♠️ ΘΡΥΛΟΣ - STEPHANIE GARBER ♠️

Νοεμβρίου 04, 2019


I think I’d like you even if you were the villain.

Πολύ πρόσφατα διάβασα το πρώτο βιβλίο της σειράς Κάραβαλ και μυήθηκα στο φανταστικό κόσμο της Stephanie Garber. Παρέα με τις αγαπημένες μου πια φίλες από τα blog Acourtofbooks και Onegirlonepen ξεκινήσαμε με πολύ αγωνία και ενθουσιασμό το δεύτερο βιβλίο από την οπτική πλευρά, αυτήν την φορά της μικρότερης αδερφής Ντονατέλα! 

Στο πρώτο βιβλίο είδαμε την Σκάρλετ να φεύγει μακρυά από τον αυταρχικό της πατέρα και με την βοήθεια του Τζούλιαν να παίρνει μέρος στο μαγικό παιχνίδι του Κάραβαλ με σκοπό να νικήσει και να σώσει την μικρότερη αδερφή της. Έναν χρόνο σχεδόν μετά, ταξιδεύουν όλοι μαζί για την πρωτεύουσα Βαλέντα με αφορμή την έναρξη του νέου παιχνιδιού. Αυτήν την φορά όμως θα πάρει μέρος η δυναμική και γενναία Τέλα με σκοπό να μπορέσει να μάθει τι έχει απογίνει η μητέρα τους και να την φέρει πίσω. Στην προσπάθεια της αυτήν η Tella θα συνάψει μια επικίνδυνη συμφωνία με έναν άγνωστο "φίλο" που έχει τις πληροφορίες που χρειάζεται για την μητέρα τους Paloma. Σε αντάλλαγμα θα πρέπει να του δώσει το πραγματικό όνομα και πρόσωπο του Λέτζεντ. 


Όπως και στο πρώτο βιβλίο έτσι και εδώ συγγραφικά η Stephanie Garber δεν μας απογοητεύει καθόλου! Ο τρόπος που έχει καταφέρει να αφηγηθεί την ιστορία και να την κάνει να κυλάει τόσο όμορφα είναι μοναδικός. Οι περιγραφές για ακόμη μια φορά είναι το δυνατό της ατού. Νιώθεις ότι γυρνώντας της σελίδες μυρίζεις τα τριαντάφυλλα και τα αρώματα που περιβάλουν τους πρωταγωνιστές μας. Ότι μπροστά σου ζωντανεύουν παραμυθένια παλάτια, σκοτεινά τούνελ, πυροτεχνήματα, ζωγράφοι και ζογκλέρ! 

Ως αναγνώστες μαθαίνουμε πολλά καινούργια πράγματα, που στο πρώτο βιβλίο αγνοούσαμε. Η ιστορία γύρω από τις Μοίρες ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του βιβλίου, μου θύμισε κάτι από ελληνική μυθολογία και τις μούσες. Η τράπουλα του πεπρωμένου είναι και ο συνδετικός κρίκος για όλα τα κομμάτια της ιστορίας μας. Επίσης έχοντας αλλάξει τοποθεσία εξερευνούμε πιο βαθιά τον κόσμο και βλέπουμε μια ιδιαίτερη επέκταση του γιατί αυτήν την φορά το παιχνίδι παίζεται αλλιώς, κάτι που αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι ίδιοι εξαρχής! 

Όσο αναφορά τώρα την νέα μας πρωταγωνίστρια είναι εντελώς διαφορετική από την μεγάλη της αδερφή. Είναι γενναία, τολμηρή δεν φοβάται να ζήσει στο έπακρο το παιχνίδι και να φλερτάρει με όλα τα αρσενικά της πολιτείας😅. Προσωπικά στο πρώτο δεν την είχα συμπαθήσει και περίμενα πως αυτό θα μου χαλούσε την απόλαυση, αλλά τελικά ενώ δεν κατάφερε σίγουρα να φτάσει την αδερφή της, ήταν διασκεδαστική και μπορώ να πω πως μου χάρισε και πολλές στιγμές γέλιου. Άλλος ένας χαρακτήρας που ξανά βλέπουμε είναι ο Ντάντε, όπου αυτήν την φορά έχει πολύ μεγαλύτερο ρόλο και αν και δεν με ενθουσίασε, όσο περνούσε το βιβλίο τόσο περισσότερο τον συμπαθούσα! Φυσικά υπάρχει μεγάλη ένταση και πάθος ανάμεσα τους, με το φλερτ τους να είναι διάχυτο σε όλες τις σελίδες. Θα δούμε όμως και πολλούς καινούργιος που το μυστήριο θα τους περιβάλει μέχρι το τέλος. Άλλες φορές θα νιώθουμε πως είναι με τον μέρος μας, άλλες θα θυμώνουμε και θα είμαστε δύσπιστη για το κατά πόσο θέλουν να μας βοηθήσουν στην πραγματικότητα. 


Κάπου εδώ όμως ξεκινάνε και τα μικρά μου παράπονα, αρχικά βρήκα το τέλος πολύ προβλέψιμο, ήθελα να το πάει η συγγραφέας ένα βήμα παρά κάτω και να μου δώσει κάτι πιο δυνατό και ανατρεπτικό. Σε γενικό πλαίσιο αν το συγκρίνω με το Καραβαλ, που συμβαίνει αναπόφευκτα το βρήκα ένα τσικ υποδεέστερο σε όλα του. Το κύριο ερωτικό ζευγάρι Τέλα/Ντάντε δεν μπορούσε με τίποτα να φτάσει τους Τζούλιαν/Σκάρλετ. Το ερωτικό τρίγωνο - γιατί ναι αν περιμένατε να υπάρχει μόνο ένας άνδρας να διεκδικεί την όμορφη Tella γελάσατε - δεν μου άρεσε καθόλου γιατί δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά. Επίσης ένιωσα ότι η Σκάρλετ ήταν εντελώς εκτός χαρακτήρα και γενικά ότι η συγγραφέα προσπαθούσε να φορτώσει και άλλο δράμα κάτι που ήταν εντελώς περιττό και αχρείαστο. Τέλος το σκηνικό της ιστορίας ενώ είναι εντυπωσιακό σε σχέση πάντα με το πρώτο χάνει πολύ από την μαγεία και το παραμύθι που ήθελα να δω.

Αξίζει όμως να διαβάσετε τον Θρύλο; Η απάντηση είναι ναι! Μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να είχα κάποια θέματα μαζί του αλλά δεν παύει και πάλι να πέρασα καλά διαβάζοντας το! Όποτε αν είστε λάτρεις του είδους ή αν θέλετε να ξεφύγετε εντελώς από την πραγματικότητα να ταξιδέψετε στο πιο μαγικό παιχνίδι μυστηρίου και αναζητήσεις, να ερωτευτείτε τα αλαζονικά αλλά πάντα όμορφα αγόρια του, να φορέσετε μαγικά φορέματα που θα αλλάζουν με την διάθεση σας και να σας πουν το μέλλον σας μυστήριοι καπελάδες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαβάσετε αυτήν την τριλογία! 










You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts