Wrap up: Τι διαβασα το μηνα Νοεμβριο

Δεκεμβρίου 02, 2019

Helloooo βιβλιόφιλοι! Σήμερα έχω συγκεντρωμένα όλα τα βιβλία που διάβασα μέσα στο Νοέμβριο. Έναν μήνα που έτρεξα πάρα πολύ και δεν είχα όσο ελεύθερο χρόνο υπολόγιζα. Κατάφερα όμως να διαβάσω 8 βιβλία και 2 Graphic Novel. Όποτε είμαι αρκετά ικανοποιημένη! 

Mετά από σχεδόν δύο χρόνια κενό από την ανάγνωση των προηγούμενων βιβλίων πήρα επιτέλους την απόφαση να διαβάσω την Winter και να ολοκλη kiρώσω και επίσημα την σειρά Luna Chronicles. Ομολογώ πως οι 1.100 σελίδες με είχα τρομοκρατήσει αρχικά, αλλά τελικά η γραμματοσειρά που έχει επιλεχθεί για το βιβλίο είναι τεράστια και σε συνδιασμό με την πλοκή φεύγει υπερβολικά εύκολα! 
Αυτην την φορα εκτος απο τους γνωστους μας ηρωες ακολουθουμε και την Γουίντερ πριγκίπισσα της Luna και ιδιαίτερα αγαπητή στο λαό της. Έχοντας πάντα στο πλευρό της τον πιστό παιδικό της φίλο και νυν φύλακα της φρουράς της Γιάκιν θα περάσουν μεγάλες περιπέτειες και θα ενωθούν με την ομάδα της Σιντερ και τον σκοπό τους. 
Αν και είχα μια περίεργη σχέση με την συγκεκριμένη σειρά. Μπορώ να πω ότι απόλαυσα το βιβλίο πολύ περισσότερο από όσο περίμενα! Μάλλον το έπιασα και στο κατάλληλο mood. Η ευκολίες ήταν πολλές, ειδικά στο τέλος ήθελα κάτι πιο δύσκολο και επικό αλλά δεν παύει η σειρά να κράτησε το παραμυθένιο της χαρακτήρα ακόμα και εκεί, με το "ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα...."
Τέλος αγάπησα πάρα πολύ τους χαρακτήρες και το ευχαριστήθηκα που τους είχαμε επιτέλους ως ένα όλους μαζί! 

Ένα βιβλίο που ξεκίνησα να το διαβάζω από τον Οκτώβριο αλλά το ολοκλήρωσα αρχές Νοεμβρίου ηταν ο Θρύλος από την τριλογία της Stephanie Garber. Αυτήν την φορά ακολουθούμε την Tella και το ταξίδι της μαζί με την Scarlett και τον Julian στην πρωτεύουσα Valenda με αφορμή την έναρξη του νέου παιχνιδιού. Δυστυχώς απογοητευτικά αρκετά με το συγκεκριμένο βιβλίο. Ένιωσα ότι έλειπε το μαγικό/παραμυθένιο στοιχείο που είχαμε στο πρώτο, όπως και το μυστήριο του παιχνιδιού. Τέλος δεν με άγγιξε το ζευγάρι όσο περίμενα. Σίγουρα όμως διαβαζόταν ευχάριστα και κυλούσε όμορφα! Αναλυτική κριτική εδώ!

Έπειτα έπιασα το πολυδιαβασμένο ''Η φωνή του Τοξότη'' από τις εκδόσεις Elxis. Η Μπρι μετακομίζει στην παραθαλάσσια πόλη Πιλον για να μπορέσει να βρει την ηρεμία της και να γαληνέψει, μετά την στυγερή δολοφονία του πατέρα της. Εκεί θα συναντήσει τον Άρτσερ Χέιλ έναν απομονωμένο άνθρωπο από την μικρή κοινωνία της πόλης τους. Τότε θα ξεκινήσει μια ιδιαίτερη φιλία και ένας δυνατός έρωτας ανάμεσα σε δύο πληγωμένες ψυχές. 
Το Α-Γ-Α-Π-Η-Σ-Α! Είχα καιρό να διαβάζω ένα συναισθηματικό βιβλίο που να με αγγίξει τόσο. Η αρχή ξεκινάει πιο χλιαρά αλλά όσο προχωράει τόσο καλύτερο γίνεται και απλά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου! Αναλυτική κριτική εδώ 

Και έτσι όπως ήμουν σε διάθεση ρομαντικών αναγνωσμάτων μέτα τον Τοξότη, είπα να επιλέξω ένα ακόμη βιβλίο που είχα καιρό στην λίστα μου. Εδώ ακολουθούμε την Evelyn  όπου ταξιδεύει για να φτάσει εγκαίρως σε μια επαγγελματική παρουσίαση που έχει αναλάβει από το γραφείο της, όταν την πιάνει χιονοθύελλα στο δρόμο και χάνει εντελώς το προσανατολισμό της με αποτέλεσμα να βρεθεί σε μια δασώδης περιοχή χωρίς ιδιαίτερο πολιτισμό! Ευτυχώς για την ίδια εκεί βρίσκεται ο Storm με ένα μεγάλο φορτηγό και προμήθειες. Προσφέρεται να την βοηθήσει αλλά η χιονόπτωση δεν λέει να καταλαγιάσει και έτσι καταλήγουν να αποκλειστούν μέσα στο αμάξι του, δύο ολόκληρες μέρες μέχρι να τους βρει η οδική βοήθεια.  
Το πρώτο κομμάτι του βιβλίου μου άρεσε πολύ αλλά δυστυχώς δεν κράτησε όσο περίμενα και μετά η συγγραφέας αναλώθηκε σε ένα γαϊτανάκι δράματος αχρειαστο. Δυστυχώς είναι από τα βιβλία που τα ξεχνάς πανευκολα και δεν σου μένουν. Όποτε δεν θα συνεχίσω και με τα υπόλοιπα της σειράς - αν και ακολουθούν άλλους χαρακτήρες! 

Ήθελα εδώ και καιρό να διαβάσω κάτι από Charles Bukowski και όταν βρήκα το συγκεκριμένο στην βιβλιοθηκη της περιοχής μου άρπαξα την ευκαιρία. Τελικά νομίζω ότι δεν έκανα και την καλύτερη επιλογή. 
Η ιστορία ακολουθεί τον γνωστό συγγραφέα Χένρι Τσινάσκι και την ακόλαστη ζωή του. Αφού είναι εθισμένος στο αλκοόλ, τον τζόγο, τα τσιγάρα και τις νεαρές γυναίκες. Αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ στο βιβλίο είναι ότι δεν υπάρχει μια ουσιαστική πλοκή. Απλά παρακολουθούμε σε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο τον ήρωα να πίνει, να ξερνάει, να κάνει σεξ. Μέχρι ένα σημείο ειχα την περιέργεια να δω που το παει, πιστευα ότι για κάποιο λόγο τα διαβαζουμε όλα αυτά. Αλλά τελικά τίποτα.... 
Ενώ ο τρόπος που περιγράφει τις γυναίκες, ως γυναίκα και η ίδια δεν κρύβω πως μου ξένισε πολύ! Γενικά δεν ήταν για μένα το συγκεκριμένο βιβλίο. 

Το Truly Devious ήταν απο τα βιβλία που ανυπομονούσα περισσότερο να πιάσω την φετινή χρονιά. Παρέα με την Στέλλα, Ιωάννα και την Χριστίνα ξεκινήσαμε την υπέροχη συνανάγνωση μας. Δυστυχώς τελικά καταλήξαμε οι δύο από εμάς να το αφήσουμε στην μέση (μια από αυτές και εγώ 😁) και να μην μας αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. 
Η ιστορία ακολουθεί την Stevie και την ένταξη της στην ακαδημία Ellingham για χαρισματικά παιδιά. Μια σχολή που την περιπλέκει μια μεγάλη φήμη μιας και σε αυτό το σημείο πριν πολλά χρόνια είχε γίνει ένας μυστηριώδης φόνος που ποτέ δεν εξιχνιαστικε και τώρα είναι η ευκαιρία, της πρωταγωνίστριας μας να μάθει τι πραγματικά συνέβη τότε! 
Δυστυχώς δεν μου άρεσε καθόλου! Αρχικά νομιζα  ότι  θα απολάμβαναν τα κομμάτια του παρελθόντος μιας και είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά τελικά άρχισαν να χάνονται ανάμεσα στα υπόλοιπα. Οι χαρακτήρες δεν με κράτησαν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Το ρομάντζο ήταν από τα πιο insta love που έχω διαβάσει εδώ και καιρό και τελικά η συγγραφέας αντί να επικεντρωθεί στο μυστήριο και την δράση της πλοκής προτίμησε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο, στο υποτιθέμενο ροματζο και στην σχέση του ζευγαριου ακόμα και στο τέλος. Γενικά νομίζω ότι ήταν από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις μου φέτος και σίγουρα δεν θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα δύο βιβλία της τριλογίας 😕 

Το 9 απαράβατοι κανόνες για να φλερτάρεις ένα κάθαρμα είναι το πρώτο βιβλίο μιας από τις πολλές historical romance σειρές των εκδόσεων Elxis. Η ιστορία ακολουθεί την Λαίδη Καλπουρνία που μέχρι τα 27 της χρόνια όπου δεν έχει καταφέρει να κάνει και πολλά. Και καθώς οι πιθανότητες να μείνει για πάντα ανύπαντρη μεγαλώνουν αποφασίσει να σταματήσει να δέχεται, τους καθώς πρέπει κανόνες της αριστοκρατικής κοινωνίας και να ζήσει για λίγο για τον εαυτό της! Έτσι φτιάχνει μια λίστα με πράγματα που πάντα προσδοκούσε να κάνει, όπως το να δώσει ένα παθιασμένο φιλί, να πάει σε μια σκοτεινή παπ και να πιεί ουσκι, να μπει σε μια ανδρική λέσχη και να παίξει τζόγο. Πράγματα που σε μας φαίνονται αυτονόητα αλλά για την κοινωνία της Καλ θεωρούνταν απρέπεια. 
Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησα το συγκεκριμένο βιβλίο γιατί δεν είχα κάτι άλλο εκείνη την στιγμή να διαβάσω  αλλά τελικά κατέληξα να το απολαύσω πάρα πολύ! Έχει έντονο χιούμορ, που το ξεχώριζε από άλλα βιβλία του είδους. Δεν με κουράσει στιγμή μιας και είναι μικρό σε μέγεθος αλλά με σφιχτή και δεμένη πλοκή και το ζευγάρι μου άρεσε πάρα πολύ 🙈🥰

Άλλη μια σειρά που ξεκίνησα είναι το Φωτιά και Στάχτες της Sabaa Tahir! Από τις πιο διάσημες fantasy σειρές των τελευταίων χρόνων. Η ιστορία ακολουθεί την σκλάβα Λάια που ανήκει στο λαό των σπουδαστών και χάνει τους παππούδες και τον αδερφό της κάτω από βίαιες συνθήκες. Στην αντίπερα όχθη μέσα στην αυτοκρατορία ζει ο Ελίας που εκπαιδεύεται ο Κρύπτος. Οι μοίρα θα φέρει τους δύο ήρωες μας κοντά, και θα αλλάξει τα γεγονότα της ζωής του πλήρως. 
Αν και το βιβλίο μου θύμιζε σε σημεία, πολλά άλλα βιβλία φαντασίας που έχουμε διαβάσει στο παρελθόν, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί αρνητικό καταφέρνει να κρατήσει τα καλά στοιχεία και να τα αποδόσει η συγγραφέας με έναν τρόπο που δεν σου κακοφαινεται. Από την πρώτη σελίδα ως την τελευταία η αγωνία και η δράση δεν σταματάει κάτι που σε κάνει να μην θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου. Από την άλλη όλοι οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί και ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, ενώ βλέπουμε να έχουν και μεγάλη ανάπτυξη κάτι που εκτίμησα πολύ. Αυτό πού πραγματικά δεν θα ήθελα να συνεχιστει και στα επόμενα βιβλία είναι το ερωτικό τετράγωνο που υπάρχει 😬 
Τέλος διάβασα δύο volume από την πολύ αγαπημένη μου σειρά Giant Days. Που όπως έχω ξανά γράψει, ακολουθεί μια παρέα τριών κοριτσιών και τις περιπέτειες τους κατά την διάρκεια των πανεπιστημιακών τους χρόνων. 
Η αλήθεια είναι πως έχω δεθεί πολύ με την συγκεκριμένη σειρά, ειδικά με τους χαρακτήρες που νιώθω σαν να είναι πραγματικοί φίλοι μου, αλλά υπάρχουν σημεία που ίσως τα έχουν τραβήξει λίγο πάρα πάνω από όσο θα έπρεπε ειδικά στα τελευταία τεύχη. Με αποτέλεσμα να ξεχειλωνει η πλοκή της. Δεν παύει όμως να μείνει ξεκαρδιστική και ευχάριστη! 


 

Όσο για το Tbr μου, λογο των γιορτών και ότι θα είναι επίσης ένας γεμάτος μήνας ο Δεκέμβριος , κρατάω μικρό καλάθι για τα βιβλία που θα καταφέρω να ολοκληρώσω. Εξακολουθώ να διαβάζω ακόμα το the eye of the world που είναι μεγάλο και αρκετά δύσκολο όποτε θα αφιερώσω αρκετό χρόνο εκεί και μετά σκέφτομαι να πιάσω πιο ανάλαφρα βιβλία ίσως και με κάποια γιορτινή διάθεση. 

  • One Day In December - Josie Silver 
  • Cold Feet At Christmas - Debbie Johnson
  • Birthday Girl - Penelope Douglas 
  • Waistcoats & Weaponry - Gail Carriger 
  • We met In December - Rosie Curtis
  • Lady Midnight - Cassandra Clare 

































You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts