Best tv series 2016

Ιανουαρίου 14, 2017


Stranger Things
Το stranger Things ηταν η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς. Μια σειρά που ακούστηκε πολύ και προσωπικά την λάτρεψα! Μια ατμοσφαιρική, ρετρο σειράς που μας ταξιδεύει στην δεκαετία του 80' με επιρροές απο Stephen King και λίγο Ταραντίνο που έδεσαν υπέροχα και ένα cast που καλύτερο του δεν θα μπορούσε να είχε υπάρξει! Η ιστορία ξεκινάει όταν στην πολιτεία της Indiana εξαφανίζεται ενα μικρό αγορακι καθώς οι οικογένεια του, οι φίλοι του και οι αστυνομία το ψάχνει ένα περίεργο και διαφορετικό κορίτσι θα εμφανιστεί στο δρόμο τους ενώ ταυτόχρονα θα βρουν μπροστά άκρως απόρρητα κυβερνητικά πειράματα και τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις!

The Durrells
Ίσως είμαι η μονη που βλέπει αυτην την γλυκύτατη βρετανική σειρά! Αλλα πραγματικά αξίζει τον κόπο!  Η ιστορία ακολουθεί την Λουίζα Ντάρελ οπου παίρνει τα παιδιά της και μετακομίζουν από την Αγγλία του '30 στην Κέρκυρα, για μια νέα ζωή. Εκεί, παρόλες τις δυσκολίες, θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του ελληνικού νησιού, με τη βοήθεια του φιλόξενου Σπύρου(Αλέξη Γεωργουλης) και του φυσιοδίφη Θεόδωρου (Γιώργο Καραμίχο που ειναι εξαιρετικός στον ρόλο του!)Η σειρά είναι βασισμένη στην αυτοβιογραφική κερκυραϊκή τριλογία του Τζέραλντ Ντάρελ που αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς όπου ο πρώτος κύκλος ακολουθεί και το πρώτο βιβλίο της σειράς! 

Penny Dreadful (Σεζόν 3)
Εχω μιλήσει αρκετές φορές για αυτήν την σειρά μέσα απο το blog μου! Και από τότε που ξεκίνησε την συμπεριλαμβάνω κάθε χρόνο σε αυτην την λίστα μου έτσι δεν θα μπορούσε να λείπε και η υπέροχη τρίτη και τελευταία σεζόν, με την Eva Green να δίνει την ερμηνεία της ζωής της! Ενα τρομακτικό ψυχολογικό θρίλερ με χαρακτήρες ήρωες της κλασσικής λογοτεχνίας όπως τον Dr Frankenstein, τον Dracula και τον Dorian Gray! 

The OA
Η Prairie Johnson είναι ενα τυφλό κορίτσι που εξαφανίζεται στα 7 της χρόνια μυστηριωδώς  λίγα χρόνια μετά γυρίζει με την όραση της να έχει επανέλθει αλλά δεν θέλει να μιλήσει για το τι συνέβη ούτε στην οικογένεια της, ούτε στο FBI. 
Eίναι μια σειρά που βγήκε στο τέλος του 2016 από το Netflix. Mια σειρά που πήρε πολλές ανάμικτες κριτικές και που ακόμα και τώρα που σας γράφω δεν εχω καταλάβει τι ακριβως έχω δει! Μια αφήγηση παραπλανητική, ένα τέλος γεμάτο ερωτηματικά από τις πιο περίεργες σειρές που έχω δει. Αλλα ταυτόχρονα την απόλαυσα και με πώρωσε τόσο πολύ!!! Ελπίζω να υπάρξει κ δευτερη σεζόν! 

The Night Of
Η σειρά εμβαθύνει στις ιδιαιτερότητες μιας πολύπλοκης υπόθεσης δολοφονίας στην Νέα Υόρκη, με πολιτισμικά και πολιτικά υπονοούμενα. Η ιστορία εστιάζει στην αστυνομική έρευνα, τις νομικές διαδικασίες, το σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης και το άγριο κολαστήριο του Rikers Island. Τι να πω για αυτήν την σειρά? Οτι την ξεκίνησα ενα βράδυ που δεν είχα τι άλλο να δω και βγήκα ενα διαμαντάκι! Τρομερό cast, υπέροχη ατμόσφαιρα, κλασσική παραγωγή HBO. Exει ενα δικό της χαρακτήρα και ρυθμό! 

This is Us
Η σειρά είναι dramedy με δημιουργό τον Dan Fogelman και τους John Requa και Glenn Ficarra στην σκηνοθεσία. Μαθαίνουμε για τις ζωές μιας ομάδας ατόμων και πως μπλέκονται μεταξύ τους μέσω διαφορων καταστάσεων & κοινών στοιχειων. Για μενα ηταν η έκπληξη της χρονιάς και μπήκε μέσα στην καρδιά μου μια γλυκύτατη σειρά φοβερά ρεαλιστική, αληθινή περνά πολλά μηνύματα και μας δείχνει τι εστί οικογένεια! Με έκανε να κλάψω αμέτρητες φορές και με έκανε να δεθώ με τους χαρακτήρες μέσα σε λίγα μονο επεισόδια. Από τις σειρές που χαιρόμαστε να βλέπουμε στην τηλεόραση! 


The Crown
H σειρά βασίζεται στα πρώτα χρόνια βασιλείας της Βασίλισσας Ελισσάβετ Β' που παλεύει με τα καθήκοντα που της έχουν ανατεθεί, τον πρίγκιπα Phillip να είναι δυσαρεστημένος με την σύζυγό του και την πριγκίπισσα Margaret να εμπλέκεται σε ερωτικές καταστάσεις που δεν αρμόζουν στον βασιλικό οίκο. Mια σειρά με τρομερή παραγωγή νομίζεις πως βλέπεις ταινία στο κινηματογράφο! Επιβλητικη μουσική, τρομερό cast και ένα καλογραμμένο σενάριο! 

SKAM 
Νορβηγική εφηβική σειρά που έχει κάνει πάταγο και έχει πάρει εξαιρετικές κριτικές! Η σειρά ακολουθεί την ζωή μερικών εφήβων που ζούνε και σπουδάζουν στο Οσλο. Παρακολουθούμε τα προβλήματα τους, την ζωή τους, τα σκάνδαλα τους! Φοβερά πρωτότυπη με εξαιρετικό cast. Δείχνει τον εφηβικό κόσμο ετσι ακριβώς όπως είναι με την δραματικότητα που τον περιβάλει την τρέλα και την επαναστατικότητα! 

WAR AND PEACE
Η ιστορία μας εξελίσσεται γύρω από 5 οικογένειες αριστοκρατών την περίοδο της βασιλείας του τσάρου Αλεξάνδρου Α’ και εστιάζει κυρίως γύρω από το ερωτικό τρίγωνο ανάμεσα στην Νατάσα Ρόστοβα, τον Πιέρ Μπεζούχωφ και τον πρίγκιπα Αντρέϊ Μπολόνσκι. Το BBC έχει κερδίσει εδώ και χρόνια το στοίχημα με τις καλογυρισμένες και όμορφες μίνι τηλεοπτικές σειρές κλασσικών βιβλίων που μεταφέρει στην μικρή οθόνη. Και όταν καταφέρνεις να αποδόσεις ενα βιβλίο 1.000 σελίδων τόσο άρτια τότε απλά ενα μπράβο είναι λίγο! Κριτική










You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πρώτη φορά το ακούω το Durrells! Αλλά δεν ξέρω, με έπεισες! Το The Crown πήρε και χρυσή σφαίρα ε; Όλο το ακούω, αλλά δεν τα πάω καλά με τα κλασικά και δεν ξέρω... αξίζει λες; Μόνο αγάπη για Skam <3 Το OA θα το ξεκινήσω σήμερα ;) Κλασικά, εξαιρετικές οι προτάσεις σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sory για την αργοπορία στην απάντηση! Το Durrells εμένα μ'αρεσε παρα πολύ στο προτείνω σίγουρα έχει μονο 6 επεισόδια η σεζόν και βλέπετε υπερβολικά ευχάριστα και γρήγορα! Nαι πήρε την χρυσή σφαίρα φέτος το The Crown. Κοίτα είναι μια σειρά με φοβερή σκηνοθεσία και ηθοποιία κινηματογραφικού επιπέδου. Στο ιστορικό κομμάτι δεν ξέρω πόσο ακριβής ειναι. Μια φίλη μου από Αγγλία λεει πως ισχύουν ολα όσα δείχνει αλλά η Άγγλοι εχουν κ μια λατρεία στην Βασίλισσα τους! Εγω έφτασα σε σημείο να λυπάμαι σχεδόν την Ελισάβετ. Τώρα απο την επόμενη σεζόν που θα μπει μαλλον και η Νταιανα θα δούμε πως θα τα δείξουν τα πράγματα! Αν δεν σου αρεσει το θεμα δεν θα σου την πρότεινα αλλά είναι πολύ καλή σειρά για το είδος της. Περιμένω εντυπώσεις για το ΟΑ!!!

      Διαγραφή

Popular Posts