Point of Retreat - Colleen Hoover

Νοεμβρίου 14, 2015


“Sometimes things happen in life that you didn’t plan for. All you can do is suck it up and start mapping out a new plan.”

To Point of Retreat είναι η συνέχεια της ιστορίας του Slammed. Αυτήν την φορά αφηγητής μας είναι ο Will κάνοντας έτσι την ιστορία βαθύτερη και τον τρόπο που βλέπουμε την Lake διαφορετικό. Η αλήθεια είναι πως ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του πρώτου βιβλίου δεν ήξερα τι να περιμένω από το δεύτερο αφού η Collen Hoover μας είχε δώσει ένα όμορφο και ολοκληρωμένο κλείσιμο.

Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά τα γεγονότα του Slammed. Ο Will και η Lake είναι ακόμη μαζί και σπουδάζουν και οι δύο στο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς όμως δεν καταφέρνουν να βρουν λίγο ποιοτικό χρόνο για την σχέση τους. Η ανατροφή των Kel και Caulder, το σπίτι και οι εργασίες της σχολής δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια. Η Julia έχει φύγει από κοντά τους και προσπαθούν να κρατήσουν όσο καλύτερα μπορούν το έτοιμα της. Να μην ολοκληρώσουν την σχέση τους μέχρι να έχουν περάσει πολύ χρόνο μαζί και να είναι απολύτως σίγουρη. Εκεί στηρίζεται και ο τίτλος του βιβλίου "Point od retreat".

Η αγάπη του Will και της Lake δεν θα μπορούσε να είναι πιο αληθινή αλλά τα προβλήματα τους δεν έχουν τελειωμό. Ειδικά όταν η Vaughn πρώην του Will φοιτά στο ίδιο πανεπιστήμιο και προσπαθεί να τον ξανά διεκδικήσει. Τότε η Lake θα αρχίσει να αμφισβητεί τα πάντα στην σχέση τους και την ζωή τους με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας επικός τσακωμός που θα θέσει την οικογένεια τους κοντά στον χωρισμό.

H αφήγηση από την πλευρά του Will ήταν απλά φανταστική γιατί καταφέρνει να μας δώσει μια εντελώς διαφορετική σκοπιά στα πράγματα, στο πως βλέπει αυτός την σχέση τους με την Lake και την ίδια με ένα διαφορετικό και συγκινητικό τρόπο. Από την άλλη βρήκα σε αυτό το βιβλίο η Lake είναι λίγο παραπάνω ιδιότροπη από όσο θα ήθελα. Αλλά η οπτική πλευρά του Will δεν σε άφηνε περιθώρια να είσαι τσατισμένη μαζί της...

Επίσης λάτρεψα την εικόνα της εναλλακτικής τους οικογένειας. Το ότι αναγκάστηκαν να μεγαλώνουν τα δύο αδέρφια τους από τόσο μικρή ηλικία είναι κάτι το λυπηρό αλλά υπήρχε τόσο αγάπη, δύναμη και στοργή στην σχέση και των τεσσάρων που δεν μπορούσες να μην λατρέψεις τις αλληλεπιδράσεις τους. Ενώ και το χιούμορ σε αυτό το βιβλίο έχει κατι το ιδιαίτερο και το ξεχωριστό. Και αυτό χάρης σε μια ξεχωριστή προσθήκη που έκανε η Collen Hoover. Στον χαρακτήρα της Kiersten μιας 12χρονης συμμαθήτριας του Kel και του Caulder αλλά και γειτόνισσας τους. Η τριάδα των μικρών παιδιών ήταν ξεκαρδιστική αφού ξεχείλιζαν προσωπικότητα! Ενώ και οι υπόλοιποι δευτερεύοντες χαρακτήρες Eddie, Gavin και οι παππούδες είχαν τις δικές τους ξεχωριστές στιγμές.

Η julia μητέρα της Lake και του Kel μπορεί να είχε φυγει μακρυά αλλά εξακολουθούσε να κατέχει ένα τεράστιο μέρος της ζωής του Will και της Lake. Τους άφησε πίσω της ένα μεγάλο βάζο γεμάτο αστεράκια με στιχάκια και συμβουλές για την σχέση τους. Κάτι που όχι μόνο έφερε και τους δύο πιο κοντά αλλά τους βοήθησε σε περιόδους στρες και φόβου.

H σειρά Slammed μας λέει για το πως μπορεί να βρεθεί η αγάπη (ερωτική, φιλική, οικογενειακή) στα πιο απίθανα μέρη. Μας μιλάει για την ωριμότητα και την ζωή. Η ιστορία του Will και της Lake είναι πολύτιμη και όμορφη. Οι χαρακτήρες παλιοί και καινούριοι κατέχουν μια θέση στην καρδιά μου. Η Collen Hoover είναι μια ξεχωριστή συγγραφέας με όμορφη γραφή που σε συνεπαίρνει για την συνέχεια.

“My heart pounds against my chest. Not because I'm nervous. Not even because I want her worse that I've ever wanted her before. It's pounding against my chest because I realize I've never been so sure about the rest of my life than I am in this moment. This girl is the rest of my life.”

Βαθμολογία: 4/5 αστέρια.




You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts