Anna Dressed In Blood Review

Μαΐου 15, 2014

Τίτλος: Anna Dressed In Blood
Συγγραφέας: Kendare Blake
Είδος: Young Adult, Horror, Paranormal
Έτος έκδοσης: 30 Αυγούστου 2011
Σελίδες: 316

Αν και έχει περάσει αρκετός καιρός πια από όταν πρώτο διάβασα αυτό το βιβλίο, το Anna Dressed In Blood είναι από εκείνα τα βιβλία που αξίζουν πραγματικά να γράψεις έστω και λίγες αράδες στο ''φτωχικό'' σου blog. 

O Πρωταγωνιστής μας είναι ο  Cas Lowood ένας καθόλου συνηθισμένος έφηβος. Κυνηγά φαντάσματα για τα προς το ζην του  ένα δώρο που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Ο Cas ταξιδεύει σε όλοι την Αμερική μαζί με τη μητέρα του και στέλνει τους νεκρούς πίσω εκεί όπου μπορούν να αναπαυθούν εν ειρήνη. Όταν θα ακούσει για το διάσημο φάντασμα Anna dressed in blood, ξέρει ότι θα πρέπει να το κυνηγήσει αυτό που δεν πίστευε όμως είναι πως θα πέσει στον έρωτα με ένα φάντασμα που δολοφονεί όποιον μπαίνει μέσα στο σπίτι του. Ο Cas είναι σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, όχι μόνο για να αποκαλύψει τις τραγικές συνθήκες που περιβάλλουν το θάνατο της Άννας, αλλά και να μάθει ποιος (ή ποια) δολοφόνησε τον πατέρα του. 

Οι περιγραφές σε αυτό το βιβλίο ήταν κατά καιρούς, ειλικρινά, τρομακτικές! Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά με την Άννα, μπορούσα να φανταστώ κάθε λεπτομέρεια της τέλεια- κάτι το οποίο δεν ήταν και το καλύτερο αφού δεν με βοήθησε να κοιμηθώ καλά το βράδυ, μπορώ να σας πω! Τα υπόλοιπα φαντάσματα και βρικόλακες σε αυτό το βιβλίο δεν ήταν λιγότερο τρομακτικά ειδικά το πνεύμα που αναδύεται κοντά στο τέλος. 

Η Kendare Blake έχει μια μεγάλη, φοβερά ζωηρή και με ιδιαίτερο στυλ γραφή που ταιριάζει απόλυτα στο όλο εγχείρημα του βιβλίου, καταφέρνει να έχει μια ευχάριστη αίσθηση για το φρικιαστικό και δεν διστάζει να δώσει σαφές περιγραφές μέσα στο βιβλίο της.  Κάτι που ανεβάζει πολλούς πόντους στην συνολική εικόνα του βιβλίου. Η περιγραφές της ήταν σχεδόν λυρικές και υπήρχε μόνο η ισορροπία μεταξύ της ιστορίας, της περιγραφή και του διάλογο στο κείμενο.

Ο Cas τώρα μου θύμισε πολύ έναν κυνηγό Χάρι Πότερ δημιουργώντας μου έτσι πολλές όμορφες παλιές αναμνήσεις. Παρουσιάζεται αρκετά σωστά σαν ένα έφηβο αγόρι με την περίεργη δικιά του ζωή και ιστορία, αν και υπήρχαν φορές για να είμαι ειλικρινής που κατάφερνε με τα λόγια του να μου ακουστεί παραπάνω σαν ένα κορίτσι παρά το αντίθετο. Μου άρεσε επίσης οι αλληλεπιδράσεις του με τον Thomas και Carmel. Όλοι οι χαρακτήρες ήταν τόσο καλά σχηματισμένοι και οπτικά δοσμένοι που σε κάνει ο καθένας  να αισθάνεσαι με διαφορετικό τρόπο  πως είναι κομμάτι του εαυτού σoυ. 

Συνολικά, ήταν ένα βιβλίο που απόλαυσα πραγματικά πάρα πολύ! Το οικόπεδο ήταν ωραίο και σφιχτό, το γράψιμο ήταν εξαιρετικό, και οι χαρακτήρες είχαν τις δικές τους ξεχωριστές φωνές μέσα στο βιβλίο. Το Anna Dressed In Blood είναι  ένα βιβλίο που σε κάνει να χάνεσαι μέσα στις σελίδες του... 

Βαθμολογία: 5/5 Αστέρια! 

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Και το δεύτερο είναι πολύ καλό, αν και δεν φτάνει το πρώτο, κατά τη γνώμη μου. Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ, προσωπικά, ήταν ότι η Blake δεν δίσταζε να περιγράψει όλο το αίμα και το gore και να γράψει horror, αλλά ταυτόχρονα το έκανε με έναν τρόπο πιστό στην ιστορία και όχι για να σοκάρει άσκοπα. Και το Antigoddess μου άρεσε πάρα πολύ, το πρώτο της καινούριας σειράς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι διάβασα και το Girl of Nightmares μου φάνηκε περίπου στα ίδια επίπεδα, στα σημεία έχανε λίγο από το πρώτο! Συμφωνώ απόλυτα και νομίζω αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο +του βιβλίου!

      Διαγραφή
  2. Όσον αφορά το Girl of Nightmares, μου άρεσε ιδιαίτερα το τέλος, πάντως. Το βρήκα πολύ ταιριαστό με την ιστορία και τους ήρωες και καθόλου γλυκανάλατο, όπως θα περίμενε κανείς από ένα εφηβικό βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω απολύτως! Λογικά θα ανεβάσω Review και για το δεύτερο! Γενικά είναι μια σειρά που αξίζει, έχουν βγει τα τελευταία χρόνια με το τσουβάλι βιβλία σε αυτό το είδος και πρέπει να είσαι πια προσεκτικό. Όμως αυτά είναι από τα καλά που έχουν βγει!

      Διαγραφή
  3. Γεια! Είχα καιρό να μπω και έχεις γεμίσει το Blog σου πάλι με υπέροχες αναρτήσεις!
    Και το έχεις αλλάξει κιόλας ε? Πολύ όμορφο Μπράβο!!!! (o) Όλο λέω θα το διαβάσω αυτό το βιβλίο αλλά κάτι με κρατάει πίσω βλέπω όμως σου άρεσε λέω να το τολμήσω τελικά.... Και το blog E!SER-MOV-MUS GR δικό σου είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια φίλε ανώνυμε! Σ'ευχαριστώ πάρα πολυ :)
      Να μου γράφετε και τα ονόματα σας για να καταλαβαίνω και ποιοι είστε κάθε φορά γιατί μπερδεύομαι :-?
      Να το διαβάσεις! Είναι από τις ωραίες σειρές του είδους πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα!
      Ναι δικό μου είναι και εκείνο το Blog. Μου το ρωτήσατε και άλλοι αυτό. Θα κάνω μια ανάρτηση μάλλον που να σας ενημερώνει!

      Διαγραφή

Popular Posts