Christmas Holiday Book Recommended

Δεκεμβρίου 20, 2014


Τίποτα δεν γιορτάζεται καλύτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων χωρίς ένα υπέροχο βιβλίο για να μας ταξιδέψει ακόμα περισσότερο στην μαγική ατμόσφαιρα των ημερών αυτών! Γιαυτό κλείστε τις τηλεοράσεις σας και επιλέξτε ένα από τα παρακάτω βιβλία για να σας συντροφεύσει τις επόμενες μέρες. 

Τι πιο κλασσικό για αυτές τις μέρες από τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες του Κάρολο Ντίκενς που είναι ίσως η πιο βαθιά και αποτυπωμένη εικόνα για βιβλία που έχουμε τα Χριστούγεννα. Από τον τσιγκούνη Σκρουτζ (A christmas carol) και τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, στις μικρές διηγήσεις από τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα που μας μιλάει για την δύναμη του πνεύματος των Χριστουγέννων την ανθρωπιά και την φιλευσπλαχνία των ημερών, στο γνωστό ο ύμνος των Χριστουγέννων

Κλασσικά -2-
H Λίστα μας μπορεί να είναι γεμάτη από κλασσικά βιβλία σ'αυτό το είδος μερικά από αυτά είναι τα  Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν μια συλλογή από επιστολές του συγγραφέα που έγραφε κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1920/30 για τα παιδιά του. Μετά η γνωστή Έμμα της Τζέιν Όστεν ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Αγγλία όπου μια χριστουγεννιάτικη βραδιά με πολύ χιόνι μια παρέα νέων θα ζήσει τις ωραιότερες παιδικές αναμνήσεις τους. Τέλος Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό ένα μυθιστόρημα από τη βασίλισσα της βρετανικής αστυνομικής παράδοσης, όπου ο ακαταπόνητος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό θα κληθεί εν μέσω Χριστουγέννων να ανακαλύψει τι ακριβώς κρύβεται πίσω ένα σατανικό παιχνίδι. 

YA Christmas
 
Φυσικά από την λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα Young Adult που τόσο αγαπάμε! Aρχικά βλέπουμε το Let it snow  ένα βιβλίο με τρεις χριστουγεννιάτικες νουβέλες από τους John Green, Maureen Johnson & Lauren Myracle που θυμίζει αρκετά ένα χημωνιάτικό Love Actually. Στην συνέχεια έχουμε το Dash & Lily's Book of Dares με φόντο την Χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη. Τέλος το Starry, Starry Night μια ερωτική ιστορία γύρω από το χιονισμένο τοπίο.  

Παραμύθια 
Από τον πρώτο Έλληνα που έγραψε Χριστουγεννιάτικες παιδικές ιστορίες ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης με το βιβλίο του  Της Κοκκώνας το σπίτι θα σας ταξιδέψει στον κόσμο των Καλικάντζαρων! Στην συνέχεια από τον μεγαλύτερο μας παραμυθά τον Ευγένιο Τριβιζά έρχεται η Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα. Τέλος από τον Βαγγέλη Τασιόπουλο άλλη μια Καλικάντζαρο ιστορία ο  Ο καλικάντζαρος που έχασε το δρόμο

Παραμύθια -2-
Ένα άκρως χιουμοριστικό βιβλίο από της εκδόσεις Μεταίχμιο οι 10 Ιστορίες με τον Άι Βασίλη που θα σας ταξιδέψει και θα σας κάνει να γελάσετε όσο κανένα. Στην συνέχεια ο Μάνος Κοντολέων που θα μας μιλήσει για την μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από το παραμύθι Νεράιδα πάνω στο έλατο. Τέλος η γλυκιά ιστορία του μικρούλη και περίεργου Νέιθαν στο Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα κάτω πάνω!

THE END!









You Might Also Like

4 σχόλια

Popular Posts