Προσεχες Εκδοσεις!

Μαΐου 10, 2015


Στο βιβλίο που κλείνει την τριλογία του Θρύλου, η ιστορία παίρνει απροσδόκητη τροπή: Σε ένα περιβάλλον επιδημίας και πολέμου, ο Ντέυ καλείται να παίξει έναν ρόλο που δεν είχε ποτέ φανταστεί, καθώς ο νέος εκλέκτορας, ο Άντεν στηρίζει επάνω του τις ελπίδες του για να αντισταθεί η Δημοκρατία στην επίθεση των Αποικιών. Όταν η κρίση φτάνει στην κορύφωσή της και η πρωτεύουσα βρίσκεται υπό πολιορκία, τα δεδομένα ανατρέπονται ξανά∙ οι Πατριώτες γίνονται υπερασπιστές της Δημοκρατίας, ενώ ο Ντέυ συνειδητοποιεί ότι είναι καταδικασμένος και ξεκινάει μια απεγνωσμένη αναζήτηση συμμάχων για να σώσει τον αδελφό του και τη Δημοκρατία που θα τον οδηγήσει στα όρια των αντοχών του. Η Τζουν μαθαίνει την αλήθεια για τον θάνατο των γονιών της, αλλά οι δράστες προβάλλουν ξανά απειλητικοί, με νέο πρόσωπο. Η ζωή γίνεται μια σειρά από μάχες και ανατροπές και ο έρωτας ανασαίνει μαζί με τον θάνατο στο μάτι του δυστοπικού κυκλώνα που υφαίνει με μαεστρία η Μαρί Λου, οδηγώντας την τριλογία της σε ένα συνταρακτικό κλείσιμο. 
Η Τζουν ήταν κάποτε ένα Παιδί-Θαύμα. 
Ο Ντέυ, ένας Θρύλος. 
Ποιος από τους δυο θα γίνει ΠΡΟΜΑΧΟΣ της αγάπης τους;
Εκδόσεις: Πατάκης Κυκλοφορεί: -

Το δεύτερο βιβλίο της σειράς που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστριες. Το μυστικό του Ρας τους απομάκρυνε. Τώρα η Μπλερ πρέπει να μάθει να ζει μακρυά του και να προχωρήσει με την ζωή της. Τι μπορεί να κάνει όμως όταν αυτός που δεν πρέπει να εμπιστευτεί ποτέ ξανά, είναι εκείνος που χρειάζεται όσο κανένας άλλον; 
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος Κυκλοφορεί: 25/5/2015

Η Κατερίνα κινδυνεύει θανάσιμα. Με το δηλητήριο των λύκων να κυλάει στις φλέβες της, η νεαρή κοπέλα μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε ένα ΤΈΡΑΣαιμοβόρο, δολοφονικό. Μοιάζει να έχει χάσει για πάντα την ανθρώπινη υπόστασή της. Όμως ο Ιντιάνα δεν έχει πάψει να την αγαπάει. Αψηφώντας τους νόμους της φατρίας, οργανώνει την απαγωγή της Κατερίνα και εγκαταλείπει τους δικούς του εν μέσω ενός πολέμου, που σπαράζει την αγέλη. 
Έτοιμος για κάθε είδους θυσία, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει το χάρισμα του Χρόνο-Ιχνηλάτη ως τα όριά του... και ακόμη παραπέρα. 
Όμως το χάρισμα αυτό είναι απρόβλεπτο και, παίζοντας υπερβολικά με το παρελθόν, ο Ιντιάνα κινδυνεύει να αποκτήσει χιλιόχρονους εχθρούς...
Εκδόσεις: Μάτι Κυκλοφορεί: 5/5/2015

Στη σύγχρονη Αγγλία, η προαιώνια διαμάχη ανάμεσα στους Λευκούς Μάγους και τους Μαύρους Μάγους κορυφώνεται. 
Στη δίνη του αδυσώπητου πολέμου, ο μικρός Νέιθαν ζει σε μια οικογένεια Λευκών Μάγων. Όμως μόνο η μητέρα του κατάγεται απ’ αυτούς· ο πατέρας του είναι ο πιο δυνατός και βίαιος Μαύρος Μάγος. 
Υπό την επιτήρηση του Συμβουλίου των Λευκών Μάγων, ο Νέιθαν θα ανακαλύψει ένα σκοτεινό μυστικό στην προσπάθειά του να επιβιώσει μέχρι τα δέκατα έβδομα γενέθλιά του, όταν θα λάβει τρία δώρα από τον πατέρα του και θα αποκαλυφθεί το Χάρισμά του.
Μέχρι τότε θα πρέπει ξεφύγει από Λευκούς και Μαύρους Μάγους που τον κυνηγούν για να τον εξοντώσουν. Πώς όμως θα μπορέσει να βρει τον πατέρα του, όταν κάθε του κίνηση παρακολουθείται, όταν δεν είναι ασφαλές να εμπιστευτεί κανέναν, ούτε καν το κορίτσι που αγαπά;
Εκδόσεις: Λιβάνης Κυκλοφορεί: 16/5/2015

Ένα από τα πιο ανορθόδοξα μυθιστορήματα της νεότερης εποχής, το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του ηδονοθήρα Ντόριαν ο οποίος, συνεπαρμένος από το εξαιρετικά όμορφο πορτρέτο που του φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Μπάζιλ Χόλγoυορντ, πουλάει την ψυχή του με αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα και το αιώνιο κάλλος. Υπό την επιρροή του φίλου του, του λόρδου Χένρι Γουότoν, ο Ντόριαν θα παραδοθεί σε έναν ακόλαστο τρόπο ζωής τον οποίο κρατά κρυφό από την υψηλή κοινωνία στα μάτια της οποίας παραμένει ένας τζέντλεμαν. Το πορτρέτο, σε αντίθεση με το άψογο παρουσιαστικό του, φέρει τα σημάδια της φθοράς του. 
Οι υπαινιγμοί για τις ακατονόμαστες αμαρτίες στις οποίες επιδίδεται ο ήρωας προκάλεσαν σκάνδαλο όταν πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο το 1891 – το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του Όσκαρ Ουάιλντ το 1895. Βέβαια, ούτε οι βρετανοί κριτικοί της εποχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο έργο αυτό, αν και τα λόγια του συγγραφέα του, «Αφήστε το βιβλίο μου, σας παρακαλώ, στην αθανασία που του αξίζει», αποδείχτηκαν μάλλον προφητικά. Σήμερα, αν και έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από εκατό χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, η φαουστική ιστορία ηθικού ξεπεσμού του Όσκαρ Ουάιλντ εξακολουθεί να γοητεύει. 
Εκδόσεις: Μεταίχμιο Κυκλοφορεί: 18/05/2015

Η τελετή που κάνει τα μεσάνυχτα ένα νεαρό κορίτσι ξυπνάει ένα κακόβουλο πνεύμα που κοιμάται καιρό… 
Ένα τσούρμο ορφανά που έχουν δραπετεύσει συμμαχεί με μια μυστική οργάνωση σαμποτέρ και σχεδιάζει την τολμηρή διάσωση των φίλων τους, που είναι φυλακισμένοι στην καρδιά της βιομηχανικής ερημιάς … 
Δύο παλιοί φίλοι έρχονται πιο κοντά στον στόχο τους: θέλουν να φέρουν κοντά ένα ζευγάρι εξόριστων κατασκευαστών παιχνιδιών προκειμένου να επαναφέρουν στη ζωή ένα μηχανικό αγόρι πρίγκιπα… 
Κι όλα αυτά, την ώρα που η μοίρα του Αγριόδασους κρέμεται από μία κλωστή
Εκδόσεις: Πατάκης Κυκλοφορεί: -

Ακόμη ονειρεύομαι το σπίτι της Άννας Λόντον. Στα όνειρά μου είναι σαν το ίδιο το σπίτι να έχει κακές προθέσεις. Στην πραγματικότητα, δεν έφταιγε το σπίτι για ό,τι συνέβη. Ήταν οι άνθρωποι που έκαναν τη ζημιά… 
Όταν ο Τιμ Έλισον βρίσκει προς ενοικίαση ένα φτηνό δωμάτιο σε μια εκπληκτική βίλα στο Σίντνεϊ, φαίνεται ότι του χαμογέλασε η τύχη. Όμως το δωμάτιο παραχωρείται υπό έναν όρο: ο Τιμ είναι υποχρεωμένος να αναλαμβάνει τα ψώνια της ιδιοκτήτριάς του, της Άννας Λόντον, μιας εχθρικής, περίεργης και κλεισμένης στον εαυτό της νεαρής γυναίκας. Περίεργα και σχεδόν τρομακτικά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν στο σπίτι τις νύχτες και ο Τιμ αναρωτιέται μήπως έχει κάνει λάθος. Σταδιακά τα συναισθήματά του για την Άννα αρχίζουν να αλλάζουν και, όταν το παρελθόν της κάνει δυναμική την επανεμφάνισή του ζητώντας εκδίκηση, ο Τιμ βρίσκεται άθελά του παγιδευμένος. 
Ένα θρίλερ με απρόοπτο τέλος που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.
Εκδόσεις: Ψυχογιός Κυκλοφορεί: 21/05/2015

Η Σέριλ είναι μια σφιγμένη, ευάλωτη σαραντάρα που ζει μόνη στο Λος Αντζελες, δουλεύει σε μια εταιρία που φτιάχνει DVD αυτοάμυνας και τυραννιέται από ένα “κόμπο” που νομίζει ότι έχει στο λαιμό της. Έχοντας διαμορφώσει ένα ολόκληρο σύστημα αξιών, πεποιθήσεων και συνηθειών, τίποτε δεν ταράζει τον μικρόκοσμό της. 
Στοιχειώνεται από την ανάμνηση ενός μωρού που είχε συναντήσει όταν ήταν έξι χρονών, το οποίο πολλές φορές επανεμφανίζεται μπροστά της μεταμορφωμένο στα μωρά άλλων ανθρώπων που γνωρίζει. Έχει επίσης εμμονή με τον Φίλιπ, μέλος του Δ.Σ. στην εταιρία όπου η Σέριλ εργάζεται. Πιστεύει ότι έχουν κάνει έρωτα μαζί σε πολλές προηγούμενες ζωές, στην τωρινή όμως η σχέση τους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Όταν τα αφεντικά της τής ζητάνε να φιλοξενήσει την εικοσάχρονη κόρη τους, την Κλι, ο εκκεντρικά τακτοποιημένος κόσμος της Σέριλ καταρρέει. Κι όμως, είναι η Κλι, εγωίστρια, βίαιη ξανθιά γκομενάρα, που αναγκάζει την Σέριλ να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και, απρόσμενα, της δίνει τον έρωτα της ζωής της.
Τρυφερό, καθηλωτικό, έξυπνα αστείο, γεμάτο αχαλίνωτο σεξουαλικό πάθος και μητρική αγάπη, αυτό το πρώτο μυθιστόρημα της Μιράντα Τζουλάι επιβεβαιώνει το στάτους της σαν μια εντυπωσιακά πρωτότυπη σημερινή φωνή, καθώς και σαν μια συγγραφέα που θα μείνει. Το Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΚΟΣ είναι ένα μυθιστόρημα εκθαμβωτικό, ενοχλητικό, αξέχαστο!
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος Κυκλοφορεί: 25/5/2015

Ένας κήπος που δεν χρειάζεται πότισμα: αυτό είναι το όνειρο για όλους εκείνους που επιθυμούν να εναρμονίσουν τον κήπο τους με το περιβάλλον, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διαφύλαξη ενός πολύτιμου φυσικού πόρου όπως είναι το νερό. Το όνειρο αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Η ξηρασία –συνηθισμένο φαινόμενο σε πολλές περιοχές του πλανήτη, αλλά και νέο δεδομένο για άλλες, καθώς συνδέεται με την υπερθέρμανση του κλίματος– μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό πλεονέκτημα για όσους ασχολούνται με την κηπευτική. Τους προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξουν φυτά που μέχρι τώρα τους ήταν άγνωστα, τα οποία όμως ξεχωρίζουν χάρη στον πλούτο των φυλλωμάτων και των ανθών τους, των σχημάτων και των αρωμάτων τους. Πώς μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε έναν τέτοιο κήπο; Ποια φυτά να επιλέξουμε και πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε περιόδους ξηρασίας; Ποιες είναι οι τεχνικές που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για την προετοιμασία του εδάφους, τη φύτευση και τη φροντίδα των φυτών; Το βιβλίο, αποτέλεσμα εικοσαετούς καθημερινής ενασχόλησης με φυτά για άνυδρους κήπους, δίνει ακριβείς απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Με πλούσια εικονογράφηση –πάνω από 400 φωτογραφίες φυτών, κήπων και τοπίων–, περιγράφονται περισσότερα από 500 είδη: μία μεγάλη ποικιλία πολυετών φυτών και θάμνων, που μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τους κήπους του μέλλοντος – κήπους όμορφους, προσαρμοσμένους στην ξηρασία.
Εκδόσεις: Καστανιώτη Κυκλοφορεί: 25/5/2015

Το άλικο γράμμα, ένα από τα σημαντικότερα έργα της αμερικάνικης λογοτεχνίας, γράφτηκε το 1850 και τοποθετείται σε μια κοινότητα Πουριτανών της Νέας Αγγλίας του 17ου αιώνα. Αφηγείται την τραγική ιστορία της Έστερ Πριν, μιας αποίκου, η οποία κατά τη δίχρονη απουσία του συζύγου της στην Ευρώπη αποκτά παιδί. Η κοινότητα τη διαπομπεύει υποχρεώνοντάς τη να φορά πάντα στο στήθος της το άλικο γράμμα Α, που δηλώνει την αμαρτία της, τη μοιχεία. Εκείνη παρά τις πιέσεις θα αρνηθεί σθεναρά να αποκαλύψει το όνομα του συζύγου της αλλά και του εραστή της, κερδίζοντας το σεβασμό της κοινότητας με τις αγαθοεργές της πράξεις. Η δική της εσωτερική δύναμη έρχεται σε οξεία αντίθεση με την ηθική δειλία του εραστή και πατέρα του παιδιού της που την αφήνει να αντιμετωπίσει ολομόναχη την ενοχή και τον εξευτελισμό – η αντίθεση αυτή θα κορυφωθεί στο σπαρακτικό τέλος του μυθιστορήματος. Ο Ναθάνιελ Χόθορν, ο οποίος γνώριζε καλά λόγω καταγωγής την πουριτανική παράδοση, συνέθεσε ζωντανούς ήρωες που ταλαντεύονται ανάμεσα στην ενοχή και την αμαρτία, το συναίσθημα και τη συνείδηση, ενώ στο πρόσωπο της Έστερ Πριν, κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανίδα ηρωίδα. Αυτό ίσως είναι ένας από τους λόγους που αυτή η δυνατή αλληγορική ιστορία κοινωνικής καταπίεσης αγαπήθηκε από το κοινό βγάζοντας τον Χόθορν από τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρισκόταν την περίοδο που την έγραψε και χαρίζοντάς του την επιτυχία που επιζητούσε.
Εκδόσεις: Μεταίχμιο Κυκλοφορεί: 18/05/2015

Η Καρμίλα γράφτηκε το 1871 και κυκλοφόρησε το 1872, δηλαδή έναν χρόνο πριν από τον θάνατο του συγγραφέα. Είναι ένα από τα πρώτα βιβλία του 19ου αιώνα με βρικόλακες και επηρέασε σημαντικά πολλούς άλλους συγγραφείς που ασχολήθηκαν με αυτό το είδος της λογοτεχνίας. Πρόκειται για μια ιστορία «υπόγειου» τρόμου και ασυναίσθητης έντασης, χωρίς τρομακτικές σκηνές που υπάρχουν στον Δράκουλα του Μπραμ Στόουκερ, ο οποίος εμπνεύστηκε το κλασικό πλέον έργο από τον Λε Φανού. Ωστόσο ο Ιρλανδός συγγραφέας καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τις υποβλητικές σκηνές που περιγράφει χωρίς α καταφεύγει σε εικόνες απέραντου τρόμου, μέχρι τη στιγμή της τελικής κάθαρσης.
ΕκδόσειςΚαρακώτσογλου Κυκλοφορεί: 19/05/2015

Η Χάριετ Μάνερς είναι 15 χρονών και... φυτό! Γνωρίζει ένα σωρό απίθανα πράγµατα, όπως ότι µια γάτα έχει 32 µύες σε κάθε αυτί, οι νυχτερίδες στρίβουν πάντα αριστερά όταν βγαίνουν από µια σπηλιά και ότι τα φιστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναµίτη! Αλλά δεν ξέρει γιατί κανένας δεν τη συµπαθεί στο σχολείο... 
Έτσι, όταν τυχαία ένα πρακτορείο µοντέλων τής ζητάει συνεργασία, η Χάριετ αποφασίζει ότι αυτή είναι η ΕΥΚΑΙΡΊΑ να αλλάξει η ζωή της! Ακόµα κι αν αυτό σηµαίνει να κλέψει το όνειρο της καλύτερής της φίλης, να γίνει ρεζίλι µπροστά στο πανέµορφο µοντέλο Νικ και να πει ψέµατα σε όσους αγαπάει. 
Κάνοντας πολλές γκάφες και µέσα από αστείες περιπέτειες, η Χάριετ θα ανακαλύψει ότι στον κόσµο της µόδας δεν έχει περισσότερες συµπάθειες από ό,τι στην κανονική της ζωή. Θα µπορέσει να µεταµορφωθεί προτού καταστρέψει κάθε σηµαντική της σχέση; Μπορεί αυτό το φυτό να καταφέρει να ανθίσει;
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος Κυκλοφορεί: 25/5/2015


Ο Πάτρικ Κάρμαν εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην αφήγηση με το Ημερολόγιο του Ράιαν, τον πρώτο τόμο της σειράς «Το στοιχειωμένο χρυσάφι». Πρόκειται για μια περιπέτεια μυστηρίου που απολαμβάνει ο αναγνώστης με τη χρήση πολυμέσων, καθώς συνδυάζει με τον πλέον διαδραστικό τρόπο το γραπτό κείμενο με βίντεο στο διαδίκτυο που διαρκούν πάνω από μία ώρα.
Το μυστήριο ξετυλίγεται στον Σκελετοπόταμο, μια μικρή επαρχιακή αμερικανική πόλη που κρύβει ένα θανατηφόρο μυστικό στο δάσος που την περιβάλλει. Εκεί βρίσκεται εγκαταλειμμένος ένας τεράστιος εκσκαφέας που τον χρησιμοποιούσαν παλιά για να βγάζουν χρυσάφι από τη γη.
Ο Ράιαν έφτασε πολύ κοντά στη λύση του μυστηρίου που περιβάλλει τον εκσκαφέα, αλλά κόντεψε να χάσει τη ζωή του σε ένα πολύ περίεργο ατύχημα. Τώρα είναι παγιδευμένος μέσα στο σπίτι του και οι γονείς του του απαγορεύουν να δει την καλύτερή του φίλη, τη Σάρα. Επιλέγει λοιπόν τον τρόπο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για να επικοινωνήσει μαζί της κι αυτή του στέλνει αποκαλυπτικά βίντεο, τα οποία τα βλέπει ο αναγνώστης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που του παρέχει ο Ράιαν. Οι δυο τους συνδυάζουν τα στοιχεία που ανακαλύπτουν σε μια αγωνιώδη αστυνομική έρευνα, με σκοπό να μάθουν ποιο είναι το φάντασμα που έχουν βιντεοσκοπήσει στο δάσος τη μέρα του ατυχήματος του Ράιαν και τι ζητάει απ’ αυτούς. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία, ο Ράιαν γράφει το χρονικό της περιπέτειάς τους στο ημερολόγιό του (που είναι το κείμενο στο βιβλίο), ενώ η Σάρα καταγράφει σε βίντεο τις δικές της παρατηρήσεις και την ανησυχία της για τα ανατριχιαστικά γεγονότα που συμβαίνουν στη στοιχειωμένη πόλη τους. 
Το «Στοιχειωμένο χρυσάφι» είναι βιβλίο και ταινία μαζί, συγκλονιστικό και τρομακτικό, μοναδικό και εντελώς πρωτότυπο. Μια νέα πρόταση διαδραστικής αφήγησης για αναγνώστες νέας γενιάς!
Εκδόσεις: Πατάκης Κυκλοφορεί: -

«Α... το σύστημα...» λέει ο Ρικ. «Το να πηγαίνεις κόντρα στο σύστημα αποτελεί μέρος του συστήματος.» 
Άνοιξη του 2089. Ο αναρχικός έλληνας καθηγητής της έδρας Προπληροφορικού Κινηματογράφου του διαπλανητικού Πανεπιστημίου της Οξφόρδης 7, Σιρχάν Παλαιόπουλος, με συμπληρωμένα τα 142 χρόνια της βιονικής ζωής του, εξυφαίνει μια εξέγερση κατά της καταπιεστικής πρυτάνεως Έμιλι Ντεκάρντ και του διοικητικού ολοκληρωτισμού της που έχει μετατρέψει τον φοιτητικό διαστημικό σταθμό σε ανελεύθερο τόπο εξορίας. Με τις αναμνήσεις της Ακρόπολης, ταυ Λυκαβηττού και της Βαρκελώνης να τον ακολουθούν, επιχειρεί να ξανασυνδεθεί με τη γενέτειρα «Earth» και με το μοναδικό πρόσωπο-κλειδί που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα ανατρεπτικά του σχέδια... 
Το τρομερό παιδί της ισπανικής λογοτεχνίας, συγγραφέας του παγκόσμιου BEST seller "Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί σ' ένα κρουασάν", εμπνέεται σ' αυτό το τέταρτο βιβλίο του από θέματα της άμεσης επικαιρότητας όπως είναι οι αυθόρμητες αντισυστημικές εξεγέρσεις, η οικονομική κρίση, η παντελής έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών έναντι των κυβερνώντων και η ανάγκη εξεύρεσης τρόπων διαφυγής - όλα αυτά από την απόσταση του διαστημικού πανεπιστημιακού σταθμού του που απογειώνει το σαρκασμό και το έμφυτο, ανίερο χιούμορ του.
Εκδόσεις: Opera Κυκλοφορεί: 20/05/2015

Η Βιρτζίνια Γουλφ συνέλαβε και έγραψε το µικρό αριστούργηµά της, την Κυρία Νταλογουέι, από το 1922 ως το 1924, έχοντας πρώτα διαβάσει τον Οδυσσέα του Τζέιµς Τζόις και µετά την επιστροφή της από το καταπράσινο Ρίτσµοντ στην πλατεία Τάβιστοκ, στο Μπλούµ­σµπερι. Όπως ο Οδυσσέας, έτσι και το µυθιστόρηµα της Γουλφ διαδραµατίζεται σε µία µέρα, αλλά ισοδυναµεί µε βύθισµα στην καρδιά των πραγµάτων. Χιλιάδων πραγµάτων. Η κυρία Νταλογουέι κυριο­λεκτικά κατακλύζεται από συνειδήσεις, αναµνήσεις, ονόµατα, φαντάσµατα, ανθρώπους όλων των τάξεων, γεύµατα και γάµους, ζωντανούς και νεκρούς, στρατιώτες, γιατρούς, εντυπώσεις λογικές και άλογες· κι όλα αυτά µέσα στη φασαρία, στα καταστήµατα, στους δρόµους, στα πάρκα και στα χιλιάδες πράγµατα του Λονδίνου – ανάµεσα σε φορέµατα, γάντια, καπέλα, αδιάβροχα, οµπρέλες, σουγιάδες, ανθρώπινα σώµατα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, φορτηγά. Ένα κείµενο πυκνό, διεισδυτικό, εµπνευσµένο, µια σκιαγράφηση της ανθρώπινης συνείδησης, ένα µυθιστόρηµα που απευθύνεται στον ποιητή που κρύβει µέσα του ο κάθε αναγνώστης.
 Όπως σημειώνει ο συγγραφέας του βιβλίου Οι ώρες, Michael Cunningham: «Η κυρία Νταλογουέι έχει μερικές από τις πιο όμορφες, τις πιο σύνθετες, τις πιο διεισδυτικές, τις πιο ιδιόρρυθμες προτάσεις που γράφτηκαν ποτέ· αυτός και μόνο ο λόγος είναι αρκετός για να διαβάσει κανείς το βιβλίο. Πρόκειται για ένα από τα πιο συγκινητικά, τα πιο επαναστατικά έργα τέχνης του 20ού αιώνα»
Εκδόσεις: Μεταίχμιο Κυκλοφορεί: 18/05/2015


 «Έστεκα εκεί, έντρομος. Σε λίγο, ο δάσκαλός μου θα πέθαινε». 
Ο Σπουκ ανέκαθεν αποτελούσε πύργο ακλόνητο, καθώς πολεμούσε το σκότος για να προστατεύσει την Κομητεία – και όχι μόνο. Όμως τα πράγματα αλλάζουν. Η ανεκτίμητη βιβλιοθήκη του έχει γίνει στάχτη. Η Κοκαλιάρα Λίζι, η ισχυρότερη εχθρός του, έχει δραπετεύσει από τα δεσμά της. Επιπλέον, ο Τομ βλέπει για πρώτη φορά το δάσκαλό του να αποτυγχάνει· μάλιστα, όχι μία φορά αλλά δύο. Τούτες οι μέρες είναι ζοφερές, μα οι νύχτες είναι ζοφερότερες. Με τα όνειρά του να τον βασανίζουν, ο Σπουκ έχει ένα προαίσθημα ότι η Λίζι θα γίνει πραγματικά πανίσχυρη, και πλέον οι φόβοι του μοιάζουν να επαληθεύονται.
Στο μεταξύ, ο Τομ και η Άλις είναι δέσμιοι ενός δοχείου με αίμα, ως απόρροια μιας συμφωνίας σκοτεινής μαγείας με τον Δαίμονα… Όλα αυτά είναι σκέτοι εφιάλτες. Θα ζήσει ο Σπουκ για να δει το φως της μέρας; Είναι έτοιμος ο μαθητευόμενός του να αντιμετωπίσει μόνος του το σκότος;
Εκδόσεις: Φανταστικός Κόσμος Κυκλοφορεί: 25/05/2015




You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Την σειρά του Αγριοδάσους την έχω βάλει καιρό στο μάτι γιατί φαίνεται τέλεια! Έχεις διαβάσει κανένα από τα βιβλία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω διαβάσει μονάχα το πρώτο και μου άρεσε! Ίσως κάποιοι το βρουν κουραστικό αλλά για μένα ο κόσμος που κατάφερε να δημιουργήσει ο Colin Meloy είναι μαγικός. Τόσο κοντά στην δικιά μας πραγματικότητα και ταυτόχρονα τόσο μακρυά...

      Διαγραφή

Popular Posts