Recent Reads - ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ!

Ιουνίου 18, 2020


Γεια σας! Έχουμε καιρό να τα πούμε από την συγκεκριμένη στήλη. Τρεις μήνες βιβλίων παρακαλώ...Οπότε πάρτε το καφεδάκι σας και πάμε να δούμε αναλυτικά όλα τα βιβλία που διαβάσαμε αυτούς του ατελείωτους μήνες καραντίνας.

Τα πρώτα βιβλία που διάβασα αρχές Μαρτίου ήταν από την σειρά "Η αριθμητική του έρωτα" όπου ακολουθούμε την ιστορία του Νικόλας με την λαίδη Ίζαμπελ και μετά της Τζουλιάνα και του Σάιμον. Σίγουρα το πρώτο ζευγάρι που ανέφερα ήταν και το πιο αδύναμο και αδιάφορο της τριλογίας σε αντίθεση με την μικρή Ιταλίδα Τζουλιάνα που έκλεψε περισσότερο την παράσταση και έδωσε μια σπίθα και σπιρτάδα. Θεωρώ πως δεν θα είναι από τις σειρές που θα θυμάμαι εύκολα αλλά μου άρεσε ο ανάλαφρος τόνος της και η συγγραφική πένα της Sarah MacLean. 
10 έξυπνοι τρόποι για να κατακτήσεις έναν λόρδο: 3/⭐ 
11 Σκάνδαλα για να κερδίσεις την καρδιά ενός δούκα: 4/⭐ 

Μετά διάβασα το τρίτο και τέταρτο βιβλίο της σειράς The Wheel Of Time. Ένα ταξίδι χιλίων επτακοσίων σελίδων παρέα πάντα με την Στέλλα και την Χριστίνα. Σε σχέση με τα πρώτα δύο βιβλία πλέον η δράση έχει αρχίσει να κατανείμετε καλύτερα, όπως και ο κόσμος του Robert Jordan να ανοίγει και να εξελίσσετε. Το μόνο μου παράπονο ως τώρα είναι ότι πολλές φορές χάνουμε χρόνο σε χαρακτήρες που στα μάτια μου δεν προσφέρουν κάτι στην υπόθεση ενώ αντίθετα άλλοι μένουν στο παρασκήνιο με αποτέλεσμα να χάνουμε σημαντικά πράγματα από το κορμό της ιστορίας. 
The Dragon Reborn: 3.75/⭐ 
The Shadow Rising: 4/⭐

Έπειτα έχω δυο βιβλία των εκδόσεων Elxis από την τριλογία του Texas, όπου ακολουθούμε την ιστορία των αδελφών Λι, τον σκληροτράχηλο Χιούστον, τον φιλόδοξο Ντάλας και τον καλλιτέχνη Όστιν. Μετά τον εμφύλιο πόλεμο ο καυτός και επικινδύνους νότος της Αμερικής προσπαθεί να ορθοποδήσει, εκεί θα βρεθούν και δυο εντελώς διαφορετικές πρωταγωνίστριες η Αμίλια και η Κορντίλια δυο γυναίκες που θα ερωτευτούν παράφορα και θα διδαχθούν το πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η ζωή. Αναλυτικές κριτικές θα βρείτε σε προηγούμενες αναρτήσεις. 
Το Πεπρωμένο: 5/⭐ 
Η Δόξα: 4.5/⭐

Tώρα πάμε σε ένα βιβλίο το οποίο με απογοήτευσε αρκετά! H ιστορία ακολουθεί τους επικούς μια ομάδα ανθρώπων με υπέρ δυνάμεις που κυβερνούν τον κόσμο τυρρανικά. Ο πρωταγωνιστής μας όμως Ντέιβιντ ξέρει το άτρωτο σημείο τους έτσι μπαίνει σε μια μυστηριώδης ομάδα που αποκαλούνται Τιμωροί και αφιερώνουν την ζωή τους στη μελέτη των Επικών, κάπως έτσι αρχίζει σταδιακά ένας πόλεμος παρασκηνιακός. Η ιστορία ακούγεται αρκετά υποσχόμενη αλλά δυστυχώς θεωρώ ότι είναι το πιο αδύναμο βιβλίο του Sanderson.  Οι χαρακτήρες ήταν άχρωμοι και εκνευριστικοί ενώ και η ίδια η υπόθεση δεν τραβάει (ίσως σε ταινία να έβγαινε πολύ καλύτερο). 
Ο Ατσαλόκαρδος: 2/⭐

Βρισκόμαστε σε έναν εναλλακτικό κόσμο της Ασίας κάπου στο 1900 όπου ένα έφηβο κορίτσι προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματα που της άφησε ο πόλεμος ενώ ταυτόχρονα μοιράζεται μια ψυχική σύνδεση με ένα "τέρας".  Το πρώτο Graphic Novel που διαβάζω για φέτος και πραγματικά το άξιζε. Αρχικά λάτρεψα το σχέδιο του, το όποιο θυμίζει έντονα manga αλλά και τους χαρακτήρες και την πολυπλοκότητα της ιστορίας. Το μόνο μου παράπονο ήταν ότι για μεγάλο διάστημα ενώ το απολάμβανα δεν καταλάβαινα σχεδόν τίποτα από όσα συμβαίνουν 😂 Υπάρχει πολύ building στο κόσμο και θέλει αρκετό χρόνο για να το εμπεδώσεις και συνηθίσεις.  
Monstress: 4/⭐

Πάμε ίσως στο αγαπημένο μου βιβλίο για αυτούς τους μήνες. Η ιστορία ακολουθεί την Morrigan Crow, ένα μικρό καταραμένο κορίτσι, όπου γεννήθηκε στο Eventide, την πιο άτυχη μέρα του χρόνου, και για αυτό ελκύει όλα τα κακά της πόλης της. Αυτή η κακοτυχία της όμως δεν σταματάει εκεί, η Morrigan θα πεθάνει τα μεσάνυχτα των ενδέκατων γενεθλίων της, που όλο και πλησιάζουν. Αυτό δεν θα συμβεί όμως ποτέ γιατί σαν δια μαγείας θα εμφανιστεί ο Jupiter North και θα την σώσει μεταφέροντας την σε μια άγνωστη χώρα τη Nevermoor. Είχα πολύ καιρό να διαβάσω ένα βιβλίο που θα με ταξιδέψει τόσο! Το ευχαριστήθηκα υπερβολικά πολύ και πιστεύω οι συνέχειες θα είναι ακόμα πιο ταξιδιάρικες και δυνατές. 
Nevermoor: 4.5/⭐

Μετά σας έχω ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με ιστορικά στοιχεία όπου ακολουθεί τον νεαρό Μαροκινό Ταρέκ που αφήνει πίσω του την πατρίδα του και φεύγει για το Παρίσι γεμάτος όνειρα και ελπίδα για μια διαφορετική ζωή. Στην αντίπερα όχθη έχουμε την Χάνα μια Αμερικανίδα που βρίσκεται εκεί για μια έρευνα πάνω στις γυναίκες κατά την διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου. Ένα πολύ ευκολοδιάβαστο βιβλίο που μας δίνει αρκετά μηνύματα και γνώσεις πάνω σε θέματα άγνωστα στο ευρύ κοινό. Θα ήθελα η σύνδεση μεταξύ παρόν - παρελθόν να γινόταν πιο ομαλά αλλά κατά τα άλλα το ευχαριστήθηκα αρκετά. 
H ηχώ του Παρισιού: 3/⭐

Ένα βιβλίο που ξανά διάβασα μετά από χρόνια ήταν το Ανεμοδαρμένα Ύψη της Έμιλι Μπρόντε. Η ιστορία αρκετά γνωστή ακολοθούμε την Κάθριν και τον Χίθκλιφ όπου μεγαλώνουν μαζί, μιας και το μελαχρινό άστεγο αγόρι που ο πατέρας της Κάθριν, ο κύριος Έρνσο, έφερε στο σπίτι θα γίνει ο σύντροφός της στα παιχνίδια και ο εκλεκτός της καρδιάς της. Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο αδελφός της Κάθριν ταπεινώνει και μειώνει τον Χίθκλιφ, στερώντας του τη μόρφωση και κάθε ευκαιρία για εξέλιξη. Η Κάθριν, πιστεύοντας ότι ο Χίθκλιφ δεν είναι αντάξιός της, αποφασίζει να παντρευτεί κάποιον άλλο και ο Χίθκλιφ πικραμένος φεύγει από το σπίτι. Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι από εκείνα που μπορείς να τα κρίνεις μόνο όταν έχεις διαβάσει και την τελευταία τους σελίδα, εξαιρετικό, ιδιαίτερα παρεξηγημένο θα έλεγα, με συγκλονιστικές περιγραφές και ατμόσφαιρα. Όσοι έχετε αργήσει ήδη να το διαβάσετε μην το καθυστερείτε! 
Ανεμοδαρμένα Ύψη: 4.5/⭐

Για το τέλος έχω αφήσει το crazy rich asian ένα από τα πιο γνωστά contemporary romance των τελευταίων χρόνων. Η Rachel Chu ταξιδεύει στην Σιγκαπούρη για να γνωρίσει την οικογένεια του μέλλοντα συζύγου της Nicholas Young. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι το οικογενειακό σπίτι του Nick μοιάζει με παλάτι και ζουν κάτω από την μεγαλύτερη χλιδή που έχει δει στην ζωή της. Ευχάριστο ανάγνωσμα που θύμιζε πολύ sex and the city στην πιο ασιατική μορφή του. Δεν με ενθουσίασε όμως ιδιαίτερα, δεν με ενδιέφερε να διαβάζω σελιδες ολόκληρες για φορέματα και κοσμήματα και λεφτά. Έχοντας δει πλέον και την ταινία θα την πρότεινα σίγουρα πολύ περισσότερο. 
Crazy Rich Asians: 3/⭐


END!













You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts