Anna And The French Kiss Series Review

Οκτωβρίου 11, 2014


  • Έχοντας ολοκληρώσει επιτέλους την υπέροχη Τριλογία της Stephanie Perkins, που με ταξίδεψε σε υπέροχους τόπους γεμάτους αγάπη και ρομαντισμό. Μπορώ να πω με σιγουριά πως μπαίνει άνετα στην λίστα με τις αγαπημένες μου σειρές βιβλίων! Ενώ η ίδια αν και πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους μεγάλους συναδέλφους της. 


Anna And The Fresh Kiss: Η ιστορία ξεκινά με την Άννα, μια έφηβη κοπέλα που έχει αποσταλεί στο Παρίσι για να ζήσει σε ένα οικοτροφείο για το τελευταίο σχολικό της έτος. Η ίδια δεν θέλει να πάει στο Παρίσι, αλλά αντίθετα θέλει να παραμείνει και να συνεχίσει να πηγαίνει στο γυμνάσιο της Ατλάντας μαζί με τους παιδικούς της φίλους. Τα πάντα αλλάζουν όμως όταν η Άννα συναντά τον έξυπνο και γοητευτικό Etienne St. Clair.  
--> Όταν είχα διαβάσει για πρώτη φορά αυτό το βιβλίο σχεδόν 2 χρόνια πριν δεν περίμενα ποτέ πως θα το αγαπούσα τόσο πολύ! Η ιστορία της Annas και του Etienne ήταν τόσο όμορφη και βασανιστική ως ένα βαθμό που δεν μπορείς να μην το λατρέψεις. 
Αρχικά η Perkins καταφέρνει να ανατρέψει την τυπική YA ρομαντική ιστορία όπου η ζωή των κοριτσιών αλλάζουν ριζικά επειδή συναντάν ένα αγόρι. Η Άννα μεγαλώνει και ωριμάζει μέσα από το χρόνο που ζει στο Παρίσι μακριά από την οικογένειά της και όλων των πραγμάτων που ήταν γνώριμα σε αυτήν. 
Ένα ακόμη γοητευτικό στοιχείο είναι φυσικά το Παρίσι. Οι περιγραφές των όμορφων σοκακιών, της Παναγιάς τον Παρισίων αλλά και του Πύργου του Άιφελ δεν μπορούν να μην σε μαγέψουν! 
Οι χαρακτήρες ήταν πολύ ωραία γραμμένη. Ρεαλιστικά δοσμένη, με τα δικά τους πάθη και αξιαγάπητα χαρακτηριστικά. Μ'άρεσε επίσης που βλέπαμε τα χόμπι του καθενός. Η αγάπη για τον κινηματογράφο που είχε η Anna και το κόλλημα με την ιστορία του Etienne. 
Τέλος η αίσθηση του χιούμορ είναι μοναδική. Μου άρεσε ο τρόπος που μιλούσε ο ένας με τον άλλον, που υπήρχε η ειρωνεία, ο σαρκασμός και τα έξυπνα αστεία. Με έκανε να θέλω να είμαι ένα μέρος της μικρής τους παρέας. 
Γοητευτικό, έξυπνο και χιουμοριστικό το Anna And The French Kiss είναι ότι πρέπει για τις ονειροπόλες ψυχές!

Best quotes: 
-''For the two of us, home isn't a place. It is a person. And we are finally home.''
-''The more you know who you are, and what you want, the less you let things upset you.''
-''I love you as certain dark things are loved, secretly, between the shadow and the soul.''
-''Will you please tell me you love me? I’m dying here.'' 
-''The only French word I know is oui, which means “yes,” and only recently did I learn it’s spelled o-​u-​i and not w-​e-​e.''
-''French name, English accent, American school. Anna confused.''

Lola and the boy next door: H Lola Nolan είναι ένας εκκεντρικός σχεδιαστής ρούχων που αγαπά να ξεχωρίζει με τα εξωφρενικά ρούχα της και τις πολύχρωμες περούκες της. Οι γονείς της όμως δεν αποδέχονται τον ιδιόμορφο χαρακτήρα της αλλά ακόμα περισσότερο τον αρκετά μεγαλύτερο της και με ροκ στυλ αγόρι της. Η Lola δύο πράγματα επιθυμεί 1) Οι γονείς της να αποδεχτούν τον Max και 2) Να την αφήσουν να πάει στο σχολικό χορό με την φανταστική της στολής, σαν Μαρία Αντουανέτα. Αυτά δηλαδή μέχρι τα δίδυμα Bell η Calliope και ο Cricket ξανά γυρίζουν στην γειτονιά της.Ο Cricket Bell είναι το αγόρι της διπλανής πόρτας και κάποιος που η Lola δεν πρόκειται να είναι σε θέση να αγνοήσει.
--> Δεν πίστευα πως θα ήταν ποτέ δυνατόν να με κάνει η Stephanie Perkins να αγαπήσω κάποιο βιβλίο της παραπάνω από το Lola and the French kiss και νομίζω πως με το Lolla and the boy next door το κατάφερε ως ένα σημείο. 
Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο. Κάτι που παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία αλλά με έναν πιο ανάλαφρο χαρακτήρα από ότι έκανε το Παρίσι στο πρώτο βιβλίο. 
Στην συνέχεια ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια στο βιβλίο ήταν η περιγραφή του στυλ ντυσίματος της Lolas. Πάντα διαφορετική με τα τρελά της κουστούμια που έδινε στο βιβλίο ένα ενδιαφέρον κομμάτι διαβάσματος. Γενικά η Lola είναι ένας εντελώς διαφορετικός χαρακτήρας από ότι Anna και μπορεί αυτό να ξινίσει πολλούς αλλά εγώ την λάτρεψα. Έχει αυτοπεποίθηση, είναι παθιασμένη, εντελώς ιδιότροπη και γεμάτη με την ανάλαφρη τρέλα τον 17 μας χρόνων. 
Όπως και στην ρομαντική ιστορία της Annas η σχέση μεταξύ Lolas και Cricker ήταν αυτή η υπέροχη γλυκιά και αρκετά ήσυχη αργή καύση σχέσης. Η Lola στην αρχή του βιβλίου είναι ακόμα πολύ θυμωμένη με τον  Cricket για ό,τι έκανε. Αλλά τελικά, βλέπουμε πως και οι δύο τους αρχίζουν να πέφτουν πάλι πίσω στην παλιά τους φιλία. Μου άρεσε βλέποντας την αναζωπύρωση του δεσμού που είχαν.
Επίσης μ'άρεσε που μέσα στο βιβλίο είδαμε αν και όχι πολύ την Anna και τον Etienne μέσα από τα μάτια της Lolas. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι του βιβλίου! 
Μετά υπάρχει και ο Cricket. Ναι ο  Etienne ήταν υπέροχος και πανέμορφος αλλά τον Cricket απλά τον αγάπησα! Είναι ένας geeky γλυκός, γεμάτος ιδιοφυΐα, αδέξιος, και πολύ, πάρα πολύ καλός για την Lola άνθρωπος. 
Τέλος το Lolla and the boy next door είναι ένα ιδιόμορφο, πολύχρωμο μυθιστόρημα γεμάτο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που ζωντανεύουν σε κάθε σελίδα, ανάμεσα στο ήρεμο σκηνικό της ήσυχης γειτονιά του Σαν Φρανσίσκο. 

Best quotes: 
-''I know you aren't perfect. But it's a person's imperfections that make them perfect for someone else.''
-''Just because something isn't practical doesn't mean it's not worth creating. Sometimes beauty and real-life magic are enough.''
-“So why did he do it?" "For the same reason everyone makes mistakes. He fell in love.”
-''I don't believe in fashion. I believe in costume. Life is too short to be same person every day.''
-''And if I'm the stars, Cricket Ball is entire galaxies.''
-''Everyone makes mistakes. The important thing is to not make the same mistake twice.''

Isla And The Happily Ever: H αθεράπευτα ρομαντική Isla είχε ένα φλερτ με τον σκιτσογράφος Josh τον πρώτο χρόνο που βρισκόταν στη Σχολή της Αμερικής στο Παρίσι. Και μετά από μια τυχαία συνάντηση στο Μανχάταν τη διάρκεια του καλοκαιριού το ειδύλλιο θα μπορούσε να είναι πιο κοντά από ό, τι η Isla θα μπορούσε να φανταστεί. Αλλά καθώς αρχίζουν το ανώτερο έτος τους πίσω στη Γαλλία, η Isla και ο Josh είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που κάθε ζευγάρι πρέπει να αντιμετωπίσει, όπως το οικογενειακό δράμα και το αβέβαιο μέλλον τους. 
--> Έχοντας μόλις τελειώσει το Isla and the Happily Ever μπορώ να πω με ακρίβεια ότι, ότι και να γράψει αυτήν η γυναίκα το λατρεύω! 
Μου αρέσει που και αυτήν την φορά βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική ιστορία αγάπης αλλά εξίσου όμορφη και ενδιαφέρουσα με τις προηγούμενες!  
Η Isla είναι μια τόσο αξιαγάπητη χαρακτήρας! Είναι γλυκιά, ντροπαλή και μοναχική και ενώ κάποιος θα περίμενε πως όλα αυτά θα συνεπάγονταν στο να είναι ένας βαρετός χαρακτήρας εν τέλη διαπιστώνουμε εντελώς το αντίθετο! 
Το ότι και οι δύο δεν είναι οι ιδανικοί χαρακτήρες. Αλλά άνθρωποι με πολλές αδυναμίες τους καθιστά ακριβώς τους ιδανικούς χαρακτήρες. 
Κατά κάποιον τρόπο, αυτό το βιβλίο δεν είναι όλο σπίθες και πυροτεχνήματα, πυγολαμπίδες και χαρούμενες καταστάσεις. Είχε τα προβλήματά του μέσα. Η ζωή του Josh ήταν δύσκολοι, και Stephanie φρόντισε να μας την δείξει. 
Αυτό που πραγματικά ξεχώρισαν σε αυτό το βιβλίο ήταν η ανάπτυξη που πέρασαν τόσο ο Josh όσο και η Isla. Η σχέση τους δεν βασίστηκε μόνο στην αγάπη τους για τον άλλον, αλλά και στην προσωπική τους ταυτότητα. Μου άρεσε το πώς πήρε κάποιο χρόνο για να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι πριν από την πλήρη δέσμευση της σχέση τους και μου άρεσε ιδιαίτερα η έντονη ειλικρίνεια και βαθιά κατανόηση μεταξύ τους. 
Ακόμα στο βιβλίο αυτό, βλέπουμε την Anna, τον Etienne, την Lola και όλους τους αγαπημένους μας χαρακτήρες από τα προηγούμενα βιβλία... Και πραγματικά τους λάτρεψα ακόμα περισσότερο όλους! Δεν θα πω τίποτα παραπάνω γιατί θα είναι Spoilers!
Στην συνέχεια εκτός από το ρομαντικό στοιχείο, απόλαυσα την ανάγνωση πάνω στις άλλες σχέσεις της Isla. Την πίστη της στην φίλη της, Kurt, μια πραγματικά πολύ γνήσια φιλία. Την σχέση της με την οικογένεια και τις αδελφές της, που πρόσθεσε νέες πτυχές στον χαρακτήρα της Isla. 
Το Isla and the Happily ήταν μια μια απόλυτα γλυκιά και ρομαντική ιστορία πάνω στην πρώτη αγάπη και ένα υπέροχο τέλος για την τριλογία της Stephanie Perkins! 

Best quotes: 
-''There's no story,' I say. 'I saw you one day, and I just knew.''
-''A blank canvas...has unlimited possibilities.''
-I smile up at him. "It's beautiful. But what comes next?" "The best part." And he pulls me back into his arms. "The happily ever after.''
-''Phones are distracting. The internet is distracting. The way he looked at you? He wasn't distracted. He was consumed.''
-''Do adults realize how lucky they are? Or do they forget that these small moments are actually small miracles? I don’t want to ever forget.''



You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ όμορφο το quote: "There's no story,' I say. 'I saw you one day, and I just knew.".
    Με κάνει να θέλω να μάθω το story! Μόνο αγάπη για το πρώτο βιβλίο της σειράς πραγματικά, έτσι όπως διάβασα το review σου θέλω οπωσδήποτε να καταβροχθίσω και το τρίτο βιβλίο, οι χαρακτήρες του μου ακούγονται οικείοι και φοβερά συμπαθητικοί! Το κρατάω για τις ξέγνοιαστες μέρες του επόμενου καλοκαιριού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπέροχη σειρά! Το κάθε βιβλίο έχει κάτι ξεχωριστό δικό του, που σε κάνει να το αγαπήσεις!
      Το Isla and the Happily Ever νομίζω ότι ήταν το πιο ρομαντικό και δραματικό από τα τρία.Και είχε πολλά υπέροχα quotes αλλά ήταν μεγάλα κ δεν τα έβαλα!!!!
      Για το καλοκαίρι θα είναι ότι πρέπει! Θα τα λατρέψεις! :)

      Διαγραφή

Popular Posts