Ενα φιλι τα μεσανυχτα - Eloisa James

Ιουνίου 24, 2020


"Φοβάμαι ότι θα μου ραγίσεις την καρδιά..."
"Η δική μου είναι ήδη ραγισμένη"

Το βιβλίο "Ένα φιλί τα μεσάνυχτα" ανήκει στην σειρά Fairy Tales όπου πέντε μυθιστορήματα ακολουθούν την ιστορία κλασσικών και αγαπημένων μας παιδικών παραμυθιών σε μια πιο ρομαντική και καυτή παραλλαγή. Έτσι θα βρούμε στις συνέχειες την πεντάμορφη και το τέρας, το ασχημόπαπο, την ραπουνζέλ και την πριγκίπισσα και το μπιζέλι. Στο πρώτο η ιστορία κατά πιάνεται με την σταχτοπούτα στην αριστοκρατική Αγγλία του 1813. Που όπως όμως μας επισημαίνει η συγγραφέας δεν πρέπει να το πάρουμε ως ένα ρομαντικό/ιστορικό μυθιστόρημα αλλά κυρίως ως ένα παραμύθι με πολύ φαντασία. 

Έτσι μια φορά και έναν καιρό σε ένα μεγάλο αγρόκτημα ζούσε η Κέιτ ένα κορίτσι γεμάτο δύναμη και αυτοπεποίθηση, όπου ονειρευόταν να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους του πατέρα της. Όταν όμως ο ίδιος χάνεται  από την ζωή, αφήνει όλοι του την περιουσία στην μητριά της Μαριάννα. Κάπου εκεί ξεκινάει και η προσωπική της κόλαση. Όταν όμως η μικρή της αδερφή Βικτόρια χτυπάει ανεπανόφρωτα στο πρόσωπο αποφασίζουν να ανταλλάξουν ρόλους και να συνοδέψει αυτήν τον αρραβωνιαστικό της αδερφής της στο παλάτι όπου θα πρέπει να κερδίσουν την εύνοια του πρίγκιπα για να τους δώσει την άδεια του για γάμο. 


Έτσι όταν η Κέιτ φτάνει στο παλάτι μαγεύεται από την ομορφιά και τον κόσμο που γνωρίζει. Ο μόνος που δεν τις δίνει την καλύτερη εντύπωση είναι ο ίδιος ο πρίγκιπας, που από την πρώτη τους συνάντηση ξεσπάει μια δυνατή και ανεξέλεγκτη κόντρα. Ο Γκάμπριελ δεν αργεί να καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά με την καλεσμένη του και μεταξύ διαμάχης και πάθους ένας παράνομος έρωτας αρχίζει να γεννιέται. 

Το παλάτι βρίσκεται σε οικονομική στενότητα έτσι ο Γκάμπριελ πρέπει να κάνει ένα γάμο από συμφέρον με την πριγκίπισσα της Ρωσίας. Ο ίδιος όμως έχει εντελώς άλλα όνειρα, θέλει να εξασκήσει τις σπουδές του στην αρχαιολογία και να πάει για ανασκαφές στην Καρχιδόνα. Όλα του όμως τα πλάνα θα έρθουν μπούμερανγκ, όταν συναντήσει αυτό το πανέμορφο κορίτσι με τα χαμογελαστά μάτια και την μεγάλη γλώσσα. Οι ατάκες τους είναι πνευματώδες και οι σκηνές τους απλά ξεκαρδιστικές. Φυσικά από την αρχή ξέρουμε την κατεύθυνση που θα πάρει η ιστορία αλλά αυτό δεν τις αφαιρεί μαγεία! 


Ένα ακόμη κομμάτι που ξεχώρισα ήταν οι δεύτεροι χαρακτήρες. Η Χένρι (νονά της Κέιτ) ήταν λαμπρή και με το μαγικό ραβδάκι του μυαλού της, έδινε εξαιρετικές ιδέες με αποτέλεσμα να κυλάει η υπόθεση ακόμα πιο σκανδαλιάρικα. Έπειτα έχουμε την Βικτόρια που σε αντίθεση με το κλασσικό παραμύθι, εδώ είναι όμορφη και μια αξιαγάπητη αδερφή με τρία υπέροχα σκυλάκια που μας δίνουν αξέχαστες σκηνές. Αλλά ακόμα και ο σοβαρός Γουικ έχει τις στιγμές του. 

Ένα απόλυτα ρομαντικό βιβλίο, φοβερά ανάλαφρο και χαρακτήρες ζωντανούς. Με μια ενδιαφέρουσα πλοκή και παραλλαγή όπου όπως όλα τα καλά παραμύθια που σέβονται τον εαυτό τους, πασπάλισε την ιστορία με μια πολύχρωμη χρυσόσκονη, μιλώντας για ηθική και για το νόημα της πραγματικής αγάπης. Δεν κρύβω όμως πως υπήρχαν σκηνές που ένιωθα πως ήθελα κάτι λίγο παρά πάνω. Ενώ και οι διάλογοι κυρίως από την πλευρά του Γκάμπριελ ήταν παρά πάνω μελοδραματική προς το τέλος για τα δικά μου προσωπικά γούστα αλλά και για το ύφος του βιβλίου. Αν εξαιρέσεις όμως αυτό το μικρό κομμάτι ήταν ένα βιβλίο που απόλαυσα. Την χρειαζόμουν αυτήν την μαγεία και τον γλυκό έρωτα! Ενώ ανυπομονώ για την έκδοση του δεύτερου βιβλίου που ακολουθεί την Πεντάμορφη και το Τέρας 😍




Συγγραφέας: Eloisa James
Mετάφραστης: Χριστίνα Ελιάσα
Εκδότης: Εlxis (Διόπτρα) 
Σειρά: Μια ιστορία ακόμα 
Eίδος: Ρομαντική Λογοτεχνία 
Αρ. Σελίδων: 416



H Eloisa James είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει πτυχίο Φιλοσοφικής από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και διδακτορικό από το Γέιλ. Έχει δική της έδρα με μελέτες πάνω στον Σαίξπηρ, εκδίδοντας μάλιστα ένα ακαδημαϊκό βιβλίο στις πανεπιστημιακές εκδόσεις Oxford University Press. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγήτρια και διευθύντρια του προγράμματος Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Φόρντχαμ της Νέας Υόρκης.
Οι νουβέλες της έχουν τιμηθεί επανειλημμένα με πολυάριθμα αστέρια από τα έγκριτα Publishers Weekly και Library Journal και εμφανίζονται τακτικά στις λίστες ευπώλητων. Από τις εκδόσεις Elxis κυκλοφορεί επίσης η σειρά "Ερωτευμένες Δούκισσες". 


🎁 Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις για το αντίτυπο του βιβλίου 🎁





You Might Also Like

0 σχόλια

Popular Posts