Alex + Ada Volume 2 & 3 - Review

Σεπτεμβρίου 16, 2019


To Alex + Ada ήταν από τα σχετικά πρώτα Graphic Novles που διάβασα ποτέ, το 2015! Το μεγάλο θετικό σε σχέση με άλλες γραφικές νουβέλες είναι πως η σειρά δεν είναι μεγάλη αλλά ολοκληρώνεται μέσα σε 3 διαδοχικά volume. 
Όπως έχουμε αναφερθεί και παλιότερα με περισσότερη λεπτομέρεια βρισκόμαστε στο μέλλον όπου η τεχνολογία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Τα cyborg όπου οπτικά δεν διαφέρουν σε τίποτα από έναν κοινό άνθρωπο έχουν φτιαχτεί για να διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων στο μέγιστο. 


Μετά τα τελευταία περιστατικά στο 2ο volume η Ada ξυπνάει έχοντας μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας και προσωπικής βούλησης. Ο Alex προσπαθεί να της δείξει το πως είναι να είναι κάποιος άνθρωπος και η Ada προσπαθεί να χειριστή τον εαυτό της χωρίς να παίρνει τις προβλεπόμενες εντολές από την μνήμη του εγκεφάλου της. 
Και καθώς οι δυο ήρωες έρχονται όλο και πιο κοντά η κυβέρνηση βρίσκεται σε επιφυλακή λόγο των παρόμοιων περιστατικών και σε άλλα Cyborg ίδιας γενιάς. 

Το Volume 2 είναι πιθανότατα το αγαπημένο μου κομμάτι από τα τρία της σειράς. Γιατί είναι αυτό που σε κάνει να νιώθεις ότι έρχεσαι πιο κοντά στην ιστορία και ότι την κατανοείς. Έχουμε πολλές περισσότερες αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στον Alex και την Ada ενώ ο κόσμος φαντάζει λίγο τρομαχτικός και ξένος αλλά πιστεύω πως δεν είμαστε τόσο μακρυά από αυτήν την πραγματικότητα! 


Στο τρίτο volume το FBI με την κυβέρνηση έχει ανακήρυξη τα adroid επικίνδυνα για την ανθρωπότητα και πρέπει έτσι να εξολοθρευτούν. Με αποτέλεσμα η Ada και ο Alex να είναι κυνηγημένοι. 

Η αλήθεια είναι πως ξεκινώντας την σειρά αυτόν των Graphic Novel, δεν περίμενα πως θα πάει προς τα εκεί η τροπή της. Eιδικά ο χαρακτήρας του Alex πιστεύω αδικήθηκε και δεν του άξιζε η μοίρα του! Στεναχωρήθηκα έντονα και μετά από όλα αυτά ένιωσα ότι έγιναν όλα πολύ εσπευσμένα για να δοθεί μια μορφή ευτυχίας. Αλλά ως γενικό σύνολο πιστεύω ότι αξίζει να διαβαστεί ειδικά αν είστε λάτρεις των sci-fi ιστοριών! 

  • Alex + Ada Volume 1  4/5
  • Alex + Ada Volume 2  4.5/5
  • Alex + Ada Volume 3  3.5/5






You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts