Η ορμη του ταυρου - Mia Sheridan

Ιουνίου 02, 2020


"Τρυπάς την ψυχή μου. Είμαι μισός πόνος και μισός ελπίδα...."

H Mia Sheridan αρχίζει να γίνεται η προσωπική μου αδυναμία και έκπληξη, μιας και όλα της τα βιβλία καταφέρνουν να μου δώσουν κάτι διαφορετικό αλλά και να με μαγέψουν μέσω των χαρακτήρων και των ονειρικών τοποθεσιών. Στην ορμή του ταύρου παρακολουθούμε άλλη μια μοναδική ιστορία αγάπης, που μέσα από τις δυσκολίες της ζωής καταφέρνει να βγει πιο δυνατή. 

Σε μια μικρή υπαίθρια πόλη στα Απαλάχια Όρη βρίσκεται μια κοινότητα γεμάτη φτώχια και δυστυχία, χωρίς τις βασικές υποδομές υγείας και εκπαίδευσης. Εκεί βρίσκουμε δυο νεαρά παιδιά την Τένλι και τον Κίλαντ όπου η ζωή τους είναι ένας συνεχής αγώνας επιβίωσης, χωρίς φαγητό, θέρμανση και για σπίτι τους μερικά παλιά τροχόσπιτα. Ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες λίγα βήματα μακρυά ο ένας από τον άλλο και έχουν ένα κοινό στόχο να φύγουν μακρυά. Ο μόνος φάρος ελπίδας τους είναι η υποτροφία κολεγίου που δίνεται στον καλύτερο μαθητή. Έτσι ο ανταγωνισμός μεταξύ τους δεν αργεί να ξεκινήσει μιας και η δυνατότητα να ανοίξουν τα φτερά τους, να σπουδάσουν και να αφήσουν πίσω τους την πείνα, το κρύο και τα φθαρμένα ρούχα είναι μονόδρομος. 

Η Τέλνι ζει μαζί με την μεγαλύτερη αδερφή της και την ψυχικά άρρωστη μητέρα τους. Θέλει να καταφέρει να χτίσει μια καλύτερη ζωή και για τις τρεις τους. Αλλά και βαθιά μέσα της θέλει να αγαπηθεί και να πιστέψει πως όλοι οι άνδρες δεν είναι όπως της έμαθε η ζωή -- δεν είναι ο πατέρας της. Από την άλλη ο Κίλαντ έχει χάσει ότι αγαπούσε και τον κρατούσε σε αυτήν την πόλη, έτσι έχει ορκιστεί ότι δεν θα κάτσει λεπτό παραπάνω μετά την ολοκλήρωση του σχολείου - ακόμα και αν δεν κερδίσει τα χρήματα της υποτροφίας. 


Φυσικά τίποτα στην ζωή δεν πάει όπως το σχεδιάζεις. Η μοίρα πλέκει γύρω μας άλλα παιχνίδια και τα δυο νέα αυτά παιδιά θα ερωτευτούν παρόλου που ξέρουν ότι είναι καταδικασμένο να μην προχωρήσει. Και όμως δεν μπορούν να μην αρπάξουν την μόνη ευτυχία που τους έχει προσφέρει ως τώρα η ζωή και για μια φορά να τολμήσουν να θέλουν κάτι διαφορετικό - κάτι μόνο για τον εαυτό τους.

Η Mia Sheridan έκανε φοβερή δουλειά για ακόμη μια φορά, χτίζοντας όμορφα τους χαρακτήρες της, σχεδιάζοντας με λεπτομέρεια τις σκηνές, βάζοντας μαθήματα ζωής, κρύβοντας μυστικά κάτω από στρώματα, κάνοντας μας να κλαίμε και να ερωτευόμαστε μαζί με τους ήρωες μας. Η ιστορία των οποίων δεν είναι ένα απλό ρομάτζο αλλά πολλά περισσότερα, ένα ρεαλιστικό μάθημα ζωής. Αφού μας δείχνει πώς η φτώχεια δημιουργεί κατάθλιψη και μιζέρια αλλά ταυτόχρονα πως αυτοί οι άνθρωποι της υπαίθρου ξέροντας πως πάντα υπάρχει κάποιος σε χειρότερη μοίρα από τους ίδιους, βοηθάνε και δίνουν όλοι τους την καρδιά. Πως το πάθος και η ισχυρή θέληση θα κάνει τη μελλοντική ζωή κάποιου εντελώς διαφορετική. Πως η αληθινή αγάπη πρέπει να λειτουργεί μεταξύ δύο ανθρώπων. Μικρά μαθήματα αξίας που καταλήγουν να είναι τόσο σημαντικά... 

Λάτρεψα το βιβλίο, μου άρεσε πολύ να βλέπω τον Κίλαντ να πολεμάει τα αυξανόμενα συναισθήματά του. Η δυνατότητα να έχουμε την οπτική και των δυο πλευρών δίνει μια πιο σφαιρική ματιά να καταλάβουμε τους χαρακτήρες και την σχέση τους. Γενικά ο Κίλαντ μπαίνει και επίσημα στην λίστα με τα bookboyfriend που μου έκλεψαν την καρδιά και την ανάσα. Σκέφτομαι όλα όσα έκανε για την Τέλιν και τρελένομαι 😍😢

"Λυπάμαι που δεν μπορώ να μείνω μακριά σου. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σταματήσω να σε σκέφτομαι. Λυπάμαι που από τότε που ξύπνησα και είχες φύγει, ξεκινάω κάθε πέντε λεπτά για το τροχόσπιτο σου. Λυπάμαι που είμαι τόσο εγωιστής."

Το μοναδικό μου παράπονο είναι ότι το δεύτερο μέρος της ιστορίας ήταν λίγο βιαστικό, νομίζω ότι θα έπρεπε να ήταν πιο ισομερής χωρισμένο ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο χρονικό κενό που θα χρειαστούν σελίδες, με λεπτομέρειες και το ίδιο βάθος με το πρώτο για να δεθούμε και κατανοήσουμε. Ουσιαστικά θα ήθελα το τέλος να μην είχε έρθει τόσο γρήγορα. Κατά τα άλλα δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο το απόλαυσα και λάτρεψα. Οπότε αν θέλετε μια ιστορία αγάπης έντονη, ευαίσθητη και συγκινητική "Η ορμή του ταύρου" θα σας το προσφέρει απλόχερα.   

"Εγώ έτσι νιώθω! Και δεν μπορείς να μου το στερήσεις αυτό. Σ'αγαπώ και δεν μπορείς να πεις τίποτα γι'αυτό. Η αγάπη που νιώθω για σένα είναι δική μου. Και νιώθω ότι θέλω!!!" 


Εκδότης: Εκδόσεις Elxis (Διόπτρα)
Ξενόγλωσσος Τίτλος: Kyland 
Συγγραφέας: Mia Sheridan
Μεταφραστής: Νέλλα Γιατράκου
Είδος: Ρομαντική Λογοτεχνία 
Αριθμός σελίδων: 320



Η Mia Sheridan είναι best seller συγγραφέας των New York Times, USA Today και Wall Street Journal. Το πάθος της είναι να δημιουργεί μοναδικές ιστορίες αγάπης για ανθρώπους που είναι γραφτό να είναι μαζί. Zει στο Οχάιο μαζί με τον άντρα της και τα παιδιά τους. Στα Ελληνικά κυκλοφορούν τα βιβλία της Η φωνή του τοξότη, Η ορμή του ταύρου, Η καρδιά του Υδροχόου, Για να μην πληγωθώ.


You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts