🍁 September Wrap Up & October Tbr 🍁

Οκτωβρίου 04, 2019


Heyyy τι κάνετε; Σήμερα έχουμε το συνηθισμένο μας Wrap Up για αυτό τον μήνα. Σε αντίθεση με ότι έχω συνηθίσει τον Σεπτέμβριο διάβασα πολύ λιγότερα βιβλία(μονάχα τέσσερα). Ενώ αρκέστηκα σε πολλά Graphic Novels που ξέρω πως με ξεκουράζουν και ψυχαγωγούν περισσότερο. Τέλος δεν είχα κανένα δυστυχώς καθαρό πεντάρι ενώ υπήρχε και ένα βιβλίο που άφησα στην μέση (Dnf). 

Να ξεκινήσω με το βιβλίο που δεν κατάφερα δυστυχώς να ολοκληρώσω. Το an enchantment of ravens είναι από αυτά τα βιβλία που σε μαγεύει εντελώς το εξώφυλλο του και μπορείς μονάχα από αυτό να την πατήσεις εύκολα μαζί του. H ιστορία έχει να κάνει με την έφηβη Isobel την καλύτερη σύγχρονη ζωγράφο του λαού της, όπου μια μέρα δέχεται μια επιστολή που της ζητάει να ζωγραφίσει τον πρίγκιπα του Φθινοπωρινού δικαστηρίου! Η Isobel θα απεικονίσει στον πίνακα ότι ακριβώς βλέπει έναν θλιμμένο πρίγκιπα και τότε οι μπελάδες της θα ξεκινήσουν. Ήταν όμορφα γραμμένο με μια λυρικότητα και ατμόσφαιρα να το περιβάλει αλλά όλο το υπόλοιπο κομμάτι ήταν υπερβολικά βαρετό για τα γούστα μου.


Στην συνέχεια ολοκλήρωσα το τρίτο Volume του Graphic Novel Alex + Ada. Η αλήθεια είναι πως πήρε μια τροπή η ιστορία που δεν πολύ περίμενα και δεν σας κρύβω ότι στεναχωρήθηκα λίγο ειδικά για έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα που πιστεύω ότι αδικήθηκε πολύ! Από την άλλη μπορώ να πω ότι έδειξε και την σκληρή και ωμή πραγματικότητα της ζωής ως ένα σημείο. Όπως και να έχει την προτείνω σίγουρα αυτήν την σειρά ειδικά για τους λάτρεις των sci-fi! Αναλυτική κριτική θα βρείτε εδώ!


Έπειτα παρέα με την Μαρία και την Στέλλα διαβάσαμε την Geekerella ένα contemporary romance  και retelling της Σταχτοπούτας! Η ιστορία ακολουθεί την Elle που ζει με την απαίσια μητριά της και τις θετές της αδερφές, το μόνο που της δίνει χαρά είναι η τηλεοπτική σειρά Starfied όπου είναι από τα πιο φανατικά μέλη του Fandom. Όταν ανακοινώνεται ότι η σειρά θα γίνει remake η Elle ενθουσιάζεται μέχρι που μαθαίνει ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον παίρνει ο Darien Freeman. To πρώτο μισό μέρος του βιβλίου απλά το λάτρεψα! Το δεύτερο με προσγείωσε λίγο στην πραγματικότητα αλλά ευτυχώς ήρθε το τρίτο με το τέλος να μου το ανταποδώσει! Αν θέλετε κάτι γλυκό, εντελώς fangirl και Geek το βιβλίο αυτό είναι το πιο κατάλληλο! 


Το Giant Days έχει γίνει η αγαπημένη μου Graphic Novel σειρά και με συντροφεύει εδώ και κάποιους μήνες! Όπως σας έχω ξανά πει ακολουθούμε την ζωή τριών κοριτσιών και τα ευτράπελα κατά την διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων.  Το Volume 8 ήταν από τα αγαπημένα μου! Είχε μπόλικο McGraw και Daisy 😍

Το Reconstructing Amelia είναι ένα θρίλερ μυστηρίου στα χνάρια του 13 reasons why αλλά σε πιο σοβαρή και ενήλικη προσέγγιση θα έλεγα. Η Κειτ είναι μεγάλο δικηγόρος και ανύπαντρη μητέρα, όταν ένα πρωί της τηλεφωνούν να πάει εσπευσμένα στο σχολείο της κόρης της. Δεν περιμένει με τίποτα αυτό που θα αντικρίσει. Η 15χρόνη Αμέλια έχει πέσει από την ταράτσα και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μιλάμε για μια αυτοκτονία. Μέχρι που η Κέιτ δέχεται ένα μήνυμα στο κινητό της που λέει το αντίθετο! Με την ελπίδα να μάθει τι συνέβη πραγματικά στην κόρη της η Κέιτ αρχίζει να ψάχνει και αυτά που ανακαλύπτει θα την σοκάρουν! 
Η αλήθεια είναι πως το ξεκίνησα λίγο διστακτικά αλλά στην πορεία με συνεπήρε και το τελείωσα σε δύο μέρες μόνο. Ήταν φοβερά καλογραμμένο ειδικά αν αναλογιστούμε ότι είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως. Επίσης κινείτε ανάμεσα στο παρόν με τα κεφάλαια της Κέιτ και στο παρελθόν με τα κεφάλαια της Αμέλιας, κάτι πολύ έξυπνο που ενεργοποιούσε το σασπένς αλλά και στο να καταλάβουμε καλύτερα την ιστορία και τους χαρακτήρες. Για το μόνο λόγο που έχασε ένα αστεράκι είναι πως και τα δυο plot twist τα είχα υποψιαστεί από την πολύ αρχή. Περίμενα μήπως τελικά γίνει κάτι άλλο και δεν πέσω μέσα αλλά, αλλά όχι ήταν όπως τα είχα φανταστεί. 

To The Tea Dragon Society είναι ένα παιδικό Graphic Novel όπου η συγγραφέας ανέβαζε εβδομαδιαία στο προσωπικό της site. H ιστορία ακολουθεί την Greta ένα μικρό κοριτσάκι που μαθαίνει από την μητέρα της, την τέχνη της σιδηρουργίας. Μέχρι που βρίσκει έναν αβγό δράκου όταν αποφασίζει να το επιστρέψει ανακαλύπτει ένα ιδιαίτερο μέρος, ένα σπίτι όπου οι ιδιοκτήτες εκεί, ζουν και φροντίζουν πολλούς δράκους τσαγιού και έχουν αναπτύξει μια καινούργια φιλοσοφία. Μαγεμένη η Greta θα μάθει πως αυτοί οι δράκοι είναι μικρά αντίγραφα των κλασσικών μεγάλων όπου στο κεφάλι τους παράγονται διάφορα βότανα και τσάγια με μαγικές ιδιότητες. Εκεί θα κάνει νέους φίλους και θα αποκτήσει και τον δικό της προσωπικό tea dragon! 
Τα σκίτσα ήταν νομίζω ότι πιο όμορφο έχω δει! Οι μικροί δράκοι ήταν τόσο cute! Γενικά όλο το σύνολο ήταν παραμυθένιο. Το μόνο μου παράπονο είναι ότι θα το ήθελα λίγο πιο μεγάλο! 


Με αφορμή την ταινία που βρίσκεται τώρα στους κινηματογράφους διάβασα επιτέλους το πρώτο μου βιβλίο από την Donna Tartt. H πλοκή έχει να κάνει με τον δεκατριάχρονο Θίο όπου χάνει την μητέρα του μετά από ένα τρομοκρατικό χτύπημα στο μητροπολιτικό μουσείο της Νέας Υόρκης. Ο ίδιος βγαίνει ζωντανός και μαζί του παίρνει έναν πίνακα την "Καρδερίνα" με το πρόσχημα ότι θέλει να το σώσει. 
Το βιβλίο αριθμεί χίλιες σελίδες και ακολουθούμε την ζωή του Θιο κατά την διάρκεια πολλών χρόνων. Η αρχή με δυσκόλεψε λίγο όπως και ενδιάμεσα όπου ένιωσα ότι έκανε μια κοιλιά αλλά ως σύνολο το αγάπησα. Είναι από αυτά τα βιβλία που κάθε φορά που θα τα διαβάζεις θα σου δίνει και κάτι διαφορετικό! Αναλυτική κριτική εδώ

Στην συνέχεια διάβασα ένα ακόμη Graphic Novel από την Katie O'Neil. Αυτήν την φορά είχαμε ένα ιδιαίτερο retelling της ραπουνζέλ! Μου άρεσε πάρα πολύ επίσης. Ήταν πολύ χιουμοριστικό, πρωτότυπο, παραμυθένιο και φυσικά με εξαιρετικά σκίτσα! 

Έπειτα είχα όρεξη για λίγο New Adult Romance και είπα να διαλέξω την πολύ γνωστή σειρά Σκοτεινός Άγγελος! Ουσιαστικά η ιστορία ακολουθεί τον Γκαμπριέλ Έμερσον διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιό του Τορόντο και την Τζούλια μια νεαρή σπουδάστρια του. 
Μου άρεσε αρκετά αν και έχω διαβάσει και πολύ καλύτερα στο είδος αλλά μεταξύ μας και πολύ χειρότερα! Στα θετικά ήταν ότι κυλούσε ευχάριστα, ότι ήταν ιδιαίτερα ρομαντικό και ο χαρακτήρας του Γκάμπριελ ήταν σκέτο λουκουμάκι 😍. Στα αρνητικά ότι θύμιζε πολύ παρόμοια βιβλία, ότι επαναλαμβανόταν αρκετές φορές, ότι ήταν γραμμένο σε τρίτο πρόσωπο οπότε χανόταν το δέσιμο με τους χαρακτήρες και ότι είχαμε και μια πολύ κακή μετάφραση. 
Έχω γράψει και πιο αναλυτικά κριτική στο goodreads

Για τέλος άφησα αυτό που βαθμολόγησα πιο χαμηλά! Η ιστορία ακολουθεί την μικρή Kana και τον μπαμπά της Jaichi που ζουν στην Ιαπωνία όταν εμφανίζεται στην πόρτα τους ο Καναδός Mike σύζυγος, του αδερφού του Jaichi.  
Για το Manga My brothers husband είχα ακούσει άπειρα θετικά λόγια και η αλήθεια είναι πως το ξεκίνησα με πολύ μεγάλες προσδοκίες αλλά δυστυχώς με απογοήτευσε αρκετά! Ελπίζω το 2ο Volume να μου αλλάξει γνώμη!





Έχω ξεκινήσει ήδη να διαβάζω το Kάραβαλ που ταιριάζει απίστευτα με την Φθινοπωρινή εποχή που διανύουμε (Σχετικά γιατί εγώ ακόμα για μπάνια πάω  😂) Επίσης διαβάζω το Down Among the Sticks and Bones από την σειρά Wayward Children και η αλήθεια είναι πως το περίμενα λίγο καλύτερο. 
Τέλος αυτά που σκοπεύω να διαβάσω κάποια και σε συνανάγνωση😍 είναι Η φωνή του τοξότη, Beautiful Mistakes, Sorcery of Thorns, Doll Bones, Waistcoats & Weaponry, The demon Tamer και σίγουρα ότι άλλο προκύψει! 










You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Το Κάραβαλ είναι φανταστικό! Εύχομαι τόσο πολύ να σου αρέσει γιατί προσωπικά το λατρεύω. Συμφωνώ με την άποψη σου για Geekerella, κι όσο για το An Enchantment of Ravens έχω ακούσει από πάρα πολλούς πως δεν ήταν καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To Κάραβαλ ήταν υπέροχο 😍 Λίγο το τέλος μου φάνηκε κάπως βιαστικό συγγραφικά αλλά ως σύνολο ήταν πολύ καλό!

      Το Αn Enchantment of Ravens δεν το προτείνω με τίποτα! Πολύ βαρετό από θέμα πλοκής, οι χαρακτήρες αρκετά αδιάφοροι. Κρίμα γτ του έχουν και ένα πανέμορφο εξώφυλλο που σε ξεγελάει!

      Διαγραφή

Popular Posts