The Infernal Devices Series Review

Οκτωβρίου 03, 2014


  • Είχα υποσχεθεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο πως θα κάνω Review για όλοι την σειρά αλλά ποτέ τελικά δεν το έκανα. Διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες ξανά τα αγαπημένα μου μαρκαρισμένα κομμάτια με έπιασε μια νοσταλγία και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω αυτό το αφιέρωμα για μια από τις πιο αγαπημένες μου σειρές βιβλίων! Εδώ μπορείτε να βρείτε και το Review για τον Κουρδιστό Άγγελο

Οι Δαιμονικές Μηχανές είναι χρονολογικά η πρώτη και εκδοτικά η δεύτερη σειρά στα Χρονικά των Κυνηγών Σκιών. Διαδραματίζεται το 1878 στο Βικτωριανό Λονδίνο, στο Ινστιτούτο Λονδίνου. Είναι βασισμένο στο κλασσικό βιβλίο του Κάρολου Ντίκενς Ιστορία Δύο Πόλεων προσαρμοσμένο στον κόσμο της Κασσάνδρας Κλερ.

Κουρδιστός Άγγελος: Στο πρώτο βιβλίο της σειράς η ιστορία ακολουθεί τις περιπέτεις της μάγισσας Τέσα Γκρέι στα σκοτεινά και υγρά απόκρυφα μέρη του Λονδίνου και των φίλων της Κυνηγών Σκιών οι οποίοι είναι μία ομάδα πολεμιστών που έχει ως σκοπό να εξολοθρεύει δαίμονες. Εκεί, η Τέσα βρίσκει ζεστασιά και μία καινούρια οικογένεια, καλλιεργεί τις δυνάμεις της, μαθαίνει πως αποτελεί μέρος ενός απώτερου σκοτεινού σχεδίου του Μάγιστρου και γνωρίζει τον έρωτα, την φιλία, την εμπιστοσύνη! 

Κουρδιστός Πρίγκιπας: Η Τέσα πιστεύει πως είναι πια ασφαλής δίπλα στην προστασία των κυνηγών των σκιών τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο εύκολα. Κάποιοι μέσα από το Ενκλάβιο συνωμοτούν για να διώξουν την Σάρλοτ από επικεφαλή του Ινστιτούτου, με αποτέλεσμα η Τέσα να κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο και αναπόφευκτα έτσι στα χέρια του Μάγιστρου. Ο Γουίλ και ο Τζεμ οι δύο παντοτινοί φίλοι και parabatai ξέρουν πως δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να αφήσουν να συμβεί αυτό. Ενώ καρδιά της Τέσα διχάζεται ανάμεσα στους δυο τους, η αναζήτηση του Μάγιστρου τους φέρνει όλους κοντά σε απόκρυφα μυστικά και στον κίνδυνο. 

Κουρδιστή Πριγκίπισσα: Στο τελευταίο βιβλίο της τριλογίας η Τεσα ετοιμάζεται για τον γάμο της αλλά τελικά η μοίρα έχει γράψει άλλοι ιστορία για τους ήρωες μας. Ο Μάγιστρος χρειάζεται ένα τελευταίο κομμάτι για το σατανικό του σχέδιο και αυτό είναι η Τέσα. Και ενώ όλοι προσπαθούν να σώσουν την Τέσα από τα χέρια του, ο Τζεμ βρίσκεται ένα βήμα όλο και πιο κοντά στο θάνατο. Το μέλλον των Κυνηγών των Σκιών κινδυνεύει και η Τέσα μπορεί να είναι το κλειδί της καταστροφής ή της σωτηρίας τους. 

Ο Κόσμος που έχει δημιουργήσει η Cassandra Clare δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα άλλο βιβλίο της φανταστικής λογοτεχνίας. Μάλιστα θα μπορούσαν άλλοι να ζηλέψουν τον άρτιο συνδυασμό που έχει καταφέρει να πλάσει ανάμεσα στους ίδιους παράλληλους κόσμους των Δαιμόνιων Μηχανών και των Θανάσιμων Εργαλείων. Μάγισσες, δαίμονες, νεράιδες και κυνηγοί με φόντο το πανέμορφο βικτοριανό Λονδίνο που αποπνέει τον αέρα του σε κάθε σελίδα του βιβλίου, σε κάθε περιγραφεί χώρου, σε κάθε συμπεριφορά και κίνηση των ηρώων! Διαβάζοντας το βιβλίο μπορείς να δεις κάθε εικόνα μπροστά σου. Να δεις τις άμαξες, τους κύριους με τα μεγάλα μακρουλά καπέλα τους και τις κυρίες με τις πανέμορφες φανταχτερές τουαλέτες τους. Μπορείς να μυρίσεις την μυρωδιά της βροχής και του χώμα τους, την φρεσκάδα της εξοχής, την βρομιά των απόμερων σοκακιών. 


Tessa Grey: Η Τέσα είναι από τους γυναικείους χαρακτήρες που χαίρεσαι να διαβάζεις! Στα πρώτα βιβλία προσπαθεί ακόμα αρκετά να βρει τον εαυτό της και να συνειδητοποιήσει το τι έχει συμβεί στην ζωή της. Στην συνέχεια όμως την βλέπουμε να μάχεται με επιμονή και δύναμη. Να αποδέχεται τον εαυτό της και τα γεγονότα της ζωής της, πάνω από όλα για να δείξει στους ανθρώπους που αγαπά πως θα είναι εκεί δίπλα τους και θα πολεμά.
''Men may be stronger, but it is women who endure.''

Will Herondale: Ο πανέμορφος γαλανομάτης Ουαλός και εντελώς παρεξηγημένος Γουίλ. Αστείος και σαρκαστικός, αγαπάει με όλοι του την καρδιά και απόλυτα και ας μην το δείχνει συχνά. Βαθιά αυτοκαταστροφικός, αυθάδης, παθιασμένος και οξύθυμος. Η ψυχή του βασανίζεται από ένα μυστικό που κρατά καλά κρυμμένο μέσα του και δεν μπορεί να το αφήσει να φύγει.

''Life is a book and there are a thousand pages I have not yet read.''

James Carstairs: Χλωμός και με ασημή μαλλιά ο Τζεμ είναι αυτό το άτομο που δεν μπορείς να μην αγαπήσεις. Βλέπει πάντα το καλό στους ανθρώπους, ακόμα και όταν οι άλλοι δεν το κάνουν. Γλυκός και ντροπαλός πάντα αφοσιωμένος σε αυτούς που αγαπά. Μετρημένος και ψύχραιμος κινδυνεύει η ζωή του από μια θανατηφόρα αρρώστια που τον ταλαιπωρεί. 

''There are so many worse things than death. Not to be loved or not to be able to love: that is worse.''

Δευτερεύοντες Χαρακτήρες: Η Cassandra Clare καταφέρνει πάντα σε όλα της τα βιβλία να κάνει άκρως ενδιαφέροντες και τους υπόλοιπους χαρακτήρες δίνοντας τους καθοριστικές κινήσεις για την ιστορία και όχι έχοντας τους εκεί απλά για να υπάρχουν. Από την αποφασιστικά και γεμάτη αυτοπεποίθηση Charlotte την ηγέτιδα του ινστιτούτου, στον γκαφατζή και ευφυή Henry σύζυγο της, στην γλυκιά και σοφή Sophie με το σημαδεμένο πρόσωπο, στην ξινή αλλά και πονεμένη Jessie που δεν θέλει να είναι κυνηγός των σκιών. Η παθιασμένη και τρελή Cecily που έρχεται με στόχο να φέρει πίσω στην οικογένεια της τον αδερφό της Will και καταλήγει να εκπαιδεύεται η ίδια ως κυνηγός, στα αδέρφια Lightwood ο συνεσταλμένος Gideon,  ο αλαζονικός Gabriel που έρχονται στο ινστιτούτο και ταράζουν όλα τα νερά και τέλος ο αγαπημένος μάγος Magnus που για ακόμα μια φορά χωρίς αυτόν ίσως να μην είχε συμβεί τίποτα σωστά. 

Will-Tessa/Jem-Tessa: Προσωπικά το θεωρώ το καλύτερο ερωτικό τρίγωνο που έχω διαβάσει ποτέ. Ένα ερωτικό τρίγωνο που καταλαβαίνεις ακριβώς τον λόγο υπαρξείς του. Γιατί δεν υπάρχει ούτε το μίσος, ούτε η ζήλια, ούτε η αλαζονεία ανάμεσά τους μόνο η αγάπη τους και η κατανόηση! Η αγάπη και των τριών είναι τόσο μεγάλη και απόλυτη που δεν υπάρχουν τσακωμοί δεν υπάρχουν εγώ αλλά μόνο η θυσία πάνω στο όνομα της αγάπης τους. 

Will & Jem (Parabatai): Το ωραιότερο ίσως πράγμα σε αυτήν την σειρά για μένα ήταν η σχέση αυτόν τον δύο ατόμων. Η αφοσίωση του ενός στον άλλον είναι απλά συγκινητική. Είναι αδελφές ψυχές! Πολεμάνε πάντα ο ένας στο πλευρό του άλλου και αντιμετωπίζουν τα πάντα μαζί. Για τον Will ο Jem ήταν ένα φωτεινό φως μέσα στο σκοτάδι της καταραμένης του ζωής και για τον Jem ο Will ήταν το μόνο άτομο που τον κρατούσε στην ζωή. 

Αν είστε φαν της φανταστικής λογοτεχνίας. Ήρθε η ώρα να διαβάσετε μια ιστορία που μας μιλάει για την αφοσίωση, την αγάπη και την δύναμη του ανθρώπου. Θα σας συγκινήσει, θα σας ταξιδέψει σε ένα παραμυθένιο κόσμο με τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες. 

Σημειώσεις
  • Είναι ολοκληρωμένη τριλογία!
  • Οι Δαιμόνιες Μηχανές είναι Πρίκουελ της πολύ επιτυχημένης σειράς θανάσιμα εργαλεία. 
  • Κυκλοφορούν και οι δύο σειρές στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Platypus. 
  • Για να διαβάσετε τις Δαιμόνιες Μηχανές δεν χρειάζεται να έχετε διαβάσει πρώτα την σειρά των ΘΑ. 
  • Αλλά η ίδια οι συγγραφέας προτείνει να τα διαβάσετε με την σειρά που έχουν εκδοθεί! 
  • Εδώ είναι το Blog της συγγραφέας αν θέλετε να ενημερωθείτε για σχετικά θέματα! 









You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Υπέροχη σειρά βιβλίων! Που με έκανε να κλάψω όσο καμιά....
    Η Κουρδιστή Πριγκίπισσα ειδικά ήταν το καλύτερο!
    Πολύ ωραίο Review Μπράβο (h)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ! Όλα τα βιβλία της Cassandra Clare είναι ένα και ένα!
      Όσο για την Κουρδιστή πριγκίπισσα θα συμφωνήσω!

      Διαγραφή

Popular Posts