TOP 10 BOOKS OF 2013

Ιανουαρίου 12, 2014


Καλημέρα σε όλους! Αν και αρκετά αργοπορημένα λόγο μιας ίωσης που με ταλαιπώρησε την τελευταία εβδομάδα είμαι επιτέλους έτοιμη να σας παρουσιάσω το Top 10 μου με τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει μέσα στο 2013. Να πω στο εξής ότι αν έχω διαβάσει πάνω από ένα βιβλίο σειράς στην λίστα θα συμπεριλάβω μόνο το ένα, αυτό που θεωρώ καλύτερο. 
Γενικά το 2013 ήταν μια πολύ καλή χρονιά ιδιαίτερα στο χώρο των βιβλίων αφού είδαμε πολλά και αξιόλογα πράγματα! 

Λοιπόν ας ξεκινήσουμε αντίστροφα! 

10. A Storm of Swords
Η σειρά φαινόμενο τα τελευταία χρόνια ειδικά μετά την τεράστια επιτυχία και της τηλεοπτικής σειράς του Game Of Thrones. Ότι και να πω για αυτό το βιβλίο θα είναι λίγο. Πραγματικά το καλύτερο με διαφορά από όλα τα προηγούμενα. Ο George R.R Martin έχει καταφέρει να γράψει το δικό του έπος...  

9. Prince Of Wolves
Μια σειρά που διάβασα εντελώς τυχαία και κατέληξε να είναι μια από τις καλύτερες μου για το 2013! Δυνατή χαρακτήρες, δυνατή πλοκή σε συνδυασμό με την εκπληκτική πένα του Dave Gross!

8. Paper Towns
Η Πρώτη μου επαφή με τον John Green. Ένα πραγματικά μαγευτικό βιβλίο. Με έκανε να ταυτιστώ με τον κάθε χαρακτήρα και να γελάσω με την ψυχή μου!


7. The Golden Lily
Η spin-off σειρά της Richelle Mead που μας έκανε να την αγαπήσουμε ακόμη πιο πολύ. Με πιο γρήγορους και σταθερούς ρυθμούς, χαρακτήρες για να λατρέψεις και φινάλε που κόβουν την ανάσα δεν γίνεται να μην κολλήσεις με την σειρά Bloodlines!


6. Fangirl
Το επιτυχημένο best Seller της Rainbow Rowell άξιζε τελικά την φήμη του!
Δροσερό, διασκεδαστικό, ρομαντικό χωρίς ζουμιά και κλισέ φοβερά γλυκό και τρυφερό! Κάθε φορά που θα το διαβάζετε θα χαμογελάτε! 


5. Μαύρος Πύργος-Το Κάλεσμα των Τριών 
Πάντα μ'άρεσε ο Stephan King όμως η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων των απογείωσε στα μάτια μου! Με τον απλό και συνηθισμένο τρόπο που μόνο αυτός ξέρει μας περιγράφει έναν κόσμο τόσο άγνωστο και μυστηριώδη αλλά ταυτόχρονα τόσο οικείο και απλό που σε μαγεύει, μας παρουσιάζει αυτούς τους λίγους αλλά ρεαλιστικούς χαρακτήρες που δεν μπορείς να μην λατρέψει και πολλές φορές ταυτιστείς στα σημεία μαζί τους!


4. Θανάσιμα Εργαλεία- Γυάλινη Πόλη
Μια ακόμη πολύ αγαπημένη σειρά! Πραγματικά ευγνωμονώ που υπάρχει η Cassandra Clare και μας προσφέρει τέτοια όμορφα, γεμάτα συναισθήματα, δράση και αγωνία βιβλία με ήρωες και κόσμους που δεν μπορείς να μην λατρέψεις! 


3.VAMPIRE ACADEMY-ΦΙΛΙ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ
Δεν ξέρω αν ήταν συνολικά το καλύτερο βιβλίο της σειράς αλλά σίγουρα ήταν αυτό που με έκανε να νιώσω τα πιο έντονα συναισθήματα. Το βιβλίο που με έκανε να αγαπήσω πραγματικά όλους τους χαρακτήρες, να τους κατανοήσω, επίσης να κατανοήσω πλήρως και την γραφή της Richelle Mead. Να σοκαριστώ, να πονέσω, να γελάσω! 

2.Κάθοδος αγγέλων
Από την πρώτη στιγμή ήμουν σίγουρη ότι θα μου αρέσει αλλά όχι σε αυτό το βαθμό. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά και υπέροχα βιβλία που διάβασα φέτος. Ανήκει είδη στην καρδιά μου. 


1. Κουρδιστή Πριγκίπισσα 
Ένα βιβλίο που δεν μπορείς να μην το αγαπήσεις! Με έκανε να χαμογελώ, να αγωνιώ μέχρι τρέλας, να ερωτευτώ και να κλάψω όσο κανένα... Μου έβγαλε τόσα πολλά συναισθήματα που δεν μπορώ να τα περιγράψω. Για μένα όχι απλά το καλύτερο βιβλίο του 2013 αλλά ένα από τα καλύτερα που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής! 

Αυτά ήταν τα 10 καλύτερα μου βιβλία για το 2013! Ελπίζω να έχουμε μια εξίσου όμορφη χρονιά στις αναγνώσεις μου και φέτος... 
Εσάς ποια είναι τα 10 καλύτερα βιβλία σας για το 2013; 

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Πολύ ωραίο Top 10 Elena!!!!
    To Δικό μου έχει ως εξής:
    10.VAMPIRE DIARIES 8 - ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ 1 ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ
    9. Μις Πέρεγκριν - Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά
    8.Το μυστικό της Έλα και του Μίσα
    7.Σκοτεινή ηρωίδα
    6.Θρύλος
    5.Οι Γκρίσα-Σκιές και Οστά
    4.Κάθοδος Αγγέλων
    3.Γλυκιά Καταστροφή
    2.Το Λάθος Αστέρι
    1.Ανταρσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ!!!
      Και το δικό σου τοπ 10 πολύ ενδιαφέρον!
      Πρέπει να διαβάσω πολλά από αυτά που έχεις...

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφέρον top-10 και με πολλά διαφορετικά είδη, συγχαρητήρια!
    10. Angelfall - Susan Ee
    9. The Island of Dr. Moreau - H.G. Wells
    8. The Great God Pan - Arthur Machen
    7. Daughter of Smoke and Bone - Laini Taylor
    6. Master of Devils - Dave Gross
    5. The Girl Next Door - Jack Ketchum
    4. Mother Night - Kurt Vonnegut
    3. Little Brother - Cory Doctorow
    2. The Ocean at the End of the Lane - Neil Gaiman
    1. The Martian Chronicles - Ray Bradbury

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ elgalla! Προσπάθησα να βάλω τα καλύτερα από κάθε είδος!
      Ωραίο Top 10! Αν και 2-3 δεν τα ήξερα καθόλου από λίγο που κοίταξα φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα!
      To The Ocean at the End of the Lane θέλω πολύ να το διαβάσω έχω ακούσει τα καλύτερα όσο για το The Martian Chronicles το είχα διαβάσει πριν 2-3 χρόνια αλλά δεν μου είχε αρέσει ιδιαίτερα ίσως έφταιγε και το τότε πολύ νεαρό της ηλικίας μου....

      Διαγραφή
  3. Το Martian Chronicles είναι βαθιά φιλοσοφικό βιβλίο και πρέπει να είναι κανείς σε διάθεση κατάλληλη για να το εκτιμήσει. Αν είναι, όμως, το βιβλίο θα του φανεί αριστούργημα, ειδικά αν έχει διαβάσει κι άλλο Bradbury και μπορεί να εντοπίσει όλες τις συνδέσεις που κάνει με άλλα έργα του. Αν δοκιμάσεις Bradbury κάποια στιγμή, πάντως, πιστεύω πως θα σου άρεσαν τα Something Wicked this Way Comes και From the Dust Returned. Εξαιρετικά και τα δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισχύει αυτό! Θα τον ξαναδοκιμάσω σίγουρα κάποια στιγμή πολλές φορές συμβαίνει να μην έχεις εκτιμήσει σωστά ένα βιβλίο την πρώτη φορά της ανάγνωσης τους για πολλούς λόγους. Φαίνονται ενδιαφέροντα, σίγουρα θα τα κοιτάξω καλύτερα μόλις βρω χρόνο :)

      Διαγραφή

Popular Posts