Η Καρδια του Υδροχοου - Mia Sheridan

Μαΐου 30, 2020


Η Καρδιά του Υδροχόου είναι μια ιστορία δυνατής αγάπης, θυσίας, ονείρων και αυταπάρνησης... 

Η πλοκή μας ακολουθεί την Ίντεν και τον Κάλντερ όπου ζουν στην Acadia, μια θρησκευτική αίρεση μακρυά από τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο. Μία κοινωνία στην οποία οι άνθρωποι ζουν μια ζωή πολύ διαφορετική από αυτήν που ξέρουμε εμείς. Τα σπίτια τους είναι μικρά και ξύλινα, χωρίς ηλεκτρισμό ή νερό μιας και επιβιώνουν μόνο από αυτά που μπορεί να τους προσφέρει η φύση. Ο Έκτορ είναι ο αφέντης αυτής της μικρής απομονωμένης κοινωνίας ένας αυτοαποκαλούμενος προφήτης που υποστηρίζει οτι είναι ο εκλεκτός των Θεών, ο μόνος που μπορεί να διαβάσει τα σημάδια τους.

Η Ίντεν θα φτάσει στην κοινωνία στην ηλικία των οχτώ ως η εκλεκτή των θεών και στην ενηλικίωση της θα πρέπει να παντρευτεί τον Έκτορ για να πραγματοποιηθεί η προφητεία και να φτάσουν όλοι σόι στο ουράνιο παράδεισο, τα Ηλύσια Πεδία. Μεγαλωμένοι μόνο με στερήσεις και με ένα έντονο φανατισμό γύρω τους, ο Κάλντερ και η Ίντεν θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι ίσως η κοινωνία τους δεν είναι τόσο παραδεισένια και ο Έκτορ δεν είναι τελικά τόσο αγγελικός. 


"Θα σε πάρω μακριά από εδώ, σε ένα μέρος όπου το κρεβάτι μου θα είναι το κρεβάτι σου και το σπίτι μου το σπίτι σου. Και σε αυτό το μέρος, δεν θα είμαι ποτέ μακριά..."

Η Mia Sheridan έκανε για ακόμη μια φορά το θαύμα της, μιας και μας μεταφέρει σε μια ιστορία αγάπης τόσο επική και μοναδική που γυρνώντας τις σελίδες δεν σε αφήνει να αναπνεύσεις από την αγωνία και την ανυπομονησία για την συνέχεια. Η συγγραφέας κατάφερε να γράψει μια από τις πιο εντυπωσιακές και ανεπιτήδευτα ρομαντικές ιστορίες των τελευταίων χρόνων. Μπήκα σε αυτήν την ιστορία εντελώς τυφλή για το τι με περιμένει, έχοντας αυτοπεποίθηση στην πένα της και δεν με απογοήτευσε ούτε στιγμή. Αρχικά το μυαλό μου φώναζε πως δεν θα μπορέσω να απολαύσω κάτι τόσο θρησκευτικό και περίεργο αλλά η καρδιά μου μαγεύτηκε πολύ γρήγορα. 

Τα κεφάλαια εναλλάσσονται μεταξύ των ηρώων μας. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε σφαιρικά τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τις αμφιβολίες τους. Από τη στιγμή που ο Κάλντερ και η Ίντεν βλέπουν ο ένας τον άλλον, η σύνδεσή τους είναι άμεση και μη αναστρέψιμη. Τους βλέπουμε να μεγαλώνουν, να γίνονται νέοι ενήλικες, αλλά αυτή η αμοιβαία λατρεία τους δεν παρασύρεται ποτέ, δεν εξασθενεί και γίνεται ισχυρότερη καθώς κατά κάποιον τρόπο καταφέρνουν να υφαίνουν μια μυστική φιλία χωρίς καν να ανταλλάξουν ούτε λέξη μεταξύ τους. Και τότε μια μέρα όλα αλλάζουν όταν το μέρος διαφυγής της Ίντεν γίνεται το ίδιο μέρος όπου ενώνονται και ερωτεύονται ο ένας τον άλλον για πάντα -- τα δικά τους μαγικά Ηλύσια Πεδία.

Όλα όσα διδάσκονταν να πιστέψουν τους λένε ότι το να αγαπούν ο ένας τον άλλον είναι λάθος, αμαρτωλό, απαγορευμένο, αλλά όσο περισσότερες κλεμμένες στιγμές αγνής χαράς μοιράζονται ο ένας με τον άλλον, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να απαρνηθούν την καρδιά τους. Όσο πιο κοντά έρχονται, τόσο περισσότερο αρχίζουν να αμφισβητούν τις ίδιες τις πεποιθήσεις που προορίζονται να τους κρατήσουν χωριστούς.

"Την κοιτούσα σιωπηλός καθώς απομακρυνόταν. Και κάπου βαθιά μέσα μου, κάπου όπου δεν υπήρχαν κανόνες και όρια, κάπου όπου μόνο οι χτύποι της καρδιάς μου μπορούσαν ν'ακουστούν, ρίζωσε η αγάπη."

Αυτό το βιβλίο είναι όμορφο χάρις στην απλότητα και αγνότητα που η Ίντεν και ο Κάλντερ ερωτεύονται, αλλά και στην ταυτόχρονη πολυπλοκότητα αυτού. Καθώς ξεδιπλώνεται η ιστορία, συνειδητοποιούμε ότι η αγάπη της Ίντεν και του Κάλντερ είναι η ίδια η σωτηρία τους και είναι ένας επίγειος θησαυρός λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες υπό τις οποίες ανθίζει. Αυτό το βιβλίο είναι μια αναζωογονητική υπενθύμιση του πώς μοιάζει πραγματικά η ελευθερία και η αγάπη. Δεν μπορώ να περιγράψω το πόσο ανυπομονώ για την συνέχεια μετά από αυτό το σπαραχτικό τέλος ενώ η Mia Sheridan μπαίνει και επίσημα στην λίστα με τις αγαπημένες μου συγγραφείς για το είδος. 

Εκδότης: Εκδόσεις Elxis (Διόπτρα) 
Ξενόγλωσσος Τίτλος: Becoming calder 
Συγγραφέας: Mia Sheridan 
Μεταφραστής: Χριστίνα Παναγιώτου
Είδος: Ρομαντική Λογοτεχνία 
Αριθμός σελίδων: 408


Η Mia Sheridan είναι best seller συγγραφέας των New York Times, USA Today και Wall Street Journal. Το πάθος της είναι να δημιουργεί μοναδικές ιστορίες αγάπης για ανθρώπους που είναι γραφτό να είναι μαζί. Zει στο Οχάιο μαζί με τον άντρα της και τα παιδιά τους. Στα Ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία της Η φωνή του τοξότη, Η ορμή του ταύρου, Η καρδιά του Υδροχόου, Για να μην πληγωθώ.









You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Το διαβάζω τώρα και έχω αρχίσει να βλέπω αυτά που λες!
    Μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ αν και είναι το πρώτο δικό της που διαβάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αρκετά ιδιαίτερο! Ελπίζω να το απολαύσεις ❤️
      Θα περιμένω εντυπώσεις!

      Διαγραφή

Popular Posts