🌊 August Wrap Up - ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 🌊

Σεπτεμβρίου 09, 2019


Γεια σε όλους! Σε αυτό το άρθρο θα δούμε αναλυτικά τι διάβασα το μήνα Αύγουστο και τις αντίστοιχες βαθμολογίες σε κάθε βιβλίο! 

Ο μήνας ξεκίνησε με το δεύτερο βιβλίο από την σειρά Θεοί και Δαίμονες η Σύγκρουση. H αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να υπάρχει τόση μεγάλη διαφορά από το πρώτο βιβλίο αλλά πραγματικά η Μαρία Βρυσανάκη με εξέπληξε πάρα πολύ ευχάριστα. Ότι μικρό παραπονάκι μπορεί να είχα εξαφανίστηκε ήδη από τις πρώτες σελίδες. Μαθαίνουμε και καταλαβαίνουμε πολύ καλύτερα τον κόσμο που έχει δημιουργήσει η συγγραφέας ενώ η αγωνία, η δράση, οι αποκαλύψεις και το ρομάντζο συνθέτουν έναν συνδυασμό ανεπανάληπτο! Μην φοβηθείτε να πιάσετε την συγκεκριμένη σειρά μπορεί να ξεκινάει πιο χλιαρά αλλά πραγματικά στην πορεία εξελίσσετε κατακόρυφα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες ξένων συγγραφέων. 
Βαθμολογία: 4.75/5


Με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου Volume είπα να επισπεύσω και να διαβάσω τον πρώτο τόμο του γνωστού Graphic Novel της Αlice Oseman. H ιστορία ακολουθάει τον Charlie έναν έφηβο που λόγο του πιο θηλυπρεπή τρόπου του και προτιμήσεων του, έχει πέσει πολλές φορές θύμα μπούλινγκ. Κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς γνωρίζει τον Nick όπου είναι παίχτης στην ομάδα ράγκμπι και πολύ δημοφιλής. Μια φιλία αρχίζει να αναπτύσσεσαι μεταξύ τους και o Nick νιώθει για τον Charlie παρά πάνω πράγματα  από ότι φανταζόταν ποτέ ότι θα αναπτύξει για ένα άλλο αγόρι 😍 Τα σκίτσα είναι τα περισσότερα ασπρόμαυρα και θυμίζουν αρκετά manga ενώ η ιστορία κυλάει κυρίως γύρω από τις διαπροσωπικές σχέσεις των ηρώων. Κάτι που ίσως δεν ταιριάζει στα γούστα όλων. Προσωπικά το λάτρεψα ήταν ότι πιο γλυκό έχω διαβάσει εδώ και καιρό! Αναλυτική κριτική εδώ!
Βαθμολογία: 5/5


Έπειτα πιάσαμε μαζί με την Μένια την νουβέλα που βρίσκεται ανάμεσα στο 3ο και 4ο βιβλίο της σειράς Θεοί και Δαίμονες. Αν και αρκετά μικρότερη από την προηγούμενη είχε εξίσου σημαντικές και ανατρεπτικές πληροφορίες. Πρώτον μας εισάγει έναν νέο χαρακτήρα την Σάρα, δεύτερον μεταφερόμαστε ξανά σε νέο περιβάλλον και μαθαίνουμε καινούργια δεδομένα για τον κόσμο αλλά και την εξέλιξη της ιστορίας. Αν και πιστεύω πως θα μπορούσαν όλα αυτά να συμπεριληφθούν και στο 4ο βιβλίο κατευθείαν, για όσους περίμεναν για την έκδοση των βιβλίων και δεν τα διάβασαν το ένα πίσω από το άλλο σαν εμένα, φαντάζομαι ότι ήταν ένα απλά υπέροχο δωράκι! 
Βαθμολογία: 4/5


Στην συνέχεια έπιασα το τελευταίο βιβλίο της σειράς Demon Cycle. Διαβάζοντας το ένιωθα, πως έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος αφού τα βιβλία αυτά με συντροφεύουν αρκετά χρόνια. Το The Core μου έδωσε ότι ήθελα από την αρχή την μεγάλη τελική και επική μάχη με τους δαίμονες. Επίσης κάποια πράγματα που μου είχα λείψει στο τρίτο και τέταρτο βιβλίο όπως ο φόβος, η βία και το σκοτάδι του κόσμου, εδώ επιστρέφουν. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βιβλίο διανύουμε περίπου 30 χρόνια, χαρακτήρες που ξέρουμε από νέους έχουν κάνει πια τα δικά τους παιδιά και έχουν μια διαφορετική ζωή. Αλλά όλοι είχαν μέρος στην τελική αναμέτρηση και χώρο στο βιβλίο. Το μόνο έντονα αρνητικό που μπορώ να προσάψω είναι ότι υπήρχαν μερικές σκηνές βίας υπερβολικά φρικιαστικές για τα γούστα μου 😁  
Βαθμολογία: 4.5/5


Το Daisy Jones & The Six ήταν από τα πιο δημοφιλή νέα βιβλία μέσα στο 2019! Συνήθως άθελα μου σνομπάρω λίγο ότι είναι πάνω στο έντονο Hype το συγκεκριμένο όμως βιβλίο λόγο του θέματος του, ήθελα πολύ να το διαβάσω. Βρισκόμαστε στην δεκαετία του 1970 όταν η Daisy μια νεαρή δημιουργός και τραγουδίστρια ξεκινάει να συνεργάζεται με τους The Six και γίνεται μέλος τους. Αρχικά μπορεί ο τρόπος γραφής να σας ξινίσει αλλά όσοι είναι λίγο πιο εξοικειωμένοι με τις βιογραφίες θα ξέρουν ότι πολλές φορές επιλέγεται αυτό το μοτίβο, με αποτέλεσμα αν και έχουμε μια ιστορία μυθοπλασίας η συγγραφέας με αυτό το τρόπο έχει καταφέρει να σε κάνει να νιώσεις ότι διαβάζεις για ένα πραγματικό γκρουπ που αν μπεις στο youtube θα βρεις τα τραγούδια και τα βιντεάκια τους. Προσωπικά το λάτρεψα υπερβολικά πολύ και όταν συνειδητοποίησα κατά την διάρκεια της ανάγνωσης ότι η συγγραφέας έχει εμπνευστεί από τους fleetwood mac εκεί πια η fangirl πλευρά μου έλιωσε σαν καραμέλα. Αναλυτική κριτική εδώ!
Βαθμολογία: 5/5


Τον προηγούμενο μήνα έπιασα το πιο καινούργιο εκδοτικά βιβλίο της Sally Thorne που ενώ ήταν αρκετά ευχάριστο δεν με ενθουσίασε. Τότε είπα να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία και να δοκιμάσω το πιο γνωστό της, το The Hating Game. Η ιστορία ακολουθεί την Lucy και τον Josh δυο συνεργάτες στην ίδια εταιρία που μισούνται θανάσιμα. Το βρήκα πολύ γλυκό, κυλούσε εύκολα και είχε δυο πρωταγωνιστές πολύ συμπαθής αλλά ήταν παραπάνω cringe από όσο πίστευα ότι θα ήταν, ήθελα περισσότερο παιχνίδι και "μίσος" από όσο μας έδωσε και το τέλος ήταν κάπως meh εντάξει...Αναλυτική κριτική εδώ!
Βαθμολογία: 3/5


H σειρά The Selection πριν αρκετά χρόνια είχε κάνει μεγάλο χαμό και όλοι οι booktubers και οι bookblogers μιλούσαν για αυτήν. Εγώ ως κλασσική Ελένη είπα να την πιάσω μια πενταετία μετά. Ο Μέιξον ως πρίγκιπας της κομητείας πρέπει να βρει την γυναίκα του και νυν βασίλισσα. Έτσι το παλάτι διοργανώνει ένα διαγωνισμό για την επιλογή της καλύτερης ανάμεσα σε πολλά υποψήφια κορίτσια. Η Αμέρικα αν και είναι από τα κατώτερα στρώματα είναι ευτυχισμένη και έχει ένα αγόρι που αγαπά πολύ όταν της ανακοινώνεται όμως ότι βρίσκεται στις φιναλίστ η ζωή της ανατρέπεται.  Γλυκό, πολύ παραμυθένιο, γεμάτο φρου φρου, αρώματα και έρωτες. Πήρε όμως τρια γιατί πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε να θεωρείται δυστοπικό. Πιθανόν η συγγραφέας λόγο του Hype της τότε περιόδου με το συγκεκριμένο είδος είπε να βάλει και λίγα τέτοια στοιχεία μέσα για να μπορέσει να πιάσει και εκείνο το κοινό και αντίστοιχα να πουλήσει περισσότερο το βιβλίο. Κάτι που ουσιαστικά κατάφερε! 
Βαθμολογία: 3/5



Συνέχισα με το δεύτερο βιβλίο της σειράς του Andrew Fukuda. To πρώτο αν και το είχα βρει πρωτότυπο και ιδιαίτερο δεν μου είχε δώσει όλα όσα θα ήθελα. Εδώ ο συγγραφέας ξεπερνάει τον εαυτό του και μας προσφέρει ένα sequel καλύτερο των προσδοκιών μας. Γρήγορο, με έντονη αγωνία και δράση δεν σε αφήνει ούτε στιγμή να βαρεθείς. Αναλυτική κριτική εδώ!
Βαθμολογία: 4/5


Ολοκλήρωσα και το The Hero of Ages το τελευταίο βιβλίο της πρώτης περιόδους της Mistborn σειράς. Αυτήν την φορά χωρίς να μας κουράσει πολύ ο Brandon Sanderson ξεκινάει κατευθείαν με έντονη δράση, ενώ μέχρι το τέλος οι ανατροπές και οι νέες αποκαλύψεις είναι μεγάλες. Το φινάλε είχε μια γλυκόπικρη γεύση αλλά ταυτόχρονα ήταν λυτρωτικό και ταιριαστό με την πορεία της σειράς. Αναλυτική κριτική εδώ!
Βαθμολογία: 4.75/5


Τέλος συνέχισα με το Graphic Novel Giant Days volume 2 ως 7! Ξεκινώντας την συγκεκριμένη γραφική νουβέλα δεν περίμενα ότι θα γίνει μια από τις αγαπημένες μου και θα την λατρέψω τόσο. Οι περιπέτειες στην πανεπιστημιούπολη της Diasy, της Susan, της Esther, του Ed και του Mcgraw είναι ξεκαρδιστικές και υπέροχες. Όσο προχωράω τόσο νιώθω ότι είμαι και εγώ μέλος της παρέας τους. 
Συνολική Βαθμολογία: 4.5/5







You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts