

4. Ghost
The Diviners: Ένα βιβλίο που αν και αρχικά δεν περίμενα να μ'αρέσει τόσο, απλά το λάτρεψα. Τρομαχτικό, γεμάτο φαντάσματα και γύρω από την δεκαετία του 1920. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κάνεις. 

"There is nothing more terrifying than the absoluteness of one who believes he's right."

Honorable Mentions: The Raven Boys της Maggie Stiefvater

5. Witch/Warlock/Spellcaster
Hex Hall Series: Σε αυτήν την κατηγορία σίγουρα το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι τα Harry Potter. Βιβλία που έχουν για όλους μας μια ιδιαίτερη και πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Για να μην πάω όμως με το προφανές και για να προτείνω σειρές λιγότερο γνωστές θα πω την τριλογία Hex Hall. Στην σειρά αυτήν θα βρεις πολλά παραφυσικά πλάσματα αλλά το κυριότερο είναι οι μάγισσες. Φοβερά αστεία και με μυστήριο σειρά που αξίζει! 

“So if you can heal with your touch, why are you working here as like, Hagrid, or whatever?”

Honorable Mentions: The Hunter's Companion της Lori Powell

6. Fairy/Fae
Modern Faerie Tales: Συνήθως τις νεράιδες της έχουμε στο μυαλό μας, σαν όμορφα μικρά χαριτωμένα και σκανταλιάρικα πλασματάκια. Η Holly Black όμως έχει δημιουργήσει με την σειρά της έναν σκοτεινό και σκληρό κόσμο νεράιδων. 

“It's the flaw that brings out the beauty.”

Honorable Mentions: Iron Fey της Julie Kagawa και The Faerie Path της Allan Frewin Jones. 

7. Demon
The Infernal Devices: Και γενικά όλος ο κόσμος των shadowhunters που έχει δημιουργήσει η Cassandra clare. Έναν κόσμο που θα γνωρίσεις μάγους, λύκους, νεράιδες, βρικόλακες, αγγέλους και φυσικά δαίμονες. Σκοτεινούς, κακούς και πραγματικά απαίσιους! 

“We are all the pieces of what we remember. We hold in ourselves the hopes and fears of those who love us. As long as there is love and memory, there is no true loss.”

Honorable Mentions: Lords of the Underworld της Gena Showalter. Και The Whispers of the Fallen από τον J.D. Netto

8. Angel
Daughter of Smoke & Bone: Δεν λες ότι οι Άγγελοι είναι σκοτεινά πλάσματα αλλά στην σειρά της η Laini Taylor έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ σκοτεινό κόσμο. Είναι ένα από τα πιο όμορφα γραμμένα βιβλία που έχω διαβάσει. Ένα ποίημα σε κάθε σελίδα του. 

“Have you ever asked yourself, do monsters make war, or does war make monsters?”

Honorable Mentions: Hush Hush της Becca Fitzpatrick και Angelfall της Susan Ee. 

9. Alien
Chaos Walking: Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο αγαπώ αυτήν την σειρά και την υπέροχη γραφή του Patrick Ness. Πριν λίγες μέρες διάβασα την τελευταία μικρή νουβέλα που βγήκε και μου έδωσε τόσα πολλά συναισθήματα. Φυσικά περιέχει μέσα και εξωγήινους. 

“Without a filter, a man is just chaos walking.”

Honorable Mentions: Lux series της Jennifer L. Armentrout.

10. Superpowered human
The Darkest Minds: Έχω διαβάσει μόνο το πρώτο βιβλίο της σειράς αλλά ήταν τόσο δυνατό. Έναν από τα καλύτερα βιβλία για το 2014. Με πρωτότυπο οικόπεδο, φοβερά δυναμικούς χαρακτήρες και δράση. Ελπίζω να εκδοθεί και στα Ελληνικά γιατί το αξίζει. 

“The Darkest Minds tend to hide behind the most unlikely faces.”

Honorable Mentions: Steelheart - Brandon Sanderson και Gone του Michael Grant. 

I Tag: 


Και όποιος άλλος θέλει! 


You Might Also Like

5 σχόλια

  1. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ!!! <3 Πολύ ωραία ανάρτηση. <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα μισά απ'όσα αναφέρεις τα έχω διαβάσει και αγαπώ και τα άλλα μισά θέλω να τα διαβάσω οπωσδήποτε!! *_* *_*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όλα αγαπημένες μου σειρές! Στα προτείνω ανεπιφύλαχτα! ;)

      Διαγραφή

Popular Posts