Demon Cycle Series - Peter V.Brett

Αυγούστου 28, 2019


“People make the world go, and Mothers make people, so they lead the dance.”


Εδώ και αιώνες η ανθρωπότητα έχει αλλάξει. Οι δαίμονες την έχουν κατακλείσει και όταν πέφτει το σκοτάδι γεννιούνται μέσα από την γη και καίνε τα πάντα στο πέρασμα τους, ολόκληροι κόσμοι έχουν εξαφανιστεί από το χάρτι. Οι δαίμονες φοράνε μαγικά φυλαχτά που τους δίνουν ακόμα πιο πανίσχυρη δύναμη, αλλά υπάρχουν θρύλοι που χάνονται μέσα στους αιώνες πως οι άνθρωποι κάποτε πολεμούσαν αυτά τα τέρατα και ήταν προστάτες του λαού τους. Είχαν μαγεία, είχαν γνώσεις, είχαν επιστήμη και όλα αυτά τους έδιναν την δυνατότητα να τους νικήσουν. Σήμερα όμως δεν υπάρχει τίποτα και κάθε ελπίδα έχει χαθεί. 


Τότε θα εμφανιστούν τρεις νέοι που θα αποφασίσουν να αλλάξουν την μοίρα του κόσμου τους. Η Leesha είναι θεραπεύτρια και βοτανολόγος ξέρει ότι έχει γραφτεί στα βιβλία από τους αρχαίους διδάκτορες, στην συνέχεια έχουμε τον μικρότερο της παρέας τον Roger ένα γελωτοποιό που όλοι του την ζωή κυνηγιέται από τους δαίμονες και τέλος έχουμε τον Arlen, τον σημαδεμένο έχει εμμονή με τον θάνατο της μητέρας του και με τον αποτρόπαιο τρόπο που συνέβει, έτσι από μικρό παιδί εξασκείται στο να γίνει πολεμιστής. Βλέπουμε την ζωή τους από μικρή ηλικία ως την ενηλικίωση και πως μέσα από ταξίδια και εμπειρίες παίρνουν την απόφαση να πολεμήσουν τους δαίμονες ο καθένας με τα δικά του μέσα. Και όταν μια μέρα τους φέρει ο δρόμος όλους κοντά γίνονται ομάδα και ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίων των κακών. 

Η σειρά αυτήν ήταν από τις πρώτες High Fantasy ιστορίες που είχα διαβάσει και με μάγεψε κατευθείαν! Το πρώτο βιβλίο ίσως θεωρηθεί κάπως αργό γιατί ο συγγραφέας παίρνει το χρόνο του για να μας εξηγήσει καλά τον κόσμο που έχει δημιουργήσει αλλά και τους χαρακτήρες, αφού περνάμε από πολλά στάδια της ηλικίας τους μέχρι να φτάσουμε στο τελικό κορμό. Για να καταλάβετε το εύρος της σειράς στα τελευταία βιβλία βλέπουμε μέχρι και τα παιδιά των κεντρικών ηρώων και γενικά περνάνε από χίλιες δυο καταστάσεις μέχρι να φτάσουμε στην τελική λύτρωση. 

Αυτό που μου αρέσει πολύ στην συγκεκριμένη σειρά είναι ότι καταπιάνεται με θέματα που σπάνια βλέπουμε σε fantasy βιβλία όπως το bullying, οι σωματικές και ψυχικές αντιδράσεις που μπορεί να έχει ένα άτομο μετά από κάποια κακοποίηση ή καταπίεση, ο ρόλος της γυναίκας και της θρησκείας. Αλλά και πιο κλασσικά θέματα όπως η φιλία, ο έρωτας, η εμπιστοσύνη, η αντίσταση, το κόστος που έχουν οι επιλογές και οι πράξεις μας. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το σωστά συγγραφικό γράψιμο του Peter V.Brett δένουν πολύ όμορφα και αρμονικά. 


Γενικά ο συγγραφέας έχει χτίσει έναν κόσμο ιδιαίτερα πρωτότυπο. Μου άρεσε πολύ ότι εχθροί μας, είναι κάτι πολύ δυνατό που φαντάζει σχεδόν ακατόρθωτο να νικηθεί αλλά και οι εξηγήσεις που δίνει για το πως έφτασε η ανθρωπότητα ως εδω, πως "γεννήθηκαν" οι δαίμονες είναι πολύ ικανοποιητικές. Οι χαρακτήρες είναι αρκετοί και όσο προχωράνε τα βιβλία έχουμε πολλούς καινούργιος να μας συντροφεύουν και παλιούς να φεύγουν! Σίγουρα έχω κάποιους που ξεχωρίζω και αγαπώ πιο πολύ αλλά όλοι έχουν να δώσουν το δικό τους στίγμα στην ιστορία. Γενικά αν αγαπάτε τα fantasy βιβλία με περίπλοκους κόσμους, με πολεμιστές και επικές μάχες η σειρά Demon Cycle σας περιμένει! 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ:

The Warded Men (Book 1): 5/5

The Desert Spear (Book 2): 5/5

The Daylight War (Book 3): 4/5

The Skull Throne (Book 4): 4/5

The Core (Book 5): 4/5

Brayan's Gold (Novella 1.5): 3/5

Messenger’s Legacy (Novella 3.5): 3.7/5

*Το πρώτο βιβλίο (Σημαδεμένος άνδρας) κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος*





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts