Ιt Follows - Movie Review

Ιουλίου 26, 2015



H ιστορία ακολουθάει την 19χρονη Jay που ζει μια ανέμελη ζωη ανάμεσα σε μαθήματα, αγόρια και Σαββατοκύριακα στο σπίτι της στην λίμνη. Ύστερα από μια φαινομενικά αθώα σεξουαλική επαφή, το μεταφυσικό θα μπλεχτεί με το...φυσικό και η ζωή της θα πάρει μια παράξενη, εφιαλτική τροχιά...


Όπως μας λέει η ίδια η Maika Monroe η ιδέα της ταινίας προέκυψε από τους εφιάλτες του David Robert Mitchell. Όπου όταν ήταν μικρός, έβλεπε συνεχώς ένα όνειρο, ότι υπήρχε κάτι που τον ακολουθούσε. Μερικές φορές ήταν άνθρωποι που τους ήξερε ή άγνωστοι. Στην ταινία τώρα, υπάρχουν κάποιοι χαρακτήρες που μπαίνουν στα όνειρά της κοπέλας, τη μία είναι ο πατέρας της και την άλλη είναι η γιαγιά της. Και αυτό είναι νομίζω το πιο τρομακτικό. Να σε ακολουθεί κάποιος που ξέρεις. 


Το It follows έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές κυρίους από τους κριτικούς αλλά και από το ίδιο το κοινό. Δυστυχώς εγώ δεν θα συμμεριστώ αυτήν την άποψη. Άκουγα διθυραμβικά σχόλια για το καλύτερο θρίλερ της χρονιάς, το νέο αριστούργημα του David Robert Mitchell και τελικά δεν είδα κάτι τέτοιο. 

Η ταινία έχει πανέμορφη σκηνοθεσία και φωτογραφία. Όλοι ηθοποιοί ήταν πιστή στο ρόλο τους και με το τέλος της μπορούσα να καταλάβω οτι David Robert Mitchell θέλει να περάσει τα βιώματα του. Από την πρώτη στιγμή μπορείς να καταλάβεις πως θα δεις κάτι διαφορετικό, δεν υπάρχουν τα συνηθισμένα κλισέ του είδους και το κλίμα μπορεί να σε μαγνητίσει. Όλα αυτά όμως δεν αρκούν αν δεν υπάρχει από πίσω και ένα σωστό σενάριο. Η ταινία έχει διάρκεια 1 ώρα και 34 λεπτά και μέσα σε αυτά μπορείς να νιώσεις πολλές φορές πόσο στάσημη είναι σε σημείο να κουράζει το πρόσωπο που την παρακολουθεί. Ενώ τα πρώτα 20 λεπτά σε προδιαθέτουν για κάτι ενδιαφέρον η συνέχεια μόνο ενδιαφέρουσα δεν θα χαρακτηριζόταν ενώ το τέλος είναι επίσης τόσο αδιάφορο που δύσκολα τελικά σου μένει κάτι από την ταινία. 



Χαρακτήρες αρκετά αδιάφοροι και άχρωμοι και με ένα σενάριο που δεν ξέρει ούτε το ίδιο προς τα που βαδίζει. Δυστυχώς αν και έχει μια πολύ καλή βάση όμορφη σκηνοθεσία, μουσική και ατμόσφαιρα πέφτει στην ίδια του την παγίδα και χάνεται. Ήθελα πραγματικά να μου αρέσει αυτήν η ταινία αλλά ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών. 

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Συμφωνώ απόλυτα, έχουν τρελαθεί όλοι και νόμιζα ότι μόνο εγώ δεν ενθουσιάστηκα! Το τέλος ειδικά ήταν απογοήτευση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απογοητευτικά τρομερά! Από που να το πιάσεις το θέμα. Και όπως λες άκουγα τόσα πράγματα και ακόμα σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τι είδαν στην συγκεκριμένη ταινία που τους άρεσε τόσο...

      Διαγραφή

Popular Posts