THE HERO OF AGES • Ο ΗΡΩΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Σεπτεμβρίου 02, 2019


“To believe, it seemed, one had to want to believe.”

Ξεκινώντας την γνωστή μας πια συνανάγνωση με τα κορίτσια(A court of books) ήμασταν πολύ ενθουσιασμένες για το τι μας περιμένει στο τελευταίο βιβλίο της τριλογίας mistborn και μπορώ να πω ότι οι προσδοκίες μας ανταποκρίθηκαν δε όντος. 
Μετά την καταστροφική μάχη του Well of Ascension τα γεγονότα έχουν πάρει εντελώς διαφορετική τροπή. Χωρίς να μπαίνει σε πολλές λεπτομέρειες και κουραστικές περιγραφές ο Brandon Sanderson ξεκινάει το βιβλίο κατευθείαν από την δράση κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει. Η Vin και ο Elend προσπαθούν να ακολουθήσουν τις ενδείξεις που άφησε πίσω του ο Lord Ruler αλλά η καταστροφή έχει καταφέρει να αλλάξει όλες τις σημειώσεις με αποτέλεσμα τα γεγονότα να είναι λανθασμένα.

Σε αντίθεση με ότι πιστεύαμε ως τώρα ο Lord Ruler αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τόσο κακός τελικά. Έχει σκεφτεί κάθε ενδεχόμενο. Έχει τροφοδοτήσει με νερό και φαγητό τις πόλεις και έχει αφήσει χάρτες για να βρεθούν όλα με το σωστό τρόπο. Ήξερε πως αν μια μέρα πεθάνει η καταστροφή θα καταφέρει να απελευθερωθεί και η συντέλεια του κόσμου να είναι πιο κοντά από ποτέ. 


Η Vin με τον Elend έχουν δίπλα τους ένα τεράστιο στρατό Κολλοσών και κάθε μέρα ανακαλύπτουν νέα στοιχεία για τον κόσμο και τον Lord Ruler που δεν μπορούσαν καν να φανταστούν! Η καταστροφή όμως βρίσκεται όλο και πιο κοντά τους. Μπορεί να μπει μέσα στο μυαλό τους και να τους διαβάλλει, να διαβάσει τις σκέψεις τους και να ακούσει τα πάντα. Η ελπίδα όμως δεν χάνεται έτσι εύκολα γιατί ξέρουν πως ο ήρωας των αιώνων μπορεί να τους σώσει, όπως και ότι η διαφύλαξη είναι δίπλα τους, η αντίθετη δύναμη από την καταστροφή. 


Για πρώτη φορά έχουμε και τους δεύτερους χαρακτήρες τόσο ενεργούς και αν είχε καταφέρει ο συγγραφέας από τα πρώτα βιβλία να δώσει τόσο όμορφα ίσους χρόνους σε όλους πιστεύω θα είχε ανεβάσει και άλλο την σειρά! Ο Sazed είχε ήδη περισσότερα κεφάλαια από το δεύτερο βιβλίο ενώ και εδώ πια, έχει γίνει ένα  με τους πρωταγωνιστές και την ιστορία. Ως Terrisman ήταν αυτός που είχε την μεγαλύτερη πίστη και ελπίδα από όλους, όμως στο hero of ages την έχει χάσει εντελώς και προσπαθεί μέσα από τις δοκιμασίες που του βάζει η ζωή και τα γεγονότα να την ξανά αποκτήσει. Αντίθετα ο Spook φαίνεται να είναι ο ποιο πιστός αυτήν την στιγμή και να δίνει κουράγιο σε όλους. Δεν είναι το μικρό παιδί που φοβόταν να μιλήσει, έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του και ενεργεί δυναμικά! Ο Breeze παραμένει ο ίδιος χαλαρός και εύθυμος χαρακτήρας που δίνει μια νότα γέλιου μέσα στο σκοτεινό και γεμάτο στάχτες κόσμο τους. Tέλος βλέπουμε και την οπτική πλευρά του Tensoon με αποτέλεσμα να μάθουμε πολλά περισσότερο για τον λαό των Kandra αλλά και τον ίδιο! 


Ο Elend από την άλλη είναι στα καλύτερα του, έχει αφήσει πίσω του τον ευγενή ειρηνοποιό και έχει γίνει ένας πραγματικός βασιλιάς και ένας δυναμικός πολεμιστής, όπου θα κάνει τα πάντα για να σώσει τον λαό του και τον κόσμο. Η Vin από την άλλη εχει γίνει μια από τις πιο αγαπημένες μου χαρακτήρες! Νιώθω ότι έχουμε περάσει τόσα πολλά μαζί της και εξελίχθηκε και μεγάλωσε τόσο μέσα σε αυτά τα τρία βιβλία! Όσο για το τέλος θα το χαρακτήριζα λυτρωτικό... Ήταν στενάχωρο αλλά και όμορφο ταυτόχρονα! Προς το τέλος είχα αρχίσει να σκέφτομαι πολλά που θα μπορούσαν να συμβούν αλλά τελικά δεν έπεσα σε τίποτα μέσα, δεν μπορώ να φτάσω το μεγαλειώδες μυαλό του Brandon Sanderson. 
Μπορεί να τελειώσαμε τα πρώτα Mistborn βιβλία αλλά μας περιμένουν αλλά τρία που διαδραματίζονται στον ίδιο κόσμο εκατοντάδες  χρόνια μετά όπου υπάρχει μεγάλη τεχνολογική εξέλιξη και περισσότερη ανάπτυξη. Είμαι φοβερά ενθουσιασμένη να δω τι άλλο μας επιφυλάσσει ο συγγραφέας, όμως ως τότε τα λέμε σε κάποια επόμενη ανάρτηση! 😘

Βαθμολογία: 4.75/5 

Κριτικές: 



⏩ Η σειρά κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις φανταστικός κόσμος χωρισμένη σε δίτομη έκδοση.


You Might Also Like

2 σχόλια

Popular Posts