The Coldest Girl in Coldtown

Δεκεμβρίου 07, 2013


The Coldest Girl in Coldtown
Συγραφέας: Holly Black
Εκδόσεις: Little,Brown Books
Είδος: Fantasy, Young Adult, Horror
Έτος Έκδοσης: 2013
Αρ. σελίδων: 432

Το βιβλίο της Holly Black The Coldest Girl in Coldtown είναι ένα από τα πιο  δημοφιλής βιβλία αυτού του είδους τον τελευταίο καιρό. Με χιλιάδες πωλήσεις και φαν. 
Έχοντας διαβάσει σαν παιδί τα βιβλία της Τα χρονικά του Σπάιντεργουικ και στην συνέχεια μεγαλύτερη τις σειρές βιβλίων της Modern Faerie Tales και Curse Workers δύο σειρές που προσωπικά της θεωρώ από τις καλύτερες στο είδος δεν μπορούσα να μην είμαι ενθουσιασμένη με το νέο της βιβλίο. 

Η ιστορία γυρνάει γύρω από την Tana μια έφηβη κοπέλα η οποία ξυπνάει ζαλισμένη μετά από ένα ξέφρενο πάρτι και ανακαλύπτει παντού γύρο της τα πτώματα των συμμαθητών της όπου δολοφονήθηκαν από Βρικόλακες. Δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι δεν είναι η μόνη επιζών, ζωντανοί βρίσκονται ο Aidan ο πρώην φίλος της και ένα μυστηριώδης αγόρι με το όνομα Gavriel. O Aidan όμως έχει μολυνθεί ενώ ο Gavriel είναι είδη ένας βρικόλακας και πρέπει με κάθε τρόπο να αποδράσουν από το συγκεκριμένο μέρος αφού ενδεχομένως ο μόνος λόγος που ζουν ακόμη είναι επειδή προορίζονται για το βραδινό γεύμα των βρικολάκων. Η Tana πρέπει να βρει τον τρόπο να βγουν από το κτήριο για να σωθούν, στην προσπάθεια της αυτήν μολύνεται και η ίδια, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα πως θα γίνει μια από αυτούς μια παγωμένη, μια βρικόλακας. Για αυτό το λόγο πρέπει να κατευθυνθούν στην Coldtown. Μόλις σε δαγκώσει κάποιος βρικόλακας πρέπει να περάσουν 48 ώρες για να είσαι σίγουρος αν έχεις μολυνθεί από τη ασθένεια ο μόνος τρόπος για να την κερδίσεις είναι να μην πιεις για 88 ημέρες ανθρώπινο αίμα κάτι ακατόρθωτο. Η Tana υπόσχεται να το καταφέρει με κάθε κόστος, και να επιστρέψει μετά στην καθημερινή της ζωή. Το μόνο πρόβλημα η Coldtown όπου όποιος εισάγεται εκεί μέσα είναι σχεδόν αδύνατον να ξανά φύγει. 

Εδώ βλέπουμε μια εντελώς άλλη ιστορία και πλευρά των Βρικολάκων, ενώ πριν κάποια χρόνια ζούσαν μακριά από τους ανθρώπους και αρκετά ειρηνικά, μια τεράστια επιδημία έπεσε στην ανθρωπότητα και όλοκληρες περιοχές και χωριά μολύνθηκαν. Έτσι δημιουργήθηκαν οι περιοχές Coldtowns οι οποίες είναι αποκλεισμένες και βρίσκονται σε καραντίνα, μέσα στις οποίες κατοικούν βρικόλακες, μολυσμένοι άνθρωποι αλλά και κάποιοι που φιλοδοξούν να γίνουν βρικόλακες όλοι μαζί με μια τέλεια αρμονία. Ενώ η τηλεόραση αναμεταδίδει τις ζωές τους σαν reality show.

Η υπόθεση του βιβλίου είναι εν μέρη το οδικό ταξίδι οι περιπέτειες αλλά και η ρομαντική ιστορία που βλέπουμε μέσου αυτού. Όλα αυτά αναμειγνύονται με πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα κύριος γύρο από την Coldtown. 

Επιπλέον, έχουμε την Tana, μια νεαρή κοπέλα που είναι η ηρωίδα αυτής της ιστορίας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ο αφηγητής και είναι επίσης αυτή που με το θάρρος και την ανδρεία της καταφέρνουν όλοι να ξεπεράσουν και να νικήσουν τις δύσκολες καταστάσεις. Πολλές φορές ενεργεί με τον φόβο της και την απελπισία αλλά βαθιά μέσα της δεν το βάζει ποτέ κάτω. Ακόμη βλέπουμε πως έχει δημιουργηθεί ο χαρακτήρας της μέχρι σήμερα αλλά και την αλληλεπίδραση της με άλλους χαρακτήρες. Διαβάζουμε το backstory της με την ιστορία την μητέρας της αλλά και την σχέση με τον πατέρα της. Επίσης θα την χαρακτήριζα πολύ καλή για τον κόσμο στον οποίο ζει. Αφού υπάρχουν άτομα που την έχουν προδώσει με άσχημο αλλά η ίδια δεν παύει να νοιάζεται για αυτά.
Οι δευτερεύον χαρακτήρες μαζί με τον Gavriel και τον Aidan είναι πολύ γιαυτό δεν θα τους αναλύσω. 

Και τώρα θα πάω στα αρνητικά του βιβλίου. Ενώ η αρχική ιδέα της Holly Black είναι ιδιοφυής δυστυχώς ο τρόπος που την μεταχειρίζεται είναι λάθος. Θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τόσο πολλά πράγματα και να δημιουργήσει ένα αριστούργημα αλλά διαβάζοντας το από κάποια στιγμή και μετά ένιωσα πως απλά όλο αυτό έγινε τόσο αφηρημένα χωρίς καθόλου πλάνο. Υπήρχαν ωραίες και έξυπνες ιδέες που όμως δεν δέσανε μεταξύ τους. Ενώ η αρχή του βιβλίου με πόρωσε για την  συνέχεια, στην συνέχεια δεν γίνεται τίποτα, απολύτως τίποτα! Βρήκα το βιβλίο τόσο στάσιμο. 

Δεν μπορώ να αρνηθώ πως δεν απόλαυσα το βιβλίο γιατί το έκανα αλλά πραγματικά περίμενα τόσα περισσότερα. Ειδικά από μια συγγραφέα που έχει γράψει πολύ όμορφα και προσεγμένα βιβλία.
Επίσης είναι πολύ μεγάλο για το υλικό που έχει να διαπραγματευτεί. 
Είναι καλογραμμένο και με μια πολύ καλή αρχική ιδέα. Αλλά κάπου χάνεται όλο.
Όσοι δεν έχετε γνωρίσει την συγγραφέα μέσα από άλλα βιβλία της πιστεύω πως το συγκεκριμένο μάλλον θα σας αρέσει. Αλλά προσωπικά θα σας πρωτείνα αν είναι να διαβάσετε Holly Black να επιλέξετε μια από τις άλλες φοβερές σειρές της. 
Αγαπώ την Holly Black όπως και τις σειρές της, πιστεύω πως όλοι οι συγγραφείς (όπως και όλοι οι άνθρωποι) έχουν τα σκαμπανεβάσματα τους. Και περιμένω την επόμενη φορά να έρθει δριμύτερη.  

Βαθμολογία 3.5/5 Αστέρια! 





You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Και ήθελα να το διαβάσω αλλά το σκέφτομαι τώρα...
    Εσύ πιο βιβλίο της μου προτείνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην σου χαλάω πάντως εγώ την εικόνα μπορεί και να σου αρέσει....
    Εγώ θα σου πρότεινα πρώτα να διαβάσεις το White Cat της σειράς Curse Workers. Αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με την Έλενα, το White Cat είναι πολύ καλή αρχή και από την τριλογία Modern Fairy Tales θα πρότεινα προσωπικά το Valiant, που είναι μεν το μεσαίο, όμως είναι σχεδόν ανεξάρτητο και διαβάζεται χωρίς κανένα πρόβλημα οποτεδήποτε (επίσης είναι το δικό μου αγαπημένο από τα τρία).
    Για το βιβλίο με βρίσκεις σύμφωνη, η διαφορά είναι πως εγώ εντόπισα και πολλά κλεμμένα πράγματα που με εκνεύρισαν και με στεναχώρησαν επειδή επρόκειτο για τη Holly Black, που έχω σε εκτίμηση. Γενικά το όλο πράγμα μύριζε τεμπελιά. Ελπίζω η σειρά που θα βγάλουν με την Cassandra Clare να μας αποζημειώσει, την περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου elgalla! Πολύ ωραίο το Valiant(Το καλύτερο της σειράς)
      Γενικά όλοι η σειρά Modern Fairy Tales είναι απολαυστικότατη.
      Αν και προσωπικά θα έβαζα ένα τικ παραπάνω το Curse Workers...
      Τέλος δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με την λέξη τεμπελιά! Ακριβώς αυτό χαρακτηρίζει το βιβλίο. Όποιος έχει διαβάσει τα άλλα βιβλία της συγγραφέας το καταλαβαίνει αυτό. Και εγώ το εύχομαι! Ανυπομονώ πολύ για αυτήν την συνεργασία, εκτιμώ αφάνταστα και τις δύο συγγραφείς και ελπίζω να δούμε κάτι πραγματικά καλό!

      Διαγραφή
  4. Εννοείται, τα Curse Workers έχουν μοναδικό βάθος και είναι εξαιρετικά γενικότερα! Εδώ στην Αγγλία, για να καταλάβεις, δεν τα έχουν στα εφηβικά αλλά στα ενήλικα βιβλία, παρόλο που η ίδια η συγγραφέας τα χαρακτηρίζει YA! Παρομοίως για τη συνεργασία και για τον επιπλέον λόγο ότι θυμίζει Harry Potter η όλη ιδέα, οπότε μπορώ να φανταστώ ελάχιστα πράγματα που θα ήταν πιθανό να πάνε στραβά (και φυσικά εύχομαι να μην συμβεί κανένα τους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι! Αλήθεια; Δεν το γνώριζα αυτό! Το βρίσκω λογικό όμως, μπορεί να γράφτηκε για εφήβους αλλά ένας ενήλικας θα τα καταλάβει πολύ καλύτερα αυτά τα βιβλία.
    Πιστεύω θα δούμε κάτι πραγματικά ωραίο! Ίδωμεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Popular Posts