Reign Season 1

Μαΐου 25, 2014


Μια ακόμη ιστορική σειρά έρχεται στο προσκήνιο για να μας διηγηθεί την αρχή της ιστορία της Βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας. Αυτήν την φορά η συγκεκριμένη σειρά δεν έρχεται από κάποιο καλωδιακό η Αγγλικό κανάλι έτσι όπως έχουμε συνηθίσει αλλά από το μικρό τηλεοπτικό σταθμό CW. Κάτι που ίσως πολλούς μαζί και εμένα να ανησύχησε για την εγκυρότητα και ποιότητα της σειράς. Έχοντας πια ολοκληρώσει όμως την πρώτη σεζόν μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια. Το Reign δεν είναι καμιά εντυπωσιακά σειρά αλλά σίγουρα σέβεται τον εαυτό της και τον τηλεθεατή προσφέροντάς του ένα ευχάριστο 45 λεπτό.

Τι είδαμε σε αυτήν την πρώτη σεζόν: 
Βρισκόμαστε στην Γαλλία και στα γεγονότα γύρω από την νεανική ζωή της Βασίλισσας  Μαίρης της Σκωτίας. Κυνηγημένη μια ζωή από τους Άγγλους όπως και η ίδια της η χώρα η Βασίλισσα Μαίρη μεγαλώνει κρυφά σε ένα μοναστήρι με καλόγριες. Αρραβωνιασμένη από 4 χρονών κοριτσάκι με τον Πρίγκιπα της Γαλλίας Francis για συμμαχικούς λόγους. Στα 16 χρόνια της στέλνετε στο Γαλλικό παλάτι, ένα παλάτι που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος των παιδικών της χρόνων. Εκεί θα βρεθεί μαζί με τις τέσσερις αγαπημένες της φίλες την Lola,Kenna,Greer και Aylee. Όπου η καθεμία θα ζήσει την δικιά της μακρά εμπειρία μέσα στο τεράστιο παλάτι που τις περιμένει. Τα πράγματα φυσικά όμως δεν θα έρθουν ακριβώς όπως τα φανταζόταν η Μαίρη. Ο Francis έχει τα δικά του σχέδια ενώ δεν είναι τόσο διατεθειμένος να την παντρευτεί και ο Sebastian ετεροθαλής αδερφός του είναι πολύ πιο γλυκός και sexy από της φήμες του. Οι κάθε μέρα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη και σκληρή ενώ οι ίντριγκες και τα συμφέροντα βγαίνουν στο φως. Εντομεταξή ο Nostradamus υπηρέτης της Βασίλισσας Αικατερίνης φαρμακοποιός και αστρολόγος με μαντικές ικανότητες θα δει ένα όραμα που θα την ταράξει πραγματικά. Ο γάμος αυτός με την Mary θα φέρει τον θάνατο του γιου της Francis όπως και μεγάλες εσωτερικές συγκρούσεις... 

 

Προσωπική μου άποψη:
Το Reign ήταν από τις φετινές σειρές που δεν ήξερα τι να περιμένω. Με ενθουσίαζε η ιδέα μια σειράς εποχής τις οποίες λατρεύω αλλά ταυτόχρονα με φόβιζε ότι ήταν γυρισμένη από ένα άπειρο κανάλι πάνω σε αυτό το θέμα. Τελικά η σειρά κατέληξε να είναι πολύ καλύτερη από τις προσδοκίες μου για αυτήν. Με όμορφη ατμόσφαιρα, εξαιρετικό cast, με έξυπνη δομημένη υπόθεση και γρήγορους βαθμούς.  Σίγουρα αν περιμένεις να δεις το νέο The Tudors ίσως να απογοητευτείς με την πιο νεανική πλευρά της σειρά αλλά αν ξέρεις τι περιμένεις να δεις, το Reign είναι από τις σειρές που σου δίνουν μια ευχαρίστηση τελειώνοντας την. 
Φυσικά όσοι διαβάσατε την περιγραφεί θα καταλάβατε πως η σειρά έχει μέσα και ένα ερωτικό τρίγωνο κάτι που μάλλον θα δυσανασχέτησε πολλούς. Για ενημέρωση αυτόν το ερωτικό τρίγωνο δεν κρατάει τόσο όσο θα φανταζόταν κανείς αφού λήγει στο πρώτο μισό της σειράς. Ένα ερωτικό τρίγωνο που προσωπικά εμένα μπορώ να σας πω ότι με δίχασε αρκετά και χαίρομαι υπερβολικά που δεν το τραβήξανε το άφησαν να εξελιχθεί ήρεμα και το έκλεισαν πολύ όμορφα ενώ μας έδειξαν ότι η αγάπη δύο αδερφών στο τέλος δεν χωρίζετε λόγο τέτοιων θεμάτων, αντίθετα με κάτι άλλες σειρές (Γκουφ Γκουφ ναι αυτό ήταν σπόντα!). 
 

Φυσικά η σειρά επικεντρωνόταν και σε πολλά άλλα θέματα. Την διαμάχη της Σκωτίας με την Αγγλία και στον πολιτικό ρόλο που έπαιξε η Γαλλίας σε όλο αυτό. Στην αρχή και την πραγματική διαμόρφωση του χαρακτήρα της Βασίλισσας Μαίρης της Σκωτίας. Στις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες της εποχής και το αντίκτυπο που είχε στο καθέναν οι θέσεις και οι ρόλοι που μας ορίζουν οι κοινωνίες. 

Στην συνέχεια η σειρά θα έλεγα πως χωρίζετε σε δύο θεματικές ενότητες. Πρώτα είναι η ιστορία εξουσίας μέσα στο παλάτι. Αρχικά τα πολιτικά και μετέπειτα ερωτικά παιχνίδια που κρύβονται πίσω από αυτά. Χιλιάδες προδοσίες και συνωμοτικά παιχνίδια αλλά και άλλες τόσες αληθινές φιλίες και αξίες που κρύβονται πίσω από αυτά θα παίξουν το ρόλο τους στην ιστορία. Ενώ το δεύτερο κομμάτι βρίσκετε έξω από το παλάτι στο σκοτεινό δάσος στο δολοφόνο και το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτόν. Μια ιστορία που έχει σαν βάση τον Bash αλλά θα παίξει καθοριστικό ρόλο για όλους...

     

Κατακλείδι: 
Το Reign είναι μια σειρά που σέβεται τον εαυτό της και σίγουρα θα σας κάνει να περάσετε ευχάριστα κάποια λεπτά βλέποντάς την.Πατάει πάνω σε αληθινά γεγονότα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει και την δική του μυθοπλασία. Νομίζω πως το δεύτερο μισό της σεζόν γίνεται ακόμη καλύτερο αφού τα ερωτικά παιχνίδια μπαίνουν σε μια σειρά και η πραγματική δράση ξεκινάει. Φυσικά να πω εδώ πως η σειρά ανταποκρίνεται σε πιο νεανικό γενικά κοινό. Αν αγαπάτε τις σειρές εποχής γεμάτες ίντριγκα και συνωμοσίες το Reign είναι μια σειρά για εσάς. 

Οpening Credits/Soundrack: 
Νομίζω αξίζει μια αναφορά στο υπέροχο πραγματικά Soundrack ένα από τα ωραιότερα που έχουμε ακούσει σε σειρά τα τελευταία χρόνια. Αλλά και στους πολύ όμορφους τίτλους αρχής της σειράς που δεν βαριέσαι να βλέπεις! 

PHOTO GALLERY:


You Might Also Like

1 σχόλια

Popular Posts