ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΝΕΝΑΣ • ΔΕΚΑ ΜΙΚΡΟΙ ΝΕΓΡΟΙ - Agatha Christie

Απριλίου 08, 2019


«Τώρα μικρός στρατιώτης υπήρχε μόνο ένας, πήγε και κρεμάστηκε και δεν έμεινε κανένας»

Δεκά διαφορετικοί και άγνωστοι άνθρωποι μεταξύ τους παίρνουν μια πρόσκληση να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νησί του Ντεβόν(νέγρου). Ο οικοδεσπότης παραμένει ένα μυστήριο και αποφεύγει να κάνει την εμφάνιση του μέχρι το βραδινό δείπνο όπου ένας δίσκος γραμμοφώνου αρχίζει να παίζει και η φωνή ενως άνδρα τούς κατηγορεί ότι καθένας από αυτά τα δέκα άτομα κρύβει το δικό του ένοχο μυστικό και έχει διαπράξει κάποια στιγμή στην ζωή του έναν φόνο.

Μέχρι το τέλος της νύχτας πέφτει ο πρώτος νεκρός. Στην αρχή θεωρούν ότι ειναι μια απλή σύμπτωση αλλά όσο περνά οι μέρες η αίσθηση ότι έχουν παγιδευτεί πάνω σε αυτό το έρημο νησί και ότι ο δολοφόνος κρύβεται ανάμεσα τους φέρνει τον τρόμο και την παράνοια. 

Για την Agatha Christie άκουγα εδώ και πολλά χρόνια αλλά ποτέ δεν είχα μπει στο πειρασμό να διαβάσω κάποιο απο τα έργα της. Έρχονται όμως οι εκδόσεις ψυχογιός να εκδώσουν με νέα μετάφραση και επιμέλεια τα βιβλία και βλέποντας το καλαίσθητο αποτέλεσμα μπήκα στο πειρασμό. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι λίγο με τα αστυνομικά μυθιστορήματα και για αυτό δεν είναι συνήθως και η πρώτη μου επιλογή. Αλλά εδώ το απόλαυσα τόσο πολύ που ίσως αρχίζω να τα βλέπω με άλλο μάτι σιγά σιγά. Ήταν φοβερά γρήγορο στην πλοκή (Κάτι που στερούνται τα σύγχρονο αστυνομικά βιβλία) εξαιρετική η σκιαγράφηση των χαρακτήρων και πολύ δυνατό το μυστήριο που έχει στηθεί αφού μέχρι και την τελευταία σελίδα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο ένοχος. Απλά εξαιρετικό! Το προτείνω ακόμα και στους μη λάτρεις του είδους! 

Βαθμολογία: 5/5

You Might Also Like

4 σχόλια

Popular Posts