KΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΜΑ - GUNNAR KAISER

Ιουνίου 08, 2020


Μέσα στον Μάιο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το ψυχολογικό θρίλερ "Κάτω από το δέρμα" του Γερμανού Gunnar Kaiser. Λίγο η λατρεία μου για το συγκεκριμένο είδος, λίγο ότι στο οπισθόφυλλο μας λέει ότι θα βρούμε έναν συνδυασμό από Το Άρωμα - και την Σιωπή των Αμνών. Δεν χρειαζόμουν πολλά παρά πάνω για να πειστώ και να το διαβάσω! 

Το επίκεντρο της πλοκής γυρνάει πάνω σε έναν κατά συρροή δολοφόνο στην Νέα Υόρκη του 1960, εκεί βρίσκουμε τον νεαρό φοιτητή Τζόναθαν Ρόζεν και τον κοσμοπολίτικο φίλο του, Γιόζεφ Άιζενσταιον όπου μοιράζονται την αγάπη τους για την λογοτεχνία και τις όμορφες γυναίκες. Όλα δείχνουν να κυλάνε διασκεδαστικά μέχρι που η τέλεια βιτρίνα τους αρχίζει να διαλύεται και οι υποψίες για ένα φρικτό μυστικό βγαίνουν στην επιφάνεια. 


Με προβλημάτισε έντονα το συγκεκριμένο βιβλίο μιας και μέσα στις 615 σελίδες του υπήρξαν πολλές στιγμές που με μάγεψε με την γραφή του και άλλες που με κούρασε. Σίγουρα δεν χρειαζόταν αυτός ο όγκος για να ειπωθεί η συγκεκριμένη ιστορία. Όμως τελικά ίσως το μεγάλο μειονέκτημα του, να είναι ότι θυμίζει σε υπερβολικό βαθμό Το Άρωμα του Patrick Süskind με αποτέλεσμα να χάνει το σασπένς του. Γιατί και αναπόφευκτα αν πας να συγκρίνεις τα δυο αυτά μυθιστορήματα, του Kaiser χάνει σε όλα τα επίπεδα.  

Ο Γιόζεφ ζει ένα διφορούμενο εσωτερικό αγώνα μεταξύ του πάθος του και της γενικής κλίσεις του, καθώς η μαθητεία του στις καλές χειροτεχνίες βιβλιοδεσίας, περιγράφονται με ζήλο και μεγάλη ευαισθησία. Γενικά όλα τα κομμάτια του παρελθόντος -- εκτός δηλαδή από το 1969 μου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και με συνεπήραν πολύ εύκολα στην ανάγνωση τους. Γενικά Το Κάτω από το δέρμα είναι ένα καλό μυθιστόρημα που αν ο συγγραφέας ξεχνούσε για λίγο την φλυαρία του και έδενε την ιστορία του πιο σφιχτά με αποτέλεσμα να γινόταν και μικρότερη κατά 100 σελίδες το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερο. 

Αν σας αρέσουν τα βιβλία με έντονες περιγραφές και συζητήσεις, με όμορφη ατμόσφαιρα και μια σκοτεινή εσάνς ανατριχιαστικού θρίλερ, τότε το Κάτω από το δέρμα είναι ιδανικό για εσάς! 


🎁 Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Κλειδάριθμος για το αντίτυπο του βιβλίου 🎁

Συγγραφέας: Gunnar Kaiser 
Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Θρίλερ/Μυστηρίου 
Σελίδες: 616






You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts